Šta je novo?

Nokia N97 na rate

Ma HTC je broj 1 kod WM. HP se nije puno odvojio od PDA, a HTC je PDA uređaje najviše približio mobilnim telefonima i obrnuto. N97 uzmi samo ako nađeš dobru cenu, a Touch Pro 2 je generalno bolji i nudi više mogućnosti. Samo što N97 ima prelepu kameru (jednu od najboljih, bolju i od mnogih 8MP kamera), a HTC tradicionalno slabu.

Poslednja izmena:
Ma HTC je broj 1 kod WM. HP se nije puno odvojio od PDA, a HTC je PDA uređaje najviše približio mobilnim telefonima i obrnuto. N97 uzmi samo ako nađeš dobru cenu, a Touch Pro 2 je generalno bolji i nudi više mogućnosti. Samo što N97 ima prelepu kameru (jednu od najboljih, bolju i od mnogih 8MP kamera), a HTC tradicionalno slabu.

dobro kamera igra neku ulogu tu, ali mi i nije toliko bitna da presudi koji telefon bi uzeo....
sada gledam neki review za touch pro 2 na youtube-u, i za sada izgleda mnogo bolje nego sto sam mislio, i cini mi se da bi mogao i da se predomislim, videcu kad odgledam do kraja, i kada vidim cenu za touch pro 2...

Shone91: n97 mini su napljuvali vec u startu a jos se ni pojavila nije (i to sa razlogom). Pro 2 je super, ali isto tako ogroman, pretezak i ima win mobile koji taj procesor od 520mhz kod htc-a ne moze bas da isprati! Ako ces momacki, multimedijalni telefon uzmi nokiju i uzivaj, ako si stariji, poslovan covek onda sve preporuke za Pro 2

Ako je poslovan čovek, treba da uzme neki Blackberry. Symbian nije ništa brži od WM, a kod WM nije problem procesor, već prosto optimizacija. Ne bi mu ni C2Q pomogao. Ako hoćeš iole neke performanse iz WM, moraš da zasučeš rukave i da počneš da se igraš sa Romovima i 3rd parti korisničkim interfejsima 🙂.

Poslednja izmena:
Poslovan covek, oce bre da vata ribe na fon :d Bolje da uzme forda 90'.

samo da nije orion 😀 cujem da ti otpao auspuh...opet 🙂

"Proday, Bane R" pa tako mi recite znaci ipak nokija...
taman sam mislio da je "mrtva trka" i da cu se odluciti za 3410, masina!
ok nokia, N97, razmislicu jos malo, videti par komentara, obaviti par razgovora pa da vidim da li cu na kraju...

Gde sam ja bre napisao "ma nokia" 😀

Rekao sam, ako je Nokia povoljnija od HTC primetno ili mora odlična kamera, onda N97. Ako su iste cene i malo bi da zasučeš rukave da WM napraviš još boljim, onda HTC 🙂.

Gde sam ja bre napisao "ma nokia" 😀

Rekao sam, ako je Nokia povoljnija od HTC primetno ili mora odlična kamera, onda N97. Ako su iste cene i malo bi da zasučeš rukave da WM napraviš još boljim, onda HTC 🙂.

hmm da u pravu si proday je napravio ako ili ako...

nasao sam N97 za 450 evra, ne znam koliko je htc...
ti mislis da bi trebao da uzmem htc pa da cackam to(sto inace neam pojma sta je sta niti kako treba)
nista nazad na dvoumljenje...

EDIT: hmmm idem da odspavam mozda mi se javi u snu...

Poslednja izmena:
Najslabija karika oba telefona je Symabian na N97. A Nokia je previše lenja, rekao bih, da tu bilo šta značajno unapredi. Dobra strana kod HTCa je što ne moraš da čekaš Microsoft da se tu nešto kvalitetno popravi. Ok, u biti sve zavisi od podloge WM operativnog sistema, ali pogledajte recimo kako ova Omnia http://www.youtube.com/watch?v=EIWQ_Z6eXOc sjajno radi uz malo truda. Nisam video bolji (kombinacija kvaliteta i brzine) UI na ne-iphone telefonima 🙂.

Poslednja izmena:
Ma bre, N97 🙂

Uzimam ga i ja 97% 😀 Malo sam pregledao testove i komentare, a i igrao sam se sa njim pre koje veče, izuzetno mi se svideo, tako da, stiže 🙂

hmm da u pravu si proday je napravio ako ili ako...

nasao sam N97 za 450 evra, ne znam koliko je htc...
ti mislis da bi trebao da uzmem htc pa da cackam to(sto inace neam pojma sta je sta niti kako treba)
nista nazad na dvoumljenje...

EDIT: hmmm idem da odspavam mozda mi se javi u snu...

U svakom slucaju vidi sta su ti afiniteti, ali moje preporuke idu HTC-u pres svega zbog Os-a koji mozes da flesujes do mile volje.Ako hoces neke ozbijnije stvari mozes i Blackberry mada ce te dizajn mozda odbiti.

meni se isto N97 nije nešto spec svideo, Symbian ga ubija i ograničava samo tako, i WM i Android su u opasnoj prednosti.

a sta je sa zapreminom memorije?
ipak touch pro ima samo 700mb interne memorije od koje je slobodno nekih 300, tako da bez memorijske kartice i nema smisla uzimati ga, dok N97 ima zavidnih 32Gb interne memorije, i mogucnost nadogradnje karticom...

