Šta je novo?

Nokia 6230-dajte utiske

Calibra 4WD

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2002
Poena
680
Skoro da sam definitvno prelomio da odustanem od kupovine Siemense CX65 i da pazarim Nokiu 6230,pa me zanima da oni koji koriste doticnu Nokiu napisu sto vise utisaka o radu

Obavezno napisite koliko vam traje baterija pod vasim standardnim koriscenjem

P.S Nemojte mi nuditi kao alternativu SE 700i definitvno sam odustao od njega zbog nedostatka prosirenja memorije

nemam je licno ali znam dosta ljudi koji je imaju i telefon je stvarno dobar ... baterija traje 2-3 dana ... snimanje video fajlova je dosta bolje nego kod bilo kog drugog nokia-inog modela, a slikanje je takodje fenomenalno pogotovo na mestima gde nema toliko svetlosti ... tu sam primetio najvise razliku u odnosu na 6600 i 7610, a da ne pominjem kolika je razlika u odnosu na 7250, 6610 6220 itd ... ne govorim ti nikakvu alternativu ali dobro razmislio o S65 ... nisam ga koristio ali video sam da na sajtovima pisu neke opcije koje nema ni npr p910 posto njega najvise hvalite ...
poz ;)

S65 kosta koliko i Nokia 6230 a nema Mp3 tako da autamtski otpada

Hm pa ne znam sta da ti pisem. Mislim glupo da ti pricam o telefonu, za to mozes da nadjes review-ove na netu. Bolje pitaj nesto specificno.

Baterija meni traje 2 dana usta ulazi bas dosta poruka (70-100), oko 10 minuta pricanja, malo slikanja kamericom. Dakle moze to i bolje, cak mozda i dosta bolje al je ok.

Meni je fon sto se tice svega extra. Jedino mozda bi mogao da ima malo vise opcija za personalizaciju ali verujem da je to tako kod svake nokie, posto je meni ovo prva. Pitaj sta te jos zanima.

Dok sam koristio, baterija mi je uz drndanje kojekakvih opcija trajala par dana, posle oko 3 dana, mozda malo vishe...Telefon je super, ali ipak volim telefone kojima baterija "drzi" bar 4-5 dana minimum

face je napisao(la):
Hm pa ne znam sta da ti pisem. Mislim glupo da ti pricam o telefonu, za to mozes da nadjes review-ove na netu. Bolje pitaj nesto specificno.

Baterija meni traje 2 dana usta ulazi bas dosta poruka (70-100), oko 10 minuta pricanja, malo slikanja kamericom. Dakle moze to i bolje, cak mozda i dosta bolje al je ok.

Meni je fon sto se tice svega extra. Jedino mozda bi mogao da ima malo vise opcija za personalizaciju ali verujem da je to tako kod svake nokie, posto je meni ovo prva. Pitaj sta te jos zanima.

kakav je kvalitet zvona ,zvuka u slusalici i MP3 na sluskama.
Jel ima nekih manjkavosti posle xx meseci koriscenja?

Odlican telefon za pricu i porukanje, nije nesto fancy (bune se oni kojima je Samsung No.1) ali izgleda da je stvarno dobro uradjen. Ne grebe se "od pogleda" kako se to kaze.
Najveca mana mali ekran i sto kao i svim Nokiama mora se skine poklopac i baterija da bi promenio MMC.
Nije mi neka fora sa karticama dok god ne budu mogle da se menjaju "na zivo" kao sto to ima SE u P seriji i svaki bolji PDA.

MP3 na telefonu ? Ko to bre koristi, kao i snimanje filmica u 10x10 rezoluciji, deluje dobro u specifikaciji ali prakticno se ne koristi.

Pozdrav!

Calibra 4WD je napisao(la):
S65 kosta koliko i Nokia 6230 a nema Mp3 tako da autamtski otpada

Nemoj tako olako da odbacis siemens-a. Ne zaboravi da je ekran na toj nokiji i njena najveca mana, a da siemens ima mnogo bolji ekran. Iskreno, kad ces da slusas MP3 preko mobilnog sem sto ces eventualno postaviti neki kratki mp3 fajl za zvono.
Mada je taj 6230 zaista odlican i brz telefon... Razmisli jos jednom

Ne znam kome je potreban extra ekran sa neznam kakvim karakteristikama...dovoljno je da
se lepo vidi na suncu...

