Šta je novo?

Nokia E90 ili Qtek 9600 koji kupiti?

caki

Slavan
Učlanjen(a)
05.09.2007
Poena
305
Kupio bih neki od ovih dva telefona, dali ima neko iskustva i mishljenje za ova dva telefona.

Preporuka za HTC Tytn ili Qtek 9600 od ponosnog vlasnika istog :wave:

Evo malo poređenja: link

Qtek ili HTC TyTN II

Hvala na odgovoru, Koja je razlika izmedju Qtek-a i HTC TyTN i HTC TyTN II? Da li postoji uvoznik za navedene uredjaje ili neka od proverenih prodavnica gde bih mogao kupiti garantno legalan i ne kodiran uredjaj. Zahvaljujem.

Htc tytn i qtec 9600 su isti telefoni, a tytn2 tek treba da se pojavi, to je dosta unapredjena verzija. E sto se tice originala ja sam video u comtradeu pre nekog vremena za 950e dok su ljudi ovde prodavali za 450 ;)

Hvala na odgovoru, Koja je razlika izmedju Qtek-a i HTC TyTN i HTC TyTN II? Da li postoji uvoznik za navedene uredjaje ili neka od proverenih prodavnica gde bih mogao kupiti garantno legalan i ne kodiran uredjaj. Zahvaljujem.

www.rrc.co.yu, oni su uvoznici HTC-a za Srbiju.

TyTN II će imati GPS navigaciju i 3.2Mp kameru, od bitnijih razlika...

:) ... bash tako....voleo bih da ga "posedujem" u buducnosti,ja sam jos jedan korisnik TyTn-a, dobar izbor u svakom slucaju ....

I tata bi sine :p Sad baš gledam na www.gsmarena.com, baš mi je nekako fin i elegantan... Ne znam samo kako se ponaša WM6, ako je upola bagovit kao WM5, razmisliću dva puta... :wave:

Jel istina da ne moze da se šalje na druge telefone preko bluetootha nego samo na komp? - odnosi se na 9600

Poslednja izmena:
@outlaw: hm, bagovit... Pre bih rekao - ćudljiv :) Otkako smo se lepo upoznali, nemam ni najmanjih problema sa svojim TyTN-om. WM6... sačekaću sa tim, ne vidim šta bih mnogo dobio.

@ypow: nije istina, razmenio sam gomilu fajlova sa raznim telefonima. Mrzi ljude da prouče Beam opciju, a i jes malo tupavo rešena (posebno kad TyTN treba da prima fajlove).
Čak: BT baš lepo radi. Možeš koristiti navigaciju (GPS preko BT veze), i primiti poziv u BT handsfree, bez problema. Jedino mislim da se u tom slučaju, dok razgovor traje, komunikacija sa GPS-om obustavlja. Automatski se vraća čim prekineš vezu.

Poslednja izmena:
nije istina beam fuknkcionise sjajno!
ja sam prezadovoljan
inace postoji pocket total commander
koji ima OBEX slanje fileova znaci kao i svi ostali mobilni telefoni!

Qtek ili HTC TyTN II

Adresa www.rrc.co.yu nije validna, Vidim da je TyTN II vec u prodaji na trulom zapadu, kada se kod nas ocekuje? Legalni telefoni, ove vrste su stvarno "papreni", Moracu da se zadovoljim sa nekom ponudom iz oglasa, nek mi je Bog u pomoci! Trenutno koristim Nokiu 9300i, sada mi je malo demode, dojadila mi je. Bas bih voleo, po vasoj preporuci Qtek ili vec neku zamenu. Hvala svima na dosadasnjoj pomoci. Svi imate pice od mene!

Sajt firme RRC je "down" najverovatnije do ponedeljka, tako da evo podataka: RRC d.o.o. www.rrc.co.yu Mažuranićeva 3, (Lekino brdo) 11000 Beograd telefoni: 011/28-505-66, 28-505-69.

@caki
prvenstveno gledaj koji operativni sistem ti vise lezi,simbyan ili windows pa onda gledaj karakteristike telefona...meni win. vise lezi i nemam dilemu prilikom izbora telefona, pogledam u novcanik zatim prelistam cenovnik i to je to....
najbolje bi bilo ako imas nekoga iz inostranstva da ti donese...cene su sulude ovde,bio je na ebay-u cingular 8500(HTC Tytn samo bez kamere) za manje od 300€(380$),dok je za model sa kamerom trebalo platiti 30-40€ vise....ovde je hiljadarka ukoliko ne nadjes neki polovan i sl.
ima u gigatronu HTC-Qtek uredjaja, cena?.....brrrrrrr

Ima i u Comtrade-u, cena? 2x brrrr :D

Qtek ili HTC TyTN II

Operativni sistem koji korstim i sa kojim se snalazim je Mac OS. Moram priznati da sam korisnik racunara a ne virtuoz. Ranije sam razmishljao o Treo telefonu ali i oni odose na WIN! Snalazim se dobro i sa WIN. Nacicu nesto valjda! Ova moja Nokia 9300i me malo smara! Pozdrav.

Oko 700€...

Inače, RRC sajt više ne radi, sve što vas interesuje vezano za HTC uređaje pogledajte na www.difo.co.yu :wave:

Pa ne znam koliko je pametno davati 978€ za TYNT u odnosu na 650€ koliko kosta E90 ipak je velika razlika u ceni a u hardwareu pa i ne znam bas...

Da li ti Windows Mobile OS omogucuju instaliranje nekih prostih programa sa Win XP, za muziku, video, plejeri, npr? Ili su potpuno drugaciji i moraju se posebno nalaziti.

Operativni sistem koji korstim i sa kojim se snalazim je Mac OS. Moram priznati da sam korisnik racunara a ne virtuoz. Ranije sam razmishljao o Treo telefonu ali i oni odose na WIN! Snalazim se dobro i sa WIN. Nacicu nesto valjda! Ova moja Nokia 9300i me malo smara! Pozdrav.

evo ga jedan odlican link za tebe :)

http://discussions.mea.nokia.com/discussions/board/message?board.id=communicators&thread.id=14474

"I began using my E90 in November, after being a total Communicator fan for 9years. i used my 9500 for 2 years "

"Feels like an ordinary nokia phone with a big screen." - ovo je problem!

Nokia je napustila S80 platformu ;(

Ja sam isto 9500 koristio cca 2 godine (prezadovoljan, osim velicinom i brzinom, promenio sam je jer ugradjen browser - Opera - nije mogla da se promeni za neki drugi, moderniji jer ta Opera vec tada nije mogla da otvori pola stranica kako treba)

presao sam na Nokiju E61 (prezadovoljan velicinom ali S60 je definitivno korak nazad u odnosui na S80)*

sada imam iPhone (web radi extra - meni najbitnije, fali jos Java i Flash)

poslovni Qtek9100 (ni ne koristim ga, ne znam sta ce mi - nema bolji browser od iPhonea sigurno a kao telefon je komplikovaniji od nokije i iphonea zajedno - evo sad vidim da experimentisu sa HTC Touche modelima - izbacuju stylus - ono sto nokija nikada nije imala i ono sto je Steve Jobs rekao da je nepotrebno pre godinu dana na promociji iPhone-a)

*nema standardne dropdown menije, nema keyboard shortcuts, office na S60 je na granici upotrebljivosti dok je na S80 na zavidnom nivou, i gomila sitnica kao pretrazivanja, broj klikova da se stigne negde... sve je bilo bolje na S80 - pravi mali laptop.
e sad Nokija E90 je S60 pa me interesovalo kako sve to izgleda. ali izgleda da nije bas najbolje - kako kaze lik iz gornjeg linka za E90: "Feels like an ordinary nokia phone with a big screen."

i poslednja stvar: sinhronizacija WindowsMobile sa Mac OS X ide preko neke 3th party aplikacije, mislim da je imam na hardu - priznajem da nisam mnogo cackao ali nisam uspeo da sinhronizujem Qtek sa Macom ali i samo integracija je daleko losija od Nokije koja se sinhronizuje preko Mac Sync aplikacije tako da sve radi savrseno.

Baš volim što su vlasnici Nokia i iPhone-a zadovoljni svojim uređajima :)
Kao što sam ja zadovoljan TyTN-om, i ne bih ga menjao ni za jedan od uređaja pominjanih u ovom thread-u (uključujući i Kaiser).

Imajte u vidu da WinMobile platforma ne nudi konačna rešenja - ROM-ovi se razvijaju, posebno nezavisni. Aplikacije i da ne pominjem. Limiti su samo - hardverske prirode. Danas, sa nekim od nezavisnih ROM-ova, TyTN radi neporedivo bolje nego sa fabričkim WM05.
Hardversko ograničenje - fali multitouch screen. I ništa drugo.
Stylus - za određene stvari, nezamenljiv, za određene suvišan. Stvar ličnog izbora. A ne kao kod Jobsa :d

Kakvi su to nezavisni ROMovi? jel moze neki drugi info?

posto je covek koji je pitao da li da uzme E90 ili Qtek koristi Mac verujem da mu Qtek bash nece prijati kao sto ni meni ne prija (vidis da imamo zajednicke stvari: on je koristio 9300 ja 9500, on koristi Mac, ja koristim Mac)

btw razlika izmedju tebe i mene koji sam zadovoljan sa Nokijom i iPhoneom je u tome sto sam probao i koristio sve sto sam naveo a nisam kupio SAMO "Qtek i zadovoljan sam njime".

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno