Šta je novo?

Nokia 7 Plus

Hvala svima.. I ja naginjem na Nokiju :) po meni onako prednosti sa papira veci displej i veca baterija i taj cistiji android.. Mana bas je veci :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Ti sa RN3 naginjes na Nokiu, pored fantasticnog RN5?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Hvala svima.. I ja naginjem na Nokiju :) po meni onako prednosti sa papira veci displej i veca baterija i taj cistiji android.. Mana bas je veci :)

Čini ti se, 2:1 je odnos - naviči češ se brzo ;)

Pa ovo ce ici preko operatera.. Da kupujem za kes, imao bi druge opcije.. :)

Pazi kod operatera je singleSIM, po radnjama (winwin ili emmi npr) i na KP je dualSIM.

Poslednja izmena:
Sto vise vremena prolazi sve mi je gotivniji ovaj fon,bas ima neki smek.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Истина, баш моћан телефон, бакарна линија је чист секс.

Данас сам инсталирао овај август апдејт, и не знам како иде код андроида, на шта се све односи сем безбедносних закрпа, али коначно лепо и флуидно ради брзо мењање две апликације (дупли клик на квадрат доле)

Takođe instalirao August Patch, konačni nema seckanja prilikom prebacivanja između dve aplikacije.

Pa i kod operatera pise DS - dual sim?

Gde piše?
DualSIM u mts-u je samo za poslovne korisnike ;)

Ja sam telefonom prezadovoljan, posebno baterijom!
Odavno ne videh lepši telefon koji ovako kvalitetno i originalno izgleda!

Sad samo da izbace do kraja meseca Android 9 PIE i da utegnu Google kameru.

Poslednja izmena:
U Mts je single sim za obicne korisnike,pise na sajtu,a i u Telenoru na sajtu pise single sim.Moj je dual,kupljen na kp.

Baterija kidacica
016c4a4a9fdd3ae5e3bc11cb599963df.jpg

Dobre nagrade kad P20 Pro odneo za smartfon godine, a Honor 10 "Lifestyle" nagradu, a "Noa N10" je best buy :D :D

Baterija bruka!
Maksimalno sam ga maltretirao, instalirao 50 aplikacija i nekoliko nadogradnji sve do 8.1 avgust :)

Screenshot_20180815-150548.jpeg

Among all these devices, the 7 Plus is expected to be the first smartphone from HMD Global to receive the Android Pie update given that it’s the only device from the Finnish company in the Developer Preview program. Later, the update could roll out to Nokia 8 and 8 Sirocco.

Prvo 7+ pa ostali :)

Poslednja izmena:
Kraj

b36ce2d20d87968b2597bc967323652d.jpg

Kakva je sad situacija sa Gcamom?
Da li ikoja verzija radi, koja, kako dobro, šta ne radi i tako.
Ako se kome da odgovoriti.
I da li je sređeno ono spominjano trzanje kod ulaska u otvorene aplikacije?

"Trzanje" rešeno zadnjim apdejtom. Od gcam OP6-1.2.1-GCam_5.3.015-Pixel3Mod-Arnova8G2 provereno radi sve sem slow motion. Po meni pravi odlične fotke. Pročitao na nekom forumu da lepo radi i MGC_5.3.015_4 verzija, ali je lično još nisam probao.

Kakva je sad situacija sa Gcamom?
Da li ikoja verzija radi, koja, kako dobro, šta ne radi i tako.
Ako se kome da odgovoriti.
I da li je sređeno ono spominjano trzanje kod ulaska u otvorene aplikacije?
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/

Ovde ćeš zasigurno naći neku koja radi. Na Pie nemam, za sada, problema sa Gcam, mada se ovih dana nisam nešto ni bavio kamerom. Ne radi slowmotion i prilikom snimanja filma skoro da i nema zvuka jer ozo nije implementiran. Za snimanje koristim OpenCam sa Play Stora.

Hvala na odgovorima.
Od slikanja me zanima samo obično i prednja sa portrait modom, bez slow motiona i ostalih gluposti mogu.
Da li treba root ili nešto za enablati API za Gcam ili ne?

Hvala na odgovorima.
Od slikanja me zanima samo obično i prednja sa portrait modom, bez slow motiona i ostalih gluposti mogu.
Da li treba root ili nešto za enablati API za Gcam ili ne?
Navodno root pomaže da se izvuče više iz ovih kamera, ali nisam imao prilike da se u to lično uverim i trenutno nije neophodan. Ne znam ni za nekakva dodatna podešavanja, osim u samoj aplikaciji, ali moguće je da za neke verzije postoji i tako nešto. Samo odaberi verziju koja nakon instalacije radi - i slikaj do mile volje.

Meni sad super deluje stock kamera nakon ovog zadnjeg apdejta,slike deluje da imaju vecu ostrinu.

Koja verzija se dobija u Telekomu? Podrzava li b20 i da li neko mozda zna koje HAC kompatibilnosti ima?

založio sam se za ovaj telefon ozbiljno, imam priliku ga dosta povoljno uzeti.
šta bi naveli kao najveću manu ovoga telefona?

Koja verzija se dobija u Telekomu? Podrzava li b20 i da li neko mozda zna koje HAC kompatibilnosti ima?
Na nekim sajtovima piše da podržava LTE b20 (800 DD), na nekima se ne pominje ta podrška. U propratnoj dokumentaciji piše da podržava lte band 20, valjda je to ono na šta se odnosi tvoje pitanje.

založio sam se za ovaj telefon ozbiljno, imam priliku ga dosta povoljno uzeti.
šta bi naveli kao najveću manu ovoga telefona?
Što se mene tiče nekih velikih mana nema. Možda slabiji zvučnik nego što mi prija i poneka softverska brljotina (stock app camera), ali uz nadu da će vremenom sve to biti doterano. Izlaz za slušalice je mogao biti malo jači, ali nije neupotrebljiv. Nestrpljivo čekam na konačnu verziju A9 Pie i Nokijinu reakciju. Ako to sve prođe kako treba ne puštam ovaj telefon skoro iz ruku.

Dobre stvari: dizajn, baterija, ekran, fluidnost u radu, pouzdanost, robusnost izrade, veličina ekrana... Ima toga još.

naručen :D

u nadi da će se kamera poboljšati, jedino nju po reviewima ne hvale baš, da vidimo u koja je doba nokia, ovo mi je prva nakon legendarne n9 meego

naručen :D

u nadi da će se kamera poboljšati, jedino nju po reviewima ne hvale baš, da vidimo u koja je doba nokia, ovo mi je prva nakon legendarne n9 meego
Radi gcam. Nije to savršeno rešenje za clipove i slomo, ali su fotke odlične. Bolje sumnjam da mogu biti u ovom rangu.

Neko je skoro ovde napisao da je avgustovskim pečom utegnuta stock kamera na Oreu. Ne mogu da proverim jer sam na beta Pie, ali verujem da Nokia mora da doradi svoju kilavu aplikaciju. Besmisleno je imati Zeiss brand a onda sve uprskati softverom.

Nazad
Vrh Dno