Septimus je napisao(la):
Ne znam kome je potreban extra ekran sa neznam kakvim karakteristikama...dovoljno je da
se lepo vidi na suncu...

pa bolje se vidi siemens S65 od nokia 6230 na suncu ;)

telefon je stvarno super. toplo ti preporucujem. mp3 mu je super! mozda da je za nijansu jaci, to mislim npr ako slusas u autobusima koji tutnje na sve strane =)

neko rece ko snima filmice? i ja sam mislio tako, ali bash u nekim situacijama sa drustvom ti to zatreba.... i bash je dobro, kvalitet nije neko cudo, ali bash zato ispada onako amaterski =)

meni baterija traje 2 dana.... stalno ga drndam... od sms do mp3a i tako dalje.

milanlj je napisao(la):
Iskreno, kad ces da slusas MP3 preko mobilnog sem sto ces eventualno postaviti neki kratki mp3 fajl za zvono.

Zaboravio sam da kazem.
MP3 mi je neophodan na telefonu jer posle NG uvek pocinjem sa fizickim pripremama i trcim po Savskom keju 5-10km 3-4 puta nedeljno,a to mi je MP3 muzikom MNOGO podnosljivije,a posto mob svakako moram da nosim sa sobom idealno mi je da onima MP3 opciju.Plus posto se bavim prodajom digitalaca i memo kartica,uvek imam na lageru MMc 256 i 512MB koje mogu da koristim dzabe

pa sto ne rece da juris mp3 ... mada onda ti sigurno treba i veca mmc ...

pa bolje se vidi siemens S65 od nokia 6230 na suncu
tacno tako ...

neko rece ko snima filmice?
i to najbolje od nokia-inih modela ...

Calibra eto ja sam uzeo od tebe 256 mba i super radi.... trenutno imam 40 pesama.... stim sto 8 od tih zauzimaju kao ostalih 30 =) no nema veze... uzmi, neces se pokajati.

naravno da se nece pokajati ... samo meni nesto ne deluje kvalitetno ono srednje dugme ... dugme za menu, select itd ...

Pa kvalitet zvona je super makar meni. MP3 je dobar, mozda bi moglo malo glasnije da bude ili sam ja opet navikao na dranje, ali sasvim solidno. Za xx meseci koriscenja ne bi znao posto ga imam 10tak dana.

Filmovi i slike ti dodju super za zezanje ko sto vec neko rece. A i za to je namenjeno tako da ima svoju funkciju. Ono sto je mene odusevilo je zaista velika brzina koriscenja. Cak i kad imam 180 poruka seva kroz njih ko lud. Ima super opcije za imenik i za manipulisanje porukama.

I jedno pitanje. Kako da pokrenem glasovno pozivanje. Jel potrebno da pritisnemn esto pa kazem jer ovako ko ***** se derem u telefon a on me kulira.

I jedno pitanje. Kako da pokrenem glasovno pozivanje. Jel potrebno da pritisnemn esto pa kazem jer ovako ko ***** se derem u telefon a on me kulira.

:D :D :D
fenomenalno ...
evo ga novi predlog za najsasavije teme ... ;)

zendraqla je napisao(la):
naravno da se nece pokajati ... samo meni nesto ne deluje kvalitetno ono srednje dugme ... dugme za menu, select itd ...

I meni to dugme bas ne obecava,ali vidim da se ljudi ne zale preterano na njega

Smara taj taster opako, nikad ne znas jel si ga pritisnuo ili si otisao gore/dole.
Zaboravio sam to da navedem kao manu. Joystick na SE je mnogo precizniji, ali provereno znam da nije preterano izdrzljiv. Ne znam kako je kod Nokia-e, ali da smaraju smaraju. I oni na 36x0 su ocajno neprecizni.

