Šta je novo?

Nokia 6230-dajte utiske

Calibra 4WD je napisao(la):
Prvi utisak je brzina telefona!Cini mi se da na pomisao reaguje,cim stisnete bilo koju opciju ona se trenutno izvrsava,cak i porukama kada ih ima preko 50kom!
Kvalitete izrade je na odlicnom nivou,

To se i trazi, jedino da mu baterija traje 5 dana i bio bi perfect.

outlaw je napisao(la):
Calibro, samo molim te javi koliko ti traje baterija posle formiranja...

Upravo sam se nakacio na net ,da vas pitam jel moguce da baterija tako kratko traje,kad ono...

Prvi put sam punio 12h,skinuo tel sa punjaca u 09h i tog dana(juce) imao tacno 1:20min price i 14poruka+cackanje opcija oko 30min i baterija mi se ispraznila danas(+30min price i 5poruka) u 14h.Mp3 nisam slusao,bas da vidim koliko ce baterija izdrzati bez koriscenja muzike.

Nadam se da ce polse nekoliko punjenja moci da izdrzi barem dva dana mog prosecnog koriscenja(1h price +10-ak poruka),u protivnom cu biti razocaran.
Jel ima da se kupi rezervna baterija ali jaceg kapacaiteta(bar 20-30%),ne mora da bude original?

Inace telefon je stvarno odlican,kao da su ga pravili po mojim potrebama i po dizajnu i velicini i opcijama,samo jos da baterija izdr 2 dana,miran sam sto se tice moba sledecih 2godine sigurno

Znaš kako, ja se i dalje dvoumim između njega i k700. 6230 ima moj kolega, a k700 burazer, tako da sam dobro upoznat sa kapacitetima baterija, ali takođe sam ukapirao da trajanje baterije varira od modela do modela!

Npr. na forumu Mobilnog sveta svi "pljuju" k700 samo zbog baterije, koja navodno traje jedva dva dana, a kod mog burazera npr. traje 3 dana BEZ gašenja. Kod kolege npr. na 6230 baterija traje 2 dana takođe bez gašenja, ali on bukvalno spava na telefonu (za dva meseca ima 30h priče!) Dok drugi pričaju (evo i ti) da je na 6230 baterija slaba...

Što reče Septimus, da mu baterija traje barem 3 dana (ne mora 5 😀) odmah bi ga uzeo, ovako ću ipak najverovatnije uzeti k700. Samo zbog baterije, ništa više...

Zaboravih da dodam, negde sam čuo da prilikom formiranja baterije ne treba maksimalno čačkati telefon, navodno da se baterija ravnomerno potroši. Znači koristiti ga samo za pozive i eventualno SMS.

Ja baš imam mišljenje da ga treba drndati što više (kamera, BT, mp3...) da bi se što pre potrošila/formirala...

Šta vi mislite o ovome?!

outlaw je napisao(la):
Znaš kako, ja se i dalje dvoumim između njega i k700. 6230 ima moj kolega, a k700 burazer, tako da sam dobro upoznat sa kapacitetima baterija, ali takođe sam ukapirao da trajanje baterije varira od modela do modela!

Npr. na forumu Mobilnog sveta svi "pljuju" k700 samo zbog baterije, koja navodno traje jedva dva dana, a kod mog burazera npr. traje 3 dana BEZ gašenja. Kod kolege npr. na 6230 baterija traje 2 dana takođe bez gašenja, ali on bukvalno spava na telefonu (za dva meseca ima 30h priče!) Dok drugi pričaju (evo i ti) da je na 6230 baterija slaba...

Što reče Septimus, da mu baterija traje barem 3 dana (ne mora 5 😀) odmah bi ga uzeo, ovako ću ipak najverovatnije uzeti k700. Samo zbog baterije, ništa više...

JA sam odustao od K700 cim sam ga uzeo u ruku,jer mi apsolutno neodgovora mojoj saci,a i nerviraju me siroki a niski telefoni,mnogo bolje mi lezi u ruci izduzeni telefoni.
Druga stavr je nemogucnost prosirenja memorije,na Nokiji sam odamh ubacio 512MB MMc karticu napunjenu muzikom i programcicima.

