Šta je novo?

Nokia Lumia 520

A da otkljucavas telefon preko double tap to wake? A gasis ga preko neke od aplikacija za gasenje..

U tom slučaju bih izbegao placanje popravke koja se ne bi isplatila na 520-ci.
Hvala.
Ali,u tom slučaju bi te dve aplikacije bile rezidentne u RAM-u,a 512MB je i tako malo,jer planiram da odradim upgrade na bar WP 8.1.
Kakva su iskustva, tj. šta se dobija upgrade-om na 8.1 ?
Vidim da postoje problemi,pa su vraćali na WP8smicu.

btw, ne bi mi trebala aplikacija za odlazak i sleep mode, jer on to radi bez problema.Problem je taj taster koji je prestao da funkcioniše..tj,ne mogu da ga probudim iz sleep moda.

Poslednja izmena:
Meni žena imala isti problem i jedino smisleno rešenje je dupli tap za buđenje i neki lock program pa live tile ...

U tom slučaju bih izbegao placanje popravke koja se ne bi isplatila na 520-ci.

Hvala.

Ali,u tom slučaju bi te dve aplikacije bile rezidentne u RAM-u,a 512MB je i tako malo,jer planiram da odradim upgrade na bar WP 8.1.

Kakva su iskustva, tj. šta se dobija upgrade-om na 8.1 ?

Vidim da postoje problemi,pa su vraćali na WP8smicu.

btw, ne bi mi trebala aplikacija za odlazak i sleep mode, jer on to radi bez problema.Problem je taj taster koji je prestao da funkcioniše..tj,ne mogu da ga probudim iz sleep moda.

Pa zar ti jos uvek imas 8.0 ?

Ne znam da li je neko uopšte uspeo da se vrati na 8...i ne bi bile rezidentne u ram-u, jer je jedna sistemska postavka a druga prečica... Tehnički nisu aplikacije.

Kakva su vaša iskustva sa 8.1 ?
Da li će moći 10ka da se instalira na 520?
Da, jos uvek mi je 8ca :D

Pa ja ne znam u cemu je problem. Imao sam l520 dve godine i sve vrene sam je otkljucavao preko dt, a zakljucavao preko neke screen lock aplikacije, zato sto mi je bilo mnogo prakticnije i lakse nego da nabadam dugme sa strane...

Ne znam da li je neko uopšte uspeo da se vrati na 8...i ne bi bile rezidentne u ram-u, jer je jedna sistemska postavka a druga prečica... Tehnički nisu aplikacije.

Pricas kao da ce da zauzme 100MB RAM-a...Skoro sigurno, dt i ta lock aplikacija ne trose nista RAM-a u pozadini. double tap je vezan za ekran telefona i verovatno sem baterije ne trosi nista RAM memorije. Aplikacija za zakljucavanje ekrana je zapravo jedan jedini poziv koji ne treba da visi u RAM-u u pozadini. Dakle oba ce zauzeti parcence rama samo za jedan api poziv i to onda kada ga ti sam iniciras.

Ja koristim fantastic lock, a sad vidim da zauzima 166KB tako da nemas brige :) Iako nemam problem sa tasterima, meni je poprilicno korisno, jer kao sto kaze mihajlosd mnogo je prakticnije i lakse...

Ja dugme nisam koristio na l620 evo i sad ne koristim na l640 ,a i super je sto se zakljucava duplim klikom na traku

Poslednja izmena:
Pricas kao da ce da zauzme 100MB RAM-a...Skoro sigurno, dt i ta lock aplikacija ne trose nista RAM-a u pozadini. double tap je vezan za ekran telefona i verovatno sem baterije ne trosi nista RAM memorije. Aplikacija za zakljucavanje ekrana je zapravo jedan jedini poziv koji ne treba da visi u RAM-u u pozadini. Dakle oba ce zauzeti parcence rama samo za jedan api poziv i to onda kada ga ti sam iniciras.

Ja koristim fantastic lock, a sad vidim da zauzima 166KB tako da nemas brige :) Iako nemam problem sa tasterima, meni je poprilicno korisno, jer kao sto kaze mihajlosd mnogo je prakticnije i lakse...
Ja sam to i rekao. Dok sam imao 520, koristio sam obe stvari.

Da,ali piše da 'double tap' trosi vise bateriju.Meni nije bio problem da ga vratim iz sleep moda preko tastera.

