Šta je novo?

Nokia E50 + Firmware 7.13.0.0 = problem

Stevs

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.08.2000
Poena
649
Elem kakvi se problemi javljaju sa novim firmwareom:

Ako je broj telefona šestocifren tipa +381 63 xxxxxx i unešen je u internacionalnom formatu u phonebook telefon prepoznaje ime iz phonebooka u sms porukama ali i ne ako Vas neko sa tog broja zove već pokazuje broj bez internacioanlnog koda dakle 063 xxxxxxx.

U suprotnom ako je broj unešen bez internacionalnog koda dakle 063 xxxxxxx telefon prepoznaje ime iz phonebooka ako vas neko zove ali ako vam pošalje sms imena nema vec samo broj telefona sa internacionalnim prefiksom.

Pokušao sam da unesem za jedan kontakt isti broj i sa internacionalnim prefiksom i bez njega ali opet se dešava ista stvar zavisno koji je broj prvo unest u phonebook.

Dakle:

Phonebook Pera: +381 63 xxxxxx
Kada zove: 063 xxxxxx
Kada šalje sms: Pera

Phonebook Pera: 063 xxxxxx
Kada zove: Pera
Kada šalje sms: +381 63 xxxxxx

Vidim da se po stranim forumima svuda piše o tome ali Nokia ne izdaje nov firmware?
Ima li neko neko rešenje za ovaj glup problem?

Poslednja izmena:
I mene to ubija...nisam mogao da pronadjem resenje.Koji sam ga moj i apdejtovao,na starom je radilo sve kako treba...Jos mi se cini i da je sporiji.

I mene to ubija...nisam mogao da pronadjem resenje.Koji sam ga moj i apdejtovao,na starom je radilo sve kako treba...Jos mi se cini i da je sporiji.

Tel imam 4-5 dana tako da nešto nisam baš merodavan da kažem da li radi sporije ili brže sa novim firmwareom ali čini mi se da je sporiji. Izgleda da ću morati da ga fleshnem ručno na stari firmware.

Koja budalaština telefonu koji ljudi kupuju zbog naprednih funkcija ne radi lepo phonebook?!

Tel imam 4-5 dana tako da nešto nisam baš merodavan da kažem da li radi sporije ili brže sa novim firmwareom ali čini mi se da je sporiji. Izgleda da ću morati da ga fleshnem ručno na stari firmware.

Koja budalaština telefonu koji ljudi kupuju zbog naprednih funkcija ne radi lepo phonebook?!
Kako rucno da ga vratim na stari firmware?

Negde sam procitao da je Nokia tu funkciju u imeniku namerno uvela (da se poklapaju 10 ili 11, a ne 7 cifara) i da ne planiraju promenu iste.

Poslednja izmena:
Negde sam procitao da je Nokia tu funkciju u imeniku namerno uvela (da se poklapaju 10 ili 11, a ne 7 cifara) i da ne planiraju promenu iste.

Iskreno ne verujem da će Nokia da dopusti da se ovakav problem pojavi kod svih novih firmware-a. Jedini način da se bez nokije reši problem je da Telenor šalje poziv u internacionalnom formatu 6-tocifrene brojeve.

nadam se da ce ispraviti dotican "bug" i da ce proci manje od 8 meseci do sledeceg firmware-a

Noviji firmer ne moze da se vrati na stariji jedino da ubacis jos noviji kad izadje, to je jedino resenje!mada mi to deluje glupo, ali bog zna sta je tu fora!Probaj jos malo da cackas imenik!Pozdrav

Iskreno ne verujem da će Nokia da dopusti da se ovakav problem pojavi kod svih novih firmware-a. Jedini način da se bez nokije reši problem je da Telenor šalje poziv u internacionalnom formatu 6-tocifrene brojeve.

Mislim da se Nokia nece vratiti na staro. Verovatno su imali neki vazan razlog kada su povecali broj cifara koje se uporedjuju.

Inace, kod mene na 064, uvek se salje broj sa internacionalnim prefiksom, tako da nemam tih problema. Jedino kad mi stigne poruka da je neki korisnik ponovo dostupan broj je u 06x formatu, pa se prikazuje broj, ali ne i ime.

Changes/improvements made from MCU SW version 07.13.0.0 to version
07.36.0.0:
- Telephony:
- Improvement of FDN and supplementary service co-operation
- SMS:
- SMS sending and receiving improvements
- Polish character encoding
- SMSC information reading from SIM
- Automatic (IHF) speaker phone activation
- Operator name list update
- Increasing of Datamover certificate expiration time
- China dictionary, visibility of last roll of the explanation
- Chinese character conversion
- BT related translation in Estonia
- Search application translation in Serbian
- Help translation or search application in Turkish
- Email notifications in active idle
- Calling line identification

RAdi korektno. Mislim da Caller ID radi kako treba i eventualno je telefon malo brzi.

Ja cu ga probati sutra,ne moze biti gori od ovog sto imam.Sta je Calling line identification?

Stavio sam ga kako je izašao:) Rešio je problem šestocifrenih brojeva, a zakucavanje sa speakerphonom ovih dva tri dana mi se nije desilo.

A da li je sa ovim novim update-om uradjeno, konacno, da se prikazuje razlicita ikonica, ukoliko me kontakt zove sa mobilnog ili sa posla ili od kuce? Na staroj 6310i, kada memorisem neki kontakt u memoriji telefona postoji opcija (kao i na e50) da za jedno ime unesem neogranicen broj telefona i da za svaki podesim da li je to kucni, mobilni, na poslu itd. i lepo kada me neko pozove vidim sa kog broja zove jer se, em, prikaze ikonica, em i broj. Kod e50, sto me uzasno nervira, ispise se samo ime i ikona je uvek ista bez obzira sa kog broja taj neko zove. Nadam se da nisam prevideo neku vec postojecu opciju?

Kod e50, sto me uzasno nervira, ispise se samo ime i ikona je uvek ista bez obzira sa kog broja taj neko zove. Nadam se da nisam prevideo neku vec postojecu opciju?

Nije uvek ista ikona. Razlikuje se za fiksne i mobilne telefone, odnosno ikona je ista kao u imeniku pored odgovarajuceg broja.

Nije tako kad te neko zove, ili nije tako ni u imeniku?

Nije tako kad te neko zove, ili nije tako ni u imeniku?

U imeniku je sve u redu, ali nije kada me neko zove. Uvek mi se prikazuje slicica telefona (onog starog, ako me razumete) i ne menja se, ako me neko zove sa broja za koji sam uneo da je mobilni, npr.

mozda da probam novi firmware, ali bih radije sacekao da vidim da nema nekih problema sa njim.

Najnoviji firmware se za sada pokazao stabilan i bez baga kada je u pitanju imenik. Ne znam čemu toliko filozofiranja?

Nazad
Vrh Dno