Šta je novo?

Nokia C3

qaz

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2007
Poena
320
nokia_c3_front_gold_604x604.png

Review

Čudi me da na bench-u još uvek nema teme o ovom modelu...
Razmišljam da ga kupim, pa me zanimaju vaša mišljenja. Meni se čini da za 100-150 evra nije loš?

Ako nisi preterano zahtevni korisnik(u smislu sve u jednom, odnosno da imaš dzepni računar sa "usputnom" funkcijom telefoniranja)), kao što smo mi koji "vozimo" HD2, Desire, iPhone, Galaxy...
Mislim da je to vrlo dobra kupovina.

Molim moderatore da izbrišu dupli post, sa HD2 sam slao odgovor, pa nije hteo iz "prve' da postuje odgovor.

Толико о суперрачунарима из џепа. :D
Шала наравно.

И мени Ц3 делује као добар уређај, само му је почетна цена мало напуцана.

Video sam mob i deluje sasvim korektno. S40 telefon sa qwerty tastaturom. Kućište jeste plastično, ali deluje vrlo čvrsto, jedino što je plastika istog tipa kao na C5 modelu, a njegova leđa su se posle 2 meseca baš dosta izgulila. Ja sam prvo mislio da je telefon Symbian i oprostio sam se od 3G-a, sa planom da ga kupim devojci da može da koristi chat klijent i browser bez gašenja istih, ali onda sam shvatio da je u pitnaju S40 i da nema multitasking.

Što se cene tiče, u Telenoru se C3 može uzeti za 13k din bez ugovorne obaveze (zaključan na Telenor). Cena od 150€ koju pominješ mi zvuči sasvim korektno za telefon sa WiFi, ali opet, vreme dumb telefona je prošlo i trebalo bi da se presele u sub 100€ cenovni rang. OK, sem onih kojima je prioritet da budu modni detalji, a ne moraju ni alarm/kalendar da imaju :)

Zato se i razmisljam. Mislio sam da uzmem neki smart, prosto mu je vreme sad, hteo sam da sa svojih 100 evra postanem mali deo zamajca smartphone industrije:d...
Elem, da ovaj telefon napravi neki drugi proizvodjac, ponovo bi cena bila tu negde, manja za max 20% od ove, a za tu razliku dobijam zagarantovanu stabilnost i pouzdanost u radu, kao i visi status u srednjovecnim socijalnim krugovima *nokijica*:d

Najveca mana mu je, po meni, sto ne otvara office i pdf dokumente. Sve ostalo je ekstremno dobro za te pare, imajuci u vidu da je to Nokia. Cena kod nas je prenapumpana kao i uvek, jer pravilo da proizvodjac mora da ima 2x manju zaradu od trgovaca mora da bude zadovoljeno. Ja ocekujem da ce mu cena pasti na razumnih 120-130 evra pocetkom naredne godine, ali kako ne pratim to trziste cesto neka me neko ispravi?

Zato se i razmisljam. Mislio sam da uzmem neki smart, prosto mu je vreme sad, hteo sam da sa svojih 100 evra postanem mali deo zamajca smartphone industrije:d...
Elem, da ovaj telefon napravi neki drugi proizvodjac, ponovo bi cena bila tu negde, manja za max 20% od ove, a za tu razliku dobijam zagarantovanu stabilnost i pouzdanost u radu, kao i visi status u srednjovecnim socijalnim krugovima *nokijica*:d

Najveca mana mu je, po meni, sto ne otvara office i pdf dokumente. Sve ostalo je ekstremno dobro za te pare, imajuci u vidu da je to Nokia. Cena kod nas je prenapumpana kao i uvek, jer pravilo da proizvodjac mora da ima 2x manju zaradu od trgovaca mora da bude zadovoljeno. Ja ocekujem da ce mu cena pasti na razumnih 120-130 evra pocetkom naredne godine, ali kako ne pratim to trziste cesto neka me neko ispravi?

realno vredi oko stojanke ali ni paru preko...a i nije nokia sto je nekad bila po meni su sada u igri svi proizvodjaci i samsung i SE kao i sve popularniji htc ;) zaboravih da napomenem da ima kameru kao kinez nema gps nije muzicki telefon nema dobar os...pa sta je to dobro na njemu? cena? pa sada i kineza sa wifi-em mozes naci za 70 *******... :D realno jeste noki naj ali i kinezi sve bolji,ali za 120 evra npr bolje uzeti neki tattoo i sl nego vo....ovo ces platiti 150 cim ga kupis on vredi 70!

Poslednja izmena:
U globalu, ja se slažem s tobom... Imam i kineza, više od pola godine, čak sam napisao i review ovde na forumu... Jedino što kinezi trenutno nemaju bolje su sitnice, tipa: veliko slovo posle tačke, detalji na tastaturi i osetljivost iste, dužina garancije i servisna podrška,bla bla... inače za sve ostalo su dva koraka ispred bilo kog poznatog igrača u toj cenovnoj klasi.

bump:p

Uzeo sam ovaj telefon, pa ako nekog nešto konkretno zanima neka pita, da ne pišem bespotrebno review. Informacije iz prve ruke.

