Šta je novo?

Nokia Lumia 930

Naveo sam gore na cemu slusam, malo se prelista i nadje se sve na ovom forumu ;)

Subjektivni (tvoj) dozivljaj me ne interesuje, ako mozes da budea objektivan i kazes mi mane, ok ako ne, onda nista. Hvala

^ iz gsm arena testa

Plugging in a pair of headphones adds a fair amount of stereo crosstalk, and quite a lot of intermodulation distortion for an overall underwhelming performance. These are not the kind of flaws an average user will be able to detect in real use cases, but they might matter to extreme audiophiles armed with overly expensive headphones.

Za portabl je ok, ko hoce ozbiljniji zvuk na sluskama neka gurne kod kuce dobre sluske u neko kvalitetno pojacalo :)

Ljudi pomagajte, dajte neki krsten browser za 930, nema Opera! Mahom browseujem na tabletu, ali mi dodje nekad da na brzinu pogledam nesto na telefonu, i uvek se iznerviram kad uzmem 930, pa uzmem 808 da na Operi procitam ko covek. Sad sam se toliko iznervirao, ode mi pritisak na milion! Koji je to apsurd da ja uzimam telefon iz 2012. godine sa ekranom od 4" i rezolucijom 640x360, a pored mi stoji aktuelni flagship sa 5" full hd ekranom.

Mozes da probas UC, mada ga ne hvale puno.. Opera tek treba da krene beta verzija i to onima sto su se prijavili na njihovom sajtu. Ja sam se prijavio, i cim budem dobio dl link javljam kakva je..

A sta tacno fali browser-u? Ako je usteda u pitanju, receno ti je X puta da imas Nokia Xpress. No u danasnje vreme wifi-a i silnih MB kod operatora to sto ces nesto na brzinu da pogledas na telefonu jer jelte za ostalo koristis tablet i nece previse da te kosta :)

Ma kuci sam, zakacen na WiFi, tablet mi je u drugoj sobi, a hocu nesto na brzinu da pogledam, ili odem negde a ne ponesem tablet, milion primera ima. Trenutno koristim bas taj UC, ali je tesko sr@nje. Jednostavno ne renderuju lepo strane, opera je zakon. Hocu da otvaram desktop strane, a ne mobilne. Za Operu mini betu sam cuo, ali mi ne daju da se prijavim sad. Jel mozes da mi posaljes instalaciju da je probam kad ti stigne?

Pa podesi u settings da ti otvara desktop verziju sajta a ne mobilnu... Opera Mini beta jos nije izasla ali cenim da se radi o danas/sutra ce varijanti. Ako bude javna beta skinuces je sa store-a, ako bude samo iz grupe ovih sto su se prijavili, ona ti nista ne znaci da ti neko da instalaciju jer svejedno ti nece raditi ako nije tvoj live ID u bazi kod njih...

Uh majku im al su gadni. Nista, cekam public betu. Ma podesim ja da otvara desktop stranice, al NECE! Ne radi jednostavno -.-

Ovo kucam sa UC Browsera i suze lijem...

Inace Nokia Xpress je tolika glupost da mi se creva zavezu kad mi neko pomene to sr@nje. Ni jednu stranu mi nije prikazao kako treba. Opera je objasnila svima. Steta sto su je za Android upropastili

Xpress sam spomenuo samo u kontekstu kompresije podataka...

Tek sad vidim da kazu da su prijave za betu popunjene, bla bla bla. Dakle sigurno je private beta onda nazalost.

Koji konkretno sajt nece da ti otvori desktop verziju, da probam kod sebe?

P.S. Probaj Surfy, dosta sajtova ga je pohvalilo ali ja licno nemam nikakvog iskustva...

Poslednja izmena:
Stvarno sta fali IE-u? Namesti da po defaultu ne otvara mobilne stranice, ne kapiram sta je prvobitni problem uopste?

To sto otvara mobilne stranice iako je podesen da ih ne otvara, eto to je najveci problem. I sto ne renderuje stranice kako treba, nema text reflow kao Opera.

To je od sajta do sajta, bavim se time, ako oni podese redirekciju, ti iako kucas www., odvesce te na mobilnu verziju. Pa onda u footeru sajta ides na "view full site" ili "desktop version". A za reflow da, to jeste problem.