Jel ima na Nokiji mogucnost da se smanji jacina osvetljenja ekrana,to bi pomoglo cini mi se u resenju mog "problema"?

meni baterija traje tacno 2 dana...... znaci ujtru ga skinem oko 6 sa punjenja ( eh kada se budim za skolu 🙁(((( ) i slusam mp3 i dosta pisem sms, malo pricam... sutradan uvece je bacim na punjenje jer ima jos 2,3 crtice sto znaci do ujtru sto je tacno 2 dana 😀

Calibra 4WD je napisao(la):
Jel ima na Nokiji mogucnost da se smanji jacina osvetljenja ekrana,to bi pomoglo cini mi se u resenju mog "problema"?

Koliko ja znam, nema, ima varijanta da skroz isključiš backlight, što opet može da ne odgovara... Probaj da isključiš vibraciju, pa vidi...

outlaw je napisao(la):
Koliko ja znam, nema, ima varijanta da skroz isključiš backlight, što opet može da ne odgovara... Probaj da isključiš vibraciju, pa vidi...

Vibraciju sam iskljucio odmah,retko mi je potrebna,a nigde nisam nasao opciju da skroz iskljucim backlight,mada ne verujem da bi to i ucinio

outlaw je napisao(la):
Zaboravih da dodam, negde sam čuo da prilikom formiranja baterije ne treba maksimalno čačkati telefon, navodno da se baterija ravnomerno potroši. Znači koristiti ga samo za pozive i eventualno SMS.

Ja baš imam mišljenje da ga treba drndati što više (kamera, BT, mp3...) da bi se što pre potrošila/formirala...

Šta vi mislite o ovome?!
Ja sam za drugu varijantu. Drndati sto vise, kako bi se baterija sto pre ispraznila, pa potom ponovo punila... i u krajnjoj liniji, sto pre formirala.

Super je taj telefon, jedino shto nema dovoljnu autonomiju, po meni. A to je jedna od bitnih stavki. Noviji telefoni, uglavnom, kubure sa ovim.

Septimus je napisao(la):
Super je taj telefon, jedino shto nema dovoljnu autonomiju, po meni. A to je jedna od bitnih stavki. Noviji telefoni, uglavnom, kubure sa ovim.

'Bem mu sunce,ipak je ovo malo ozbiljniji telefon koji cilja grupu poslovnijih korisnika,a njima je vek baterije veoma bitna stavka?!?!?Mom caletu na Nokiji 6310i traje baterija i po 6-7 dana,a nikad manje od 5!

Ali dobro naci ce se neko resenje sigurno,sve ostalo je stvarno uradjeno prerfektno na ovoj Nokiji,i sto mi je bitno ovaj novi softver 4.44 je ociscen od bagova kojih je bilo dosta pogotovo u 3.14 i 3.15 verzijama.

Sto se tice baterije,javicu utiske kad prodjem jos koji ciklus punjenja,Lion baterije dobiju pun kapacitet tek posle 5-6 punjenja,ako se dobro secam

Ono sto sam primetio a nervira me na 6230 je sto kad je battery low ne mogu da slikam vec mi uvek kaze camera na standby i sto ne mogu da saljem attachemente uz emai.

@face: Da li si na 063 ili na 064? Ako si na 064, kako šalješ email? Wap email ili kako? POP3?

063 a saljem preko mobtelovog mail-a tako da je to verovatno wap mail. POP3 ti je da se povezem na svog provajdera?

DA, da, to može preko Mobtela, ali nažalost ne i na 064. Bljak.

face je napisao(la):
063 a saljem preko mobtelovog mail-a tako da je to verovatno wap mail. POP3 ti je da se povezem na svog provajdera?

i mobtelov mail je pop3. Nema veze kako se povezujes, to je vrsta mail servera

face je napisao(la):
Ono sto sam primetio a nervira me na 6230 je sto kad je battery low ne mogu da slikam vec mi uvek kaze camera na standby i sto ne mogu da saljem attachemente uz emai.

I kod mene ne radi kamera,kada je baterija na zadnjoj crti,yj daje znak da je pri kraju,ali mi ne smeta toliko mnogo.E mailove jos nisam slao

A ok, onda radi mail fino. A to za baterije me skroz nervira jer moze dugo da radi na toj zadnjoj crti dok se ne ugasi a ponekad mi bas tad zatreba kamera.

Meni na zadnjoj crti radi max 1-2sata barem je tako bilo posle prvog punjenja,videcu sutra ujutro da li ce biti drugacije jer ce mi se tada otprilike isprazniti baterija

Nazad
Vrh Dno