Šta je novo?

NOKIA N8 - prvi Symbian^3 telefon

Mislim sta reci kamera rastura kako snima video:d

E ovako ja sam poredio apart od 6mp i ovu n8 po danu aparat otkida ali pod blicem i makro je prednost ima n8 samo neznam zasto su toliko uzas slike vanjske:( a dobre pod blicem:S:
Moje misljenje da je za ovo krivac symbian:d

definitivno bug softverske pirode....kada ima njemu odgovarajucu kolicinu svetlosti rastura koliko je dobar,medjutim malo vise svetlosti njemu totalno zamagli sliku...

definitivno bug softverske pirode....kada ima njemu odgovarajucu kolicinu svetlosti rastura koliko je dobar,medjutim malo vise svetlosti njemu totalno zamagli sliku...

Samo se nadam da ce ispraviti ovu gresku dotad cu koristiti ovaj programcic Camerapro koji bolje slike pravi nego orginalni od nokije:d sramota za nokiju:S:

a nije im ni prva ni poslednja greska a symbian no comment. vise, blago onom kome se svidja...a nesto mi ni wm ne sluti na dobro :D

Symbian je zastareo sistem nikako nokia da se opasulji da predje na android:S: android ga gazi na svim poljima:d jos gora cinjenica da neki android telefoni imaju dosta manji senzor a slikaju cak bolje od ove nokije:d

Da je N8 android sa ovom cenom i malo vecom rezolucijom ekrana gde bi joj bio kraj :)

Poslednja izmena:
Da l neko ima iskustva sa Ovi mapama? Ja sam ih pre koji dan instalirao i u Madjarskoj rade odlicno tj vide se gradovi ulice i ostalo, a u Srbiji ima imena samo ar gradova i to je to....

u austriji radile bolje od garmina :D a u bgd kao sto si rekao ..... poljana :D

stare verzije nokia maps programa su imale koliko toliko dobro urađenu srbiju, svi veći gradovi su bili super urađeni. ja sam na n95 namestio i radilo mi je super. ali to ne verujem da može na n8 :( stvarno sramota što ne obrade srbiju već jednom. čak sam se iznervirao i pisao nokiji, i rekoše mi - iskuliraj...

Biće Srbije u OVI maps vrlo brzo. Mape za OVI priprema Navteq a u njihovoj bazi se odnedavno vidi Srbija.

Ovde se može videti on-line šta sve ima u Navteq bazi: http://www.navteq.com/

Makedonija i Grcka su isto poljana ali sve ostalo je super. U Hrvatskoj radi bolje od Garmina. Opominje i za prekoracenje i brze nadje satelite od Garmina.
Ja sam prezadovoljan

Makedonija i Grcka su isto poljana ali sve ostalo je super. U Hrvatskoj radi bolje od Garmina. Opominje i za prekoracenje i brze nadje satelite od Garmina.
Ja sam prezadovoljan

za ostatak sveta mape su bolje od samog garmina da ne pricam o redovnom update-u lokacija restorana kafica itd...

Ja sam u proslom autu imao Navteq navigaciju i isto je bio problem sa zemljama bivse Yu posto nije bilo mapa dok je Austriaj bila perfektno odrafjena....
Izgleda da bas nemam srece posto sad na tel opet problem sa njihovim mapama...:lupko:

Mali info. Garmin kupuje mape od Navetqa. Osim za divlje predele poput Srbije gde ih radi u saradnji sa lokalnim dobavljacima. Nokia je od pre par godina vlasnik Navetqa.

btw Srbija je ranije na njihovom sajtu bila mrlja sa ucrtanim autoputem e75, sad je situacija vec mnogo bolja. Tako da mozemo uskoro ocekivati da ce i OVI mape dobiti nove podatke.

Poslednja izmena:
Ma i dalje je poljana sa dva ucrtana puta:d

Valjda ce odraditi i Srbiju kako treba kao naprimer Italiju koja je ekstra odradjena :)

Izvinjavam se onim kojima je ovo poznato a za ostale: nabasah konacno na legalan primerak N8 s fiskalnim 2 god garancije i sve po redu u Uscu

Photo0309.jpg

To je Alpha Copy (ako je ona prodavnica na vrhu). Sto se cene tice, samo sam se nasmejao :)

Nazad
Vrh Dno