Razmisli ipak jos jednom.. Ja sam dugo koristio Nokiu, ali sam odnedavno presao na IPhone. Symbian telefon vise nikada ne bih koristio.
Symbian - spor, ogranicen, komplikovan
IPhone - brz, apple ga ogranicio, ali posle jailbreak-a, ceo novi svet sa gomilom aplikacija. Patetican sa muzikom zbog glupavog itunesa inace fanasticna spravica.
HTC WM - odlican sa custom ROM-ovima.. mozes svasta da napravis sa njim. WM je istovremeno i prednost i mana.
HTC android - way to the future.
Samo da napomenem, bez dodatnih paketa mobilnog provajdera, internet mogucnosti novih telefona su IZUZETNO SKUP SPORT

a sta je sa zapreminom memorije?
ipak touch pro ima samo 700mb interne memorije od koje je slobodno nekih 300, tako da bez memorijske kartice i nema smisla uzimati ga, dok N97 ima zavidnih 32Gb interne memorije, i mogucnost nadogradnje karticom...
Pa koji ce ti vise od 300mb interne memorije..Tu ces ionako da stavis sve programe koje hoces da se ucitavaju brze,a sve ostale na karticu..

ok, ok, pazite ovako, ako ovo bude zaista onako dobro kako izgleda nokia je pljunula u lice i lupila samar konkurenciji.... nova Nokia N900 sa NOVIM operativnim sistemom zasnovanim na Linux-u!!!
mozda ce trebati malo vremena da se sredi ali zvuci itekako obecavajuce, i upravo me je nateralo da odustanem od N97 a verovatno i od HTC touch pro 2...
navodno izlazi u oktobru... vise informacije na drugom topic-u

Au baš si ozbiljan kupac 😀. Bez ljutnje, ali da znaš šta hoćeš, ne bi ti mi trebali 🙂. Za mene su dve najpametnije kupovine u ovom trenutku Omnia i900 i iPhone 3G. A šta će da bude sutra, mislim, koga briga i onako je 2012 kraj 😀

Au baš si ozbiljan kupac 😀. Bez ljutnje, ali da znaš šta hoćeš, ne bi ti mi trebali 🙂. Za mene su dve najpametnije kupovine u ovom trenutku Omnia i900 i iPhone 3G. A šta će da bude sutra, mislim, koga briga i onako je 2012 kraj 😀

ma znam ja sta hocu, ali to sto ja hocu nema, ako vratis malo na gore videces da sam rekao da bi mi naj vise odgovarala Nokia N97(hardverski deo) sa novim softverom... a N900 je upravo to, samo da bude dobro kao sto zvuci! i to bi bilo ono sto trazim

EDIT: omnija ali nisam nikad razmisljao da uzmem isti, dok nesto ne gotivim iphone, mislim jeste da su napokon ubacili funkcijonalan bluetooth ali...

Poslednja izmena:
Nemoj da se ljutiš, ali mislim da se nisi dovoljno upoznao sa naprednim telefonima. Nemoj da žuriš. Upoznaj se još malo. Obavezno probaj iPhone 3G. A i900 sam spomenuo jer mislim da vredi u poređenju za pare za koje može da se nađe (mada daleko od toga da je to najbolji mogući telefon, ali vredi u svakom slučaju). I sa kilavim Symbianom imao bih N97, baš me briga, telefon je hardverski odličan, samo mislim da ne vredi koliko košta. HTCove svi volimo 😀, ali i oni svi tradiocionalno koštaju. Polako, razmisli još malo, pa vidi... Ne izbacuj ni jednu platformu iz igre, ja bi komotno mogao da se nađem u bilo kojoj, pitanje je samo za koliko šta može da se nađe 🙂.

PS. Jedna od stvari zbog koje ne bi trebao da eliminišeš iPhone ili Androdi telefone, jesu capacitive ekrani, sa kojima se sigurno lakše živi u svakodnevnom korišćenju 🙂.

Poslednja izmena:
ok, ok, pazite ovako, ako ovo bude zaista onako dobro kako izgleda nokia je pljunula u lice i lupila samar konkurenciji.... nova Nokia N900 sa NOVIM operativnim sistemom zasnovanim na Linux-u!!!
mozda ce trebati malo vremena da se sredi ali zvuci itekako obecavajuce, i upravo me je nateralo da odustanem od N97 a verovatno i od HTC touch pro 2...
navodno izlazi u oktobru... vise informacije na drugom topic-u

Ih drugar pa tom logikom neces nikad uzeti mob stalno izlazi nesto novo , ni telefoni nisu izuzetak:bottle:.
Prvo razmisli za sta ti stvarno treba napredan telefon.Btw taj noci sistem zasnovan na Linuxu se zove Maemo Os.

Mali off:
Maemo OS uopšte nije nova stvar. Nokia Internet Tablet-i rade pod ovim operativnim sistemom (N770, N800, N810).

@Shone91

I meni se čini da nisi dovoljno upoznat sa smart telefonima. Kao što je BaneR napisao u jednom od prethodnih postova, ne žuri, upoznaj se još malo. Definiši, što je moguće preciznije, šta očekuješ od telefona, jer ovako previše "lutaš".
Pozz

I te cijene za tržišnu i poresku upravu su čudne, u cg orginal u t mobile na prepaid je 520e

Nazad
Vrh Dno