Šta je novo?

Nokia E50 ---Korisni Saveti--

srkybre

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2006
Poena
304
Kupio sam pre neki dan E50 i voleo bi ako bi prvenstveno vlasnici istog modela dali savet koje korisne programe (koji rade dobro ) mogao da instaliram. Što bi se reklo da steknem iskustvo. Naravno svi saveti su dobordosli.:wave:

Kupio sam pre neki dan E50 i voleo bi ako bi prvenstveno vlasnici istog modela dali savet koje korisne programe (koji rade dobro ) mogao da instaliram. Što bi se reklo da steknem iskustvo. Naravno svi saveti su dobordosli.:wave:

Potrazi za E60 i E61 slicno je.

zar taj E50 nema neki bug sa loudspeaker-om i zaglavljivanjem?

Nema. Barem moj. A nema ni drugarov. O tome sam citao samo na netu, moguce da neki ima a neki nema.

Ako se bag manifestuje tako sto telefon, nakon sto te neko pozove, ukljuci loudspeaker i ne moze da se nakon toga prekine veza tj. ne reaguje ni na jedan taster (mora da se vadi baterija) onda moja ima taj bag :) Kupljena je u Telenoru, dakle legalan uvoz preko pan regionalnog distributera firme Alpha Copy...

Jesi probao da update-ujes firmware?

Ako se bag manifestuje tako sto telefon, nakon sto te neko pozove, ukljuci loudspeaker i ne moze da se nakon toga prekine veza tj. ne reaguje ni na jedan taster (mora da se vadi baterija) onda moja ima taj bag :) Kupljena je u Telenoru, dakle legalan uvoz preko pan regionalnog distributera firme Alpha Copy...

koja ti je verzija software-a?

Najnovija koju mi daje PC Suite za update sa Nokijinog sajta. Kaze da ne postoji novija verizija. Moram da priznam da mi se to desilo samo par puta i to u pocetku, odavno se nije desilo, mada to ne znaci da nece... Neki bag postoji.

Najnovija koju mi daje PC Suite za update sa Nokijinog sajta. Kaze da ne postoji novija verizija. Moram da priznam da mi se to desilo samo par puta i to u pocetku, odavno se nije desilo, mada to ne znaci da nece... Neki bag postoji.

mozda malo dok se ne razradi ili aklimatizuje :eyebrows:

i meni se desilo dva puta za 3 meseca, najnoviji firmware.

pre 15 dana sam ga opet flashnuo, ovog puta sa podrskom za srpski i za sada nema tog bud-a.

Ja sam uspeo samo jednom da ga zabagujem i to uz varijantu vadjenje i stavljanje Handsfree-ja u toku razgovora sa MP3 playerom u pozadini. Ne secam se najbolje sta sam uradio... Uglavnom, tad i vise nikad. Doduse pre nekih 2 meseca je odradjen i flash na Srpski posto je Stoske i to spomenuo. Mozda je i to lek, ko zna ;)

i kod mene je srpski tj. telefon je stigao sa srpskim.

Ja sam uspeo samo jednom da ga zabagujem i to uz varijantu vadjenje i stavljanje Handsfree-ja u toku razgovora sa MP3 playerom u pozadini. Ne secam se najbolje sta sam uradio... Uglavnom, tad i vise nikad. Doduse pre nekih 2 meseca je odradjen i flash na Srpski posto je Stoske i to spomenuo. Mozda je i to lek, ko zna ;)

e bas ta situacija je bila kod mene kada mi je zablokirao fon.

Koristio sam taj telefon mesec dana i nisam imao slicnih problema, mada za nesto vise para moze se pazariti E60 koji je znatno bolji.

Ja tih problema za sada nemam mozda zato sto nisam ubacio srpski mozda je bag do njega.Telefon radi ok .(*#0000# prikazuje VERZIJU FW-a V06.27.1.0).Jedino me nervira ok njegovih programa sto ne prihvata sve Sis.Ali ima se moze se :crash: :wave:

imas stariju verziju software-a, aktuelna je V 06.41.3.0 od 21.10.2006.

blokiranje nema veze sa srpskim jezikom, meni se desavalo bez istog.

imas stariju verziju software-a, aktuelna je V 06.41.3.0 od 21.10.2006.

blokiranje nema veze sa srpskim jezikom, meni se desavalo bez istog.

Ok. Za sada nemam tih problema trenutno ubacujem programe i isprobavam sta funkcijonise..

Evo malo TIPS & TRICKS:
Standby Screen
----------------------
-> Ako drzite taster # pritisnut, mozete automatski menjati profile
-> Ako drzite taster P ili M, automatski se pokrece Web Browser
-> Plavi funkcijski taster + CTRL aktiviraju BT
-> Plavi funkcijski taster + CHR aktivira IR

Slanje poruka
---------------------------
Ctrl + C kopira
Ctrl + X sece
Ctrl + V "lepi"
Ctrl + Joystick Down simulira Page DOwn
Ctrl + Joystick Up simulira Page Up
Shift + Joystick Left/Right selektuje 1 karatker
Shift + Ctrl + Joystick Left/Right selektuje celu rec!
Ctrl + Joystick Left/Right pomera kursor na kraj svake sledece reci
Zeleni taster (slanje poruka) odmah salje napisanu poruku
Crveni taster (slanje poruka) brise napisanu poruku

