Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Uzeo sam ovaj mob pre 2 godine u Telenoru, jel zakljucan na telenor? Dao bih kevi ali ona koristi MTS.

Pa probaj. Lumije uglavnom nisu zaključane.

Da li mi preporucujete ovaj fon? Treba da uzmem fon, ali da mi lepo radi i da je jeftin a cini mi se da je ovaj ok. Jel spor u radu i jel se gusi posti nije bas jak hardver? :)

Primeti se da ponekad stucka zbog 512 MB RAM, ali sije svaki android u svom, pa i visem cenovnom rangu. Ne koci, ne gusi se, ne puca sistem... samo zna malo duze da ucitava neke app, narocito pri svicovanju sa jedne na drugu, nego uredjaji sa 1 GB RAM.

Ne isplati se sada uzimati 520,630. Pogotovu 520 koji je bas stari model. Obavezno sa 1gb koliko god radilo sve sada na 512mb sa izlaskom win 10 to ce se polako promeniti.

Mogu li nekako da ostavim stariji win na njoj? Dvoumim se izmedju s2 koji sam do skoro imao pa sam morao da prodam i nje. Meni je s2 radio odlicno, skoro savrseno za apare koje sam dao. Nisam mu nasao manu. A lumiu bih uzeo zato sto kosta 2-3 hiljade manje polovna. E sad kad se uzme cena u obzir onda ne znam sta da odaberem :)

Koristim ga i ne bih ti bas preporucio , 512mb rama je premalo vec danas a da ne pricam ako ga planiras nesto duze zadrzati. Rad sa vise aplikacija je prilicno problematican , a i unutar pojedinih zna da zabaguje. Bolje vidi za neki jaci model ili pricekaj jos malo pa uzmi nesto novije :)

Dvoumim se izmedju njega i samsunga s2 :) s2 sam imao, a lumiju nisam pa ne znam kakva je :) Da li ima jos nesto u tom cenovnom rangu da valja?

Ako gledaš novo mršava ponuda...ili 535 ili neki low droid tipa L70, L65, Fino, Xperia E3,E4....

Ne gledam novo. Videcu ovaj fino koliko je polovam. Al kamera mu je verovatno kao u svakom lg a to mi je bitno ;)

Poslednja izmena:
Pa skoro novi su 90 evra, gore dole na oglasima.

Poceo je bas da mi se raspada telefon, dosta aplikacija nece iz prve da pokrene, Facebook, 6Tag, Twitter i slicne.. Pukne cim prikaze prvi ekran. Posle par puta pokusvanja uspe. I generalno je dosta usporio, ne znam koliko ima veze sto nisam nikad Factory reset odradio posle 8.1. Da li ce pomoci i da li se normalnije ponasa posle reseta?

Meni je l620 dosao do faze kad vise nije mogao da se koristi odmah zabode cim se otkljuca ,hard reset nije pomogao ,al se preporodio kad sam mu instalirao sortwer preko lumia recovery.

Probaj prvo hard reset ako nece onda flesuj softver ako i to ne pomogne menjaj telefon :)

Meni je l620 dosao do faze kad vise nije mogao da se koristi odmah zabode cim se otkljuca ,hard reset nije pomogao ,al se preporodio kad sam mu instalirao sortwer preko lumia recovery.

Probaj prvo hard reset ako nece onda flesuj softver ako i to ne pomogne menjaj telefon :)

Hvala, odradio reinstall sa Windows Phone recovery toolom, za sad je dosta bolja situacija. Mada sam mislio da je poenta toga da u sebi vec ima Denim i ostale updateove? Morao sam opet par puta nesto da skidam, Denim, critical updates itd.

Hvala, odradio reinstall sa Windows Phone recovery toolom, za sad je dosta bolja situacija. Mada sam mislio da je poenta toga da u sebi vec ima Denim i ostale updateove? Morao sam opet par puta nesto da skidam, Denim, critical updates itd.
Zavisi šta flešuješ. Ako ne flešuješ najnoviji sw, onda dobiješ preko ota ostale update

Pa ono, pisalo je da imam najnoviji softver i jedina opcija je bila 'reinstall software', ne znam gde ima drugih varijanti :)

Izgleda da imam problema sa baterijom, mislim da dosta manje traje nego pre, ali nisam siguran. Kada koristim internet, uglavnom operu mini, na 2g mrezi, izgura samo oko 6h. Kakva je situacija kod vas, da znam da li da kupujem novu bateriju?

Imam problem sa ovom lumijom. Kada pokušam da otvorim neku aplikaciju, restartuje se sam od sebe. Probao sam hard reset, ne pomaže. Windows phone recovery tool krene u proceduru ali se telefon opet sam od sebe restartuje i prekine proces. Da li ima nekog rešenja za ovo ili mora u servis?

Izgleda da imam problema sa baterijom, mislim da dosta manje traje nego pre, ali nisam siguran. Kada koristim internet, uglavnom operu mini, na 2g mrezi, izgura samo oko 6h. Kakva je situacija kod vas, da znam da li da kupujem novu bateriju?

Nije problemkod tebe, takva je generalno. Ja sam je prodao samo zbog baterije, inace sam bio zadovoljan. Punio sam je po dva puta dnevno, nekad i tri, kad sam bio bas dokon oa se nisam skidao sa telefona. Sa jednim punjenjem sam mogao da orodjem kad zaboravim da ga imam, samo da se javim kad me neko zove ili odgovorim na poruku, nesto najosnovnije.

Prijatelj mi ima problem sa ovim telefonom. Naime u poslednje vreme mu je sve kraće i kraće trajala baterija dok se jednostavno nije isključio. Probano je sa drugom baterijom međutim telefon ne pokazuje znake života. Kada se poveže na punjač telefon samo zavibrira ali se ništa posle toga ne dešava. Šta mu je za raditi?

Prijatelj mi ima problem sa ovim telefonom. Naime u poslednje vreme mu je sve kraće i kraće trajala baterija dok se jednostavno nije isključio. Probano je sa drugom baterijom međutim telefon ne pokazuje znake života. Kada se poveže na punjač telefon samo zavibrira ali se ništa posle toga ne dešava. Šta mu je za raditi?

Koliko dugo se punio sa tom novom baterijom?

Jedino da proba sa Lumia software recovery tool ili onaj drugi, valjda Windows phone recovery, tako nesto nisam siguran. Neka proba da izvuce bateriju, drzi power dugme 30s, vrati bateriju pa proba da ga upali. A ta druga baterija, jel napunjena( mislim da proba u nekom drugom telefonu da je napuni pa da vrati u ovaj)?

Probao je ali nema rezultata. Instalirao je softver i priključio telefon ali ga softver ne prepoznaje, tj. tsoftver traži da se telefon priključi iako je on priključen. Jedino što telefon radi je da zavibrira kad se priključi na bilo koj izvor struje.

Neka proveri kontakte između batetije i telefona. Moja rođaka imala sličan, sko ne i takav problem. Ja joj nekako uflešujem novi softver i ništa. Odnese ona fon u servis, tip malo čačne kontakte i telefon proradi. Rekao joj da je to čest problem.

Imam Lumia 520,izgleda da je taster sa desne strane za aktiviranje iz standby moda riknuo.
U WP8 (ne 8.1), postoji opcija za screen lock do max 5min. Ne postoji opcija da isključim screenlock.
Evo u čemu je problem.Pošto je taster prestao da funkcioniše, kada fon ode u standby mode, ne mogu da ga pokrenem,osim da izvadim bateriju,vratim i ponovo uključim..ili..konektujem dzek od punjača i diskonektujem, tada se probudi sistem.

Da li je neko imao sličan problem?
Da li se isplati popravka ?

Nazad
Vrh Dno