nisam ispratio problematiku ložača i šta kaže devojka da li je zadovoljna ili ne?
Njega l550 svako malo zeza. Devojka je u principu zadovoljna telefonom. Imala je problem sa slusalicama, ispostavilo se da joj moje slusalice super rade, pa smo se menjali, jer njene rade kod mene, a moje na oba telefona. Ono sto je trenutno problem - juce i danas obavljala par poziva, i u nekim pozivima je nista nismo culi. Problem je resen restartom, a nadam se da se to nece ponovo dogadjati. Ako joj se bude desavalo opet da je zeza to, nosi telefon da ga menja kod trgovca.
Problem je sto potrosaci ne poznaju svoja prava. Kad kupis neku stvar, imas zakonski propisan rok (da li sedam da li petnaest dana) u kojem mozes tu stvar da vratis bez obrazlozenja zasto (ne ispunjava moja ocekivanja i kraj) uz pun povrat novca. Nakon tog perida, ako se uredjaj pokvari, kad se odnese na mesto kupovine sam KUPAC govori da li zeli da se uredjaj zameni istim, uredjajem slicnih ili boljih performansi ILI KAO ZADNJA OPCIJA pre vracanja novca da se uredjaj posalje na servis. Ljudi misle da MORA da ide na servis pre bilo kakve zamene sto je greska. To je zvaka prodavaca i ne nasedajte na to. Zakon je jasan a ako nece da ga postuju - mobilni u ruke pa poziv trzisna inspekcija. Dolaze u roku od 15min jer su kazne drakonske.
Jel bi mogao da mi das neki hint gde bih mogao tacno da procitam te zakone? Ne moras se muciti da trazis neke linkove i pdf-ove na netu, samo neka smernica ako ne znas napamet.
Troje poznanika su preko telenora uzeli l650 i niko nema nikakvih problema.Da nisi mnogo cackao pa nesto poremetio u podesavanjima?
Nisam, tj. nisam stig'o.

Salu na stranu, s obzirom da koristim w10m vec osmi mesec, nije bilo razloga bilo sta da cackam, znam za sve skoro sta se kako radi.
Ma kako da ne,bavim se trgovinom,znas kad cu da im vratim novac zato sto su oni resili da se malo igraju i zezaju.Imaju glavu pa nek razmisle kad kupuju nesto.Ko ce mene da obesteti sto su oni od novih napravili polovne stvari?Ne dobijam nista ni od koga za dzabe a ni na komisionu prodaju,tako da mogu oni da pisu nebulozne zakone ali neka to finansiraju iz svog dzepa.
Zbog takvog stava nasig trgovaca ja vecinu stvari kupim u [nekoj prodavnici - da sad ne reklamiram radnju, kazu da je zabranjeno reklamirati], i za njih znam da su mi uvek izlazili u susret, a s ovima sitnijim sto su malo i jeftiniji necu da imam posla jer nisam dovoljno bogat. Ajde, nemoj mi reci da ti se nije na nekom telefonu nikad dogodilo da uocis neki problem, a koji ne znas kako da reprodukujes pred prodavcem... I jasno mi je da ima klovnova koji bi kupili sator u marketu, i vratili ga posle kampovanja uz obrazlozenje da nisu zadovoljni, sa namerom da ponove postupak i naredne godine (navodim primer koji nisam izmislio), ali zar zaista mislis a je u redu da zbog takvih likova mi ostali ispastamo? Zar mislis da je u redu da covek kupi telefon, pa ceka onda mesec i po dana da bi mogao da pocne da ga koristi? Ja sam ti dao novac ODMAH, i hocu ispravnu robu ODMAH, a ne za mesec dana da mi das telefon nakon sto se tvoj neki serviser smiluje da obavi dijagnostiku.
Sto se tice onoga "ko ce tebe da obesteti", e to je druga prica ako je korisnik ostetio robu, ali ako ti se ja vratim u prodavnicu s telefonom bez i jednog fizickog ostecenja, onda nemas pravo da kazes da ti je neko vratio ostecenju robu. Ako je ta roba dobra, neces imati problema da je ponovo prodas (i tako nam trgovci stalno daju vec otpakovane proizvode), a ako nije dobra - pa ko treba da placa sto ta roba nije dobra? Kupac? Sutra malo, nego nemoj da vas mrzi, vrati tu robu proizvodjacu, i vidi dalje sta ces s tim. Neka oni tebi posalju ispravan telefon umestog tog bajatog, oni su krivi, nisi ni ti, a nisam ni ja.
Ako bi se ispostavilo da je kupac ostetio robu, a na neki nacin koji ti nisi primetio - pa zar vi svakako ne uzimate licnu kartu osobe koja je dosla da reklamira robu, i napravite ceo onaj zapisnik? U slucaju da je kupac nesto slagao, a znam da postoje alati da se sve i svasta proveri, onda lepo neka neko zakuca na vrata tom pajacu, i neka on odgovara sto je stavio telefon u mikrotalasnu ili ne znam sta ja vec.
Samo vi trgovci nemojte biti lenji, i vracajte uvozniku robu za koju kupac kaze da nije dobra, i resavajte te stvari s njima. Pa ni vi ne se*ete pare, pa da mislite kako i mi ostali nalazimo pare na ulici i ne znamo sta cemo s njima. Malo vaseg truda da ne bi kupci bacali pare.
Pa i ovaj deo sto si rekao "neka ljudi razmisle pre nego sto kupe" nije sasvim na mestu. Jel ja moram da znam sve pojefinosti vezano za telefon, da znam sta tacno koja stavka u specifikacijama znaci u praksi... Ne moram, i ne mora to da zna ni ostatak ljudi. Ti se bavis poslom kojim se bavis, i ti te stvari znas, neko drugi je zauzet drugim stvarima da bi o tome mislio, a na kraju - mozes citati na netu sta hoces, razliku ces videti tek kad uzmes to nesto u ruke, pa sam oprobas. To ti je sad kao kad bi branio one salteruse sto nervozno govore ljudima "donesi mi kopiju licne karte i popunjene obrasce X, Y i Z, pobogu, to je toliko logicno".
I za kraj, zakon vazi i za prodavnicu u kojoj ti radis (ili tvoju prodavnicu), pa tako i ti treba da ga postujes.
Izvinjavam se zbog duge poruke.