Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

evo ga ss sa mog telefona wp_ss_20130905_0002.jpg
mozda nekome pomogne

Poslednja izmena:
Tvoja je za englesko trziste koliko vidim, no poklapa se:

Lumia 820 Country variant 3047.0000.1328.3006 Available

Ljudi hitna pomoc. Mozda uzmem 820. Koliko bi mogao da vredi mesec dana star telefon sa garancijom?

Нема процена на форуму, забрањене су.

sto 820? Ja bih pre 720 ili 920... pre par dana sam gledao review-e za 820, i nisu bas bili zadovoljni, ni baterijom, ni kamerom. Sta znam... proveri bolje.

Ne radim procenu svog telefona,vec pitam koja bi mogla da bude realna cena posto imam ponudu da ga menjam za svoj
...

Nije bitno, na forumu nisu dozvoljene bilo kakve procene...

Da, ako ti baš treba, pošalješ PM kojima misliš da znaju kako se kreću WP telefoni, pa se dogovorite ili odeš na oglase i vidiš cene.

Tako izbegavaš kaznene poene, a i dobiješ odgovor na tvoje pitanje o proceni.

Preterujete. Na svakoj temi se diskutuje o cenama telefona I sad ste se svi setili kao nema procena!? Pitanje je bilo cisto informativno,ali posto se svi igrate urednika vise nije ni bitno...

Drugari treba mi mala pomoc. Posle nekoliko godina androida odlucio sam da isprobam malo WP i to sa lumiom 920. Naravno i odmah malo problemcica. Upalio sam telefon (bez sim kartice i ikakvih podesavanja), prikacio se na kucni WIFI i rekoh ajd da probam odmah da odradim amber apdjet. Odem na opciju da proveri ima li novog softvera i stalno mi izbacuje gresku 80722ee2. i tako jedno 10ak puta. Zna li ko u cemu je problem? Nadjoh negde da apgrejadmoze i preko navifirm+ (ima li negde dobar tutorijal?) mada bih ja radije jednostavnije preko telefona. Pa ako znate kako, prenesite mi vasa iskustva.
Unapred hvala

Samo da javim da je Lumia 920 stigla sa servisa pre 5-6 dana i ....
Ovo je izveštaj sa servisa:
"Beleška:
Uredjaj je pregledan i testiran na propisanoj mernoj opremi i u realnim uslovima. Za vreme testiranja navedeni nedostatak nije uocen.Upisan software. Ukoliko se nedostatak ponovi molimo vas da sto detaljnije opisete nacin kako dolazi do greske."

Kada sam preuzeo telefon, odmah sam primetio data sense, znači update-ovali ga na Amber. Telefon mi je bio sa "rumunskog regiona" a sada je na CRO koji je već dobio zvanični update. Telefon ovih 5-6 dana radi bez greške, bez i najmanjeg problema (pu-pu, da ne ureknem). Instalirao Pro Cam preko proxy-a i prebacio region na USA i instalirao (nije mi dozvoljavao da skinem dok je region bio SRB).

Sve u svemu, posle neprijatnog iskustva na početku "druženja" sa WP8, sada sam i više nego zadovoljan )ovo pričam posle 3 godine na androidu na raznim telefonima. Privikao sam se na novo okruženje vrlo brzo. Jedina mana za sada je manjak app u Store-u ali se stanje popravlja (broj app-a).

@superboki
Update moze i preko Nokia Updater-a 3.0.8. Koji je product code tvoje Lumia-e? Nisu sve 920-ke dobile update na Amber. Ima na: http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/

pozdrav

Utisak posle par dana. Ima par ******izama u odnosu na Android, ali lepo radi i zavrsava mi posao, posto me je smorilo vise flashovanje romova

Pravi izbor reči. Smorilo menjanje ROM-ova a WP8 radi ono što i očekujemo od OS za telefon, prvo i osnovno skoro da nema lag-a.
Ukoliko nekome treba kako da instalira Pro Cam posle Amber-a (citat sa WP Central foruma):
After Amber update , connect your Lumia 920 via wi-fi

now click the wi-fi connection
select EDIT option
Now turn PROXY ON
In Server/URL - enter - 117.135.139.179
In Port - enter - 8888

Now scan the below QR code with bing search using the "eye" logo at the bottom of the search
XSSKusF - Imgur.png

it will give you the Windows Market link to download PRO CAM

click install
once downloading starts

Go back to your wi-fi connection and turn PROXY OFF
and continus with download with wi-fi
Now PRO CAM is on your phone
Thats all, enjoy

Koja glupost, taj pro cam ne radi na 820 :S

Amber instaliran preko Nokia Updater-a 3.0.8. OTA i dalje prijavljuje istu gresku i sa instaliranim amber-om kada pokusam proveru apdejta preko WIFI-ja. 920ka je CV HU verzija (za madjarsko trziste). Nokia Pro Cam instaliran bez problema (lokacija podesena Srbija, ostalo English-United states). sad samo da provalim kako funkcionisu "plocice" i sve drugo vezano za podesavanja i aplikacije. e da, double tap to wake-up radi, mnogo dobra opcija

da li je moguce da ne moze da se iskljuci (ili ja ne umem) ton brojeva, kada okrecem broj koji nemam u imeniku? u poslednje vreme visim po oglasima i stalno zovem brojeve koje nemam u imeniku, pa me izludjuje onaj zvuk! :D

Bas te mrzelo da procesljas podesavanja? :) Ringtones and sounds pa dole odstikliraj key press.

ma video sam to... ali mi iskljuci onda one u porukama, a hteo bih da se oni cuju..... :D

Jel ima neko isti problem kao ja?
Naime, 820-tka je iz telenora, i imam problema kada me zovu ljudi. Meni piše da zvoni, ali ne mogu da se javim, a ljudima se u slušalici čuje, tj ne čuje, kao da se uspostavlja veza, i onda se prekine, uopšte me ne dobiju.
Drugar iz telenora mi kaže da je to do WP8 a ja nešto nisam siguran

to definitivno nije do wp8 :/
ja imam ativ s i nikad mi se tako nesto nije desilo
najbolje vrati telefon da ga poprave posto nesto definitivno nije u redu sa njim :/

Odradi neki soft reset, jel odjednom pocelo da se desava?

od kad sam ga uzeo je takvo stanje, nije to toliko često, recimo svaki 10-ti poziv otprilike, a bojim se da ga vraćam jer mi je ispao pre neki dan pa je zaradio ogrebotinu :S

Mislim da je neko iz ekipe sa ove teme pominjao da telefoni ponekad imaju problem sa Huawei ADSL ruterima.
E51 se kači bez problema, laptop takođe, samo L920 neće. U čemu je caka?

Ja imam isti problem ali sa htc one. Rešio sam ga teško što sam podesio fiksnu ip adresu na telefonu i to samo za tu speccificnu wifi mrežu.

od kad sam ga uzeo je takvo stanje, nije to toliko često, recimo svaki 10-ti poziv otprilike, a bojim se da ga vraćam jer mi je ispao pre neki dan pa je zaradio ogrebotinu :S

pa pazi, ako se plasis zbog garancije... ne mozes nista da izgubis, jer ta ogrebotina ce da ti ostane i u slucaju (ne daj Boze) da telefonu nesto bude falilo....msm ne bude radio, onda ces dafinitivno morati da ga odneses u servis, a ogrebotina ce biti tu... tako da, moj savet ti je da odneses u servis i lepo opises sta mu se desava...

Nazad
Vrh Dno