Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Meni je rucno ugasen ,al se desava da se ikonica gps pojavi sama od sebe.

Hmmm, to mi se vec i nije desavalo. Stvarno ne kontam zasto, jel ti neki APP ima takav permision mozda da koristi GPS bez da te obavesti o tome?

Nemam pojma stvarno ,moracu da ispitam
Edit: evo znam da sam postavljao screenshot

Prilozi

• edu4enu7.png
    edu4enu7.png
    24.6 KB · Pregleda: 171
Poslednja izmena:
Cortana? Meni se desavalo dok je bila aktivna.

Da ti nije uključena opcija da povremeno pošalje informacije o lokaciji onoj aplikaciji "Pronađi moj telefon"?

Pozdarav, ja sam novi clan foruma pa se nadam da mi necete zameriti u slucaju gresaka :)
Koristim Nokia Lumiju 520 vec par meseci, zadovoljan sam kvalitetom telefona, popuno zadovoljava moje potrebe. Medjutim u poslednje vreme mi se pojavio problem sa touch screen-om. Naime, prolikom koriscenja telefona ponekad se touch screen "izgubi", pocne sam da tapka, dok strelica za back ili home dugme ne reaguju. Ostale funkcije sasvim normalno rade, dugmici za pojacavanje zvuka, cak i kada pritisnem dugme za kameru ulazi u kameru bez problema, samo sto se ekran tapka sam od sebe. Problem resavam tako sto telefon zakljucam i otkuljam i onda touch nastavi sasvim normalno da radi. Ne mogu da zakljucim tacno kada se to desava, samo sam primetio da se desava cesce ukoliko se telefon zagreje prilikom duzeg koriscenja. Takodje problem se cesce desava ukoliko je ekran prljav, ali nije redak slucaj da se desi i kada je potpuno cist. Recimo prilikom igranja neke igrice koja zahteva uzastopno tapkanje,tada touch najcesce zakaze. Ne znam da li je to softverski ili hardverski problem. Trazio sam po forumima odgovor, ali nigde nisam pronasao resenje. Slican problem sam pronasao na yt-u, samo kod lumije 1520 https://www.youtube.com/watch?v=fJob83IOS0Q
Updejtovao sam sistem na 8.1 preko Preview for Developers programa. Ne znam da li je to uticalo na pojavu ovog problema. Da li je neko imao slicna iskustava sa touch screenom ili da li zna neko u cemu bi mogao biti problem? Bio bih zahvalan na pomoci :)

i kod mene se cesto ovo desava u poslednje vreme, isto ima WP 8.1 a problem resavam zakljucavanjem na taster i ponovnim otkljucavanjem. prilicno je neugodno kada te neko zove a ne mozes da se javis

Kacte programeri pa ne cekate finalni update..

Nadam se da ce se problem resiti zvanicnim update-om.

P.S. Za neke bolje modele je izasao upate, proverite u check for updates.

Krenuo neki update kod mene :)

Sad je krenuo apdejt za sve koji su instalira li DP ,al nije to cyan nego neka ispravka .

Znam da nema jos update-a, al reko mozda ce skoro pa da pitam. Pretpostavljam da je posle update na 8.1 dobro odraditi hard reset, nekako mi to logicno. E sad, da li se radi pre update-a ili posle update-a? Sta vi kazete? Hvala.

Poz svima,

rešio da pazarim Lumiu 520 pa me interesuje neki savet, tipa koju verziju kupiti (zemlja porekla, neka određena serija, ...) ili dajte neki savet oko kupovine. Može i nekog sigurica prodavca - na PP. Hvala.

Sve su iste, mozda neku iz neke normalne zemlje ako je uvezena, cisto jer dobijaju kvalitetnije serije..

cao svima. hteo bih da uzmem lumiu 520 pa me zanima da li moze i ako moze kako ubaciti obicnu tastaturu sa 12 tastera tj 4x3 za kucanje poruka? hvala unapred.

Je li ko koristio Nokia Software Recovery Tool, tj da li je neko vracao sa 8.1 (preview for developers) na prethodnu verziju?

Da, osim sto je trebalo da bunarim po drajverima pola sata dok je program nije prepoznao. Win vidi telefon kako treba ali taj program ne. Ne secam se ni kako je proradilo na kraju.

Ne znam da li je ista kao na 620, gledao sam neke klipove i to nije prljavstina vec kao da se izguli ta bela boja i ostanu te crne fleke ispod..

Nazad
Vrh Dno