Šta je novo?

Nokia N97 na rate

Shone91

Slavan
Učlanjen(a)
25.05.2009
Poena
309
upravo sam cuo reklamu za gore navedeni telefon na rate u pc practic-u... pre nedelju-dve sam procitao specifikacije i review telefona i svideo mi se, odlucio sam da ga kupim kad mu malo padne cena... a sada sam cuo da moze da se uzme na rate i razmishljam da li se isplati tako?

neke dodatne informacije i mishljenja bi bila korisna...

Taman kad isplatiš sve rate, izaći će N907 🙂

hehe tako nesto, ima ponuda na 12 rata po 6300 dinara sto izadje 75600 din,
da se kupi odmah kod njih kosta 62.990 din, ali izgleda moze neki popust pa je 61.100 din
ima i duza varijanta za ratu od 1.635 din. ali to je verovatno nesto na 20 godina...

U radnjama je oko 550€ koliko znam, tako da je i tih 62990 previše... Doduše, ta sigurno radi kako treba, ovo za 550€ najčešće baš i ne 😀

U radnjama je oko 550€ koliko znam, tako da je i tih 62990 previše... Doduše, ta sigurno radi kako treba, ovo za 550€ najčešće baš i ne 😀

hmm 550€? na mobilnisvet.com kaze od 700(699) pa navise 766 stoji kao najveca cena...
700 evrica po 93 din za evro izadje 65100 din, sto znaci da bi platio 10 soma vise nego ako uzmem u nekoj prodavnici odmah... to je vec malo ozbiljnija kinta, zato se i dvoumim... posto sam ja i govorio ranije da ne bih davao preko 500e za fon... ali neam pojma, valjda mi na rate padne malo lakse 🙂

za 2 meseca bice 500 evra.. 😀

pa tako nesto mi prijatnije zvuci, to mi je prvobitna ideja i najverovatnije cu i cekati da dodje na tu neku cenu pre nego ga uzmem, ali sam hteo da cujem jos misljenja da se da nekih 800 evra na rate!? sto smatram da i nije najbolja ideja...

hmm 550€? na mobilnisvet.com kaze od 700(699) pa navise 766 stoji kao najveca cena...
700 evrica po 93 din za evro izadje 65100 din, sto znaci da bi platio 10 soma vise nego ako uzmem u nekoj prodavnici odmah... to je vec malo ozbiljnija kinta, zato se i dvoumim... posto sam ja i govorio ranije da ne bih davao preko 500e za fon... ali neam pojma, valjda mi na rate padne malo lakse 🙂

Ne gledaj ništa na tom sajtu, uopšte ne znam odakle im te cene. Tu piše da je E71 i dalje tipa 380€ ili tako nešto, odeš u bilo koju radnju (osim onih deratorskih), 270, 280€, zavisi gde, tako da je i N97 oko 550€. Drugar je sebi uzeo pre nekih 15-tak dana belu za 560€.

Ne gledaj ništa na tom sajtu, uopšte ne znam odakle im te cene. Tu piše da je E71 i dalje tipa 380€ ili tako nešto, odeš u bilo koju radnju (osim onih deratorskih), 270, 280€, zavisi gde, tako da je i N97 oko 550€. Drugar je sebi uzeo pre nekih 15-tak dana belu za 560€.

😵 stvarno? ako je oko 550€ za to bi mogao da se otvorim, hvala puno na informaciji, izgledali su mi kao ozbiljan site...

neka preporuka za neku prodavnicu?

Telefon je OK, ali realna vrednost u skladu sa svojim mogućnostima mu je negde oko 400... 430e plafon.

Pojma nemam kako je kod vas u BG, neko će se već javiti... Mi ovde imamo Rim Mobil, MobTrend i još nekoliko njih, pretežno su sve dole u podzemnom i svi su u 10€ gore dole 😉

Telefon je OK, ali realna vrednost u skladu sa svojim mogućnostima mu je negde oko 400... 430e plafon.

Pa klasika, relativno skoro se pojavila, pašće za koji mesec i na tih ~450 sigurno.

Ja se takođe razmišljam ovo da kupim, iako sam posle E71 rekao da se nikada neću vratiti na N seriju, ova mi zaista deluje kvalitetno, baš dobro je napravljena, čak je i onaj slajd ultra čvrst, jedino još malo da padne cena 🙂

Poslednja izmena:
😵 stvarno? ako je oko 550€ za to bi mogao da se otvorim, hvala puno na informaciji, izgledali su mi kao ozbiljan site...

neka preporuka za neku prodavnicu?

Ne vidim samo sto bi bacao tolike pare, kad na mobilnom svetu imas ljude koji prodaju n97 za 450-480e nove i koristene par dana. Sto je najbitnije uzete u alfakopiju (predpostavljam na ugovor u telekomu ali im telefoni ne trebaju i gledaju da izvuku pare dok jos mogu) i garancija je u dosta slucajeva i 2 godine - tih par dana! :wave:

Pa klasika, relativno skoro se pojavila, pašće za koji mesec i na tih ~450 sigurno.

Ja se takođe razmišljam ovo da kupim, iako sam posle E71 rekao da se nikada neću vratiti na N seriju, ova mi zaista deluje kvalitetno, baš dobro je napravljena, čak je i onaj slajd ultra čvrst, jedino još malo da padne cena 🙂

Iskreno, ja sam digo ruke od Nokie, pošto su previše lenji, kako povodom hardvera, tako i povodom softvera. Mada je N97 hardverski savršeno urađen (istina, fali joj kondenzatorski ekran, ali nisu hteli džabe da ga stavljaju kad symbian ne može da ga iskoristi kako treba)...

Ne vidim samo sto bi bacao tolike pare, kad na mobilnom svetu imas ljude koji prodaju n97 za 450-480e nove i koristene par dana. Sto je najbitnije uzete u alfakopiju (predpostavljam na ugovor u telekomu ali im telefoni ne trebaju i gledaju da izvuku pare dok jos mogu) i garancija je u dosta slucajeva i 2 godine - tih par dana! :wave:

ni to nije losa ideja, ali meni je to sumljivo... u svakom slucaju vredno pogledati...

Nema tu šta da bude "sumljivo", pogledaš papire, ako je Alpha Copy garancija, tel skoro nov, i kupiš ga za ~470€, nisi mogao bolje da prođeš, jer je mogućnost da je primerak faličan (tj. da će imati neke bagove kasnije) sveden na minimum, baš zato što je iz AC. Ja sam ovaj moj E71 kupio preko njih (ugovor - MTS), za godinu dana apsolutno nikakav ni najmanji bag, sve je ultra perfektno uvek radilo 😉

Nema tu šta da bude "sumljivo", pogledaš papire, ako je Alpha Copy garancija, tel skoro nov, i kupiš ga za ~470€, nisi mogao bolje da prođeš, jer je mogućnost da je primerak faličan (tj. da će imati neke bagove kasnije) sveden na minimum, baš zato što je iz AC. Ja sam ovaj moj E71 kupio preko njih (ugovor - MTS), za godinu dana apsolutno nikakav ni najmanji bag, sve je ultra perfektno uvek radilo 😉

a video sam da sam napisao sumljivo umesto sumnjivo al' sam bio lenj da editujem...

ima 3-4 oglasa "ce da pogledamo"

cuo sam se sa nekim, 350 evra, iz apatina je, ali kaze da moze da dopremi bilo gde, finac kupljen u svajcarskoj, nije skidan sa mreze... jedino sto me buni je da kaze da ima godinu dana garanciju(star neki dan samo), kako da povucem garanciju ako nesto ne valja kad je kupljen u svajcarskoj?
kaze bilo 6 komada, sve otislo u bg(valjda je ukljucio i taj koji bi ja uzeo)

Poslednja izmena:

Cene na mobilnisvet.com su za trzisnu inspekciju/poresku upravu. Kada pozoves ili odes do neke radnje, dobijes sasvim drugu (normalnu) cenu.

