Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Valjda postoji backup ili je i to MS zabranio? :)

Mislim ja na update gledam kao na driver-e... Par puta mi se desilo na PC-u da mi je sve pobrljalo zato što sam pregazio sa novim update-om... Pa onda imam više posla nego koristi... Dešavalo mi se nekoliko puta da kada flesujem nightly i bete i alpha romove da se pojavi, problem, a kad se odradi full wipe sistema, nema nikakvog problema.

Od tada sam rekao, da me ne boli glava, ja prvo wipe, pa install, pa kasnije vraćam...

P. S. Jednom mi je official ota napravio problem i rekoh nikad više ga neću koristiti (inače nisam bio jedini Kies je poznat po tome, čak može soft brick da napravi)

Mislim razumem ja sve, ali meni full wipe i restore sa svim ringtone i settings vraćanjem traje 20-ak minuta. Pričam za android. Ja čisto sumnjam da bi ovde duže trajalo pošto mislim da niko od vas nema više od 30-40 aplikacija u telefonu... Tako da bi restore i kraći bio.

Kad sam počinjao bio sam skeptičan, sad gotovo flesujem zatvorenih očiju. Pošto imam iza sebe jedno 500 flesovanja raznih telefona :)

P. S.2 inače nemoj ubacivati reči koje nisam rekao, a rekao sam preporučljivo, a ne da je must have ili kako si ti rekao da bude pravilo.

Poslednja izmena:
Nisam ja ni rekao da si ti rekao to nego sam prokomentarisao konkretan problem u smislu da sam svestan da OTA zna da zezne stvar negde ali da je suludo da bude da je apdejt=full flash... Problem je samo kazem ono sto se zove prosecan korisnik i za njega je to uglavnom komplikovana operacija ili ne razume zasto bi on to morao da radi a kamoli da flash-uje tamo neke romove i slicno. Dakle to nezavisno od platforme. Recimo za Nokije ove je to dovedeno bukvalno na jedan jedini klik ali opet znajuci kako neki ljudi gledaju na to i samo vracanje bekapa(koji naravno nisu napravili) i ponovno podesavanje telefona predstavlja nocnu moru i zato ce radije da kliknu na No kada telefon ponudi apdejt.

O Androidu gde je to komplikovanije i kod vracanja fabrickog softvera a o custom romovima i da ne pricamo. Jednostavno u odnosu na ogroman broj prosecnih korisnika koje to ne zanima uopste mi smo na nivou statisticke greske i zato prosto nesme da se desi da OTA ne radi kako treba. Bilo gde.

Kad se u Srbiji pojavljuje Amber? Do kada će da stoji cooming soon, mesec, godinu...!?

Od jutros mi stoji "it can't be opened (8018830f)" posto svako jutro na poslu proverim da li ima update :) .Lumia 520 uzeta u VIP-u .Na stranim forumima citam da je to greska prilikom Amber update-a .

Od jutros mi stoji "it can't be opened (8018830f)" posto svako jutro na poslu proverim da li ima update :) .Lumia 520 uzeta u VIP-u .Na stranim forumima citam da je to greska prilikom Amber update-a .

Evo od jutros i kod mene isto, skine sve sa neta i prijavi da ne može da otvori!?

Stigne do 12% i odjednom ode na 99-100% i izbaci gresku .....

Pojavio mi se GDR2 update. Na Telenoru sam. Ukoliko je neko sa ovom mrezom(ili drugom, svejedno) izvrsio update molim Vas da proveri da li poziv na ##3282 ill ##3282# radi.

U pitanju je field test i izuzetno mi je vazan jer ovde u centru grada u Priboju telefon hvata samo 2G a nikako 3G. Cak i kada forsiram 3G u podesavanjima.

Toliko o njihovoj "pametnoj" mrezi. Mnogo bi mi znacilo, hvala.

Ja dobijam the update could'nt be downloaded..

Meni je skinuo update potom sam poslao poruku dok je on instalirao i odjednom na 10 procenata govori da ne moze da otvori update.

Mozda treba izbaciti sim karticu.

NE DIRAJTE MOBITEL DOK RADI UPDATE (NE javljati se na pozive, poruke), PA NIJE TO *******CIJA.

@ Mršo

Ugasi, izvadi bateriju, vrati bateriju, upali, čekiraj update opciju.

Nije do toga. Kako ne smes koristi mobilni kada te neko zove, salje poruku.

Elem izgleda da je problem do finskog operatera Telenora koje mnoge u svetu snabdeva.

Moj update se trenutno instalira(tada se ne sme dirati).

Resenje je prosto. Obezbedite 4.7 gb i vise prostora i non stop pokusavajte. Postepeno prostor ce se smanjivati.

Ja sam kod sebe uspeo da ga nateram na instalaciju(onu pravu kada se prikazuju tockici) posle treceg pokusaja.

Jedva cekam da podelim utiske kada se instalira.

4,7 gigabajta? Pa sta je to? :D

Pojavio mi se GDR2 update. Na Telenoru sam. Ukoliko je neko sa ovom mrezom(ili drugom, svejedno) izvrsio update molim Vas da proveri da li poziv na ##3282 ill ##3282# radi.

U pitanju je field test i izuzetno mi je vazan jer ovde u centru grada u Priboju telefon hvata samo 2G a nikako 3G. Cak i kada forsiram 3G u podesavanjima.

Toliko o njihovoj "pametnoj" mrezi. Mnogo bi mi znacilo, hvala.
Update-ovan Amber i neradi ni meni.

