Šta je novo?

Nokia 8

Bluemoon ima tel od kad je izašao pa verovatno zna kako je bilo ranije. Ne bi me čudilo da su namerno utišali jer za sirroco reklamiraju osetljivost mikrofona kao nešto posebno što nemaju 8 i 7+.

Sent from my SGP521 using Tapatalk

Bas to,degradiran je zvuk definitivno i to dosta.Imam ovaj telefon od februara/marta i znam kako je bilo tad.

Vrlo moguće. Ja ga imam od aprila. Meni sada najvise smeta sto mu u video mogu na fabrickoj aplikaciji ne mogu iskljuciti eis ukoliko se snima u rezoluciji manjoj od 4k. Ovo kada rade ois i eis u isto vreme je smejurija.
Dobio sam info da će to rešiti tek kada stigne android 9, pre toga ništa. Ko me i terao da radim update a da nisam pročitao sve bitno sa stranih foruma, tamo su se već žalili na to.

Da ne verujete vratio mi se Ozzo audio.Instalirao sam najnoviju HMD Camera app i sad je zvuk odlican,isti kao i pre. :)
Mane su sto u ovoj app nema podesavanja sa SS i nema Bokeh mod

A jel je u video modu ukljucen EIS u 1080p rezoluciji? Ako nije da je odmah i ja ubacim.... Jel radi bw kamera?

Izgleda da jeste ubacen Eis mada opet nisam siguran.Ne radi bw kamera,nema te opcije.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Jel moze da se uninstalira taj update koji spominjes za kameru? Tj, da li moze da se vrati nazad na ovu koju sad imamo?

Da ne verujete vratio mi se Ozzo audio.Instalirao sam najnoviju HMD Camera app i sad je zvuk odlican,isti kao i pre. :)
Mane su sto u ovoj app nema podesavanja sa SS i nema Bokeh mod

Je l' to onaj Camera update sto je greskom pusten za N8, a zatim ubrzo povucen iz prodavnice?

btw. Je l' ima neko problema sa WiFi? Od zadnjeg security update-a stuca mi WiFi. Povezan sam na mrezu, pun signal, a prijavljuje mi da nema pristup internetu.
Takodje, posle restarta nakon security update-a pojavila mi se zatamnjena ikonica precrtane SD kartice gore pored sata i jacine signala. Posle narednog restarta je nestala. (Koristim 2 SIM kartice.)

Jeste,ja mislim da je taj apdejt.Ja nemam tih problema sto ti imas.

Ako neko hoce,neka proba asusovu kameru,definitivno je bolja od nokijine

Na marketu si skinuo?

nema je na marketu ,sa apk mirora tacan naziv je asus pixelmaster camera

Nokia 8 ili Honor 10? Nokia ima malo jaci HW Honor 10 je lepsi ovako sa slika. Jel ovaj OZZO Audio ima veze sa reprodukcijom zvuka tj da li je boji zvuk kada se slusa muzika?

Poslednja izmena od urednika:
Ja bi pre uzeo honor 10,nokia 8 ima mnogo losu kameru,cak lg g2 ima bolju kameru od njega,moj prethodni lg g5 ga sije sto se tice kamere kao da je neki dslr.Igrao sam se malo testirao kameru sa bratom,cak ga sije iphone 5s.Ozzo audio ti sluzi za bolje snimanje zvuka kod video zapisa.Zvucnik mu nije los,glasan ali nema bas neki kvalitet,ekran solidan,radi brzo,ali ima neke probleme sa ram menagmentom.

Ja bi pre uzeo honor 10,nokia 8 ima mnogo losu kameru,cak lg g2 ima bolju kameru od njega,moj prethodni lg g5 ga sije sto se tice kamere kao da je neki dslr.Igrao sam se malo testirao kameru sa bratom,cak ga sije iphone 5s.Ozzo audio ti sluzi za bolje snimanje zvuka kod video zapisa.Zvucnik mu nije los,glasan ali nema bas neki kvalitet,ekran solidan,radi brzo,ali ima neke probleme sa ram menagmentom.

Probaj gcam,ako vec nisi,slike su mnogo mnogo bolje na osmici.A Ram menazdment mu je ok od zadnjih nekoliko apdejta.

I ja bih uzeo honor 10 ali nece da mi daju. Ipak ostajem na nokiu 8.

Послато са TA-1012 уз помоћ Тапатока

Meni je bolja Nokia.Jaci cipset ima,bolje video snimanje,kamera sa gcam je tu negde kao na Honoru+na osmici je stock koji mnogo vise prija nego ono sarenilo.

Koristim uporedno gcam i asus pixel cameru nekad je jedna bolja i nekad je druga bolja,takodje kod mene se dobro pokazala i camera360 i ona daje dobre slike,ali i dalje slike nisu na nivou telefona koji kosta 300e.
Jeste u poslednje vreme mu je bolji ram menagment,ali g5 ima daleko bolji.

Ako se stalno slikas preskoci ovaj telefon.

Poneka fotka, privukao me je HW. Samo sto ne znam kakav je ekran deluju mi boje malo isprano. Trenutno koristim Lumiu 930 sa winom 10 - 1709 i slike su stvarno dobre. Nemoguce je da Nokia 8 pravi losije fotografije od njega? Ili gresim?