Zaboravio sam da kazem.
MP3 mi je neophodan na telefonu jer posle NG uvek pocinjem sa fizickim pripremama i trcim po Savskom keju 5-10km 3-4 puta nedeljno,a to mi je MP3 muzikom MNOGO podnosljivije,a posto mob svakako moram da nosim sa sobom idealno mi je da onima MP3 opciju.Plus posto se bavim prodajom digitalaca i memo kartica,uvek imam na lageru MMc 256 i 512MB koje mogu da koristim dzabe

Mozes onda da uzmes u obzir Motorolu E398. Imam je i zasad sam stvarno zadovoljan.

http://www.mobile-review.com/review/motorola-e398-en.shtml

Motorolu E398 sam izbacio iz opticaja ,jer je skuplja a mnogo se tesko nalaze vece kartice

srednje dugme bih rekao da se ne kvari lako... jedino da se nav iknes kako da ga pritisnes.... znaci posle par korisnjeca je super =)

Plus posto se bavim prodajom digitalaca i memo kartica,uvek imam na lageru MMc 256 i 512MB koje mogu da koristim dzabe

Dobro da znam da ne kupujem više od tebe :-devil-:

Šalu na stranu, telefon je extra, mp3 kao zvono se čuje bolje nego fiksni telefon, kamera je dobra, jedino to srednje dugme je malo čudno dok se ne navikneš, inače sve preporuke za telefon...

Kod mene u firmi je to official tel za sve managere. Znaci ljudi ga akaju maksimalno, a i ja sam se igrao solidno dosta sa njim. Ekran mi se ne svidja uopste, prilicno je los na suncu plus sto je mali. Zvono je ok,mp3 ok, ali moja najveca zamerka, a i njihova je baterija. Znaci uz bas dosta price nikome ne traje duze od jednog dana. Ali to je zaista "dosta" price.

Pozdrav

Da li je moguce da nekome na 6230 bateriaj traje samo 1 dan?
PA koliko oni pricaju dnevno?

JA imam dnevno u proseku oko 1sat price i 10-ak poruka,i na mojoj Nokiji 6610 baterije traje malo jace od 2dana,s obzirom da je 6230 noviji tel i da ima malo jacu bateriju ocekivao sam slicnu autonomiju

A sta je sa onim silnim bugovima? Sa te dobre strane sve je ok, naravno, jer je telefon zaista dobar po onom sto nudi. Ali oni sitni (a nekad i ne bas tako sitni) bugovi? Kakva su vasa iskustva s tim? I sa ogranicenjima u funkcijama? Npr. ja sam se bio zagrijao za njega dok nisam vidio negjd ena forumima da diktafon snima samo do 3 min. Bez obzira sto MMC od 126Mb prazna "cuci" u telefonu... Takve stvari me zanimaju znaju da bace skroz drugo svjetlo na tel.

Zaboravio sam da pitam za bugove,cuo sam da ih je bilo bas dosta u SW 3.14 i 3.15,koliko znaju da smaraju i koja je aktuelna verzija ?

zendraqla je napisao(la):
:D :D :D
fenomenalno ...
evo ga novi predlog za najsasavije teme ... ;)

Hm a ti znas sve sto se na ovom svetu moze znati? Nemas ni pojma kolko glup ispadas dok ti jednog dana ne dodjes u istu situaciju. Dotle jel ima neko ko moze da mi kaze kako to ide sa glasovnom aktivacijom na nokii s'obzirom da mi je prva.

Sto se tice baterije ne proslavlja se bas nesto meni traje 2 dana uz dosta poruka i malo pricanja. Srednje dugme je sasvim ok, znaci meni nije trebalo nikakvo privikavanje.

face je napisao(la):
Dotle jel ima neko ko moze da mi kaze kako to ide sa glasovnom aktivacijom na nokii s'obzirom da mi je prva.
Do sad je na svim nokiama bilo potrebno držati desni soft-key ili dugme za volume up.

PA koliko oni pricaju dnevno?
Iskreno da ti kazem mislim da nisu ispod dve cuke skoro nikada. Imam utisak kada krene noc da pada da im glava svetluca od mobilnog
:d

Vrh Dno