Sto bih onda ja listao da vidim tvoje "iskustvo" koje glasi "ispod proseka" bez ikakvog objasnjenja. Jedna rec nije misljenje niti iskustvo, nisi niti meni niti ostalim clanova od pomoci, neka ti to bude jasno. Kako mislis da si mi pomogao ako nisi ni procitao na sta ja slusam, sta bulaznis? Kako onda moze tvoj komentar da mi pomogne, boze kakve osobe su se izrodile ovde.

U tri posta sam naglasio da sada koristim 5s.

Nemam pojma cemu taj nadrkan stav, nisi veci frajer ako tako pises :) samo vise nisi od pomoci :)

Hsv.stoned je jednim postom objasnio, dok se ti ovde prepires bez razloga nadrkan na svet. Chill out, ovde smo da bi pomogli jedni drugome, ako ne zelis ili te mrzi, *** ne ucestvuj u raspravi.

I 100% nisam trazio uporedbu sa flac formatom sa 200€ sluskama sa zvucnom od 50+ €. Pricamo ovde o mobilnim telefonima.

EDIT: do pre par meseci kada sam uzeo XZ i sluske svi lepo delili iskustva, komentarisali bez ikakvog hejta. Vratim se da proverim isto posle par meseci samo za drugi telefon i dobijam nula od diskusije i impresije, dobijem odgovore nekog tamo hejtera koji ne ume koristan post da napise. Zasto? Pojma nemam...

Poslednja izmena:
Možda zato što niko nema ta dva telefona da uporedi, pa se oslanjaju na neke testove sa sajtova.
Nema ništa dok sam ne baciš pare i uzmeš tel u ruke, pa onda vidiš da li ti odgovara ili ne.

930-ku ako ima 5 članova, a ovi sto imaju 5s su zagriženi ajfonaši i neće prelaziti na wp

Poslednja izmena:
Sto bih onda ja listao da vidim tvoje "iskustvo" koje glasi "ispod proseka" bez ikakvog objasnjenja. Jedna rec nije misljenje niti iskustvo, nisi niti meni niti ostalim clanova od pomoci, neka ti to bude jasno. Kako mislis da si mi pomogao ako nisi ni procitao na sta ja slusam, sta bulaznis? Kako onda moze tvoj komentar da mi pomogne, boze kakve osobe su se izrodile ovde.

U tri posta sam naglasio da sada koristim 5s.

Nemam pojma cemu taj nadrkan stav, nisi veci frajer ako tako pises :) samo vise nisi od pomoci :)

Hsv.stoned je jednim postom objasnio, dok se ti ovde prepires bez razloga nadrkan na svet. Chill out, ovde smo da bi pomogli jedni drugome, ako ne zelis ili te mrzi, *** ne ucestvuj u raspravi.

I 100% nisam trazio uporedbu sa flac formatom sa 200€ sluskama sa zvucnom od 50+ €. Pricamo ovde o mobilnim telefonima.

EDIT: do pre par meseci kada sam uzeo XZ i sluske svi lepo delili iskustva, komentarisali bez ikakvog hejta. Vratim se da proverim isto posle par meseci samo za drugi telefon i dobijam nula od diskusije i impresije, dobijem odgovore nekog tamo hejtera koji ne ume koristan post da napise. Zasto? Pojma nemam...

:) stvarno te opterećuje ovaj telefon jako!
Sve si pogresno razumeo :) chill out.
A uvrede koje si napisao samo govore o tebi. Nema potrebe za time.
Evo obecavam ako budem dolazio i Nis u skorije vreme, a idem cesto, kontaktiram te pa se nadjemo da probas izlaz. Ok?

To je od sajta do sajta, bavim se time, ako oni podese redirekciju, ti iako kucas www., odvesce te na mobilnu verziju. Pa onda u footeru sajta ides na "view full site" ili "desktop version". A za reflow da, to jeste problem.
Da, primecujem to u poslednje vreme, neki sajtovi sad uopste ni ne mogu da se prikazu u desktop modu na nekim mobilnim browserima, nema tu opciju full site ili desktop, ili je zestoko sakrivena. Jel moze neko WP Central da otvori u desktop modu na WP browseru?

Jel postoji mogucnost da ovaj odvratni address bar u Internet Exploreru nestane? Sta ce mi to da mi zauzima cm ekrana?

Poslednja izmena:
:) stvarno te opterećuje ovaj telefon jako!
Sve si pogresno razumeo :) chill out.
A uvrede koje si napisao samo govore o tebi. Nema potrebe za time.
Evo obecavam ako budem dolazio i Nis u skorije vreme, a idem cesto, kontaktiram te pa se nadjemo da probas izlaz. Ok?

Zato što me samo utisak o tome deli od kupovine tog telefona. 90% ljudi na netu koji su prešli sa ip5s na ovaj su oduševljeni telefonom, ali apsolutno nigde nisam naišao na upoređenje 5s i 930 po pitanju kvaliteta muzike sa prosečnim sluškama. A *****i u telenoru, mts-u kao i u vip-u nisu izbacili kao try out u radnjama, nego još uvek stoji tipa 520, 925 itd itd...

Nisam tebe uvredio, samo me iznervirao tvoj način pisanja. Sa razlogom sam ponovo pitao jer mi tvoj odgovor ništa nije pomogao. Npr XZ mi je smetao što nije imao jasne zvukove nekih instrumenata za muziku koju ja slušam. Visoki tonovi se nisu dobro čuli kao i da se celokupni zvuk pesme stišavao sa intezitetom basa u pesmi. Znači bas se ok čuje ostalo je tiše. Nervira me taj sistem. Takvo upoređenje (makar takvo) sam tražio i za ovaj telefon.

Nigde te nisam uvredio, lupao si sa tim "ne čitaš postove". Kako misliš da ćeš mi pomoći ako nisi pročitao lepo šta sam ja pitao? Polovično si pročitao i polovično odgovorio, to nije pomoć niti odgovor ni na jedno moje pitanje vezano za zvuk. Ako te je to uvredilo, onda ***, sorry.

Ja ću najverovatnije sutra prelomiti da li ću ga uzeti ili ne. Koliko sam video, za sada fali jedna ili dve aplikacije koje koristim na iOS-u a nema ih na WP-u. Samo ne želim da se smorim zbog zvuka -.-

Lošiji zvuk je svakako od 5s sad moraćeš da čuješ da li ti je to dovoljno da bi ga kupio.

U odnosu na sta? Zbog cega los? Moze malo detalja?

Los u odnosu ma htc one ili? Mogu ja da kazem, to i to je ****** bez ikakvog obrazlozenja, ne mora zmaxiti da je istina. Jel je prazan zvuk, tih, bas nije dobar, ne cuju se lepo visoki tonovi, sta?

Niko ne moze da ti objasni kako radi. Prihvati prosto opis da je losa audio reprodukcija. Evo, veruj meni kao skolovanom muzicaru i audio inzenjeru :) Definicija je ocajna. Svi detalji se negde zguzvaju cim malo vise pojacas ton. Stereo slika je katastrofalna. Sve je nesto "izmedju".
Posle iUredjaja - totalno razocarenje... Nema tih slusalica koje ce popraviti utisak.
Reporodukcija muzike je samo - ok, nista vise od toga. Mozda je to tebi dovoljno, ne znam.

E *** bas... :/ moracu da razocaram ortaka i ostanem na 5s. Druga opcija je nositi ded player ali to mi na pamet ne pada.

Ako osetim neke male promene u samom zvuku izmedju dva iphonea, verujem da ce mi onda i celokupna reprodukcija zvuka na l930 smetati.

Hvala sve u svemu :)

Ako budes dolazio u Beograd, mozemo se naci da cujes. Ponesi svoju muziku na USB, povezemo na telefon, presnimimo i cujes. Ah cekaj, na 930 NE MOZE DA SE POVEZE USB MEMORIJA!!!! SLEPCINE JEDNE ODVRATNE TAJ MS.

Oce li to L930 da dobije 4K LuLz?

Ladno kupiš telefon koji ne može da snima 4k, i on posle može. Nije to loše.

Ali realno, 930 ima toliko problema, 4k snimanje je najmanji od njih, kako su im loši prioriteti...

Nazad
Vrh Dno