Šta je novo?

Nokia 5800 + Garmin

imam sa "setanjem po mapi", znaci kad vucem olovkom po mapi jedno vreme pomera mapu, a onda odjednom zamrzne ceo garmin i mora da se iskljuci, reinstalirao sam sve i ponovo isto... Ima li neko ovakav problem?

Ista stvar i kod mene Garmin XT 5.0.40. Ima li neko rešenje ili da se ne šeta po mapi dok ne izađe update :)

Poslednja izmena:
Nego jel neko nabavio držač za Nokiu 5800 u autu i koliko košta? Nešto me zeza moj glavni navigator za auto u poslednje vreme.

Uzeo sam ja pre neki dan Hama drzac sa 3 razlicita metoda kacenja (vakum na staklo, lepak na tablu i stipaljke u ventilacioni otvor). 1000 din

^
Poslao sam ti PM

cao, jel nije problem da kazes javno gde si kupio drzac, kako bih i ja video :)

Izgleda da je problem sa šetanjem po mapi i povremenim zamrzavanjem do komunikacije sa mem karticom. Probajte npr. da instalirate google maps na karticu i na memoriju telefona. Neuporedivo brže će da radi sa memorije telefona. Ja sam zamenio dve kartice čisto radi probe i na jednoj mnogo ređe zakucava dok na drugoj mnogo češće. Koliko sam video GarminXT ne može da se instalira na memoriju telefona? Tj. probao sam da Garmin folder prebacim u memoriju telefona ali kada pokrenem instalaciju garmina XT kaže da ne postoji memorijska kartica i da ne može da instalira software. Jasno je da je memorija telefona mala ali za mape poput Srbije 18mb taman bi završio posao dok ne izađe nov firmware ili nov garmin XT..

Poslednja izmena:
Pokusao sam preko programa i uspeo da ubacim mapu u telefon, ali garmin je ne ocitava. kada udjem u tools, manage my data, map sets, vidim set mapa koji sam ubacio, ali kada odem na view map u donjem desnom uglu stoji "no map"
Takodje nikada nemam gps signal, od onih 5 crtica obicno ima samo jedna, a nekad ni jedna :)
Ni preko nokia maps nemam signala, a ubacio sam dosta mapa..
da nije neki problem u hardveru?? :S:

I ja imam isti problem ima li neko resenje?

Treba otključati mapu da bi mogao da je koristiš. To se može uraditi na dva načina, otključavanjem na kompu, pa prebacivanjem na telefon ili dodavanjem određenog tekstualnog fajla u Garmin folderu na samom telefonu. Ne možemo da pričamo o tome ovde, pošto je teška piraterija u pitanju, ali ima puno domaćih i Hrvatskih sajtova sa detaljnim uputstvima, neće ti biti problem da ih nađeš.

Poslednja izmena:
Garmin XT 5.50xxxx sam inst. za manje od pola sata pomocu gore pomenutog tutorijala (ima ih vise, nasih ili hr. svejedno), i sljaka skroz o.k.
a vidim da su i nosaci u temi, a to je bilo 1. sto sam trazio posle uspesno insatliranog garmina.
preporucujem vakumski (sa sto vecim precnikom vakuma), normalno varijanta okretanja 360 c....
prvi sajt koji vam google izbaci kada ukucate "vakumski nosac mobilnog telefona noka 5800"...
radi se o onlajn radnji, cena 1000 din. sasvim je kvalitetan,evo linka :http://www.svezamob.rs/images/v4_02.jpg
verujte taksisti :)

Nazad
Vrh Dno