Sta bre 4.7 gibabajta? Ste bre normalni, odakle mi to..

Nije potrebno 4.7gb slobodnog prostora. Problem sa apdejtom postoji(preoptereceni serveri ili nesteo drugo?)... Navodno je i Nokia rekla da zna za problem i da rade na resavanju. Pokusavajte, nema sta drugo... Mogli su to cinjenica i malo bolje da odrade.

Upravo instalirano!!! Procitao sam da je potrebno 4.7 GB na ms forumu a zatim besomucno pokusavati dok se ne instalira.

Fenomenalan update! Izgleda da smo se oslobodili Telenor smeca ugradjen u ovaj telefon. Proverio sam preko dial code-a i pise da je sim unlock! Ali nisam proverio...

Telefon je brzi ukoliko je to bilo moguce, stabilniji(ne puca uc) sa boljim multitaskingom. Nokia Pro camera nijednom nije zapucala. Algoritam za slike bolji.

Jedino prokleti radio ne moze da se ikskljuci moze samo da se pauzira. Zao mi je Nokie sto je odbacila MeeGo mogli su fenomenalni da budu.

Datasense je tu zajedno sa kompresijom, signal je duplo bolji, internet odlican. Jos sam van grada.

Jedino sto mi uzasno smeta je uvlacivacka politika prema Americkom trzistu. Oni imaju double tap to wake a mi samo flip to silence(nisam probao) i jos nam govore da to nije moguce. A kod njih 50$ bez pretplate... Sramota.

Inace uspeo sam manuelno da instaliram info screen gde se nalazi glance ali nazalost ne mogu nijednu opciju da promenim(prijavljuje da ce se sam aktivirati u rezimu pripravnosti aha).

Cak iako je zadnji update meni apsolutno vise ne treba nijedan. Sem malo boljih aplikacija pre svega tapatalka.

Toliko od mene.

Poslednja izmena:
I meni proslo iz drugog puta. Nemam mnogo utisaka, tek sto sam stavio, ja jedino opipljivo sto cu koristiti je flip to silence, za ostalo nadam se da je dosta toga uradjeno ispod haube.
Btw meni i dalje zapucava UC Browser.

Evo i ja sam jutros updejtovao i sve prošlo u najboljem redu.
Ono što primećujem je da je signal bolji, ranije je bio 3, eventualno 4 crte, a sad 4-5!
Flip to silence radi, ali to mi ništa naročito ne znači.
Mislim da je bezveze što nema tap to wake, a još gluplje da su osakatili i glance, ali to je politika firme, a takvom politikom će me izbrisati sa liste kupovine sledećeg mobilnog od te kompanije.

Prosao update i kod mene,za sada sam uspeo da vidim da je tu od novih stvari flip to silence i radio ,a da pojavila se i data sense aplikacija .

Razmisljam da uzmem vip paket smart 1200 uz njega se lumia 520 dobija za 1 din. Sta mislite vredi li ili da gledam nesto drugo

Razmisljam da uzmem vip paket smart 1200 uz njega se lumia 520 dobija za 1 din. Sta mislite vredi li ili da gledam nesto drugo

Uz ekomotivaciju dobijes 520 za 1 dinar uz smart 700!
Uz smart 1200 i ekomotivaciju dobijes 620 za 2990 din!

Poslednja izmena:
Da ali dugorocno gledano bolja je ova promocija da mi smart 1200 ili standard 700 budu 1615 din nego tih 5000 din na telefon zato i ne razmatram ekomotivaciju :)

Bogami, posle Ambera, sinoc skinuo sa punjaca oko 2 ujutru, bio na wifi-u jedno 20 minuta iz kreveta, jutros snooze jedno 7 puta, upalio 3G oko 11, isto overio forume (nisam imao net na poslu), poslao jednu fotku ne mejl itd, i baterija mi je na 94. Ovo je ludilo koliko je bolje nego pre Ambera, al ajd da ne pricam mnogo pre vremena, videcemo..

Moja lepsa polovina uzela na paket telenor 520 (na moj nagovor da iskoristim da vidim na sta to lici ;) ). Ona zadovoljna skroz, a bogami i meni se svidja za te pare, mada bi ja verovatno uzeo naki jaci model.Ono sto mene nervira je nedostatak profila.To mi je stvarno glupost nevidjena!Pa da pitam jel ima neka aplikacija koja bar malo to resava?

Ja jos uvek ne razumem poentu tih profila a ni sta su tacno :D

odradio update jutros,sve ima sem glance opcije u podesavanju! sta to bi?

Moja lepsa polovina uzela na paket telenor 520 (na moj nagovor da iskoristim da vidim na sta to lici ;) ). Ona zadovoljna skroz, a bogami i meni se svidja za te pare, mada bi ja verovatno uzeo naki jaci model.Ono sto mene nervira je nedostatak profila.To mi je stvarno glupost nevidjena!Pa da pitam jel ima neka aplikacija koja bar malo to resava?
Gledah i ja ... ali 8000 din doplata za 620 ili LG l7 2 ili 15 000 za gs3 mini se nikako ne isplati u mojim ocima

Jel ovo izasao neki novi update? Odradio factory reset malopre, Amber ostao naravno, krenuo da skidam aplikacije i podesavam kad mi izadje obavestenje da ima novi update za telefon. Evo sad isti proces instaliranja kao za Amber, ali dosta krace traje..

Nema ništa novo, ja sam samo trebao "pogurati" neke OEM aplikacije sa SysApp Pusher-om, a tebi je to vjerovatno ta nadogradnja.

Nazad
Vrh Dno