Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Pozdrav! Da Vas pitam, koji muzicki plejer koristite, Windows-ov ili neki aplikaciju? Ovaj Windows-ov mi se ne svidja kako pusta naizmenicno, pesme sve iste slusam, uvek kada pocnem od iste pesme. Hocu da se menja da ne bude isti redosled, kada pocnem od jedne iste pesme, da li me razumete sta hocu reci?

Pa meni menja stalno prvu pesmu i onda normalno radi shuffle.

Ako odes u tab music pa all songs i odaberes pesmu, on ce ti pustati redom, a ne nasumicno. U tom slucaju moras da stikliras shuffle koji se nalazi desno, tik od album art-a.

A ako hoces od pocetka random i da ne pritiskas nista, samo pritisnes play dugme u srednjem donjem delu ekrana, cim se startuje aplikacija.

@ Nazgul
Meni ni ne prikaze EQ, a obradovao sam se i ja kada sam video... ne znam stvarno koji im je to fazon da nema EQ, ***. imam Nokiu 6131 iz 2006. koja ima.

Biće, čim ima u postavkama tu opciju.Ali dok ga srede, osedećeš...:d

Uradili kao update sistemske aplikacije "audio" na l520.I lepo piše ekvilajzer i poboljšanja, kada ono prc.Ekvilajzer se vidi jedno pola sekunde i crash-uje. :mad:

Potvrdjujem. Meni jutros takodje povukao update i isto mi se desava. :smash:

Zdravo. Citao sam dosta o telefonu, ali kako se ponasa posle nekog vremena, par meseci recimo? Da li je i dalje onako fluidan i brz? Trazim telefon koji podrzava office, za net i da je stabilan. A ne kao na sadasnjem androidu, da mi dialer ili poruke pokrece 7-8 sekundi. Da li su se sa black update-om neke stvari ispravile, da li ima kocenja i bagova? I kakva je baterija, uz internet upaljen dobar deo dana (da ne kazem ceo dan)? I, da li Lumia 620 ili ova (ne igra mi ulogu blic i prednja kamera toliko)? Hvala.

Telefon je rock solid od black update-a, sitni bagovi koje sam imao su nestali.. A imam ga nekih 9 meseci otprilike, radi sve isto kao prvog dana..
620 ima bolji ekran, al manji.. A slozices se i dosta je ruzniji..

Poslednja izmena:
Ma nije l620 ružniji , nego je više ženskast.A od one zadnje maske od glossy plastike se sav naježim. :S:
Svakako je L620 bolji izbor, ali mu je i cena "bolja", a to neopravdava.

Pa to jeste, definitivno je mnogo lepsi 520. Nego sam mislio u samom radu, da li je 620 mozda bolje optimizovan ili slicno, posto je skuplji. A jel baterija, kod 520, moze da izgura bar 24h sa konstantnom internet konekcijom wifi/3g? Ne mislim non stop cackanje i surfovanje, prosto zbog mailova u realnom vremenu, drustvenih mreza... Igrice ne igram.

I da, zaboravih, jel se desava jos ono curenje baterije ili je i to ispravljeno sa black-om.

Poslednja izmena:
Da al debela svinja ima prednju kameru ,blic i dva puta osvetljeniji ekran ,po najvecem suncu se vidi sve bez problema ,dok to nije slucaj kod l520 ,ima ga buraz ,tako da sam uporedio .

To su hardverski iznutra potpuno jednaki uređaji, za bateriju kod 620 ne znam, 520 izdrži jedan dan bez problema, ali 620 ima Nokia Glance, 520 nema.

Pa to jeste, definitivno je mnogo lepsi 520. Nego sam mislio u samom radu, da li je 620 mozda bolje optimizovan ili slicno, posto je skuplji. A jel baterija, kod 520, moze da izgura bar 24h sa konstantnom internet konekcijom wifi/3g? Ne mislim non stop cackanje i surfovanje, prosto zbog mailova u realnom vremenu, drustvenih mreza... Igrice ne igram.

I da, zaboravih, jel se desava jos ono curenje baterije ili je i to ispravljeno sa black-om.

Bolestan sam ovih dana i ne ispustam telefon iz ruke, ceo dan opusteno izgura, cesto mi i dva izvuce.. Ne gasim wifi i 3g nikad.. Curenje baterije nisam imao oko 3 meseca, ono zabagovano curenje.. ode nekad 10, 15% preko noci al to je verovatno do 3G-a i variranja prijema, to se desava na svim telefonima. A telefoni rade isto, sto je slucaj za skoro svaki WP8 model koji uzmes.

Poslednja izmena:
Pošto planiram da uzmem dotičnu Lumiu 520, imam par pitanja.

1. Ako sam dobro shvatio tethering radi samo preko wi-fi? Nije moguć preko usb kabla, kao na androidu?
2. Da li je moguće sačuvati neki .exe, .doc fajl na telefon i kasnije mu pristupiti sa računara, gde čuva te fajlove?
3. Koja su još ograničenja u odnosu na android os?