@ Shone91: Ako imas nov telefon ("star neki dan samo") za 350, a nov je (u radnji) 500, ni ne treba ti garancija

Poslednja izmena:
Uz svu gnev prema simbijanu, N97 za 350e je vredno pažnje 🙂

350e je prilicno nemoguca cena. Pazi da nije muvara neka...prica se da ih ima po ms!!!

ja se izvinjavam svima u pitanju je 450 evra, ja sam nesvesno spustio cenu jos...
oglas: "450 €
star 1 dan. telefon je otpakovan samo radi probe. nije skidan sa mreze. full oprema, garancija 12 meseci. telefon je crne boje."

ima sad jos jedan novi oglas, takodje 450 evra, ali videcu ovaj prvi oglas da li cu uzeti kad sam vec krenuo...

nego me garancija baca na razmishljanje...

Druze strpi se jos 2 ned N97 brzo pada cena.Negde oko 450e joj je realna cena.Mada bih ja za te pare definitivno nesto iz HTC familije.Sa njima ti je najsigurnije ako hoces pocket pc varijantu.

Druze strpi se jos 2 ned N97 brzo pada cena.Negde oko 450e joj je realna cena.Mada bih ja za te pare definitivno nesto iz HTC familije.Sa njima ti je najsigurnije ako hoces pocket pc varijantu.

pa i razmisljao sam da cekam, ali ako mogu da uzmem sad po toj realnoj ceni od 450e, hmm zasto da ne...

do sutra uvece cu sam stavio sebi rok da razmislim i raspitam se za misljenja da li da prihvatim ovu ponudu

Drugar jos jednom te savetujem da precesljas ponudu HTC-a.
recimo HTC touch pro,ili jos bolje HTC touch pro 2.Ako bas volis qwerty+touch onda nemas bas puno modela za izbor.

A i uskoro izlazi N97 mini koji će možda i biti bolji od N97.

Drugar jos jednom te savetujem da precesljas ponudu HTC-a.
recimo HTC touch pro,ili jos bolje HTC touch pro 2.Ako bas volis qwerty+touch onda nemas bas puno modela za izbor.

hmmm bacio sam pogled na htc ali nisam nesto zagledao a nije mi nista ni zapalo za oko, mozda ako bi procitao malo specifikacije i uporedio....
hvala za predlog, pogledacu i to...

telep je napisao(la):
A i uskoro izlazi N97 mini koji će možda i biti bolji od N97.

mini? jel to oficijalno od nokije? zasto bi pravili mini, samo bi oborili cenu standardnog N97, i po cemu bi mogao biti bolji?

Poslednja izmena:
Izvoli specifikacije HTC touch pro 2
http://www.htc.com/www/product/touchpro2/overview.html
Zaboravio sam i Xperiu koja je povoljnjija
http://www.sonyericsson.com/x1/

ovaj sony ericsson mi je ruzan, njega otpisujem, a ovaj HTC i nije los ali i on i jos nekoliko drugih koje sam pogledao zapazio sam da imaju samo jednu prednost nad Nokiom N97, a to je windows mobile, sto znaci da su brzi od pomenute nokijice
u svemu ostalom ih N97 tuce do nogu... jedino cene nisam uporedjivao, ne mogu trenutno da nadjem pouzdan izvor...

ono sto bi meni odgovaralo je N97 koja tera windows mobile 🙂

zasto ti mislis da bi trebao da uzmem touch pro 2 umesto N97?

Poslednja izmena:
Pa Touch Pro 2 je sigurna bolja varijanta od N97. N97 ima bolju kameru i manjih je dimenzija, što se mene tiče, TP2 je u prednosti, a operativni sistem ne treba zanemariti, štaviše, to je izuzetno bitno.

Pa Touch Pro 2 je sigurna bolja varijanta od N97. N97 ima bolju kameru i manjih je dimenzija, što se mene tiče, TP2 je u prednosti, a operativni sistem ne treba zanemariti, štaviše, to je izuzetno bitno.

naravno operativni sistem je veoma bitan ali.... hmmm ne znam nisam imao kontakta sa htc-ovima ranije, ali kada sam razmisljao o windows mobile, razmisljao sam o HP-ovim modelima

http://mobilnisvet.com/mobilni/2025/HTC/Touch-Pro2

http://mobilnisvet.com/mobilni/1987/Nokia/N97

EDIT: koja je cena tp2?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno