Šta je novo?

Nokia 5800 + Garmin

paloma

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2008
Poena
320
Jel moze na nokiu 5800 da se instalira garmin? Nisam bas u tematici i naznam da li nokia ima a-gps ili gps a cuo sam da na a-gps nemoze garmin da se instalira.
Hvala.

Poslednja izmena od urednika:
Može, i radi sjajno. Jedino što i dalje nije "zvanično" podržan model telefona, pa ti je potreban jedan mali program koji emulira tastere da bi radio.

plus ne radi u rezoluciji u kojoj radi telefon i preporučljivo je da instaliraš .12 verziju softvera...

Prenesi nam i utiske pls

Sjajno radi. Daleko bolje od budzevine 5.0.0, 5.0.1 i 5.0.2.
Touch UI + gasenje opcija koje vuku bateriju su prava stvar za vasu 5800 :D
Satelitski signal i dalje sjajan...
Preporucuju ljudi format kartice pre instalacije nove verzije.

ufff, meni bas nesto nece. Instalirao sam ga, ali samo krene da ulazi u aplikaciju i samo izadje sa uvodnog ekrana. Moram sad da idem, petljacu se kasnije.

Radi ko zmaj.
Poprilicno sam se iznenadio kad je uhvatila signal gde ni prava garmin navigacija nije mogla.
Ovako po defaultu trosi bateriju ko lud, al koliko sam video moze to lako da se dovede u red, samo se treba malo potruditi.

Radi ko zmaj.
Poprilicno sam se iznenadio kad je uhvatila signal gde ni prava garmin navigacija nije mogla.
Ovako po defaultu trosi bateriju ko lud, al koliko sam video moze to lako da se dovede u red, samo se treba malo potruditi.

Koja verzija ti vuce bateriju? .30?
Naravno da vuce bateriju kao lud - kada radi. A kada je ugasen ne utice na bateriju kao ranije verzije. Barem meni.
A to sredjivanje potrosnje se bas i odnosilo na prethodne verzije dok program nije aktivan. (barem ukoliko pricamo o istom problemu)

Ok onda, moja greska.
Video sam da ljudi pricaju o resenju problema sa potrosnjom baterije ali se nisam detaljnije upustao u tematiku, nije mi palo na pamet da trosi dok je ugasen. Ne trosi mi bateriju kad je neaktivan.

Ja nemam problem sa baterijom, ali imam sa "setanjem po mapi", znaci kad vucem olovkom po mapi jedno vreme pomera mapu, a onda odjednom zamrzne ceo garmin i mora da se iskljuci, reinstalirao sam sve i ponovo isto... Ima li neko ovakav problem?

Meni se desava, mada nisam jos uvek odradio update...mozda bude bolje...

StefanGTR
Imam ja.
Resio sam ga tako sto sam prestao da setam po mapi :)

Koliko shvatam "assisted gps" bi trebalo da koristi internet za podatke sa nekih servera, zna li neko gde moze da se vidi koliki promet to pravi?
Moglo bi biti neprijatno iznenadjenje, na primer data prenosi u roaming-u :trust:

StefanGTR
Imam ja.
Resio sam ga tako sto sam prestao da setam po mapi :)

Valjda ce neki update to da resi...

Meni nije problem da ne setam po mapi zivim u selendri sa max 50 ulica, ali vi po vecim gradovima sigurno ludite... :D

Poslednja izmena:
Applications/Location/Positioning

Tu mozes da iskljucis A-GPS... malo je slabiji signal i duze trazi poziciju ali ne koristi gprs...

Jes, znam gde moze da se iskljuci, nego definitivno bolje radi kada je ukljucen.

Ali glupo mi da ne znam koliko mi trosi, nema ga u evidenciji koja pokazuje promet standardno. Prezivecu verovatno racun za telefon, ali ipak volim da znam :)

To "koliko trosi" je mnogo relativno...imas kontrolu u svakom trenutku na *311#

Nisam mislio koliko trosi novca, neko KB, mada svodi se na isto :)

Inace Garmin koliko sam do sada probao radi odlicno, ne vidim neku razliku u odnosu na stand alone Nuvi.

Ovo zamrzavanje kod setanja po mapi je samo kod pregleda mape bez gps-a? Ako je to i meni se desava, ali ne as uvek, izgleda kada se brze pomera brze i zaglavi.

Pa radi preko celog ekrana, valjda radi u punoj rezoluciji tj 640x360.

Koliko shvatam "assisted gps" bi trebalo da koristi internet za podatke sa nekih servera, zna li neko gde moze da se vidi koliki promet to pravi?
Moglo bi biti neprijatno iznenadjenje, na primer data prenosi u roaming-u :trust:

meni za 5 sekundi u romingu skinuo 200 din kredita kada sam ga pustio online.. :mad:

Ja sam instalirao najnoviju verziju, problem mi je ubacivanje mapa za srbiju. A i ne mogu da nadjem mapu :( sve nalazim neke iz delova...
jel zna neko?
poz

Mape se ubacuju preko racunara, putem Mapsource-a. Ndji na netu SCG Route, ubaci u Mapsource i onda preko njega u telefon

Pokusao sam preko programa i uspeo da ubacim mapu u telefon, ali garmin je ne ocitava. kada udjem u tools, manage my data, map sets, vidim set mapa koji sam ubacio, ali kada odem na view map u donjem desnom uglu stoji "no map"
Takodje nikada nemam gps signal, od onih 5 crtica obicno ima samo jedna, a nekad ni jedna :)
Ni preko nokia maps nemam signala, a ubacio sam dosta mapa..
da nije neki problem u hardveru?? :S:

Poslednja izmena:
Hvala za link!

Signal sam trazio iz kuce, sa terase, iz centra grada... I u Austriji sam bio i trazio par puta, najvise sto sam uspeo je jedna crtica.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno