Šta je novo?

Nokia Lumia 720

Ivan I.

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
28.12.2005
Poena
510
Nokia Lumia 720

Ocekivana cena 249€ pre poreza.

NokiaLumia720_zpsfa3e2539.jpg

Vise informacija na: Nokia Lumia 720

Technical profile

Networks:
GSM/EDGE: 850 (5)/900 (8)/1800 (3)/1900 (2) MHz
WCDMA: 850 (5)/900 (8)/1900 (2)/2100 (1) MHz
HSPA+: 21 Mbps, (Cat 14)

CPU: MSM8227, 1.0 GHz

RAM: 512 MB

Storage: 8 GB + microSD Card Slot

Display: 4.3” ClearBlack WVGA LCD, 2.25 D Glass, Super Sensitive Touch

Camera:
Back: 6.7 MPIX, BSI, Auto-Focus, Carl Zeiss, LED flash, HD 720p @ at 30 fps
Front: Skype HD wide angle (1.3Mpix)

Connectivity: NFC, A-GPS+GLONASS, WLAN (2.4/5Ghz) a/b/g/n, µUSB, BT 3.0, 3D Accelerometer, Proximity, Magnetometer, Automatic Light Sensor. (No Gyroscope).

Battery: 2000 mAh battery + Wireless Charging Cover Accessory; standby 520hrs, talk time 13.5hrs

Audio: 2 HAAC (high-amplitude audio capture) mics, HD Voice (wideband audio, noise cancellation)

Size: 127.9 x 67.5 x 9mm

Weight: 128g

Colours:
Gloss: White
Matte: Red, Yellow, Cyan & Black

Foto app koje su po meni impresivne:
http://www.youtube.com/watch?v=e-V0vZKWQF0

a vi vlasnici 820 ko vas j... sto ste pljunuli tolike pare, standardna WP prica :)

Baš bih voleo ove foto app da isprobam na 920, mnogo su mi privlačne :)

ovaj photo app moze da koriste i 7.8 wp telefoni :D
msm barem nokija updejtuje stari wp 7 :D

Slažem se, telefon deluje zaista odlično, ako se uzmw klasu kojoj pripada Nokia je napravila super posao.

Još samo da se pokaže da je otporan na padove i udarce kao i Lumia 920, nadam se da je barem približno robustan.

Da li WP8 ima neke slicne aplikacije AirDroidu, Unified Remote-u, jel i dalje mogu samo Nokia mape da se stave?

ja samo cekam da izadj huawei ascend w3 pa da vidim koji cu fon na kraju da uzmem, ali ova lumia je sasvim ok fon, a lumia 520 ce po mom misljenju biti jos veci uspeh zbog veoma male cene :D

ja samo cekam da izadj huawei ascend w3 pa da vidim koji cu fon na kraju da uzmem, ali ova lumia je sasvim ok fon, a lumia 520 ce po mom misljenju biti jos veci uspeh zbog veoma male cene :D

Jedna stvar mi samo nije jasna. 620 i 520 imaju skoro identican hardver, jedina stvar koje me uzasno nervira kod 520 je nedostatak blica. Zar je jedna led diodica toliko skupa? Neznam..

To se zove diferenciranje proizvoda. Nebitno je koliko košta.

520 je za one kojima je najbitnija cena i kamera im nije toliko vazna, a 620 je za one koji bi hteli ad imaju manji telefon a da i dalje ima solidne funkcije za dobru cenu
barem ja tako gledam na stvari, kad bi trebao da biram uzeo bi 520 a ne 620 zbog veceg ekrana i bolje cene

Pojavila se kod konačno i kod nas, bar kad je legalna prodaja u pitanju.
Mislim da ću za koji dan postati vlasnik, pa ću ovde podeliti iskustva. :)

Za bezobraznih ~400€ :D
Ali pošto imaju saradnju sa Telekomom, mislim da ću uspeti da uzmem za ~300 uz neki pristupačniji paket (Mix net M). Toliko bih svakako dao i ovim "piratima" što uvoze na crno, sa sve godinu dana garancije i to na softver. :)
Ovako bar dobijam legalan fon sa 2 godine pune garancije.

Mislim da nema potrebe da reklamiram firmu, a verovatno se vidi i teksta o kome se radi.

:/
ja mislio da si ga nasao oko 280 e :/
msm jedino sto ima bolje od 820 je kamera i baterija (nisam ga video uzivo pa nzm za izgled )
samo nzm zasto su mu stavili 512 ram :(
vieo sam negde na online da kosta kao 820 :D
ali sve u svemu extra je fon :D

Ima ga za 280€, ali zaista mi je frka da kupujem telefon praktično bez garancije. A kako je nov model u pitanju, u slučaju nekog kvara, pitanje je da li bi opravka bila jednostavna (pri tom još i unibody dizajn) i koliko bi me potencijalno odrali. Ovako za nekih ~300€ imam garanciju na svoje ime u trajanju od 2 godine kod legalnog uvoznika, a i tako bih koristio taj paket kod MTS-a, pa mi se cena svodi na slično.

Da, prednost u odnosu na 820 su samo kamera i baterija što se tiče tehničkih karakteristika. Ono što je mene kupilo kod 720 je dizajn. Po meni, ubedljivo najlepša Lumia koja je izašla. Doduše, ova nova 925 je jednako dobra, ali je ona meni svakako van domašaja.

Mislim da mi procesor i memorija nisu toliko bitni trenutno, mada memorija može biti kritična za neke buduće programe. Lično, neke prednosti koje ima 820 mi nisu uopšte bitne (LTE, Here Drive+), a neke su upitne (Amoled vs IPS ekrana, koji imaju svoje mane i prednosti).

Podsvesno znam da će se 720 pojaviti kod operatera za 2-3-4 meseca i da će moći da se kupe mnogo jeftinije preko oglasa, pa će moja kupovina biti precenjena. Ali, moj telefon bukvalno jedva funkcioniše nakon 5 godina rada, i jednostavno ne mogu više da čekam. :D Da stvar bude gora, čak nije ni Smartphone u pitanju, tako da ću sad konačno imati premijeru sa pametnim telefonima. :)

Ipak ništa od L720 :( Bar ne u ovoj kombinaciji. Sad sam bio u jednoj od radnji i najniži paket sa internetom uz koji se telefon može uzeti je Mix Net L, a vala mi se ne plaća 1980 dinara mesečno za pretplatu, bez obzira što bi cena telefona u tom slučaju bila oko 180€.
Sad mi ova piratska opcija opet postaje validna, mada bih onda čekao da cena padne na 30 000 din.

A da, rekoše i da još uvek nemaju telefon, s tim bi trebalo da stigne krajem nedelje. Pa eto, ako neko pročita možda mu znači ova informacija.

Stvarno sam zagrejan za ovaj fon, cini mi se kao super masina, dobra kamera , dobar OS - ima aplikacija i extra baterija :) Znam za podatak da je 512mb malo rama, ali ja nisam Hard Core Multitasker :D Cak sta vise i WP platforma i nestoji ok sa multitaskingom...

Vertigo 2000din paket i cena od 180e mi se cini ne normalno, pa lumia 820 bi trebala biti u toj kombinaciji...
Nadam se da ce u Vipu ga biti za neke razumne novce, tipa paket SMART700 i 20000din aparat.

Koliko sam pratio strane forume, ima dosta ne zadovoljnih po pitanju ekrana, naime pojavile su ime se nekakve tackice - mrtvi pikseli, pa bilo bi lepo obratiti na to paznju, ne uzimati aparat dok ga ne pregledas detaljno... L720 je sklapan iskljucivo u Kini.

:D
ljudi su govorili za ativ s da je ****** fon, plivali ga po forumuma da se gasi da je muzika ocaj (nije losa ali moze bolje) a ja koliko ga koristim par nedelja odlican je :D
msm mozda ja imam srece :D
ako ti se svidja 720 i nisi neko ko voli da igra mnogo igrica itd (msm nece podrzati neke nove igre) slobodno ga uzmi, msm vecini se svidjaju nokie i njihova podrska :D
ako ti se zadesi da imas mrtve pixele trebalo bi da mozes da vratis fon :D

Ne znam za nokiju ali htc priznaje tek 3 ili cak 5 mrtvih piksela da bi zameno fon, ne secam se tacno.Sreca tad da sam kupio preko neta evo 3d pa sam imao fore da ga vratim i da mi vrate pare.Tako da obratite paznju na to, mrtav piksel ume strasno da smeta.

