Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Bas sam dosao da pohvalim istu stvar. :d Malo sam snimao atmosferu sinoc na drugovoj zurci i bas je odlicno ispao snimak - i slika i zvuk. :)

Jeste uzimali neke slusalice a da su osetno glasnije od ovih fabrickih? Kvalitet mi je ok samo bi voleo da su glasnije..
Ma gde su kvalitetne, ko iz bureta je zvuk.Pazari nemačke ELECOM, razbijaju koliko su jake.Imaš za oko 5€ u nekom tržnom centru da nađeš.
Ili imaš "INTEX bubice sa mikrofonom", kod jedne velike IT prodavnice za 650 din.Te doduše nisam probao...:,,:

Sinoc sam bio na svirci Goblina, i pred kraj, padne mi na pamet da snimim deo, cisto da bih snimio nesto (do sad nisam), i posle gledam snimak, i meni je ono odlicno, verovatno imam niske kriterijume, ali bas me je kvalitet prijatno iznenadio.
https://onedrive.live.com/redir?res...94&authkey=!ABA3Y7tpgSddMRA&ithint=video,.mp4
Ih ovo ti je loše.Ovo kao da si sa L920 snimao. :)

Poslednja izmena:
Pozdrav! Treba mi pomoc. Ubacio sam jedan film i zajdeno sa njim i titl sa istim nazivom i na kraju ekstenzija .srt. Medjutim, nema ga titl u filmu. Video sam na netu da se u nekom programu titl integrise u film onda se prebaci na telefonu. Ne mogu naci aplikaciju za filmove, ima sd player (tako nesto), ali mi je film u telefonu, a ne u sd kartici. Da li postoji drugi, laksi nacin osim integrisanja titla u filmu pomocu programa?

jel ima neki free? kad već pita čovek da se ubacim...

Koliko ja znam nema.
Isplati se dati 3€ za ovu aplikaciju, a probni period je radio preko mjesec dana. Neki su potvrdili da nakon isteka probnog perioda jednostavno deinstaliraš i ponovo instaliraš i radi.
Opet ponavljam, ovo je aplikacija koja se isplati kupiti.

prva opcija mi je ok :) zašto platiti kad ne biju po ušima?

Hvala za aplikaciju, ali ona ne cita video sa interne vec sa sd memorije. Nista, da skupim jos malo para pa da pazarim sd karticu od 16GB. Nego kako se placa, preko kartice ili ti skine kredit? Pozdrav

Zato sto je red da podrzis ljude koji su napravili aplikaciju .

Hvala za aplikaciju, ali ona ne cita video sa interne vec sa sd memorije. Nista, da skupim jos malo para pa da pazarim sd karticu od 16GB. Nego kako se placa, preko kartice ili ti skine kredit? Pozdrav
Ama ko te je to lagao.Prebaci željeni film u folder "Camera Roll" i player će ga videti.Dakle: "Moj računar\Windows Phone\Phone\Pictures\Camera Roll"
Prevod, tj. ".srt fajl", moraš predhodno da na svom računaru u Notpedu da prepraviš u UTF-8 kodiranje teksta, umesto default ANSI.
A ovo zbog toga, da bi pravilno čitao naša slova (č,ć,š,đ,ž)...

Zato sto je red da podrzis ljude koji su napravili aplikaciju .
Slažem se sa tobom, ali dok Store ne pusti Angry Birds free, (kao na androidu), ja ne plaćam tamo iz principa ništa. ;)

Ja sam sve angry birds skinuo free sasvim slucajno ,nisam ni znao da je to bilo samo privremeno .

@Nazgul Witch

Znaš da ameri kažu "No free lunch", dok se kod nas kaže "nema džabe ni kod stare babe" :d

To vrijedi i za Angry Birds "free" na androidu.
Kada je "free", onda te gnjave one reklame, a da bi ih uklonio treba platiti, (ili root pa AdAway)..

p.s.
i ja sam ugrabio Angry Birds kada je bio free prošle jeseni.

Poslednja izmena:
Jeste, potpuno sam zaboravio na "popularne "Google ads". Dabogda propali. :-devil-:

Ama ko te je to lagao.Prebaci željeni film u folder "Camera Roll" i player će ga videti.Dakle: "Moj računar\Windows Phone\Phone\Pictures\Camera Roll"
Prevod, tj. ".srt fajl", moraš predhodno da na svom računaru u Notpedu da prepraviš u UTF-8 kodiranje teksta, umesto default ANSI.
A ovo zbog toga, da bi pravilno čitao naša slova (č,ć,š,đ,ž)...

Odradio sve to lepo, ima ga film, ali ga nema prevod. Ponudio mi srt i bez titlova, ja sam odabrao srt i nema ga titl. Sta sada moze biti to?

Pretpostavljam da preko slusalica slusate filmove/serije na telefonu, cemu onda prevod..

Mozda neko ne razume dovoljno dobro. Ja za neke sereije volim da stavim engleski titl.

Odradio sve to lepo, ima ga film, ali ga nema prevod. Ponudio mi srt i bez titlova, ja sam odabrao srt i nema ga titl. Sta sada moze biti to?
Idi u "settings" u playeru i "subtitles text enconding" stavi za jezik "srpski (latinica, Srbija)".Za veličinu slova stavi npr. "32"
Obavezno na računaru napravi da taj .srt bude sačuvan kao UTF-8. Naravno imena filma i prevoda moraju da budu indetična.
Edit:Evo baš sada gledam na Moly plejeru "Martyrs", ceo film 287Mb.
Joj što volim ove do 400MB...:D

Poslednja izmena:
ako hoće da omasove taj WP8 moraju telefone sa istim specifikacijama kao kod Androida da prodaju za bar duplo manje pare
Kod nas taj telefon nema sanse da kosta 150€ pa cak i na oglasima bez garancije. Bice on nekih 250€ po oglasima, tako da mislim da nece biti bas povoljan za kupovinu.
nokia lumia 520 coque
nexus 5 housse

Jeste. Android je takvo savršenstvo, da treba i Iphone da prepolovi cene, kada/ako bude stigao kod nas. :D

ako hoće da omasove taj WP8 moraju telefone sa istim specifikacijama kao kod Androida da prodaju za bar duplo manje pare

Kod nas taj telefon nema sanse da kosta 150€ pa cak i na oglasima bez garancije. Bice on nekih 250€ po oglasima, tako da mislim da nece biti bas povoljan za kupovinu.

nokia lumia 520 coque

nexus 5 housse

Nicim izazvana konstatacija koja veze sa zivotom nema... sve mi je jedno da li je android wp ili neki treci, dok odgovara dubini moga dzepa bice adekvatan telefon.
I sad sa tog stanovista mi molim te reci koji android po performansama i specifikacijama u tom cenovnom rangu, a bogami i jacem, moze da prismrdi Lumiji 520?

Xperia M. Ali ima malo losiji ekran i malo je skuplja.

Xperia M. Ali ima malo losiji ekran i malo je skuplja.

50-100 evra, zavisi kako i gde uzimas, e sad sto se performansi tice ne mogu da sudim jer ne znam nista o telefonu, jedino sto sam video da ima blic.

Poslednja izmena:
Ima isti cipset kao L520 (uz dodatak od 1GB RAM) ali android na njemu ne radi ni blizu kao WP8 na Lumiji. :d

Uz to ima sugavi TFT ekran pored kog ni blic ne opravdava visu cenu od cene 520ke.

Poslednja izmena:
Nisu bas slicni u ceni.. Ima ga drugar, loudspeaker bas tih, kamerica slicna mozda i malo losija, raspolozive memorije za aplikacije samo giga otprilike.. To su neke stvari koje sam ja primetio.. Dizajn, bolji od vecine al opet previse nepotrebnih detalja i razlicitih materijala, ona plastika za poklopac deluje dosta jeftinije nego na 520..

Uradili kao update sistemske aplikacije "audio" na l520.I lepo piše ekvilajzer i poboljšanja, kada ono prc.Ekvilajzer se vidi jedno pola sekunde i crash-uje. :mad:

Pozdrav! Da Vas pitam, koji muzicki plejer koristite, Windows-ov ili neki aplikaciju? Ovaj Windows-ov mi se ne svidja kako pusta naizmenicno, pesme sve iste slusam, uvek kada pocnem od iste pesme. Hocu da se menja da ne bude isti redosled, kada pocnem od jedne iste pesme, da li me razumete sta hocu reci?

Nazad
Vrh Dno