Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Mozda je sa nekog trzista koje jos nije dobilo update.. Osvezi ti rucno tu proveru, "check for updates" ili kako se vec zove dugme..

Nema to veze, vec za koje trziste je napravljen.

Pa sta da radim onda ? jel moze da se skine sa neta apdejt pa rucno da ga instaliram ? I da li bolje radi na 8.1 da se ne cimam za dzabe ? :D

Mozes da skines rom za neku drugu drzavu. Ja sam skinuo preko klasiscnog update-a, i telefon je izgubio malo na glatkoci animacija i brzini.. Mozda kad bi uradio hard reset ili instalaciju preko Nokia (uvek zaboravim ime) tool-a, bi bilo bolje. Za sad me mrzi.

Mislim da bi trebalo da uradis. Meni radi bolje nakon toga.

Odakle da skinem taj rom ? Trazio sam ali nigde ne mogu da nadjem

Ne mozes tako da skines rom i instaliras. Premalo si informacija dao za neki konkretan odgovor. Ppotreban je product code za tvoj primerak, ne znam tacno gde se nalazi na 520, pa na osnovu toga mozemo dalje u smislu da vidimo da li ima update-a ili ne i sta da se radi. Promenom regiona se ne menja ama bas nista, mora product code da se menja ako je to u pitanju. Ima objasnjeno vec na forumu kako se to radi.

Pod br. 1 moramo saznati za koje je tržište taj uređaj, nisu još svi dobili 8.1+Cyan, npr. 520 Germany Country variant je još na "Under testing", neki operateri u Italiji.

idi na settings - extras+info , i pročitaj ono na kraju "Manufacturer Name" , "Mobile Operator", "Core Build ID"

Manufacturer Name RM-914_eu_euro2_218 Mobile Operator 000-DE Core Build ID3056.40000.1349.10387

Hebiga, imaš Germany CV verziju, ona još nije dobila Cyan+8.1
Tebi preostaje samo čekanje.

Pozdrav svima.
Imam Lumiu 520, uzeta preko Telenora i instalirao sam Win Phone 8.1 update. Medjutim posle toga, telefon se losije ponasa, baguju aplikacije itd. Ima li neko slicnih problema i ima li nekih resenja?

Pojasni malo ,kako to baguju aplikacije ,znam devojku koja je uzela l920 u nekom mobishopu ,sve aplikacije su bagovale ,udje npr u whatsapp ona crashuje ,pola app sa marketa nije mogla da instalira ,2 puta joj je lik u radnji reinstalirao softver,i kad je odnela treci put ,zamenio joj telefon za neki android . Tako da eto moze i takav da zapadne .

Probaj sa fabrickim resetom pa ces videti dalje.

Pojasni malo ,kako to baguju aplikacije ,znam devojku koja je uzela l920 u nekom mobishopu ,sve aplikacije su bagovale ,udje npr u whatsapp ona crashuje ,pola app sa marketa nije mogla da instalira ,2 puta joj je lik u radnji reinstalirao softver,i kad je odnela treci put ,zamenio joj telefon za neki android . Tako da eto moze i takav da zapadne .

Dok je bio instaliran Win Phone 8, koji je dosao sa telefonom sve je radilo kako treba. Upravo tako, aplikacije crash-uju. Startujem aplikaciju, i ona se crashuje. Viber, whatsupp, skype. Pre update-a je sve funkcionisalo. Pokusacu da reinstalacijom aplikacija resim problem ili da ga fabricki resetujem pa update-ujem i onda instaliram aplikacije.

Da li je neko ima problem sa dugmetom za zakljucavanje,jednostavno je prestalo da radi. Ako je neko servisirao koliko zadrzavaju telefon?

Cuo sam da im je to mana ,zato ga ja uopste i ne koristim ,otljucavam pomocu quck lock app,a otkljucavam sa double tap.

Meni su u zvaničnom servisu zadržali telefon 2 dana (1 radni) kad mi je otišlo dugme (tj. flat kabl) za volume down.
To je bilo krajem prošle godine, a sad ne znam da li imaju veće ili manje gužve. Dakle, donet u subotu po podne, podignut u ponedeljak uveče. Ja sam se već bio spremio na 30 dana čekanja. :D

Što se tiče glatkoće, ja sam od samog početka bio na developer preview talasu, pa tako i na 8.1 (negde od aprila/maja beše?). Činilo mi se kako se glatkoća gubila prelaskom, a naročito svakim novim apdejtom, a bilo ih je najmanje 5-6, uključujući i 8.1GDR1, da je telefon počeo već da štuca kad se vraća u start menu.
Kad sam video da verovatno neće biti skoro Cyana za DP telefona, odradio sam update na Cyan preko Nokia Software Recovery Tool-a i sistem je bukvalno poleteo.
Očigledno je samo trebalo uraditi hard reset u nekom trenutku nakon tih silnih apdejta. Sad opet imam telefon nakrcan istim aplikacijama (oko 100 ukupno) i ne primeti se lag, mada možda jeste za koju sitnu nijansu manje fluidan od čiste osmice.

E da, uređaj u pitanju je 720, ali ne bi trebalo da ima razlike ni po jednom pitanju. :)

Nisam dugo cekao. Upravo sam apdejtovao na 8.1 i koliko mi se za sad cini radi isto kao i pre.

Kako da skinem attach sa gmaila na telefon? U pitanju je rar file. On ponudi da nadje app za taj tip fajla, ali ne nudi opciju da se sacuva. Skinuh i neke arhivere, ali ni oni ne mogu da fajlove iz arhive prebace na fon. Ja bih da skinem izvorni rar file direkt na fon. Jesu li mozda u pitanju neka podesavanja?

To je jedna od iritantnosti sistema, ima download, ali ga nigde ne sacuva, proverio sam preko Files aplikacije, nema nigde taj fajl. A kad zadrzis prst na fajlu, "save" nije moguce izabrati.. U principu tu je on negde, u nekom tempu, ali problem je ako hoces da ga prebacis na komp ili tako nesto.

Poslednja izmena:
Uz sd karticu, to biva dosta bolje, jer sve što se skine na nju je vidljivo svim aplikacijama, kao i računaru. Čak i uz 8.0 je bilo koliko toliko upotrebljivo, dok je sa 8.1 svakakva akrobacija moguća.

Fino, probace se

Tek sam kupio l520 i prezadovoljan sam, inace i prvi wp. Fantastican je . Pre njega sam koristio neke srednje i srednje lose androide tipa desire x ili huawei y300 i ovo je pravo osvezenje. Uradjen cyan update i polako ulazim u stos. Uglavnom android nikad vise. e za pocetak me interesuje kako da instaliram Cortana? Hvala.

Poslednja izmena:
I da li je region preporucljivije podesiti na zemlju u kojoj je proizveden ili ipak da stavim US ili SRB ?

Nazad
Vrh Dno