Šta je novo?

Nokia E72 leaks out

Ma otpašće ti noga ako ga budeš nosio u džepu.

AAAAAAAAAAAHAHHAAHHAAHAHHAAHAH :))))))))
JOj, al' će biti brisanja, al' neka, makar mi lepo :))

Uglavnom, da, zrači, da, svi telefoni zrače, i ne, nećeš ostati sterilan od tolikog zračenja.

Samo da okacim link gde se pominje to znatno vece zracenje da ne ispadne da pricam bezveze:
Na kraju treba dodati i znatno veće zračenje, koje je poraslo na čitavih 1.4 W/kg što je i očekivano zbog smanjenih dimenzija.
Da podsetimo, E61 ima SAR vrednosti 0.79 W/kg, dok prva verzija E61i je imala 0.9 W/kg (RM-227) a najnovija svega 0.57 W/kg (RM-294).

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-vesti/198

Poslednja izmena:
Jeste ja vec imam 5 kancera sto u mozgu sto u nogama.
Opusti se i uzivaj u E71 i nemoj preterano da se strecas zbog testova sa Mobilnog sveta.

Neverovatno, posle svih prica na forumu vezanih za zracenje telefona, opet se polemise o ovakvim stvarima...

Telefon izgleda odlicno, ali da budem iskren, skoro je identican kao e71. Kazem skoro. Deluje kao cist upgrade e71 i to je to.
Dobra strana je sto ce onda e71 da pojeftini, kada se e72 bude pojavio na trzistu, i to verovatno znacajno. :)

Poslednja izmena:
Bambi.gif
Bambi.gif
Bambi.gif
za video o zračenju :d

Ovo bih voleo da posedujem:
Standby time (maximum):
- GSM 492 h
- WCDMA 576 h
- WLAN 110 h

U specifikaciji na Nokia sajtu kod navigacije stoji samo A-GPS i kompas?!

Poslednja izmena:
pa sta tjes vise od navigacije? :)

gledam bas sada gsm areni, jeli to znaci da je bolje da ti je telefon namesten na 3G nego na 2G mrezu (vidim veci je stanby time)? ja sam mislio da 3G vise "jede" bateriju

Ne jede 3G vise bateriju vetj stalno menjanje izmedju 3G i GSM mreze usled slabog 3G signala... danas, uz razvijene 3G chipove i dobro projektovane mreze, koristjenjem 3G se ne trosi vise baterija nego na GSM... naprotiv, kao sto se vidi iz prilozenog, uz naglasak da je to ipak u laboratorijskim uslovima... :)

Da, to je bas bitna stvar...

Odlozili ovaj telefon za novembar ili decembar, neozbiljno, pogotovo u trenutku kada ostali proizvodjaci izbacuju nove modele punom parom. Odavno sam se bio nameracio da ga uzmem sada u septembru jer mi u naredne tri nedelje treba telefon, sada moram da trazim nesto drugo :(

e55? probao neko?

Jeste mali off, al' ajde...
Kupio ga juce, kosta 12.400 uz ugovor sa Telekomom. Za sada se pokazao dobro, ali imam ga tek 1 dan, pa ne bih mogao nesto ozbiljnije da komentarisem. Cvrst je, nigde ne "zvace", lepo lezi u ruci (mogao bi, doduse, da bude par milimetara deblji). Tastatura jeste malo neobicna, ali se brzo navikavam na nju. Jos koji dan i verujem da cu pisati dosta brze nego na alfanumerickoj tastaturi. Inace, za razliku od e52, isporucuje se sa 2gb mem. karticom, koja vec ima u sebi 500-600 mb raznih aplikacija i instalacija. Malo je "seckava" navigacija kroz galeriju (iako ima samo par slika), mislim da je to do firmware-a (jos nije izasao update). Izuzev toga, brz je kao zmija :) Baterija je dosta bolja nego kod e51, iako ima veci ekran i skoro duplo brzi procesor. Do sada je bio i apsolutno stabilan, ali ipak 24h i nisu neki pokazatelj, videcemo...

Au, ne bih ni znao da to ima u telekomu da nisi sad napisao, na sajtu nisam nasao - nema!? To koliko sam video ima isti cpu, istu bateriju, isti ekran ... kao e72.

Au, ne bih ni znao da to ima u telekomu da nisi sad napisao, na sajtu nisam nasao - nema!?
Izvinjavam se na malom off-u u ovoj temi, ali evo šta sve možete uzeti uz ugovor mt:s-a:
http://www.telefonika.rs/index.php?page=shop.browse&category_id=35&option=com_virtuemart&Itemid=71
http://www.handy.rs/list_promo.php
http://www.comtradeshop.com/Pages/News.aspx?n=MTgz&cid=4
I naravno ponuda na sajtu mt:s-a:
http://195.178.43.30/index.php?ID=8030&Type=1

Au, ne bih ni znao da to ima u telekomu da nisi sad napisao, na sajtu nisam nasao - nema!? To koliko sam video ima isti cpu, istu bateriju, isti ekran ... kao e72.

Pa ne bih ni ja znao da nisam slucajno video u radnji, zahvaljujuci "azurnosti" sajtova nasih firmi. Neki, kao Alpha Copy ili Roaming npr, uopste i nemaju sajtove. U najboljem slucaju informacije stizu sa nekoliko dana zakasnjenja, sto ponekad moze da znaci - "prosao voz". Generalno, sada dosta prodavaca (ACN, Tehnomarket, CTrade, Handy...) imaju ugovore sa mts-om, tako da ne zavise od njihove ponude, vec imaju slobodu da prodaju telefone uz potpisivanje jednogodisnjeg ili dvogodisnjeg ugovora. To, prakticno, znaci da kad se pojavi novi model, sacekas mesec-dva i kupis ga na ugovor. Ponudu mts-a ne treba ni gledati, jer su telefoni uglavnom zastareli a i kad se pojave, skuplji su (5800XM je kod prodavaca uz ugovor tipa mix1000 ili bel200 kostao oko 13.000, kod telekoma par meseci kasnije - 16.000).

Mozda ne bi bila losa ideja da se u "Gde kupiti" ubaci topik koji bi bio namenjen informacijama ove vrste, posto smo ovde vec duboko zasli u off. Sorry, E72 :p

Kako god da je rekao, decko je u pravu.
Ipak premalo unapredjenja e72 donosi. Sem touch kursora,brzeg procesora, i malo bolje kamere uz poslednju verziju symbiana, ovaj telefon se uopste ne razlikuje od prethodnog.
Nije ni to lose, ali mogla je i bolja kamera da se ubaci(posto je ova cist prosek),vise memorije i ono sto mi najvise smeta - indentican ekran kao na e71, koji pored svih ovih oled ekrana, izgleda kao isprana slika, cak i 6300 ima bolji ekran a koliko je to samo star telefon

pa sad, ja i sad imam prvu symbian nokiju (7650), i mogu ti reci da u odnosu na nju, e72 donosi upravo to isto, nista vise osim touch kursora,brzeg procesora, i bolje kamere uz poslednju verziju symbiana. Ajd, i qwerty (GPS i slicno mi nisu od nikakve koristi). Sve je to u principu skoro isto...

Poslednja izmena:
Pre nekoliko dana se pojavila u Telenoru i u ovim malim radnjama koji garanciju daju 1 godinu ;)

Posta sam telenorov korisnik, kranje mi je interesantno da ako bi hteo da potpisem ugovor za e72 na 2 godine i na paket 325MIX( tj Prenesi se zove ) ona kosta 29.990 dinara , a na duplo jeftinijem paketu Prenesi 150 koji je 500 dinara mesecno bez dadzbina je 2000 dinara skuplja :D
Bas umeju da namame kupca !

Cekam da se pojavi u ovim nekim normalnijim prodavnicama i da naravno moze da se uzme na ugovor sa MTS-om :)

pozdrav !

Ne može da bude "duplo jeftinije", za dva puta skuplji paket. Operater ti subvencioniše kupovinu telefona tako što te praktično časti nekoliko pretplata. Za dvogodišnji ugovor to obično bude 6-10 pretplata. Backdraw je što telefon bude zaključan.

Pa i ne kazem da treba da bude duplo jeftiniji ali dve hiljade dinara razlika ?? bar da su stavili 4 000 da bi privukli neke ljude koji se lome izmedju te dve tarife na vecu ... na prenesi 700 je vec 5 000 dinara jeftinije ;) a nebi uzimao preko Telenora upravo zbog toga sto je zakljucan ...

Jel zna iko kad ce da se pojavi na MTS - u ?

suska se oko 10.12. videcmo...

Vrh Dno