Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Ja sam na 925 stavio foliju, ali je malo zakrivljen ekran pa ostane lufta oko 0.5-1mm sa svake strane ako dobro nacentriras, ne izgleda ružno, ali možda nekom zasmeta. Isto ima i moj kolega sa posla na 920. Ja sam uzeo anti glare da se manje masti ekran... zadovoljan sam...

Ali anti glare ubija ekran u pojam. Izgleda mnogo gore bar po meni. Imao sam pa posle mesec dana skinuo i stavio obicnu foliju

Ja foliju necu stavljati bas zbog zakrivljenosti ekrana mada mislim da je potrebna jer gorilla glass je "samo sminka" a svoj fon uvek nosim u satenskoj vrecici.

Za sada stvar sa baterijom stoji ovako: 72% (igranje neke zhtevne igrice pola sata, nekoliko razgovora i poruka, polucasovno isprobavanje kamere i blica, gprs internet).

Poslednja izmena:
Možda je ova moja anti glare boljeg kvaliteta, pa mi ne smeta, ne znam... ali sam razmišljao par puta da je skinem, priznajem. Nikad ne stavljam telefon u džep sa bilo čime. A video sam da je kolega ogrebao 920cu po ekranu, bez obzira na gg...

Jedno pitanje... Nisam se do sada susretao sa Lumiom dok sestra nije uzela 920, a ne mogu da nadjem podesavanje u kameri za promenu rezolucije slika. Kako se menja i kako je to reseno na windowsu?

Imam i 1no pitanje tj. konstataciju.
Naime, desilo mi se nešto čudno. Nisam siguran od kada ali desni kanal, kada uključim slušalice, mi se ne čuje :( . Da li je od Black apdejta nešto u pitanju ili od otvranja telefona, tu leži zeka, u tom grmu. Od tada se pobrčkao desni kanal a šta je uzrok, ima li neko predlog?

Verovatnije je da si nešto zeznuo pri otvaranju. Nemam nikakvih problema sa zvukom nakon Black-a.

Smo da dodam da se to dešava sa svim slušalicama koje utaknem ali, desni kanal pusti zvuk kada džek od sluški malo izvučem ka spolja...

Probaj obično gašenje/paljenje telefona. Meni se to desilo jednom na L720 i mislio sam da mi je stradala slušalica. Nakon restarta se sve sredilo, a u to vreme je bio na Amberu.

Smo da dodam da se to dešava sa svim slušalicama koje utaknem ali, desni kanal pusti zvuk kada džek od sluški malo izvučem ka spolja...
Sa svim slušalicama je ista stvar, dugački su konektori. Pošto imam gde da probam isprobao sam desetak modela, jedino sa JVC slusalicama je ok, extra zvuk jedina mana što nemaju mikrofon.

Evo pošto sam nekada imao L920 a sad Note 3 , čisto da se zna da kamera na L920 sabija ovu na note-u.. mozda je ova bolja kad se sve nešto ispodesava, ali boli me tuku ocu da kad upalim kameru ona odma slika, a to je ovde u poređenju sa Nokiom NO GO.. !

Jel smem da pitam zasto menjas telefonu u proseku na mesec dana i kako te ne mrzi :d

Zato sam i uzeo Note 3 da me prodje ta bolest menjanja telefona, pošto realno nema nešto što je bolje trenutno.. tako da planiram da ovaj nosim duže vreme, ali me kamera stvarno razočarala, ali slabo je i koristim tako da i nije neko zlo..

Sad sam se setio Borisa i da sam obecao istu sliku kao sto je on slikao pre 10tak dana. Naravno zaboravio sam :d

No evo par random slika sto sam telefonom slikao. Nista nije editovano i sve je na automatici slikano. Za telefon je meni ovo skroz ok:

WP_20130721_023.jpg
WP_20130828_13_43_24_Pro.jpg
WP_20130913_019.jpg
WP_20130914_098.jpg

Prilozi

• WP_20140209_13_21_58_Pro.jpg
    WP_20140209_13_21_58_Pro.jpg
    1 MB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Jelte ljudi, da li se trenutno isplati uzimati L820 za nekih 180e-200e?
Ili ima neka bolja WP varijanta za dati budzet?

Ima ATIV S, L720, novi verovatno, a i dobro ocuvana polovna 920. Meni super izgleda 820, ako je dobro ocuvan ili nov sto da ne. Sad koji je bas konkretno bolji od ovih, mozda samo 920.

U tom budzetu mogu da uzmem 820 star par dana (sa nekog paketa) ili u radnji sa jednom god garancije. Pa zato pitam, ako ima sta bolje za te pare. A da li je moguce otkljucavanje ovog telefona (ili kako se vec zove), tj ako je samo za telenor kartice da se sredi i radi na svim mrezama? I koliko to moze da kosta?

U tom budzetu mogu da uzmem 820 star par dana (sa nekog paketa) ili u radnji sa jednom god garancije. Pa zato pitam, ako ima sta bolje za te pare. A da li je moguce otkljucavanje ovog telefona (ili kako se vec zove), tj ako je samo za telenor kartice da se sredi i radi na svim mrezama? I koliko to moze da kosta?
Lumije se teško otključavaju a i nije baš jeftino a evo na oglasima nova L820=180€ a stara mesec dana u fulu sa garancijom i top stanju za 150€...

Ne znam gde si video tu od 180e, moze i link na PP. A je li druze, kako ja mogu da proverim tu garanciju, tj da li je sve regularno na 24 meseca?

Bejah malo nervozan noćas :d pa sam odstranio modul bežičnog punjenja sa Lumia 920 telefona i tako praktično dobio Lumia 925 telefon po težini!!!

Sada je jako prijatno nositi 920ku u džepu za razliku dosadašnjeg iskustva otezanja istog.

Ko voli neka izvoli probati. Procedura je jako jednostavna a sam modul se za poklopac telefona drži nekom duplofan lepljivom trakom!

P.S. Samo da napomenem da mi sada (sa izolovanim pinovima modula) baterija traje 2 puna dana sa raznim drndanjima i 3G-om non stop aktivnim (sada kada sam modul izvadio, valjda će, opet, trajati 2 dana :d)

Bejah malo nervozan noćas :d pa sam odstranio modul bežičnog punjenja sa Lumia 920 telefona i tako praktično dobio Lumia 925 telefon po težini!!!

Sada je jako prijatno nositi 920ku u džepu za razliku dosadašnjeg iskustva otezanja istog.

Ko voli neka izvoli probati. Procedura je jako jednostavna a sam modul se za poklopac telefona drži nekom duplofan lepljivom trakom!

P.S. Samo da napomenem da mi sada (sa izolovanim pinovima modula) baterija traje 2 puna dana sa raznim drndanjima i 3G-om non stop aktivnim (sada kada sam modul izvadio, valjda će, opet, trajati 2 dana :d)

Ja sam pokušao na brzinu pre neki dan,ali se plašim da ne polomim nešto prilikom "skidanja" poklopca, kratki živci i debeli prsti ubitačna kombinacija :) :)

Ja sam pokušao na brzinu pre neki dan,ali se plašim da ne polomim nešto prilikom "skidanja" poklopca, kratki živci i debeli prsti ubitačna kombinacija :) :)

Veruj mi da nećeš.
Ja imam takođe debeljuškaste prste (115Kg :d) i kratke živce ali sam naučio da sa hardverom kompa i sa mobilnim telefonim nema brzo. Samo polako, samo polako...
Sada za ovako ogoljenu 920ku važi mantra sa one reklame "Nepodnošljiva lakoća postojanja..." :D

Veruj mi da nećeš.
Ja imam takođe debeljuškaste prste (115Kg :d) i kratke živce ali sam naučio da sa hardverom kompa i sa mobilnim telefonim nema brzo. Samo polako, samo polako...
Sada za ovako ogoljenu 920ku važi mantra sa one reklame "Nepodnošljiva lakoća postojanja..." :D

Ja ne znam kako bih podneo da je tel laksi nego sto je sad, nekako sam navikao na ovu masu :) uplasio bi se da sam ga mozda izgubio...

Ja volim sto je tezak takodje... Elem jedna stvar mi je samo cudna tu, recimo 925 nema bezicno punjenje, to logikom bi trebalo da joj duze traje baterija nego na 920 a znamo da nije tako. Isti hardver isto sve. Da li si siguran da to oko punjenja na taj nacin utice na bateriju pogotovo u toj meri...?

Samo da javnem status trajanja baterije nakon vađenja bežičnog modula (za punjenje):

- samo 2G, samo poruke i razgovori sa 10tak fotki - baterija TREĆE DAN 67% (imao sam 3 hard reseta i vraćanja bekapa u ta tri dana...)

Zašto hard reset na WP? Zar to nije ultra stabilan sistem?:)

Nije bila stabilnost u pitanju. To nikako.
Ja sam drndao nešto i pogrešno unosio podatke pa sam posle experimetisao sa bekapovanjem itd. Otud resetovanje sistema inicirano sa moje strane.
Što se tiče sistema, od kada se pojavio WP8 nikada mi nije zabagovao sistem kao sistem (HTC 8S, Lumia 520, ATIV S i Lumia 920).

Nazad
Vrh Dno