Šta je novo?

Nokia 6230-dajte utiske

Calibra 4WD je napisao(la):
Motorolu E398 sam izbacio iz opticaja ,jer je skuplja a mnogo se tesko nalaze vece kartice

:trust: nije mi jasno, ja kad sam kupovao E398, Nokia je bila skuplja za oko 20€, platio sam je (280€). To za kartice si u pravu, ali nove su pa jos nisu dovoljno rasirene (nadamo se 🙂 ). Inace baterija mi traje sa prosecnim koristenjem 3 dana (malo igranja java igrica, 1-2h slusanja MP3 i oko 1h razgovora.

Poslednja izmena:
golum je napisao(la):
Iskreno da ti kazem mislim da nisu ispod dve cuke skoro nikada. Imam utisak kada krene noc da pada da im glava svetluca od mobilnog
:d

Sad mi je jasnije,2 sata price je bas mnogo

dexx je napisao(la):
:trust: nije mi jasno, ja kad sam kupovao E398, Nokia je bila skuplja za oko 20€, platio sam je (280€). To za kartice si u pravu, ali nove su pa jos nisu dovoljno rasirene (nadamo se 🙂 ). Inace baterija mi traje sa prosecnim koristenjem 3 dana (malo igranja java igrica, 1-2h slusanja MP3 i oko 1h razgovora.

E398 je 290e i ima ga u samo 2-3radnje,a Nokia 6230 ima u svakoj radnji i cene su uglavnom oko 265-270e.

Sem kartica,postoji i problem prodaje polovnog telefona kada je ta Motorola u pitanju,Sigurno ce se mngo lakse i za dosta vecu cenu prodati 6230 posle godinu dana koriscenja

Što se tiče srednjeg dugmeta-posle 5-6 dana korišćenja naviknućeš se, i po meni je mnoogo bolje takva navigacija odrađena nego kod SE.

Inače, meni baterija traje dan ipo, ali zato što ga EKSTREMNO koristim (ceo dan bluetooth, 30-50 poruka dnevno). U verzijama softvera 4.xx (meni je 4.15) nema skoro nikakvih bagova, i po meni je jedina, ali jedina i to najveća mana ovog telefona to što ne može da snimi više od 3 minuta zvuka. Mislim, može on X puta po 3 minuta da snima, ali smara kada hoćete neki duži razgovor/muziku/whatever da snimite. Valjda će to da isprave u nekoj od sledećih verzija software-a...

Inače, vrlo korektno sarađuje sa MSI bluetooth modulom, zadovoljan sam. Preporuka!
(Off: koliko se kreću cene MMC-a od 128-256MB?)

Citao sam da je PC software bugovit poprilicno. Da li je to tacno? Kakva je sinhronizacija addessbooka i ostalog izmedju telefona i PC-a?

Kod ovog mog drugara uz mozda 2h razgovora dnevno (posao) i bar 20-ak poruka, baterija mu traje dan i po, plafon dva (sa gašenjem noću)...

Da, zaboravio sam da kažem da svoj telefon NE gasim noću...

(OFF: šta bi sa cenama MMC-a?)

***e sta radi ti ljudi kad pricaju po 2 sata dnevno?!?!! Meni nije svejedno sto pricam oko 1h,uopste ne mogu da pomislim sta bi bilo kad bi pricao duplo vise,definitivno bi odlepio!

Koja je najnovija verzija softvera,nek napise neko ako je skoro kupio Nokiu 6230(*#0000#)?

MMC 128 su ~25e
MMC 256 su ~35e
MMC 512 su ~55e

Aj sad vi,posto je taj Msi BT adapter?

Poslednja izmena:
Ima vecj za 18 eura...mislim da je toliko u pccentru

Gde su mmc kartice za te pare?

Samo 18???,mislio sam da je skuplji,jel si siguran da je Msi,nesto mi je to jeftino?!?

Ima da se nadje MMc za te pare na dosta mesta,izmedju ostalog i kod mene

1500dindži, ja kupio pre tri nedelje na Voždovcu u jednoj radnjici u Bul. JNA, možda je sad i jeftinije....

EDIT: Pogrešio sam, moja verzija software-a je 4.28 od 24.06.2004. Bez (većih) problema, desilo mi se do sada dva puta da se tel. pri intenzivnom drndanju samo resetuje (ugasi se i upali se sam), ali mislim da to nije neki veći problem, jer sam se baš iživljavao nad njim kada se to desilo (bio upaljen BT, ja pričao, snimao razgovor, gledao imenik da vidim jedan broj telefona i tad je prs'o).

Poslednja izmena:
4.44 je poslednja verzija softvera. Overi ovaj link, ima zanimljivih stvarčica...

Outlaw hvala na linku,ali vec zadnjim mesec dana ga overavam 3-4 puta nedeljno,mada mi je promakla ova 4.44verzija.

Jel ima negde opis sta je promenjeno sa kojom verzijom SW-a?

Znam da je najbagovitija bila 3.15, i da je dosta stvari ispravljeno sa 4.28, verzijom koju ima većina telefona kod nas trenutno. Vidi na zvaničnom Nokijinom sajtu da li ima neka lista ispravki...

Edit: evo ga, našao sam...

v4.44 - Changes/improvements made from MCU SW version 4.28 to version 4.44:

- Call and Network Management
- 3GPP video stream can be played due to improvement in product configuration
- Browser:
- File downloading via OMA download improved
- QPASS cookies on HTTPS with DirectBill WAP purchase has been improved
- Streaming of long running data has been improved
- Browser shows all icons on a WAP page when the browser receives load responses for small images before page creation is completed
- Improved support for new camera module added
- The phone shows the correct status of available memory
- Picture quality of camera in VGA mode improved
- Function of the phone in night mode improved and the setting for camera has been adjusted
- Response time of the pressed power button has been improved
- Support for new camera module and power management IC added

+ More choices for "Right selection key" (Alarm, Bluetooth, Calculator, Contacts, Timer, Create MMS, E-mail, Gallery, Home, Infrared, Radio, Wallet)
+ More choices for "Go to key", 45 shortcuts to choose from.
+ Unable to delete file bug fixed
+ Memory status displays correct free/used/size for 512MB MMC cards
+ Phone memory (A: ) and MMC card (B: ) are now displayed as two diff drives instead of MMC appearing under Gallery when browsing your phone with Nokia PC Suite.
+ Phone remains silent when using mp3 as ringtone and silent profile has been selected.
+ Better photo quality.
+ Faster java.
+ More stable Bluetooth connection.
+ Switching between headphones and speaker when headphones are connected works now.
+ E-mail client has gotten a face list. Nicer GUI now.
+ Improved beach rally.
+ Sound quality is better with musicplayer
+ Handling of the MMC card also is better.
+ Soundclicks when listening to music writing sms and between songs is now remowed.
+ Music player pause/start leads to skipping bug fixed.
- Memory status displays incorrect free/size for internal memory even though you still have access to all 8MB. Nokia PC Suite displays correct values.
- Takes longer to save a photo.
- Automatic volume control no longer available.
- MobiMB/OPM2 can no longer access the Apps and Games dirs.
- Video recording playback is worse.
- Gallery listing still shows wrong size for 512MB MMC cards

4.28 - Changes/improvements made from MCU SW version 3.15 to version 4.28:

Call and Network Management
- Improvements in network selection and coverage handling
- Fixed dialing number (FDN) is possible also using the complete number
- Possible to attach an image to a contact in phonebook

SMS
- It is possible to listen music and create SMS at the same time, without
hearing the keypad tones

Browser (GPRS/WAP/XHTML)
- Improvements in browsing large pages and browsing always online (ALO) and have more than 1 page open

