Po meni je baterija jedina i najveća mana na L925. 3G ga ubija.
Ekran je fenomenalan i tek ćeš biti oduševljen kad budu sunčani dani gde dolazi do izražaja amoled i clear black.Osvetljenje mi je bilo stalno na LOW i nisam imao potrebe da pojačavam.
Kamera je sa svojih 8mp i carlzeis sočivima perverzija, noćne slike su odlične još ako malo uđeš u štos sa štelovanjem oštrine i ostalih funkcija sreći nikad kraja.Ima i tutorial šta i kako.Video je odličan po danu a noću oće malo da zasecka i da se pojavi malo šuma pogotovo ako se snima pod blicom i u full rezoluciji.
Mesecima je nošen u farmerkama i torbici bez futrole i folije i ostao je bez i jedne tačkice na ekranu, aluminijumu i kućištu uopšte.
Samo u samom ulazu za punjač se vidi trag od uvlačenja i izvlačenja džeka.
Na mene je poseban utisak ostavio zvuk! Sagovornika čujete kristalno jasno i glasno i nije mi se ni jednom desilo da imam problem sa tim bez obzira na okruženje gde se nalazim.
Zvuk preko slušalica koje se dobijaju u pakovanju je odličan,pun, tako da je slušanje muzike ili gledanje klipova pravo uživanje.
Kad se telefon optereti, primetno se greje u gornjem delu, što je i normalno, ali posle par meseci mi se desilo da se desi "krckanje" zadnjeg poklopca u gornjem ćošku upravo zbog tog grejanja.Ništa preterano ali se oseti i ne uvek.
Aparat je brz i uživanje je raditi na njemu.Ja sam forsirao mail,office i one drive bez ikakvih problema.Sinhronizacije radi munjevitom brzinom i odeševila me opcija da sve naloge sa neta drži na aparatu i jednostavnim ulaskom u npr galeriju vidite sve nove slike sa svih naloga kao i novosti sa istih tih naloga bez da idete posebno na svaki.
Posebno bih se osvrnuo na wifi i 3g koji rade besprekorno i GPS.Nisam posedovao telefon koji tako brzo hvata satelite i u kombinaciji sa HERE mapama u off line modu mislim da nema premca.Još ako se ima fabrički nokijin CAR HOLDER , čim se aparat ubaci u njega pale se opcije prilagođene za CAR MODE +navigacija. Uživanje je potpuno.
Čak iako nisam zagovornik cortane i sličnih, ovaj aparat me je naterao da oprobam cortanu i vrhunska stvar ali još da ubace srpski[emoji9] , jer sam izgovarajući komande na engleskom ispao "smešan u društvu". Ali zato voziš auto i izgovoriš CALL HOME i eto poziva, isto važi i za ubacivanje podsetnika.Samo malo prakse.
Mana kao i kod svih wp uređaja je fabrički call dialer kao i kursor pri korišćenju tastature.Ali to se vidim pegla.
Dva puta mi je zakucao pri dolaznom pozivu i ne možeš mu ništa sem restarta.Treba mu 10ak sekundi da se restartuje i još toliko da bude funkcionalan.Sledećom nadogradnjom je prestao taj problem za zakucavanjem.Da napomenem da sam imao PFD pa su stizale stalno neke zakrpe.
Što se tiče bežičnog punjenja glupo je što je morala posebna maska, leđa, da se kupe jer nije intwgrisano u samo kućište aparata kao kod 920. Ima načina i da se to odradi ali treba otvarati aparat itd što ja nisam hteo.
Onaj ko kupi ovakav i slične aparate a ne koristi njihove pune kapacitete onda je pogrešio u izboru.
Inače po meni vizuelno najlepša LUMIA.