Već sam guglao, ali zgodnije mi da pitam vas, korisnike :)

Hvala :)

Pošto planiram da uzmem dotičnu Lumiu 520, imam par pitanja.

1. Ako sam dobro shvatio tethering radi samo preko wi-fi? Nije moguć preko usb kabla, kao na androidu?
2. Da li je moguće sačuvati neki .exe, .doc fajl na telefon i kasnije mu pristupiti sa računara, gde čuva te fajlove?
3. Koja su još ograničenja u odnosu na android os?

Već sam guglao, ali zgodnije mi da pitam vas, korisnike :)

Hvala :)

A nama zgodnije da izguglas! ahahahahahaha. Morao sam... :d

Hvala, komšija :D
Za tethering sam našao :D
Za pitanje br.2 tražim :D

Ma da, mislim na to zabagovano curenje.. Procitao sam na ovom forumu, ne znam dal se tebi desilo ili nekom drugom, pa se nije znao razlog, da li se Nokia drive zapucao ili nesto drugo, a resavalo se samo vadjenjem baterije. Na to sam mislio. :D Ali dobro, ako vec nemas problema dugo, extra. :)

Preko uc browsera bi trebalo da moze bilo sta da se skine dok god sajt to podrzava, trik je da recimo preimenujes ekstenziju prilikom cuvanja recimo u .mp3, i onda ce se pojaviti u Music folderu..

Sad UC ima elegantniju opciju - Export, i sacuva ga u folderu Pictures. Sto se tice 620, meni je jedina prednost ClearBlack tehnologija. Na suncu ekran 520 je dosta bledji. Zato stavim belu temu danju i situacija je dosta bolja. Curenje baterije nisam imao.

Poslednja izmena:
Bravo Coni vidi se da pratiš materiju."UC Broswer" je baš mnogo napredovao, tako da je postao najbolji browser.Pored opcije Export i čuvanja na SD kartici svih downloada, još bi dodao i opciju "speed mode", gde možeš da odabereš veličinu i vrstu fonta slova na web stranici.Videćemo kakav će biti IE 11.Za sada je UC bolji.
Nadamo se i da će MS da reši nesuglasice sa Operom mobile, kao što je to uradio "Apple" na svom iphone. :type:

Pozdrav. Trebao bih da dobijem ovaj telefon na poklon, a mogu da biram izmedju crne i bele varijante. Koja je po vasem misljenju lepsa i zahvalnija za odrzavanje? Ja nemam gde da uporedim posto ga operateri u mom gradu nemaju na stanju. A i da ga imaju opet bih bio u dilemi zato sto sam vrlo neodlucan, tako da bi mi vase misljenje puno znacilo.

Zar nije logicno koja ce se lakse odrzavati? Moj crni izgleda identicno ko kad sam rek uzeo, ako sam ti otkrio toplu vodu sad :)

Svaka maska ima svoje prednosti i mane.Na crnoj ostaju tragovvi od prstiju, što kod bele nije slučaj.Bela može da se malo lakše zaprlja, ali to se lako rešava sa parčetom vate i alkohola.Tako da se sve na kraju svodi na pitanje estetike.Tj. koju god da uzmeš, pogrešićeš. ;) :D

Poslednja izmena:
Ja sam hteo belu, jer je prednja strana crna, kao i tasteri sa strane, a lep mi je taj "panda" dizajn. A zavrsio sa crnom...kupicu belu kad se vratim sa puta. Ako ne zamenim za 720.

Bolje zameni za 820, ako već menjaš. ;)

A ne svidja mi se 820. Ne znam zasto. I cuo sam da 720 pravi bolje fotografije. Kod 520 mi smeta sto nema Clearblack, nista ne vidim na suncu.

Kada si na suncu stavi brights na maximum.Nije to toliki problem, koliki je blic.Msm. stavljaju ga i na ove krševe tipa "Asha" i "Nokia X(Normandy)" od 100$).Neće ga biti ni na Lumia 630, stvarno nzm. zašto? :zgran:

Na Ashi mogu da stave blic posto su ostali delovi jeftiniji pa uredjaj drzi nizu cenu, a Nokia X nema blic. Ipak su morali negde da ustede da bi 520 imao cenu koju ima i ja sa tim nemam problem. Kome treba ClearBlack i LED ima 720. ;)

Moze li i kako da se isključi heptik fidbek na kapacitivnim tasterima?

Ako imas black i onaj Touch update posle njega, da.. Settings/Touch.

Ne verujem da ima još neko ko nema Black na L520.A što se tiče sys aplikacija, ima na Storu da se skine "Lumia Black Update" npr. i da se tako provere sistemska ažuriranja. :smash:

Nazad
Vrh Dno