Šta je novo?

nokia n73 telenor

Moje misljenje je da su N73 i K800i vrh aparati sto isto vazi i za Samsung D900, ali ako hocete telefon da nije krhk i koji ima izuzetnu cistocu zvuka prilikom razgovora, onda je to D900. Inace najveca mana Nokie N73 to sto joj je zvuk iz slusalice prilikom razgovora cak i kad je podesen na maximum nedovoljno glasan (ili sam je gluv :))). Sto se tice slika otidjite na gsmarena.com ili net nisam siguran i uverite se i sami. Nokia rula. Imajte i u vidu da k800i ne otvra office dokumene (ozbiljna mana). Sto se Nokie tice, i da zavrsim, sav servis i sve ostalo radi firma Mobis(hrvatska firma) cije se predstavnistvo u Beogradu nalazi u YUBC,a za k800i verovatno je CT a za Samsung naravno Roaming. I k800i i N73 koji nisu skidani sa mreze kostaju 46.500 din (k800i) odnsno 46.560 (N73) tu je negde i D900 mada ne znam tacno, znajuci Roaming, mozda je i preko 50.000 obzirom da ljudi deru.

sto se garancije tice pohvala za telenor. ja sam kod njih uzeo 6233 par dana pre pocetka akcije i ovih nesnosnih guzvi po korisnickim centrima. dosao u telenor da se raspitam sta mi sve treba isl i rekli mi da mogu da uzmem aparat i sada ako hocu. posto sam bio u guzvi tek to vece sam ubacio karticu u telefon i krenuo da ga cackam. pri prvom pozivu sam primetio da je zvuk u slusalici previse metalan nego sto bi trebalo da bude, sto se i ispostavilo kao tacno. zvucnik je bio produvao. telefon sam posle manje od 24h od kupovine zamenio novim aparatom tako sto sam u korisnickom centru gde sam uzeo aparat otisao kod odgovorne osobe (sef, manager il sta je god bio), rekao mu sta je po sredi i bez problema (cak nije ni proveravao sta mu fali) sam dobio novi aparat. moja je krivica sto to nisam odmah uradio nego su mi prvo preko 9863 rekli da idem u mobis (tamo je bio popis kad sam bio) pa sam onda skoknuo do telenora gde su mi ljudi koji rade rekli da to reshava mobis, a kad sam opet doshao u mobis oni su hteli da mi otvaraju telefon, sto je nedopustljivo za telefon koji nije ni 1 dan star (bez obzira koliko je promena zvucnika u slusalici rutinska stvar).
mobis je zaduzen samo za servisiranje, i svaki telefon koji tamo bude odnesen bice servisiran a ne zamenjen. u telenoru se samo menjaju aparati ili salju u mobis/ct/roaming na servis
tako da plus za telenor sto se tice ovoga, a minus za mene sto nisam odmah otisao kod nekog odgovornog

da se vratim na slušalice pošto sam to ovde već pitao... Da li ima kod nas da se kupi Nokia Music headset HS-20, AD-41 i da li zna neko koliko košta?

To bih uzeo sigurno i mislim da bi onda zvuk bio kao i na w810i...

Ima da se kupe,krecu se oko 15 eura,plus neke dobre sluske od 20-ak eura minimum (tesko ces naci nesto dobro za oko ili ispod 'iljadarke) i onda ces,mozda,imati zvuk kao na W810!
Pozdrav ,)

Svejedno ipak nisam uzeo N73 jer su ga povukli iz prodaju u Telenoru zbog mnogo reklamacija.
Uzeo sam D900 i čak sam i srećniji što sma njega uzeo, jer nisam znao da može office fajlove da čita a sada kada znam sam presrećan :D

Ne znam odakle ti informacija da je povučen iz prodaje zbog reklamacija? Kol'ko ja znam, sve količine su rasprodate, i čini mi se da će posle nje nestati prvo D900 i K800, a da će tek posle biti rasprodati i 6233, D520, 6131 i svi ostali modeli visoke klase ...

Čudno ... svi kukaju kako je skupo, kako niko nema para, a prvi rasprodat model je N73. Aj' nek' neko predloži Telenoru sledeći put da nabave N80, ili N93 ili tako nešto ...

Zato što su mi tako rekli kad sam uzimao mobilni juče. Prvo su mi rekli kao nema ga više i to je to a kasnije da su imali mnogo reklamacija na N73, i nisu sigurni zbog čega je to, da li se nešto desilo tokom transporta. Makar je tako meni rekao njihov radnik.
A neka riba je tamo u redu dok smo čekali rekla da će ga možda opet dobiti u januaru.

Nije istina.
A prodavci ocigledno vole da pricaju o stvarima koje ne znaju.

Nije istina da je bilo mnogo reklamacija, mada ne mogu da definisem precizno "mnogo".
Nije bilo problema pri transportu.
Skoro su rasprodate n73.
Riba iz prodavnice ne moze da zna da li ce ih biti ili nece u janurau. Nema razloga da se ponovo ne naruce.

Osim ako ne bude nekih sumanutih ideja ... N80, N93 ... mada, sad postoji samo jedan put - naviše! Takodaaa ... ko zna ... :)

Realno, ako je n73 prodata kako je prodata, a nije ono najbolje sta nokia ima...

Da li to znaci da sam trebao da sacekam sa kupovinom telefona? :D

ma jok bre to sire lazne price oni ljudi koji su zakasnili sa kupovinom pa sad rasprodato a oni kao ono da im bude lakse izmisle da se fonovi kvare dosta, samo se vi tesite!!! :) ;)

Poslednja izmena:
ja sam na putu do telenora odlucio da ipak sacekam jer ovo je tek prva ponuda telenora a sigurno ce biti jos mnog boljih tj,realnijih.

jos ako udje treci operater,konkurencija mora da ucini svoje.znate i sami da se u evropi telefon na ugovor uzima za 1e,taj isti N73,i ni jedna mreza ne trazi obavezu na 2 godine vec na 6-12 mseci.tako da,od boljeg{telenor}bice bolji....MNOGO JE 2 GODINE

sacekaj ti ono jedno 13 godina taman da kod nas bude telefon za 1€ i obaveza od mesec dana :)

ja sam na putu do telenora odlucio da ipak sacekam jer ovo je tek prva ponuda telenora a sigurno ce biti jos mnog boljih tj,realnijih.

jos ako udje treci operater,konkurencija mora da ucini svoje.znate i sami da se u evropi telefon na ugovor uzima za 1e,taj isti N73,i ni jedna mreza ne trazi obavezu na 2 godine vec na 6-12 mseci.tako da,od boljeg{telenor}bice bolji....MNOGO JE 2 GODINE

Nisi ni proverio informaciju a tvrdis 1€ i ugovor od 6 meseci, pa kome se to isplati? Evo ti link da vidis kako to stvarno izgleda na nekim EU mrezama:

Three mreza - Engleska
Vodafone mreza - Engleska
Vodafone mreza - Nemacka, jedno 20 razlicitih paketa i imas da pogledas i ostale mreze u Nemackoj

Ne zelim nista da tvrdim niti da opanjkavam, ali tri osobe iz mog okruzenja su uzele preko telenora, jedan k800i i dve nokie n73 i sva tri telefona su trenutno u servisu na reklamaciji. Malo mnogo da bi bila slucajnost.
Jedina olaksavajuca ("olaksavajuca" je ipak preteska rec) okolnost je sto sam video na stranim forumima da sa ova dva modela ima poprilicno problema svuda. Znaci nije do telenora, odnosno nasih uvoznika.

Poslednja izmena:
one obicne sa sundjerima, koji se skidaju HS-23.
jeli to original, ili skidan sa neke mreze ?

Ne znam da li su skidani sa mreze, pretpostavljam da jesu. Cene sam gledao na sajtu mobilnisvet. U jednoj od tih prodavnica sam kupio i moju Nokiu 6230i, koja je skidana sa mreze.
Inace, imao sam priliku da doristim N73 i apsolutno sam odusevljen, sve radi odlicno, a fotoaparat je zaista vrhunski, sto su mi potvrdili i neki profesionalni fotografi, Cajs optika, nije sala.

Ne zelim nista da tvrdim niti da opanjkavam, ali tri osobe iz mog okruzenja su uzele preko telenora, jedan k800i i dve nokie n73 i sva tri telefona su trenutno u servisu na reklamaciji. Malo mnogo da bi bila slucajnost.
Jedina olaksavajuca ("olaksavajuca" je ipak preteska rec) okolnost je sto sam video na stranim forumima da sa ova dva modela ima poprilicno problema svuda. Znaci nije do telenora, odnosno nasih uvoznika.

Vrlo moguce za te modele, ali npr mnogo ljudi koje znam je uzelo 6233 i niko nije imao problem.
Ja isto nemam problema sa k610i

:p
Salu na stranu, kao sto sam rekao, ne zelim nikoga da prozivam i po svemu sudeci nema veze sa nasim uvoznicima, vec generalno sa ta dva modela ima problema.

Poslednja izmena od urednika:
...jer se 5000 komada rasprodalo.

Pa ako su pametni, naručiće onda ponovo, ako je već tolika potražnja ... samo ne verujem da neko drži 5000 aparata (~1.500.000 EUR) na magacinu, pa da može da isporuči tek tako ...

Oko Nove godine, hm? :)

Drug mi rece da je juce uzeo n73 u novom sadu u telenoru. Kaze bila guzvaaaaa.

Ma bice jos.Pa njima se isplati da prodaju sto vise.Ne cine bre oni nama nikakvu uslugu vec mi njima.E sad sto su nam do sada davali veliko nista i velike racune to je problem nase zaostalosti sto se tice tehnologije.

Mene nervira sto nisu bar nekako ogranicili kupovinu ovih aparata za one koji su mogli da ih dobiju po povlascenim uslovima, gde su mnogi kupovali i po 7-8 aparata za smesne pare da bi ih sve brze bolje rasprodali po "regularnim" cenama.

Koliko ja znam niko nije kupovao aparate "po povlascenim uslovima"

Jedno lice - jedan aparat ... provereno ... hteo moj drugar da uzme i za sebe i za burazera (a oba broja se vode na njega) i nisu mu dali.

Vrh Dno