Po meni je ovo epic fail sa S40. Kontam da je pravljeno za ljude (a najviše žene :D) koje dosta kuckaju poruke i koriste fb, ne vidim mu drugu upotrebu.

Па ваљда служи и за разговарање. Ако ти не видиш како се овај уређај може користити за ту сврху, онда ... :p

:d

bump:p

Uzeo sam ovaj telefon, pa ako nekog nešto konkretno zanima neka pita, da ne pišem bespotrebno review. Informacije iz prve ruke.

Напиши шта ти смета код дотичног телефона (ако ти нешто смета).

Poslednja izmena:
Da ti kažem, moja očekivanja nisu bila preterano velika, ipak se radi o telefonu od 100 evra, pa govoreći u tom duhu - kamera je očajna (2Mpix).
Ostalo je sve otišlo preko očekivanja i ja sam veoma zadovoljan. Bar za sad:D

EDIT: setio sam se da napomenem da nema mogućnost pregleda dokumanata (pdf i doc), ali to ste verovatno svi vec znali... To da ima ja ne bih imao potrebe da menjam tel naredne 3 godine.

Poslednja izmena:
setio sam se da napomenem da nema mogućnost pregleda dokumanata (pdf i doc), ali to ste verovatno svi vec znali... To da ima ja ne bih imao potrebe da menjam tel naredne 3 godine.

To nije nikakav problem, hvala bogu postoje i java aplikacije koje to resavaju. Npr. MobilePDF Reader itd...

Izinjavam se za off.

To nije nikakav problem, hvala bogu postoje i java aplikacije koje to resavaju. Npr. MobilePDF Reader itd...

Izinjavam se za off.

Da, ali nije to to, kada recimo imaš velike dokumente, sa tabelama, slikama i nekim matematičkim izrazima...

Još jednu manu mogu da dodam: nema volume up/down tastere sa strane.

izvinjavam se ako idem u off,ali koliko si ga tacno platio i jesi mogao da nadjes pink varijantu ?

Imaš pink u Vipu, ali mi dođe ponuda nekako nepovoljna,)

Uuuu izvini ako sam te doveo u zabludu, loše sam se izrazio. Mislio sam na taj (naj)niži cenovni rang. Nisam ni listao oglase, tamo možda i ima ovih sa mreže, možda i za manje pare. Ja sam kupio u Lelenoru, uz dvogodišnji ugovor.

Uuuu izvini ako sam te doveo u zabludu, loše sam se izrazio. Mislio sam na taj (naj)niži cenovni rang. Nisam ni listao oglase, tamo možda i ima ovih sa mreže, možda i za manje pare. Ja sam kupio u Lelenoru, uz dvogodišnji ugovor.

Ma ништа, знам да нема за 100е. Зато и питам :).

Zaintrigirao si me pa sam bacio pogled na prve oglase i vidim da ima za 80-90 evra vip i telenor modela:) starih 1 dan, sa 2 god garancije, kako i dolikuje.

Zaintrigirao si me pa sam bacio pogled na prve oglase i vidim da ima za 80-90 evra vip i telenor modela:) starih 1 dan, sa 2 god garancije, kako i dolikuje.

sto je za te pare vise nego dobar telefon....jedino sto mu je kamera krshina ali msm 80 evra...pa ima velika vecina :DDD meni se naj dopada wifi :)

hm...
Neki link za programe?
Ja ne mogu ni teme da pronadjem (s40 320 x 240)
:(

Интересује ме пар ствари у вези ове нокие, па ако неко може да одговори из прве руке.
1) Јел може звоно и вибрација истовремено?
2) Да ли је звоњава довољно гласна?
3) Какав је квалитет звука при разговору?
4) Да ли може да се подеси да се пристигли СМС-ови аутоматски чувају на микроСД картици?
5) Задњи поклопац је од метала? Да ли се љушти фарба као на Ц5?

1) Da
2) Da
3) Ok
4) nisam pronasao tu opciju
5) juce izlazim iz kola, slusalice u usima i mik zakacen za kragnu a tel na suvozackom sedistu i...
BAAM :wall:
Kotrljanje po asfaltu...
Vec pomislim majku mu ni 3 dana ne sastavi...
Kad ono dve malecke ogrebotine, manje od milimetra :banana:, jedna na zadnjem poklopcu.
Izdrzao je asfalt a dal ce 6 meseci vadjenja i stavljanja u dzep, to cemo videti.

Neogranicen br SMS, tj dok se ne napuni memorija telefona... Ja sam imao preko 15k i moglo je jos mnogo da stane...

I koliko ti vremena treba da u tih 15k nadjes odgovarajuću poruku?

~5 min. Dok povezem fon sa kompom, ucitam nove poruke, i u Nokia PC Suite u search ukucam sta mi treba. A posto sam imao i poruke exportovane u excel nisam morao da ga povezujem da bi nasao neku stariju poruku ;-)

~5 min. Dok povezem fon sa kompom, ucitam nove poruke, i u Nokia PC Suite u search ukucam sta mi treba. A posto sam imao i poruke exportovane u excel nisam morao da ga povezujem da bi nasao neku stariju poruku ;-)

eee idem malo u 0ff ali ..kako exportujes pomocu pc suite-a ?

Vrh Dno