Vidim da se rasprava digla iz mrtvih, pa reko' da podelim par svojih iskustava iz jednogodisnjeg koriscnja 5510
🙂.
Sto se handsfree-ja tice, jeste osetljiv, no meni i dalje traje. Uglavnom moze da se nadje po Beogradu za 10-15 evra, mada treba malo duze traziti. Isti handsfree ( a i ostale kablove ) koristi i N-Gage. Bas tih Nokia bubica je los, znam ljude koji su lemili bolje slusalice na original handsfree ... Jacina zvuka nije toliki problem, sasvim je dovoljna, vec problem prave pesme ( i radio stanice
🙂) koje su tihe. Najbolji lek za to je pojacati pesmu kroz neki program, npr. mp3Trim, Sounforge isl.
Dovoljno je i ostaviti i 100 kB prazne memorije, a svaki problem sa njom se resava formatiranjem.
Tasteri se ne kvare ( makar ja od par telefona koje imaju prijatelji ne znam ni jedan na kome su otkazali tasteri ), vec se tesko pritiskaju posle nekog vremena zbog prljavstine koja zapadne izmedju tastature i ploce ispod. Potrebno je samo rastaviti telefon i pazljivo izbrisati kontakte na ploci koje tastatura pritiska.
Telefon podrzava AAC, koji ima bolji kvalitet zvuka od mp3-ja na niskim bitrate-ovima, pa zvuci dobro i na 80 kb/s. Kada se 5510 napuni takvim AAC-ovima, dobije se oko 1h 45min muzike, sto je, uz radio, sasvim dovoljno za duzu setnju po gradu.
lse format je moguce vratiti u mp3. Ima par programa koji to rade, tj. zamenjuju Nokia Audio Manager ( koji ja za godinu dana nikada nisam instalirao ). Najbolji takav program je Nokia Audio Loader, koji se moze skinuti sa
http://www.nettoyer.narod.ru/index_en.html , gde ima i linkova prema drugim sajtovima posvecenim 5510-ici. Dobar je i Advanced Audio Manager
http://free.of.pl/c/cc3/aam/index.html , procenite sami koji vam se vise svidja. Ja uglavnom Nokia Audio Loader-om prebacim sve sto hocu da slusam u AAC, tj. .lse, pa kroz Total Commander presnimavam na telefon.
Dakle, kome je dovoljno 60 MB memorije, sat i 45 minuta muzike, ne smeta mu velicina telefona i ne pati za kolor ekranom, MMS-om, kamerom isl. telefon moze biti sasvim OK. Moja je najveca zamerka sto ne podrzava java programe, tako da se i pored qwerty tastature i 60 MB memorije ne moze citati ni iskucati nikakav tekst sem SMS-a.
Inace, ne postoji ni jedan vise telefon koji pusta mp3, ima radio i punu tastaturu.