Nokia danas sve telefone koje prodaje u Evropi pravi u Kini, zatvorili su sve fabrike ovde

Poslednja izmena:
Jedan mrtav pixel oznacava da ekran je falican a kamoli par njih... Taj pojam se vise vezuje za IPS LCD nego za AMOLED, zar nije bilo lakse Nokiji da su uzeli ekran od Lumie 820 koji je odlican. Ocigledno se radi o ceni ekrana, zato sto je IPS jeftiniji od AMOLED-a.
AMOLED na Nokiji N9 je poprilicno dobar, e sad posle skoro godinu ipo u mraku pri slabijem osvetljenju primecujem kao da ima neke Tamne senke mrlje - mozda mu se blizi kraj :D

Samo me zivo zanima kako Nokija misli da implementira Sleepy Screen - Stanby Clock na IPS LCD-u (Lumia 920) a time i Lumia 720 bi trebala da dobije tu funkciju, pre je bila prica da je to moguce samo na AMOLEDU.

sad za sleepy screen ( ako je to da se vidi samo vreme i sve ostalo je crno, mozda sam pobrkao ) moze na ips lcd ali koliko ja znam samoled na s3 i 820 ne trosi bateriju na crnu boju pa je zato ok za telefone sa samoled, a ips lcd trosi bateriju ( morao bi da ima upaljeno pozadinsko osvetljenje)
msm mozda gresim :D
nisam neki strucnjak i dejan87dex kad kupis fon javi samo kakav je :D

Naravno ostavicu detaljan opis uredjaja, cim ga uzmem...mada necu skoro, ne planiram da bacam kes na nesto sto ne vredi trenutno ne zelim vise od 300e da dam, mada preko paketa bih pre.

Nego neznm koj mi djavo sad me nesto zanima HP TouchPad WEB-OS, sve su mi nesto zanimljive propale platforme :D Symbian (N8), MeeGo (N9), WEBOS (PRE3, TOuCHPAD)... izvinjavam se za offf... Entuzijasta sam :D

ha ha ha :D
i meni se svidjao n9 ali je skup za telefon koji nece imati nista novije :/
a symbian necu jer sam imao n70 2 god i muka mi je symbiana (ne kazem da je los os nego me smorio :D)
imao sam i android 2,5 god i nikad vise na android :D
i sad imam ativ s koji je extra fon za 263 e :D
bilo je izmedju njega i 820
pametno je sto cekas da se smanji cena :D
msm telefon vredi max 250 e msm ako 520 vredi 180 a 720 ima samo unapredjenu kameru,bolji ekran i flash :D

Ja sam stvarno neverovatno zagrejan za ovaj telefon kao ni jedan pre njega, ali mi zaista razum govori da je sad neisplativo uzeti ga.

Sad se pojavio u još 2 radnje. U legalnoj varijanti, naravno. Cena je manje više svuda ista. ~45 000 din. U odnosu na druge legalne varijante, cena ima smisla. L820 je valjda oko 50 000 din, a L920 60 000+.

Ali zato, u oglasima u kojima ljudi prodaju telefone uzete preko domaćih provajdera sa istom tom garancijom, praktično se za cenu Lumie 720 iz radnje, može uzeti Lumia 920 na ovaj način.

Kada bi L720 u nekom slučaju išla u prodaju preko naših provajdera, verujem da bi na oglasima mogli da se nađu novi za ~250€.

Ali ovako je zaista prevelika cena. Bukvalno bih se osećao kao magarac da dam 400 € za telefon srednje klase, a za te pare praktično mogu da se uzmu flagshipovi stari par meseci ili čak i novi. :(

Možda jedino ako se uhvati neka pogodnost u kupovini na rate bez kamate, ali to ću prošetati ovih dana do firmi koje ih valjaju, pa videti.
Stvarno puno želim ovaj telefon, ali je sad stvarno nerazumna njegova kupovina. :(

Vrh Dno