Šta je novo?

Nokia 7 Plus

Jel ima neki ozbiljniji test kamere? Nisam nešto video. Deluje mi da je telefon tu najtanji.

Jel ima neki ozbiljniji test kamere? Nisam nešto video. Deluje mi da je telefon tu najtanji.
Mislim da je kamera u rangu srednje klase telefona, ali sam siguran da se kod ovog telefona, kamera softverski moze unaprediti da bude mnogo bolja. Portovana GCam aplikacija daje bolje slike od fabricke ali je zato fabricka aplikacija bolja kada je video zapis u pitanju. Nadam se da ce u sledecem azuriranju doci bolja aplikacija za kameru.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Hardver je kao kod Pixel 2 telefona uz dodatak druge kamere ...
Trebalo bi to da bude uz GoogleCam i više nego dobro :)

Mene samo zanima da li je kamera/e bolja od 5X/6P, ali uporednih testova nema ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nisam siguran da je isti senzor kao na pixel2. Pixel 2 je valjda imx378( senzor koji je samo na 5,6 telefona na svetu) ili novija verzija njega a Nokia je imx363 čini mi se?( Koji se nalazi na onim novim asusima i mix 2s)

Edit:
Imx380 je u pixel2

Poslednja izmena:
Zar nije na oba IMX362?
IMX378 je na Pikselu prve generacije?

Poslednja izmena:
I tu i na više mesta su baš tako napisali ...
Mada sve su to Kinezi i Indijci :)

Zar nije najbolja opcija Mi A2? Naravno kada se pojavi kod nas i zavisno od cene. :)
Ako se ne varam 20 MP senzor je IMX376 a onaj od 12 MP je IMX486?

Zar nije na oba IMX362?

Vidiš na netu nema info o pixel 2 kameri :) mislim tačan info.
Mrzi me da tražim po xda.

Možda Sreten u pixel2 temi može da proveri sa nekim programom :)

Zar nije na oba IMX362?

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?418277-Nokia-7-Plus&p=5470139&viewfull=1#post5470139
https://techinstyle.asus.com/sony-imx362-camera-sensor-infographic/

IMX378 se nalazi u Pixelima Mk1 i Mi5s :) IMX362 je bar malo bolji samo sto sony ima konfuzne oznake pa po broju deluje da se radi o starijem/losijem senzoru.

Nisam bas u toku sa hdr+/gcam portovima, da li je (uopste, ne mislim na Nokie) portovan i kamkorder odnosno Pixel (EIS) stabilizacija video snimanja? Posto ovi semplovi sa 7 plus na tom polju pripadaju 2013. godini, sve se trese cak i ako se miruje pri snimanju. Bilo bi dobro kada bi gcam port mogao da ispravi tu manu.

Poslednja izmena:
Znači uz gcam bi trebalo da izlazi na crtu pixelu :D

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ne znam gde da postavim, navodno neka nova Android One Nokia:

DdVBf61XUAEnruv.jpg:large

Mozda je i fejk ali ovakav coskast, Lumia dizajn deluje bas gotivno u moru bezlicnih, zaobljenih sapuna :)

Video me ne zanima preterano - snimim 2-3 godišnje :)
Samo foto ...

Poslednja izmena:
Izgleda da ipak ima solidnu stabilizaciju ali kada se snima 1080p, i to je sasvim dovoljno :) S tim sto su ipak morali da srede 4k mod, da ne podrhtava toliko cak i pri mirovanju a zemljotres u toku kretanja/snimanja i moze da se oprosti.

Na review-u GeekyRanjita se vidi kakav je EIS , on i nije bio bas zadovoljan sto je logicno

Za video - ima google photos stabilizaciju, i to odličnu ;)

Danas je stigao novi apdejt
3bb4cd90c37cd26a872c8c892cb8d91b.jpg

Za video - ima google photos stabilizaciju, i to odličnu ;)

Na Mi A1 nije mogao ništa da uradi, govorim za vreme v7 dok je A1 imao loš video i neko pištanje, kasnije su to sredili na v8. Zavisi i od telefona, ne pravi čuda na svim.

Još jedan plus za 7+ i dualSIM verziju (mts singleSIM slepci!)

Nokia 7 Plus gets update in India to enable dual 4G VoLTE on both SIMs

At launch, the phone had support for 4G VoLTE in one SIM slot, while the other SIM supported only 3G. This meant that dual 4G VoLTE was absent. Until 2018, smartphones had the ability to only have an active 4G VoLTE connection in one SIM slot, while the other SIM slot would be restricted to 3G (that is, both SIM slots could not simultaneously get 4G voice and data).

https://www.xda-developers.com/nokia-7-plus-ota-update-india-enable-dual-4g-volte/

U Srbiji to trenutno ništa ne znači, ali van zemlje da :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Voice_over_LTE

Danas je stigao novi apdejt
3bb4cd90c37cd26a872c8c892cb8d91b.jpg

To ti je ovo gore :)
Nema šta, odlični su za sada - čist android 8.1, android P dostupan, odmah update za dual 4G VoLTE ...

I to globalno!

Poslednja izmena:
Na Mi A1 nije mogao ništa da uradi, govorim za vreme v7 dok je A1 imao loš video i neko pištanje, kasnije su to sredili na v8. Zavisi i od telefona, ne pravi čuda na svim.
Ne gcam nego gphotos koji ima opciju da stabilizuje gotov snimak

@alfaunits, evo telefona za tebe, dual 4G :D

Mislim da je prilikom ovog apdejta promenjen interfejs kamere. Imam utisak da je nesto drugacije, ali nisam stigao da opet uporedim.

Pa sad bi trebalo da na swipe s desne na levo kad si u kamera app izadju sve manuelne kontrole. Tako je na Siroccu i to bi trebalo da dobije i regularna osmica.

Sent from my Honor 8 Pro

Ovde je deo koji mnoge zanima kad već telefon nema led lampicu 3:35

Poslednja izmena:
Pa kad ga podignemo otkljucacemo ga pa cemo svakako videti sta ima...

Ma to rešenje sa proxi senzorom je nikakvo.. kada npr mob drzis u ruci i setas se displej mu se konstantno pali.

Koliki sot izvlače ljudi sa n7+ ?

Poslednja izmena:
Tu mogucnost sa senzorom moze korisnik da iskljuci, a meni je korisnija opcija tap to wake. Ne moram da podizem tel.

A ovo još ne može da se otključa bootloader?

Nazad
Vrh Dno