Web Browser
----------------------------------
0 - Povratak na homepage
1 - Prikazuje bookmarks
2 - Priikajuze search dijalog
3 - Back
5 - Pokazuje spisak prozora u slucaju da sajt ima neki popup
8 - Ukljucuje/iskljucuje minijaturni prikaz stranice
9 - Pokazuje Adress Bar
* - Zoom In
# - Zoom Out

Galerija
-----------------------------------
5 Zoom In
0 Zoom Out
1 rotira sliku suprotno od kazaljke na satu
3 rotira sliku u smeru kazaljke na satu
* prebacivanje u fullscreen mod
2, 4, 6, 8 kretanje po slici (ako je zumirana vise od 100%)

Sistem
------------------------------------
*#0000# prikazuje VERZIJU FW-a
*#06# pokazuje IMEI
*#2820# pokazuje BT adresu
*#62209526# pokazuje MAC adresu WLAN adaptera
*#92702689# Life timer telefona (uptime)
*#7780# Soft reset telefona
*#7370# Hard reset telefona
3. Autolock
4. Calcium (za one kojima je digitron koji dolazi uz E61 smesan)
5. Contacts Transfer (http://www.allaboutsymbian.com/softw...s_Transfer.php)
6. DivX Mobile (http://mobile.divx.com/)
7. DROS (DOS-oliki SHELL sa BASIC interpreterom http://www.allaboutsymbian.com/software/item/DROS1.php)
8. Google Maps (http://www.google.com/gmm)
9. Handy Taskman (http://e61life.com/?p=6)
10. Internet Radio for E61 (http://opensource.nokia.com/projects...dio/index.html)
11. Mobile Search (http://mobilesearch.nokia.com/)
12. OggPlayer (za one koji vole *.ogg - http://symbianoggplay.sourceforge.net/S60V3.html)
13. Hotspot Finder - sjajan alat
http://europe.nokia.com/nokia/0,,89917,00.html
14. Y-browser
15. Zip Manager

Ovo je za E61 ako se ne varam, a thread je o E50 :p

Ima i za E50.Nemože da škodi a šta ne škodi onda koristi. hehehh
To sam negde pokupio pa rekoh nek se nadje kome treba...

Reko da ne pravim novu temu, ajde mi kazite vi dobri ljudi koji imate ovaj telefon, posle pola godine koriscenja trajanje baterije mi je spalo na 1 dan. Da budem precizniji, napunio sam ga ujutru da bude pun, nisam ga ni pipnuo do 6 popodne kad sam se smorio ko irvas na faksu i igrao midnight pool na njemu 2 sata bez prestanka, i kad sam dosao kuci ugasio se!
Uglavnom, ako mi potraje baterija dva dana mogu da slavim i to uz slabo koriscenje.

Kako to stoji kod vas jel to meni baterija prsla ili jednostavno mob trosi ko da je Donald Trump? :)

Pa zavisi od vise faktora... Igrice trose bateriju kao lude. Takodje veeeeliku ulogu igra i pozadinsko osvetljenje. U kombinaciji su smrt!
Meni traje baterija glat dva dana sa koriscenjem, pozivima, porukama i sat i po slusanje muzike dnevno. A ti sad vidi koliko si daleko od toga, ti ces najbolje da procenis.

Znam da igrice umeju da trose bateriju ko nenormalne, a brightness mi je na pola, ali sam se nevezano iznenadio da se za 2 sata koriscenja totalno ispraznila baterija, a koliko mi se cini poprilicno sam daleko od tebe ;)

Koji firmware imas btw?

V 06.41.3.0
Jel iskljucujes BT? Hoce i on da trosi dosta kad je ukljucen non-stop. Aj ti probaj kako ti se ponasa fon pri "normalnom" koriscenju tj. bez igrica ceo ciklus, od punjenja do samog kraja baterije.

E da, i ja sam primetio da kod E50 kada je ukljucen BT baterija trazje znatno krace. Kod prethodnih telefona koje sam imao nije bilo tako, tj. kao da je postojao bolji power managment za BT ili sta vec...

poslednji nedelju/dve mi se cini da mi baterija krace traje, recimo pola dana pa cak i dan.

ne korisitim bluetooth, cak u tom periodu nisam koristio mp3 player kao obicno.

fon je kupljen u novembru 2006.

Poslednja izmena:
Pazi sad ovo. Telefon sam kupio u telenoru i dobio sve full zapakovano. baterija mi traje 1 nekad dva dana. Posto moja keva ima n1600 onu malu jeftinu(kupljena u nemackoj, ja kupio licno za60 eura u nokia shopu) pade meni na pamet da prebacim bateriju iz nje u E50 posto je ista. I gledaj cuda sada baterija traje min 2 dana obicno 3. Pa sta je ovo? da li su stvarno istinite price o 2 klase uredjaja( za istocno trziste):mad: Baterija iz telenora je isto sa hologramom. Nemogu da verujem. Inace tel je VRH. Inace keva se zali da joj nesto krace traje baterija:D , a ja nemam srca da joj kazem...........

Ja isto imam e50, dobio u original pakovanju sve full(jes da sam vishe platio ali isplati se!) i baterija mi traje 3-4 dana(ponekad i 5) a pritom ga poprilicno koristim.
Tel je "Made in Finland", a ne kao vecina Nokia na nasem trzistu koje se prave u Kini.A oznaka baterije je BL-5C...

@hercegovac Ccc sram te bilo!:D
A sto se tice klasa, postoje.Samo nisam siguran da su u pitanju dve, vec mislim da postoje tri.

Vrh Dno