Vidim neke prozivke [emoji1] Šalim se, malo sam bio u žurbi ovih dana pa nisam stigao da se javljam ovdje.
Elem, što se tiče telefona nakon evo već nakon 10-ak dana korištenja, nemam apsolutno nijednu zamjerku. Telefon odlično radi i bukvalno leti kroz sistem, kao što rekoh prije kao da je na W8.1. Od bagova koje trenutno ima (a koje pripisujem W10M) su: neapdejtovanje pločice kalendara, mada primjećujem zadnja 2-3 dana da se apdejtuje redovno, sad ko će mu znati. Dalje, Lumia Camera nekad zna da zabaguje, uslikam pa hoću da pogledam sliku koju sam uslikao pa se zamrzne, ali i to prilično rijetko. Ugasim kameru i upalim i sve radi ko sat. Možda najveći bag koji mi trenutno smeta jeste Data Sense, tj. neće da mi pokaže koje aplikacije najviše koriste mobilni internet, u početku je to radilo, sad ne pokazuje nijednu aplikaciju. A mrsko mi da radim HR, pa instaliraj sve iznova. Odradiću i to nekad tamo, dok stigne još koji apdejt sistema. Takođe ne mogu da uđem u Display pod Extras, samo tapnem i ne otvara, to je isto vjerovatno do sistema, al nije mi toliko ni bitno.
Da, jednu malu manu ima telefon, kad hoću da spustim akcijski centar odozgo, moram da povučem često i više puta (ili da jače pritisnem i povučem kao da je rezistivni ekran u pitanju, a ne kapacitivni) jer jednostavno nekad ne reaguje na taj pokret. Na 920/925 nikad nije bilo tih problema, tamo je bilo dovoljno lagano da povučem sa vrha ekrana, i notif. centar se odmah spusti, ovdje baš neće tako lako. Ostalo što se tiče ekrana i korištenja apsolutno nikakvih problema nema. Kako je kod vas ostalih?
Baterija gura otprilike jedan dan, ali ne i preko, to sam i očekivao uz moje korištenje. Navika mi je da punim telefon preko noći, pa ga u toku dana kad padne na 50-ak % dopunim, jer često naveče odem do grada na kafu pa ne volim da idem sa 20-30% baterije. Ta navika mi je ostala još od starih Lumia.
Za kameru nemam zamjerke, stvarno je odlična. Bag na Lumia Cameri, ne upisuje geolokaciju na fotkama, to mi malo smeta, a ne mogu da je reinstaliram. Na MS Cameri geolokacija radi normalno. Evo postaviću koju random sliku, pa vi procijenite. Čekam samo jednu noć sa punim mjesecom da opalim koju sliku sa 4s shutter speed, pa da uporedim tu sa istom što sam pravio na 925 pa da uporedim ima li razlike i koliko. To ću isto postaviti ovdje. [emoji6]
Ove dvije su identična scena, jedna po sunčanom danu, druga je predveče oko pola 8 i oblačno je. Čisto malo za poređenje [emoji6]
Ove ostale su random:
I jedna panorama:
Toliko od mene za ovo javljanje [emoji1]
Sent from mTalk on HP Pavilion dv5