Da,ali piše da 'double tap' trosi vise bateriju.Meni nije bio problem da ga vratim iz sleep moda preko tastera.

Ma ne trosi nista, mislim traje dan pa traje dan, sta god radis. Ne secam se kad sam otkljucao ekran preko hardverskog tastera.

Meni je dugme za otkljucavanje prestalo radi (90% vremena ne radi). Jos je u garanciju do 8. februara, sada je u servis. Novo dugme ce isto trajati ili?

Postoji li aplikacija il način da se otključa Lumia 520?
Ili ipak mora u servis?

Pitanje je da li može i servis? Ako i može mislim da je neisplativo.

Pitajte promobi za cenu, oni su ovlasceni servis. Ja koristim double tap to wake, a za zakljucavanje lock screen aplikaciju, dugme uopste ne koristim...

Ako se iole mall vest sa lemilicom to mozes Sam da popravis. Meni he na L620 pukao lem na tom tasteru I samo sam lemilicom pipnuo taj deo i to je to. Mada mozda treba i taster da se zameni...

Zbog čega ne bi mogao servis da otključa Lumiu 520?

I dalje imam problem sa istim tasterom,odradio sam update na WP8.1, ali je opcija display+touch volšebno nestala.
Na WP8.0 ,opcija display+touch se nalazila u Settings,ali nisam mogao da udjem u nju, samo se vrati na početak,dakle ne moze da se udje u tu opciju.
Kada sam odradio update na WP8.1, sada imam samo display opciju, a touch je nestala, ne postoji.
Pokušao sam da pronadjem u Store,ali ni tamo je nema.
Pokušao sam i preko Lumia Pusher-a da odradim update za sve aplikacije,tu prijavljuje da display+touch postoji i da je instalirana opcija..a u Settings vidim samo 'display' opciju.
U nju kada udjem ,nema podešavanja za double touch za display ,da ga umesto tastera koristim za budjenje iz sleep moda.

Sad pročitah da je touch opcija na nekim modelima 520 nepodrzana..

Ne znam koliko se u poslednje vreme promenilo, ali se (lumie) nisu baš lako otključavale i nije svaki servis radio, cena je bila ako se dobro sećam 80-100€.
Svakako proveri. cene otključavanja se brzo menjaju pa je možda sada povoljno.
Sad vidim da ima nekih kalkulatora pa je možda jeftino otključavanje

Poslednja izmena:
Ne znam koliko se u poslednje vreme promenilo, ali se (lumie) nisu baš lako otključavale i nije svaki servis radio, cena je bila ako se dobro sećam 80-100€.
Svakako proveri. cene otključavanja se brzo menjaju pa je možda sada povoljno.
Sad vidim da ima nekih kalkulatora pa je možda jeftino otključavanje
Nije rec o tom otkljucavanju..Procitaj malo bolje [emoji6]

To i mene interesuje.

Sta koristite na L520 za slusanje muzike tj. koja aplikacija se pokazala kao najbolja,u svim segmentima..i sto se reprodukcije,opcija i autonomije baterije tiče..

Naravno da cu preci na Win 10, sto da ne, osim ako ne vidim neke katastrofalne prve utiske.. A za muziku sam dosta njih probao, najbolje se pokazao N7 player.

Borise, vidim u prethodnim postovima da si pre oko 2 meseca odradio reinstal. Kako se ponasao tel posle instalacije i kako se sada ponasa? Koliko je bolja situacija u odnosu na period pre instalacije? Poz

Nista specijalno bolje. Mozda cak i isto.. jednostavno telefon je sporiji sa 8.1 i svim kasnijim update-ima, nego kad sam ga tek uzeo sa 8.0. Nadam se da ce Win 10 to malo poboljsati.

Što se player-a tiče, ako Foobar bude pterezak na WP kao na Windows-u, onda ***.

Poslednja izmena:
Pitajte promobi za cenu, oni su ovlasceni servis. Ja koristim double tap to wake, a za zakljucavanje lock screen aplikaciju, dugme uopste ne koristim...

Zvao Sam ProMobi, ne rade dekodiranje.
Da li neko zna gde [ili kako] da otkljucam L520 ?
U about pise:
Carrier: Italy - Country Variant

Hahaha! Nastao totalni zbunj oko otključavanja. :d Imaš već odgovor da je preskupo.

Znači dobro je Joker shvatio o kom otključavanju je reč. :D

Za one stavke u settings što fale instaliraj SysApp pusher pa nađi preko njega.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno