Šta je novo?

Nokia E50 ---Korisni Saveti--

evo i mene, ponosnog vlasnika E50...:D

prva pitanja: stavio sam FS Caller, da bih imao vece slicice za kontakte, ali i za odlazne i dolazne pozive prodje mozda 1, 1,5sec da prebaci na veliku sliku...malo me to iritira,zar ne moze momentalno da prebaci?

spremam se i da povecam slova...posto nemam karticu ni citac razmisljam da uradim preko Font Magnifier-a...koliko sam skapirao taj probgram mora biti non-stop ukljucen, znaci ne moze instaliram, povecam, obrisem ga...koliko on opterecuje fon?

Posle dugog korišćenja Nokie 6630 pređoh na E50ticu pre dva meseca.

Mogu Vam reći da sam jako razočaran telefonom. Slobodno ga izbegavajte u širokom luku.
Idemo redom:

1. Povremeno sam odgovri na poziv sa uključenim speakerfonom posle čega se telefon "smrzne". Jedini način reseta je vađenje baterije.
2. Povremeno se u toku razgovora čuje "pisak" u slušalici.
3. Problem sa šestocifrenim brojevima pri čemu zavisno od unešenog broja u imenik sa ili bez internacionalnog prefiksa prikazuje ime ili u sms poruci ili pri pozivu.
4. Slabiji kvalitet zvuka u slušalicama od 6630
5. Sa 1gb karticiom nedopustivo spor (primetno sporiji od 6630 sa 1gb karitucom).
6. I verovali ili ne najsmešniji problem ali jako iritirajući: Zbog sitnih zareza između metalnog kućišta i platike ima običaj da čupa bradu ili zulufe što može da bude jako bolno:)

Posle dugog korišćenja Nokie 6630 pređoh na E50ticu pre dva meseca.

Mogu Vam reći da sam jako razočaran telefonom. Slobodno ga izbegavajte u širokom luku.
Idemo redom:

1. Povremeno sam odgovri na poziv sa uključenim speakerfonom posle čega se telefon "smrzne". Jedini način reseta je vađenje baterije.
2. Povremeno se u toku razgovora čuje "pisak" u slušalici.
3. Problem sa šestocifrenim brojevima pri čemu zavisno od unešenog broja u imenik sa ili bez internacionalnog prefiksa prikazuje ime ili u sms poruci ili pri pozivu.
4. Slabiji kvalitet zvuka u slušalicama od 6630
5. Sa 1gb karticiom nedopustivo spor (primetno sporiji od 6630 sa 1gb karitucom).
6. I verovali ili ne najsmešniji problem ali jako iritirajući: Zbog sitnih zareza između metalnog kućišta i platike ima običaj da čupa bradu ili zulufe što može da bude jako bolno:)

Ja imam fon 10 meseci. firmware je pretposlednja verzija

1. desavalo se i meni ponekad, t.j 3-4 puta za 10 meseci, ali od kako sam presao na pretposlednji firmware i flashovao srpski nije ni jednom.
2.u toku razogovora nije bilo nikakvih problema.
3.pre sam imao nokia 6230 koja ima odlican zvuk, a E50 ne zaostaje ni malo.
4 problem je zbog firmware, t.j poslednje verzije istog, zato sam i ostao na pretposlenjem.
5. koristim ga sa 2gb karticom i nisam osetio nikakvu razliku izmedju nje i 512mb kartice.
5.E ni ovo mi se nije dogodilo :d

@Stevs

Da li si mozda probao neku drugu E50, da vidis da mozda nije do tvog aparata (bar nesto od simptoma, ne racunajuci no.5 i no.2):)

1) Nisam iskusio slican problem
2) Nisam iskusio slican problem
3) Nisam iskusio slican problem
4) Ne znam kakav zvuk ima 6630, ali e50 po meni ima odlicnu cujnost
5) / - nemam karticu
6) :)

Ja nisam menjao radi upgrade firmware-a jer nemam ladno ni jedan bug, bar ne neki da sam primetio. Jedina zamerka mi je što je posle nekog vremena slao poruke i po 40 a možda i više sekundi i onda sam provalio da na sajtu (Nokia sajt) ima programčić tj više patch koji se zove SMSACCEL ili tako nešto i sada sve radi savršeno :)

Sa prvim firwmare-ima bilo je problema sa slanjem sms-a, ali je doticni programcic to resavao.

Sa novijim sve radi bez problema.

Dok radi neću da diram pošto to i nije nešto od čega očekujem veliku funkcionalnost, samo da radi sve stabilno i brzo koliko je to moguće ...

pa evo jos jednog zadovoljnog korisnika :D

-nemam problema sa spikerfonom niti bilo kakve piskove u slusalici?
-sa 6-to-cifrenim brojevima i sl nema takodje problema jer jos uvek nisam dirao fabricki firmware :D
-sa 1Gb karticom jeste sporije ali ne toliko da bi kukao, probaj na nekoj drugoj nokiji recimo N73 pa ces videti sta je sporost. To najvise zavisi od kartice koju koristis ;)
- ni sa cupanjem nemam problema, redovno brijanje a zulufi su mi zabranjeni :D

Samo jedna mala digresija ili pitanje:) Svi Vi koji ste zadoivoljni interesuje me koliko koristite mobilni telefon mesečno? Telefon baš intenzivno koristim i imam i preko 30tak sati razgovora na mesečnom nivou tačnije za mesec i 20tak dana sam imao 59 sati razgovora sa E50ticom... Realno je očekivati da mi se mnogo češće javljaju problemi...

ako ti tako kazes Stevs

ne manje od 1h dnevno, sto otprilike dodje na slicno. Ali ja i dalje nemam takvih problema? Posto vidim da imas problema sa brojevima onda znam sigurno da si stavljao novi softver, ja to nisam radio jer sa ovim nisam imao problema a i svuda po netu su pricali o problemu novog update pa sto bi ga sebi nabacivao na grbacu :D

jesi li probao da vratis na stariju verziju?

Kada sam vec poceo da hvalim E50 sinoc mu se desio mini problem. restartujem fon i kada posle unosa pin code-a trazi mi da ukucam vreme i datum??!

Ja rekao, zbunio se nesto, probam opet isto. Izvadim bateriju, vratim i probam ponovo isto.

Sta bi to moglo da bude?

@Stevs

Kod mene je prosek oko pola sata razgovora dnevno, par poruka i malo neta.

jel neko namestao da mu E50 radi kao daljinski za WinAmp, VLC, MediaPlayerClassic i sl. (preko plavog zuba naravno ;) )

znam da moze nego jel neko probao :D

ima i ovaj
http://www.blueshareware.com/bluetooth_remote_control.asp

- Control iTunes, PowerPoint, Mouse, WinAMP, Windows Media Player and much more
- See the actual desktop in your phone
- No Bluetooth setup! Just connect from your phone
- Create your own applications via Keymaps or VB and JScripts
- Supports all PC Bluetooth solutions Toshiba, Windows, BlueSoleil and Widcomm/Brodacom

evo ja sam sad probao ovaj i odlican je

Winamp
PowerPoint
Windows Media Player
Controla Misa
File Brovser (pregled diskova i fajlova na racunaru - klikom na *.avi ako ste tako podesili startuje se program za pustanje filmova :) )
Windows (shutdown, restart, controla volume i dr.)

i najbitnije Key Maps!!!
Acrobat Reader
XingDVD
ATI DVD player
Power DVD
IrfanView
BSPlayer
VLC Media Player
Real player
Musicmatch
a i za ostale mozete da napravite sami :D

ja vise nego zadovoljan ;)

vise na

http://www.blueshareware.com/bluetooth_remote_control_preloded_applications.asp

da ne otvaram novu temu

Da li postoji nacin i kako da prikazem kalendar na "pocetnom" ekranu ? dakle imam ispod sata one ikonice: poruke, kalendar, web, BT itd... i hocu ispod njih da napise predstojece sastanke, todo list i sl ... (to sam video kod ortaka na 6680 i na slikama ovoga E50 na internetu) ?

Ima li on u sebi tu funkciju ili mi treba neki poseban program

Pa upisi neku stavku u kalendar i kada bude dosla na red kao podsetnik ispisace ti se na naslovnom ekranu. Iz podesavanja telefona (procackaj malo) imas da biras sta ce se sve prikazivati na naslovnom ekranu. Mogu cak i pristigli mailovi da ti se ispisu na ekranu sa imenom posiljaoca i subjectom - idealno, ako imas uplacen push mail kod Telesmora.

E ... fala upravo sam nasao u menijima sam oznacio da mi prikazuje i detalje sa kalendara ... nisam nasao u pocetku .. radi, extra !

Ajde ako ti nije frka kazi mi za taj push email (jesam kod telesmora) ... kako da ukljucim ? (jel moze da mi daje mailove sa SBB-a ili sa nekog njihovog naloga?)

Poslednja izmena:
Usluga se valjda posebno naplacuje, oko 800 dinara mesecno. Ima na njihovom sajtu, koliko se secam...

http://www.telenor.co.yu/?section=business&page=3526

Koje funkcionalnosti pruža?

Automatsku isporuku e-mail poruka na Vaš mobilni telefon. Pri tome, sve što sa e-mail porukama uradite na mobilnom telefonu, kao što je njihovo čitanje, slanje, brisanje itd., automatski će biti sinhronizovano sa Vašim e-mail nalogom kao i kada to radite na računaru.
Pametno rukovanje prilozima e-mail poruka. Dokument u prilogu e-mail poruke biće download-ovan isključivo na Vaš zahtev. Ukoliko želite da nekome prosledite poruku koja sadrži prilog, ona će biti prosleđena bez potrebe za download samog priloga.
Optimizovan i siguran prenos podataka. Prenos podataka je zaštićen AES enkripcijom pri čemu se koristi 128-bitni enkripcioni ključ.

Poslednja izmena:
Nakon malo vremena ...

E ovako ... prošlo je neko vreme koliko imam ovaj telefon ...

Telefon je skroz fenomenalan !!! odličan, lepo leži u ruci, ekran perverzija ! prava milina od telefona. Internet radi ekstra, provera gmaila, otvara sve stranice ... (naravno pogasio sam slike i onda stvarno malo cima internet)

MP3 melodije se čuju super na spoljašnjem zvučniku, sinhronizacija sa PCSuite radi savršeno !

Sve u svemu ja sam prezadovoljan !!!

Moram da nabrojim mane:
1. ovo nije njegova mana već moja - imao sam ranije nokia 6800 sa qwerty tastaturom i to mi ovde mnogo fali, tako da merkam da padne cena e61 pa da ga probam ...
2. Stevs je rekao ono za čupkanje brade i čovek je u pravu !! :D stvarno kad ga prinesem na uvo ako se nisam obrijao par dana pa malko poraste (inače sam dlakav ko žaba - to na ćaleta povukao) onda ume nekako da "upadne" par dlačica u onaj prorez od zvučnika i onda kada mrdam telefon ono čupka :d:d
3. stvarno nemam šta drugo da dodam ! telefon je stvarno fenomenalan !!!

E da, imam jedno pitanje: našao sam da u kontakte stavim nečiji datum rođenja, da li mogu negde da uključim da me on obavesti o tome (dan - dva ranije ili na sam dan ili kad god...) ?

E da, imam jedno pitanje: našao sam da u kontakte stavim nečiji datum rođenja, da li mogu negde da uključim da me on obavesti o tome (dan - dva ranije ili na sam dan ili kad god...) ?

za to ti treba dodatna aplikacija. recimo, best birthday ili nesto slicno...

Mislim da BBirthday možeš pronaći na www.smartphoneware.com. Dobar je program samo ima manu kada npr imaš neki rođendan upisan u kalendar i imenik onda ga dva puta učita. Zato sam ja prebacio rođendane isključivo u kontakte da znam tačno čiji je rođendan u pitanju!

Ja jos nisam uspeo da poteram neki uredjaj sa ovim, a kupio bih ga kad bi mi radio kao nekada, na S60.1

Koji mp3 plejer koristite?

ja sam kortistio LCG Jukebox Ver.2.17, ali on mi je naprasno crkao...

Ja koristim LCG 2.17 radi probaj da ga ponovo instaliras.

Nazad
Vrh Dno