Java/Applications/Games
- New faster JAVA e-mail client.Using active settings instead of the first set
- Java application or game (*.jar)>64 kb can be played
- Improvements for Beach rally II, especially in location a correct date is displayed in high score
- Improvement when reading corrupt JAR file
- Connect Via in Midlet options is enforced for the Midlet when connected to Chat

Bluetooth/Irda
- Improvements in finding and pairing with devices and keeping the connection via Bluetooth
- Possible to send more than one file via IrDA

Other changes
- Picture set as a wallpaper can be deleted
- Improved handling of 6F11 -file by the phone
- Improved handling of call divert indicator in the SIM
- Improved spelling for Spanish, Thai, Russian, Hungarian, Hebrew, Chinese, Indonesian and Estonian
- Update for Russian T9
- General improvements on audio e.g. clicking sounds and click before tones played are now removed
- Music player: Improvements in audio quality

Poslednja izmena:
Da li je neko nasao nacina da produzi onaj limit od 3 minute, na diktafonu? Ako ne, da li iko ima ideju da li se to uopste moze promijeniti firmware-om, tj. njegovim buducim updateima, ili je to definitinvo nesto sto nema ni sanse da se poboljsa?

Koja je tacna oznaka baterije na Nokiji 6230 i jel ima razlike gde je proizvedena,znam da je ranije bilo dosta price o tome kako su Secke i Madjarske slabije od Finskih?

I jel iam opcija da dok slusate MP3 mozete brzo preci deo pesme kao sto je moglo na SL45-ici?

Skup jeste,ali mu cena polako pada na prihvatliv nivo,a meni simbian uopste ne treba tako da mi to niamlo ne smeta.

jel se zna koliko je mah BL-5c baterija,i jel ima da se kupe baterije jaceg kapaciteta?

e ljudi a kako da zamenim verziju softvera posto mi je trenutno na 3.15..... molim za pomoc =)

Ima servisa koji to rade,cena je oko15-20evra

au brate, jel stavljaju zlato unutra?

ne moze to sam covek da uradi? =)

Na nokiji nije lako updejtovati softver,kao na simensu recimo,mnogo je skuplja oprema za flesovanje pretpostavljam.
Za simense je lako treba ti samo servisni kabl od 900kinti i sw koji skines sa simensovog sajta.
Mislim da Nokia ne objavljuje javno unapredjene verzije sw-a a i ne moze preko kabla.

ALi opet i ja mislim da je mnogo,za 5min takvog posla max cena bi trebala da bude 10evra

slazem se sa tobom =) ali eto, oce ljudi vise da zarade =)

nista, moracu da pogledam gde to moze da se uradi i tacna cena.... valjda se isplati =)

Calibra 4WD je napisao(la):
MMC 128 su ~25e
MMC 256 su ~35e
MMC 512 su ~55e
Fine su cene...

Je li Calibra, da nemas mozda RS MMC... za 7610... od 256 MB?

Ima 256MB RS MMC one su 49evra

Napokon sam pazario Nokiu 6230 u crnoj boji,sacekao sam da mi je donesu iz Nemacke nedekodiranu,posto planiram da se zadrzim na doticnom modelu duze od godinu dana.

Prvi utisak je brzina telefona!Cini mi se da na pomisao reaguje,cim stisnete bilo koju opciju ona se trenutno izvrsava,cak i porukama kada ih ima preko 50kom!
Kvalitete izrade je na odlicnom nivou,ekran takodje jedino sto je manjih dimenzija,ali bio sam spreman na taj kompromis.
Inace dobio sam ga sa najsvezijom verzijom softvera 4.44 i do sada nije bilo bagova,sve radi savrseno glatko i brzo

Tek sam ga danas dobio tako da cu javiti utikse cim ga prostudiram malo bolje.

Svima hvala na preporukama,bili ste mi od dragocene pomoci :wave:

Calibro, samo molim te javi koliko ti traje baterija posle formiranja...

Nazad
Vrh Dno