Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Pozdrav dečki,evo ja sam novi..prijavio sam se na ovaj forum prvenstveno radi ove teme..koliko sam primjetio ovo je najaktivnija tema na našim prostorima vezana uz navedeni mobitel...
Zanima me kako kontrolirati Other folder?lumia black je gore..mob koristim 2tj i več imam 550mb u other..
Dali vračanje na tvorničke postavke uklanja mb iz tog foldera?
Evo za sada toliko,pitanja če bit još sigurno.tnx

Posle duzeg vremena uzmem da cackam zenin mob.
(zali se ne radi prox. senzor pa prekida usred razgovora)
Na netu nadjem da restart fona resava problem sa senzorom. (reseno)
Ali vidim da se pojavila prasina ispod ekrana.

Na nokia forumu spominju da je nemoguce da se tu nadje prasina ali i mnogi koji se zale na isti problem sa prasinom.
Vidljiva samo na tamnoj podlozi. (ekran mozda nisam najbolje obrisao ali prasina je ispod)

Pozdrav dečki,evo ja sam novi..prijavio sam se na ovaj forum prvenstveno radi ove teme..koliko sam primjetio ovo je najaktivnija tema na našim prostorima vezana uz navedeni mobitel...
Zanima me kako kontrolirati Other folder?lumia black je gore..mob koristim 2tj i več imam 550mb u other..
Dali vračanje na tvorničke postavke uklanja mb iz tog foldera?
Evo za sada toliko,pitanja če bit još sigurno.tnx

Cek, zar ne resava to "delete" iz data storage check?

To je to za sada, ostale fajlove sistem ne dira jer ih koristi za nešto, recimo skinute slike iz nekog maila i slično. Tek kad obrišeš recimo taj mail onda će i to da bude markirano za delete i sledeći put kad kažeš clear other storage on će i to obrisati..

Pre nedelju dana sam kupio ovaj telefon i mogu reci da sam dobio vise nego sto sam ocekivao. OS je brz ali ima nedostataka fale mu aplikacije ali to ce se vremenom srediti. Nadam se da ce u win 8.1 biti nesto slocno notification centru kao kod ios-a. Onedrive sync radi super. Net odlicno radi sto je vazno za smart telefone. Sve u svemu ne moze bolje za ovu cenu :)

Koristim mini recorder za snimanje zvuka i sve kao radi ok. Ali se kod snimljenog zvuka čuje neko lupkanje u pozadini. Ne znam da li je to do telefona ili do programa. Jel se dešavalo nekom slično nešto?

Iz *******cije sam išo radit hard reset da vidim kaj če se dogodit s other memorijom,ostalo je 250 mb u folderu.Prvo kaj mi je upalo u oko je da mi je ostao black update gore na nemu,pa kaj se s tvorničkim resetom nebi trebao uređaj vratit na stariju verziju?..

Zanima me dal je normalno da se uređaj onako jako zagrije oko kamere?

Ma jok, ostaje na verziji na kojoj je bio, ne vraca se na prvobitnu. Meni se ne greje oko kamere.

Ako si apdejtovao na Black, više nema nazad. :D Hard reset vraća na Black.
Zapravo, možeš da juriš stare ROMove po netu, pa preko NSU-a na kompu da flešuješ, ali uglavnom nema poente to raditi.

Grejanje je normalno pri velikoj potrošnji procesora i baterije. Hard reset verovatno spada u to. :)

Pozdrav ljudi! Aj da se i ja upisem na temi posto sam pre dva dana, a posle skoro 4 godine koriscenja Androida, postao vlasnik ovog odlicnog parceta tehnologije. Za sada sa skoro u svemu bas zadovoljan i nadam se da ce tako i ostati. :D

Par pitanja/saveta:

1) Koji brauzer koristite na 520, stock ili nesto drugo?
2) Moze li da se "ubrza" okidanje kamere?

Stock. Jeste da Xpress stedi kilobajte ali mi se cini da je spor. A za drugo nemam pojma, meni je sve ok.

1. UC browser, popravili su ga, stabilan je, brz, ima quick launch, inkognito mod, text mode, night mode, dl manager...
2. Pa jedino da okidas na ekranu, ako na to mislis.

moze neko ukratko da mi kaze, da ne prelistavam temu od pocetka, kakav je 520 za uobicajen rad, pozivi, poruke, povremeno citanje vesti, pdfova itd. jel stabilno, baterija ..? da li je primetna razlika izmedju 520 i 525? hvala :)

Ima li informacija kada se očekuje zvaničan 8.1 i kad će verzija za developere?
Čisto da imam neku informaciju, a moram da konstatujem da što se ažuriranja tiče sve pohvale za WP, imam Lumiju 520 i LG L9 II, a pre sam imao L9 i dok sam za Lumiju dobio već 2 apdejta dotle za LG - NI JEDAN, a ima i te kako elemenata za apdejt!
Zadovoljan sam sa oba sistema, ali moram da kažem onima što pljuju na WP, da što se tiče Androida, samo ako kupite top model imate neku sigurnost da će izaći apdejt, ostali samo da plaču ili da skidaju Custom romove i gube garanciju!

Kako mislis da se gubi garancija? valjda znas da se svaki rootovan fon moze unrootovati i sve vratiti na fabricko stanje. Ili ipak ne znas?

Kako mislis da se gubi garancija? valjda znas da se svaki rootovan fon moze unrootovati i sve vratiti na fabricko stanje. Ili ipak ne znas?

Da, kad ti crkne ekran to ćeš sigurno moći da odradiš, a u servisu kad vide da je rutovan sigurno će da se prave blesavi i za dž ćeš dobiti telefon nazad?

garancija ne pokriva ekran :)

poenta tvog posta je da se MORA izgubiti garancija. a realno, samo u slucaju da crkne ekran nastaje problem a i to se cesto da resiti preko hdmi, mhl a i druge nacine koje zna "prosecni" korisnik koji je savladao custom romove.

Poslednja izmena:
moze neko ukratko da mi kaze, da ne prelistavam temu od pocetka, kakav je 520 za uobicajen rad, pozivi, poruke, povremeno citanje vesti, pdfova itd. jel stabilno, baterija ..? da li je primetna razlika izmedju 520 i 525? hvala :)

Sve to radi onako kako bi trebalo da radi, baterija dan i po, dva, ne gasim net. Od black updatea je ultra stabilan telefon, imao sam one probleme da se sam ugasi ekran cim otkljucam, toga vise nema.. A razlika od 525 ce ti biti jedva primetna..

Sorry ne videh za pdf-ove, ne radi text reflow..

garancija ne pokriva ekran :)

Garancija ne pokriva ekran ako ga razbiješ, ali ako sam od sebe crkne ili dobiješ gomilu mrtvih piksela onda imaš pravo i na garanciju.
Na Huawei G300 sam stavljao gomilu Custom romova, pa sam se napatio dok ga nisam vratio na fabrički jer je čovek samo takvog hteo da kupi, tako da više ne želim da čačkam, eventualno ako uzmem telefon koji nema garanciju, a po mom mišljenju ne radi OK, onda ga rutujem, ovako sa sigurnom garancijom ne čačkam mečku.
Pozdrav.

može li pojašnjenje ovog black-a. vidim da se menja lockscreen i neke vizuelne stvari ali konkretno u radu koje su prednosti? brzina, odziv, nešto? da li je po vama "MUST" da se instalira?

Must je zigicu.
Ima dosta toga da se raspljava o root-u, ali nateraj ti moju devojku, komšinicu ili bilo kojeg starijeg čoveka, na ovo što ti pišeš. A to je gubitak garancije...
Sada će neko da se zeza i menja ROM na telefonu od 600 jeura.
@Boris
Nauči bre jednom da pravi "text reflow", postoji samo na HTC i Sony droidima...;)

Poslednja izmena:
Svaki je must da se instalira jer svaki skroz poboljsa telefon, ne znam odakle vucete te traume pa svaki put se mozgate da li da instalirate update :) Jako stabilan telefon sad, brzina ista kao i uvek, double tap to wake je keva, mogucnost stavljanja custom zvukova za poruke itd..

@ nazgul

Pa, ajd poverovacu ti.. jer iskreno samo i na HTC-ovima sam imao priliku da vidim da radi :)

Poslednja izmena:
nisam znao da li je black samo custom patch ili pravi update...

Meni je cim sam ukljucio telefon ponudio apdejt i odmah sam ga pustio da radi tako da nemam pojma koje su razlike i kako je radio ranije jer mi je ovo prvi susret sa WP8 i to odmah sa Black. :D

Nazad
Vrh Dno