Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Nisam lepo stavljao poklopac, prvo sam ubacio donji deo, a sada sam ubacio prvo desnu stranu, radi sve lepo. Hvala puno. Pozdrav!

To je vrlo prosto:
1.skineš zadnju masku.
2.prstima sa unutrašnje strane jako gurneš tastere ka spolja, (pogotovo taster kamere).
3.kada vraćaš zadnju masku, dobro pazi da tastere ne dodiruješ prstima.
:smash:
Ja baš retko koristim taster za kameru.Slike su uvek kvalitetnije, (to kažu i stručnjaci) kada se prave sa on-screen okidača.Bitnije od toga je da se koristi manuelni fokus, (treća prečica na vrhu, prilikom slikanju u auto modu).Mada, važan je shutter speed i ISO u low light situacijama...
I umalo da zaboravim da napomenem, da ja još nisam savlado taj čuveni dvoklik ni na digitalcu-*diotu. :S:

Poslednja izmena:
Posle nekoliko dana, mislim da mogu reci da je za iskljucivanje bila kriva baterija. Kada sam priblizio konektore i stavio papiric, nema iskljucivanja. Hvala momci na savetu!

Pazi za sledeći put, da ti pirinaš obavezno bude svež i čist.U suprotnom, u displey može da uđe prašina i prljavština.
Za to je bolje koristiti granulirani silikon iz cvećare...:smash:

Da Vas pitam. Koja je razlika izmedju klasicnog WP i Black-a? Da li je neko nadogradio? I da li ima neka aplikacija za tekst, kada fotografisem da izostri ivice i ostalo, kao sto ima za Android?

Imaš CamScanner, isto kao na Androidu, radi dobro. Ako na to misliš.

Potvrdjujem, odlicna aplikacija, uzeo sam full verziju kada je bila za dzabaka, ono do kraja novembra.

Ima li informacija kada se očekuje zvaničan 8.1 i kad će verzija za developere?
Čisto da imam neku informaciju, a moram da konstatujem da što se ažuriranja tiče sve pohvale za WP, imam Lumiju 520 i LG L9 II, a pre sam imao L9 i dok sam za Lumiju dobio već 2 apdejta dotle za LG - NI JEDAN, a ima i te kako elemenata za apdejt!
Zadovoljan sam sa oba sistema, ali moram da kažem onima što pljuju na WP, da što se tiče Androida, samo ako kupite top model imate neku sigurnost da će izaći apdejt, ostali samo da plaču ili da skidaju Custom romove i gube garanciju!

Poslednja izmena:
Prvi kvartal aprila za developers, ali moraće nova aplikacija da se posebno skida sa Store za WP8.1.

Pa to, bice od maja ja verujem, ali znas da uvek to krene prvo dolaze novi modeli sa 8.1, a onda dobijaju premium modeli update, itd. sve dok ne stigne na nase poor's man choice uredjaje.

Sa pricas, 520 dobija skoro pa prva uvek :) Uglavnom pre 720 i 620.. evo sad gledam, 920, 925 tek sada dobijaju na nekim operaterima u USA :)

Valjda toliko pratiš telefone da znaš da su operateri u USA posebna priča

Ne kazem.. al generalno ne kuliraju jeftinije modele sa cekanjem, sta vise..

Ni ne mogu da kuliraju kada im 520 predstavlja ogromnu vecinu prodatih telefona.

Poslednja izmena:
Upravo to ,evo l620 jos uvek nije dobila black nigde u svetu .

Ne kazem.. al generalno ne kuliraju jeftinije modele sa cekanjem, sta vise..

Evo ja bas redovno pratim wpc i kada je krenuo gdr3/black, prvo su izasli novi modeli sa istim, potom sam samo gledao kako pristize na 920, 820, 720, i tek onda idemo mi, a za 620 jos uvek nisam dobio. E sad imaces ti pojedinih operatera koji ce u vreme izbacivanja 8.1 izbacivati black...

Za 620 je u Danskoj izašao Black pre bilo kojeg 720, a negde u isto vreme sa 520. :)
Mislim, razlike su bile oko nedelju dana, pa je zanemarljivo, ali čisto da se ubeleži. ;)

Razmisljam da uzmem 520 ovih dana, pa da se raspitam, zna li neko koliko MS planira da nastavi da podrzava sa update-ima, do sad su bili ok, valjda je minimum 18 meseci?

Od velikih update-a, mislim da nece dobiti WP9, 8.1 ce verovatno biti poslednji odnosno jos poneki manji ako bude pre WP9. Od kako imam dobio sam dva, 8.1 ce biti treci..

To bi znacilo bar jos tri velika apdejta, ma posle 8.1 ce sigurno vecina telefona dobiti po neki mali apdejt, a 1020 i noviji ce dobiti i veci apdejt

Sve sto dodje unutar 36 meseci podrske bice dostupno na konkretnom uredjaju. To su i pre par dana jasno ponovili. Dakle ne znam kad je L520 objavljena i dodajte 36 meseci na to.

Sumnjam da je tako, misli se na podrsku 36 meseci, ne zagarantovane sve wp verzije u okviru tih 36.. Tako sam ja barem skapirao.

Windows Phone 8 12/14/2012 1/12/2016

Microsoft will make updates available for the Operating System, including security updates, for a period of 36 months after the lifecycle start date. These updates will be incremental, with each update built on the update that preceded it. The distribution of these incremental updates may be controlled by the mobile operator or the phone manufacturer from which you purchased your phone, and installation will require that your phone have any prior updates. Update availability will also vary by country, region, and hardware capabilities.

Dakle ako nista drugo sve i da Nokia batali 520 na neki nacin a ne verujem da ce uvek ces moci da instaliras sve na nacin kao sto smo GDR3 preview instalirali...

Pa, ne mislite valjda imati 520 do kraja života ??
Dobit će wp8.1 sigurno, i još neki GDR, i to je to.. puno bolje nego na drugim OS-ovima..

Svakako, ocekivao sam jedan, eventualno dva..

Vrh Dno