Šta je novo?

Nokia 6110 navigator

Ja sam imao taj problem sa baterijom na staroj verziji softvera na n82

Potpuno ista stvar i kod mene, baš sam danas pop**deo... E sad, ja sam krivio sebe jer nisam pročitao uputustvo... Navikao sam na olovkicu kod starog symbiana i stvarno mi nije jasno zašto su to menjali. Znam da se sada olovkica menja sa * i # u kombinaciji, ali nikako da nađem vremena da tačno vidim kako se to radi.

Uglavnom, idem i ja da se pridružim akciji na nokia sajtu... :type: ;)

pa ja sam ovde bio objasnjavao:zgran:

Jok druže, ovo ne radi tako kako ti kažeš, a ne sumnjam da bi trebalo.
Ipak mi se čini da je u pitanju bug na v4.22 firmware na nokia 6110 navigator.

Taster * uopšte ne reaguje, koliko ja vidim...

Jok druže, ovo ne radi tako kako ti kažeš, a ne sumnjam da bi trebalo.
Ipak mi se čini da je u pitanju bug na v4.22 firmware na nokia 6110 navigator.

Taster * uopšte ne reaguje, koliko ja vidim...

Pa naravno da nereaguje kad se ubaguje tel cim stisnes tarabu mrtvu. Cekajmo i nadajmo se sa ce opraviti stanje sa sledecim firmwerom...samo sto vise da nas se skupi i da ih cimamo!!! Ocekujem i nshappy da pise na forumu

Pa treba još i da se učlanim tamo. Nešto nisam pri vremenu ali evo obećevam, sutra.

Nego ovo sa * i # je stvarno totalna zbrka. Još ja reko, ma ok je to, ček samo da ga provalim. I provalio sam da je neprovaljivo. I stavrno iritirajuće. Aj još nekako za skrolovanje i velika mala slova ali ako se # samo jednom takne, zaboravi na simbole....

Mozes da pises i simbole, ali moras jos jednom da stisnes # i posle toga rucno ides na options da bi ubacio simbol! Nazalost, za sada jedino resenje :wall:

Btw, evo nam i lepog objasnjenja, covek se bas potrudio...

you are wrong, that is not really a new bug (was also with 3.58. it is caused by garmin mobile xt that you have installed. same bug also occurs on n82, but not on n95.
two solutions: uninstall garmin mobile xt, or always shut down TsrAutstart.exe with taskmanager-programms when you switched on yor phone, or after you started garmin mobile xt, as it gets reloaded then. i am not sure, whether garmin or nokia has to fix it, but is rather a garmin bug.

Znaci ubiti taj proces i milina!!! Jos samo da vidim koji se taskmanager najbolje pokazao za ovu platformu?

Poslednja izmena:
GUNÐ!

Izem ih telefone. Ko da mi nisu dosta muke sa windowsom sada mi još treba da razmišljam o procesima i task menadžeru u telefonu :smash: :wall: :mad:

Će se vratim ja na onaj 3310 ako ga iskopam negde u fijoci....

Poslednja izmena:
GUNÐ!

Izem ih telefone. Ko da mi nisu dosta muke sa windowsom sada mi još treba da razmišljam o procesima i task menadžeru u telefonu :smash: :wall: :mad:

Će se vratim ja na onaj 3310 ako ga iskopam negde u fijoci....

Pa ako koristis fExplorer ne moras o nicemu da razmisljas,jeee konacno kucam poruke kako sam navikao ;)

Btw pojavila se nova beta verzija koja istice u maju, interesuje me samo kada ce full vec jednom da ugleda svetlost dana!

:wave:

A jel još neko primetio da kada se kucaju poruke sa uključenim srpskim T9 reduced support character encodingom, upotreba slova č automatski izaziva da se poruka prebaci u unicode (tj. u full support) i normalno, da smanji broj karaktera koji je moguće poslati u jednoj poruci?

A jel još neko primetio da kada se kucaju poruke sa uključenim srpskim T9 reduced support character encodingom, upotreba slova č automatski izaziva da se poruka prebaci u unicode (tj. u full support) i normalno, da smanji broj karaktera koji je moguće poslati u jednoj poruci?

Ovo je davno poznato i to ne samo sa t9 nego kad prebacis na nas jezik takodjei sam stavis to slovo. Doduse i druga se nebroje kao 1 ali je č specijal!

Druga slova se broje kao 1 ako je aktiviran reduced support, al Č ga razbije po svim šavovima... ;) Meni je ovo ipak bag vredan prijavljivanja na nokia sajtu...