I ja imam sličnu nedoumicu. Kamera na osmici je dosta upeglana, ali to ne menja činjenicu da su stavili senzor iz budzetskih modela. Konkretno, isti senzor je i u Xiaomi redmi note 4. Tako da tu nema neke mudrolije, sa takvim senzorom ne može da pravi ekstra fotke na nivou ostalih vodećih modela. Što se tiče ekrana, dosta je bolji u odnosu na Honor. Oštriji prikaz sa lepšim bojama. Na Honoru je ekran iz P20 lite, malo prekalibrisan da ima zasićenije boje, ali opet isti ekran, vidi se da nije na nivou p20 ili drugih telefona u toj klasi.

P.S.
Boje ti deluju isprano zato što je na osmici IPS panel, a na Lumiji amoled. Posle amoleda svaki ekran deluje isprano.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Slike su vrlo dobre sa gcam,vise puta sam proverio,nema veze sto je senzor prosecan,dosta izvlaci gcam.

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk

I ja imam sličnu nedoumicu. Kamera na osmici je dosta upeglana, ali to ne menja činjenicu da su stavili senzor iz budzetskih modela. Konkretno, isti senzor je i u Xiaomi redmi note 4. Tako da tu nema neke mudrolije, sa takvim senzorom ne može da pravi ekstra fotke na nivou ostalih vodećih modela. Što se tiče ekrana, dosta je bolji u odnosu na Honor. Oštriji prikaz sa lepšim bojama. Na Honoru je ekran iz P20 lite, malo prekalibrisan da ima zasićenije boje, ali opet isti ekran, vidi se da nije na nivou p20 ili drugih telefona u toj klasi.

P.S.
Boje ti deluju isprano zato što je na osmici IPS panel, a na Lumiji amoled. Posle amoleda svaki ekran deluje isprano.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da Lumia 930 zaista ima super ekran. Mislim lep je taj HONOR 10 sve to stoji ali Snapdragon na Nokii 8 me bas privalci. Uvek sam imao tel sa tim chipsetom i to je radilo perfektno. Na 930 je zmaj Na Sony Z2 je zmaj i to fenomelano radi. Ako NOkia 8 pravi bolje fotke od Lumie 930 meni je to ok. Jel ona ima opticku stabilizaciju? I kakav je Audio kvalitet kada slusas muziku? Da li ima HW obradu zvuka. NA 930 Ima neki dolby i to zvuci odlicno sa dobriom sluskama.

Slike su vrlo dobre sa gcam,vise puta sam proverio,nema veze sto je senzor prosecan,dosta izvlaci gcam.

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk

POsto vidim da imas i 7 plus kako si zadovoljan, i ja sam ljubitelj Nokie. Dizajn 7 plus je po meni lepsi, ne znam kako deluje ovako uzivo ta nokia 8 i kako je uradjena nikada je nisam video uzivo.

Dobri su oba,kvalitetno uradjeni,dobro rade,brzo,fludino.7 plus ima veci ekran,al mozda je osmica malo lepsa dizajnerski.

POsto vidim da imas i 7 plus kako si zadovoljan, i ja sam ljubitelj Nokie. Dizajn 7 plus je po meni lepsi, ne znam kako deluje ovako uzivo ta nokia 8 i kako je uradjena nikada je nisam video uzivo.

imas u usce 7 plus i 8, na suncu tek ima dase razocaras , moje lumie 620 720 735 daleko bolji ekran a kao sistem katastrofa, ja isto trazim neku zamenu

imas u usce 7 plus i 8, na suncu tek ima dase razocaras , moje lumie 620 720 735 daleko bolji ekran a kao sistem katastrofa, ja isto trazim neku zamenu

Lumia 735 ima OLED logicno je da su bolje boje. Sistem na starim LUMIAMA jeste bolji ali MS nece vise da razvija to je sada druga prica. Windows 10 je obecavao ali ni od toga nista. Videcu u Uscu kako izgledaju.

Čuj dobar sistem, samo propao, a i dok je bio živ imao je % korisnika na nivou statističke greške :D

Pogledaj kako se tretira 7+, a kako 8-a i sve će ti biti jasno ;)

Ako ne budeš verovao utiscima sa neta da je za 90% ljudi lepši 7+, onda je najbolje da pogledaš negde uživo.

Do Nokia 9 pravog flagship telefona 7+ je najbolji i najpopularniji telefon ove kompanije i u skladu sa tim ga i dama Nokija tako tretira.

Poslednja izmena:
Čuj dobar sistem, samo propao, a i dok je bio živ imao je % korisnika na nivou statističke greške :D

Samo pogledaj kako se tretira 7+, a kako 8-a i sve će ti biti jasno ;)

Ja sada vise ne znam sta da uzmem, neko prica ovako neko onako. Ispada da moras da se izujes 1000e za dobar tel. MAda i to je pitanje. BTW sistem jeste bio dobar i nije propao zato sto bio los nego zato sto je njegov proizvodjac tako odlucio ali to je sada druga tema.

Nazad
Vrh Dno