Šta je novo?

Nokia Lumia 1520

Apsolutno istu ovakvu Teracell samo crnu imam, 400 dinara je bila pre godinu dana, ja bar ovako sa slike ne vidim razliku, imaj u vidu, ako jeste ista ili slična da ne naručuješ bez veze...

Poručio sam sada sa Alija ovu Nillkin futrolu black, uz nju se dobija i Nillkin zaštita za ekran 9$=1018 dindzi

Ne deluje Nillkin futrola lose. Ali mi je cudno da nijedna futrola ne pokriva gornju i donju stranu sasvim. A da je kvalitetna i elegentna poput ove.

Meni se generalno oni silikonski qrtoni ne sviđaju, imam teracel na dva alkatela i od Lenova, ubijaju svaku draž držanja telefona u ruci i ovu nillkin ne bi poručio da je nisam uživo video i držao u ruci na L930 stvarno je odlična i nije silikon.

Apsolutno mi je neshvatljiv fazon stavljanja futrola i maski. Mislim jasni su mi preprodavci ili 'ljubitelji gadgeta' kojim dosadi telefon za tri meseca pa bi da ga prodaju za vecu cenu nego sto su kupili, ali ljudi koji nose telefon 2 godine ili duze, zasto? Dve godine imam 520 i jedva na suncu vidis dve tacke od dva pada, ekran netaknut bez ijedne folije.. Sta radite bre s tim telefonima, a nijedna maska ne moze biti lepsa od lepog 'golog' telefona kakve su skoro sve lumije.. Nisam video telefon bez maske ne pamtim, znaci neverovatno nesto..

Pa ukusi su razliciti, i ja volim bez maske ali me najvise zaboli kad mi ispadne telefon :d, druga stvar kada ga koristim kao navigaciju telefon drzim uvek izmedju volana i cajgera tako da ne klizi, a kada vec pricamo o ukusima pa L1520 sve jeste samo nije lep telefon :D

Nije lep? I sta kad ti ispadne? Imaces tackicu koju ionako ne vidis zbog maske :d Znaci od cega tacno stitite telefon kad ga nikad ne vidite bez maske?

Apsolutno mi je neshvatljiv fazon stavljanja futrola i maski. Mislim jasni su mi preprodavci ili 'ljubitelji gadgeta' kojim dosadi telefon za tri meseca pa bi da ga prodaju za vecu cenu nego sto su kupili, ali ljudi koji nose telefon 2 godine ili duze, zasto? Dve godine imam 520 i jedva na suncu vidis dve tacke od dva pada, ekran netaknut bez ijedne folije.. Sta radite bre s tim telefonima, a nijedna maska ne moze biti lepsa od lepog 'golog' telefona kakve su skoro sve lumije.. Nisam video telefon bez maske ne pamtim, znaci neverovatno nesto..

Postoje osobe koje cini srecnim/smirenijim ukoliko je njihov uredjaj dodatno zasticen. Uvek postoji rizik zbog nezgodnog pada. Drago mi je sto od dva pada nemas ozbiljnije posledice, ali realno postojala je sansa da budu vece. Slazem se da uredjaj jeste lepsi po default, ali takodje postoje futrole/zastite koje ga ne cini ekstremno robusnim. Ako sam vec ulozio u ovakav uredjaj, zasto ne bih ulozio i u adekvatnu preventivu od mogucih padova i drugih nezeljenih situacija. Znaci zelim sebe da oslobodim/rasteretim dodatnog razmisljanja kako cu ga koristiti da se ne ogrebe ili ne osteti. Mozda zvuci ekstremno, ali prosto neko voli da neguje/cuva svoj telefon koliko je moguce. To ne mora da znaci da planiram da igram fudbal s njime.

Nemoj me shvatiti pogresno jer mi je shvatljiv fazon nestavljanja futroli. Razumem da nekome to smeta i narusava prirodni izgled uredjaja. Ali mi je takodje podjednako shvatljiv i ovaj drugi pravac. Legitimna su oba.

Znaci ti si taj sto setas sa kacigom, pancirom i kostobranima po setackoj zoni :) Za svak slucaj, moze neki meteor da padne ili slucajno neko da pripuca, da se zastitis na vreme :d

Chilac je napisao isto kao ja da sam napisao ;)

Da je lep nije ima mnogo lepsih telefona, kupljen je prvenstveno zbog 6" ekrana i njegovih odlicnih karakteristika. Da sam kupovao telefon po lepoti L1520 mi sigurno ne bi bio na listi zelja ;)
I sta kad ti ispadne? Imaces tackicu koju ionako ne vidis zbog maske :d
Pa upravo ga stavljam u masku da maska ima tackice a ne telefon, sve smartphonove koje sam imao do sada su bili bez ogrebotinice dok su im zastitne maske bile sve izguljene.
Znaci od cega tacno stitite telefon kad ga nikad ne vidite bez maske?
Nemam sta da gledam telefon ono sto je bitno to se i te kako vidi a to je ekran i on je zasticen ivicom od maske, tako da telefon mozes da odlazes kako ti je volja bez ikakve bojazni, sada spustam na sto kao da spustam jaje a ne telefon. Ne vidi se samo zadnji deo telefona a nema ni sta da se vidi na poledjini nije ceo telefon oblozen sa maskom pa da se ne vidi.
I Nillkin maska nije teracell silikonski qrton koji se prodaje kod nas na KP, izgleda stvarno vrhunski i mislim da ce meni biti lepsi telefon jer sam juce upravo drzao L930 sa Nillkin maskom. Drugo volim da cuvam uredjaje imam u kuci dva alkatela koja su stara 3 godine ni jedan nema ni tackicu, isto kao i predhodni telefon koji sam odneo na relamaciju bio je kao iz radnje.
Od maski ne bih stavljao svasta na telefon po svaki cenu.

Znaci ti si taj sto setas sa kacigom, pancirom i kostobranima po setackoj zoni :) Za svak slucaj, moze neki meteor da padne ili slucajno neko da pripuca, da se zastitis na vreme :d

Pa ti mozes da se setas go niko ti ne brani :D

Poslednja izmena:

Drago mi je sto si naveo moguce situacije umesto mene :) Zapravo po setackoj zoni/Kej koristim stari telefon jer je nezgodno nositi 6" u ruci i pri tome trcati ;) Inace postavio si skoro nesto vezano za Microsoft narukvicu to cu dodatno da pogledam ako mi moze biti od koristi. Deluje korisno bas za trcanje.

@Sh@rance
Ne bih se slozio da 1520 nije lep telefon. Po meni jedan od lepsih dizajnova. Ali naravno stvar ukusa :)

Poslednja izmena:
A kada se vec provukao termin "gadget" ovo mi predstavlja isti Nokia Portable Wireless Charging Plate. Nesto sto bih svrstao u kategoriju Nice-to-Have. Bez cega mogu iako me sve cesce mrzi da se bakcem oko kablova i punjaca. Pozelim samo da ga spustim i cao. Futrola i zastita mi je Must-Have. Stvar tacke gledista i stavova.

Narukvica je korisna i skupa. Hteo sam da pljunem i tih 175€ koliko je lik trazio, ali mi je bila velika. Narucio sam blue tooth pojas oko grudi za otkucaje koji kao radi sa Lumijama pa cu da vidim. Ni ja ne nosim 1520 na trcanje, preveliki je za takve stvari. Imam par kantica za trcanje i trenutno isprobavam koji program najbolje radi. Sports tracker sam izbrisao za sva vremena, probao sam Endomondo i Runtastic (jede bateriju i ne pita :)) i oba se pokazala lepo na krsevima od telefona.

@ chilac

Da ali, pokusaj da shvatis moje pitanje, za koga ga cuvas, ako nikada ne vidis to sto cuvas? :) Kao da vozis auto sa onom sivom ceradom preko.. moze da bude koji god hoces auto ispod. Cemu takvo robovanje jednom uredjaju.. ja uopste nisam mega pazljiv, a kazem dve tackice jedva vidljive, od veceg broja padova i ekran bez ijedne tackice.. Za koga li dizajneri smisljaju dizajn..

@ chilac

Da ali, pokusaj da shvatis moje pitanje, za koga ga cuvas, ako nikada ne vidis to sto cuvas? :) Kao da vozis auto sa onom sivom ceradom preko.. moze da bude koji god hoces auto ispod. Cemu takvo robovanje jednom uredjaju.. ja uopste nisam mega pazljiv, a kazem dve tackice jedva vidljive, od veceg broja padova i ekran bez ijedne tackice.. Za koga li dizajneri smisljaju dizajn..

Ulozio si u kvalitetan nov automobil i pride doplatio dodatnu opremu poput recimo metalik boje. U nekom trenutku koriscenja vozila zagrebao si karoseriju. Dok koristis vozilo i sedis unutra ne vidis tu estetsku stetu. Ali podsvesno znas da je tu. Ono ce i dalje sasvim normalno funkcionisati kao da toga nema, ali u nekom trenutku sam siguran (mozda ne konkretno ti) da bi pojedinim osobama bilo krivo zasto su uspeli u samom startu da ucine to. Ulozen novac u nov automobil i nov uredjaj svakako nije isto, ali priblizna paralela gledano proporcionalno velicina/svota. Samim time sto ulozis u fastitu/futrolu stitis svoj interes/svoj ulozeni novac jer si svestan koliko je mozda bilo potrebno da zaradis za tako nesto. Ja licno znam da ne ulazem svaki dan u nov uredjaj 375eu. Ne bih ni sada ucinio da mi nije apsolutno odgovarao zbog poslovnih potreba. Ne omalovazam tvoj model 520 niti kazem da ce slabije obavljati osnovne funkcionalnosti, ali mozda bi drugacije razmisljao ili se ophodio da si ulozio vise (licno znam po sebi jer se sam se drugacije ophodio sa jeftinijim uredjajima :)). Nekome cak izgleda i lepse/mocnije/poslovnije uredjaj uz futrolu. Ja sam pak ulozio u istu zbog namene.

Narukvica je korisna i skupa. Hteo sam da pljunem i tih 175€ koliko je lik trazio, ali mi je bila velika. Narucio sam blue tooth pojas oko grudi za otkucaje koji kao radi sa Lumijama pa cu da vidim. Ni ja ne nosim 1520 na trcanje, preveliki je za takve stvari. Imam par kantica za trcanje i trenutno isprobavam koji program najbolje radi. Sports tracker sam izbrisao za sva vremena, probao sam Endomondo i Runtastic (jede bateriju i ne pita :)) i oba se pokazala lepo na krsevima od telefona.

Meni ovo deluje fenomenalno. Ovo bi bio pun pogodak za trcanje. Svako vece trcim i ovo bih svakako svakodnevno koristio. Ali nazalost suvise novaca za moj dzep. Pride koliko sam video 175eu je medium verzija, a large i small verzije su cak i skuplje (nerealno mi je to i ne razumem zasto toliko). Kada razmislim to je prakticno polovina novaca od nove 1520 (i to one najlepse zute :)). Ne znam za te aplikacije, ali jedna funkcionalnost za koju znam da posrce bateriju poludelo jeste project my screen.

Taj bezicni punjac je ekstra stvar jedino ne vidim cenu, vise bi voleo da imam ovaj za auto ali ga preterase sa cenom
http://nokiashop.rs/cena/nokia-auto-drzac-sa-bezicnim-punjenjem-cr-201/

I ovaj Nokia auto drzac mi je nerealna cifra u pitanju. Da je 5000rsd pa hajde nekako.

Srecna slava svima koji slave danas.

Ako neko nije video, u G***** je na akciji, po odlicnoj ceni, istoj po kojoj se prodavala i L930.

Stigla mi jutros zastita za telefon Nillkin frosted cucnula kao guza na noshu :)

Meni upravo odradjuje update. U ovom trenutku nisam siguran sta konkretno donosi od poboljsanja.

Trebalo bi da je zbog random reboota na pojedinim uredjajima. Ja toga nisam imao, ali odradio sam update i sad je poceo da mi secka kada stisnem win taster. Ne odradi glatko povratak na desktop. ***a...

Desktop? :D

Ljudi za koliko para mize da se nadje polovna a dobra 1520, prodao bi 1020 i dodao jos para za to cudo :D

Kucam na fonu , gresim :D Hvala!

Nazad
Vrh Dno