Ubih se tražeći i ne mogu da nađem...
Ali, meni je to i dalje bag. Ako sam odabrao reduced support, što znači da umesto šćđž treba da šalje scdz, zašto onda umesto č ne bi slao c?

zato sto bi to bilo jako komplikovano za napraviti T9 recnik koji bi se tako ponasao.. trebaju dve baze svih reci koje sadrze šćđž pa kad ti je izabran reduced support da on salje samo scdz a kad nije da nista ne dira .. jednostavnije ti je da vremenom uneses te reci koje koristis u T9 bazu tokom pisanja ili salji krace poruke (1SMS=160b=70 karaktera u unicode)

ma ok, ali ako su napravili da to funkcioniše za sva ostala slova, zašto ne bi i za č? nije valjda samo zbog toga što je 'slično' slovu ć pa nije bilo moguće definisati da se i č i ć menjaju slovom c?

to vec moras pitati inzinjere nokije:D

Oj bogu hvala, sad cu konacno da progledam :wave: :banana:

roadracer par pitanja:

Da li te svaki put kad startujes garmin pita da li zelis da dozvolis onlajn pristup (iako sam podesio u opcijama da je uvek disable uvek isto pitanje pri pokretanju)?

Da li ti desno dugme dobija funkciju Bagel/Donut (mogao bih se zakleti da je ranije pisalo back ili sl)?

I da li kad pritisnes exit, umesto da pita da li da izadje iz programa, on prijavi 2d differential location?!

Btw dobar onaj help sto su ubacili, samo mi to sos stalno kopa oci?

I za kraj da li je jos neko u galeriji pored standardnih slika dobio i onih par glupih ikonica i da li je probao da ih obrise (plasim se da cu nesto da zeznem, a stvarno nemam sat vremena da se opet patim sa instaliranjem i podesavanjem garmina)?!

roadracer par pitanja:

Da li te svaki put kad startujes garmin pita da li zelis da dozvolis onlajn pristup (iako sam podesio u opcijama da je uvek disable uvek isto pitanje pri pokretanju)?

Ne! Čak se ne sećam ni da me je tako nešto ikad pitao... Možda samo prvi put.

Da li ti desno dugme dobija funkciju Bagel/Donut (mogao bih se zakleti da je ranije pisalo back ili sl)?

Jok, ima funkciju Back.

I da li kad pritisnes exit, umesto da pita da li da izadje iz programa, on prijavi 2d differential location?!

I opet ne - samo pita da li sam siguran, yes/no.

Btw dobar onaj help sto su ubacili, samo mi to sos stalno kopa oci?

Hm... a gde je help? :)

I za kraj da li je jos neko u galeriji pored standardnih slika dobio i onih par glupih ikonica i da li je probao da ih obrise (plasim se da cu nesto da zeznem, a stvarno nemam sat vremena da se opet patim sa instaliranjem i podesavanjem garmina)?!

Da, pojavile su se te ikonice... Ne bih ih ni primetio da ti nisi pitao. Moj predlog - iskopiraj ih sve na komp i obriši pa vidi šta se dešava. Uvek možeš da ih vratiš ako ne radi.

Definitivno sam nesto zbrljao prilikom instalacije. Odoh jos jednom da probam da owervritujem sve fajlove!

Tek sam danas registrovao da mi telefon ne prikazuje lokaciju, tj. naziv ćelije na koju je zakačen iako mi je uključen cell info display... Kako je kod vas ostalih?

Da li koristis walpaper?! Ako da, skloni ga pa vidi onda.

Btw sto se garmina tice, uradio sam owervrite fajlova i sada je sve ok (hvala bogu), sad mi zao sto nisam uradio screenshot da vidis kakve su meni nebuloze sve bile; sos je u stvari bio help :wall:

Takodje obrisao sam sve njegove slike iz galerije i radi bez ikakvih problema (bar za sada) :wave:

da li koristi neko route 66 koji se dobija na cd-u sa telefonom? jel se ja tripujem ili mapa svake zemlje, svaki glas za navodjenje i ostalo da bi se otkljucalo mora posebno da se kupi? nije mi logicno jer se ipak dobija uz telefon...

Moras da kupis, uzgred koliko sam cuo srbija je ocajno odradjena!

Da li koristis walpaper?! Ako da, skloni ga pa vidi onda.

Ne koristim... Probao sam i sa onom fabričkom Roads temom i ništa... Ma, slabo imam vremena pa ne stižem s tim da se zezam. Moguće je da nešto nisam dobro namestio. U network podešavanjima mi je stavljeno - Dual mode, i cell info display na ON. Jel treba još nešto?

Da nije problem zbog aktivnog Stand by?

Nazad
Vrh Dno