U linku je deo izjave, gde tadasnji CEO Nokie, kaze da je postignut plan ( za koji je davno objavljeno da je bio 10 mil)... sto se tice izjave konkretno, rekoh ti, kucaj Anssi Vanjoki keynote i nadji gde prica o n97...Gde je ta izjava? Ovaj link gore ne sadrži nikakvu cifru, a opet kažem da bi pisalo na sve strane da su prešli pomenutu cifru, bar jednom u prvih 5-10 stranica na Google. 'De nije impresivna brojka za flagship model sa takvom cenom i uz sadašnju konkurenciju?
U linku je deo izjave, gde tadasnji CEO Nokie, kaze da je postignut plan ( za koji je davno objavljeno da je bio 10 mil)... sto se tice izjave konkretno, rekoh ti, kucaj Anssi Vanjoki keynote i nadji gde prica o n97...
Vidi se da ne pratis stanje u mobilnom svetu... 10 mil je davno prestalo da bude impresivna brojka kada se gleda ukupna prodaja... ako pogledas podatke za iPhone kroz istoriju i uporedis 3GS i n97 koji se vremenski poklapaju i naravno, uzmes u obzir pozitivni hype oko iPhone-a i visestruko vetji negativni hype oko n97 onda ti je jasno zasto je nokia kao svetski lider preskocila da objavi da je prodala toliko primeraka... prosto, ispali bi smesni, kao sto su ispali smesni sa podatkom od 2 miliona primeraka za 3 meseca u odnosu na iPhone...
danas su stvari jos gore, pa se prodaje 3 miliona za jedan mesec...
Uz to, n97 je toliko imao losu reputaciju da je prakticno marketing posle Bozica prestao... a 2 meseca kasnije CEO Nokie prica o promasaju sf ali i neocekivano velikom uspehu sto se tice prodaje i zarade...
toliko o tome, nema potrebe bespotrebno itji u off...
evo 1. dobra stvar koju sam pročitao na cafemobil.hr , PNHT već uveliko "radi na N8", tako da je za tel. već hacknut (ne znam kojom metodom , tj. da li flash ili nešto dr.) bez obzira što se broj aplikacija za S^3 još uvek meri tek desetinama.
nebo, shvatili smo jos davno da ti ne das preko 300e za telefon...
Pa, Open Source ne znači freeware. Po toj logici, za Windows ne treba da postoji nijedan freeware program. Cena i otvorenost koda 3rd party software nema nikakve veze sa licencom i cenom OS na kojem radi. IPM i sl. podpomažu širenje lečenih aplikacija...btw. ako su symb. ,aos itd. open source platforme, zašto se sajtovi tipa ipmart i sl. etiketiraju kao "piratski",mislim koja je onda to open source platforma gde se svaka bolja aplikacija plaća !?
o.k.ovo za open source i freeware si razjasnio, platforma jeste op.sourc. a to da li će neko tražiti novac za app koju je napisao je već druga stvar...btw.šta su "lečene apps" ?Pa, Open Source ne znači freeware. Po toj logici, za Windows ne treba da postoji nijedan freeware program. Cena i otvorenost koda 3rd party software nema nikakve veze sa licencom i cenom OS na kojem radi. IPM i sl. podpomažu širenje lečenih aplikacija...
Po meni N8 treba da dobije MeeGo kad se pojavi. hardver je dovoljno jak i ima sve elemente. Ako za N900 najavljuju MeeGo, bio bi previše loš potez da ga N8 ne dobije. Symbian treba da ostane na nižoj klasi telefona, do 250-300 evra.
.
e to što kažeš za MeeGo, vrlo je verovatno da će isti vrlo brzo biti portovan na N8,ako tel.već ispunjava hardw.zahteve...zato me malo nervira što Nokia ovaj tel. reklamira kao tinejdž. komercijalu,(samo iz boja koje su ponudili jasna je ciljna grupa kupaca) a tzv."preporučena cena" izlazi iz tih granica i ulazi u biznis klasu tel. kao da ni sami nisu sigurni gde da svrstaju taj telefon.
One kojima je davan koks, hors, exeri, shrooms, krek, dops, hajdučka trava, bomba, korov, medikament od strane samostalnih nadrilekara ili pak timova specijalista nalik ovima što otvaraju tegle sa slatkim od firmvera itd, kapiraš već.btw.šta su "lečene apps" ?
ja ni na jednom uredjaju ne koristim ugrađen browser. za symbian postoji opera mobile koja je po meni najbolji browser ikada za mobilne uređaje. sva sreća pa će uskoro i za android... ko od vas koristi internet explorer u windowsu da čujem?doduše linux mi je došao sa fajerfuksom pa ga koristim otb
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari