Šta je novo?

Nokia 3660, da li vredi?

• Začetnik teme Začetnik teme mLaki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Pronasao sam ovaj telefon na par mesta po ceni od 170 evra, da li ga vredi uzeti kada bih ga poredio sa 6600, posto ima 65k boja, VGA kameru... tj. mnogo je slicna sa pomenutim 6600?

Pa 3660 uopste nije los telefon, ali je ipak bolja kupovina 6600 - noviji symbian, veca memorija samog telefona, veca mmc kartica koja ide uz njega (32mb u odnosu na 16mb), neznatno manja tezina ali za 2cm kraci i dosta kompaktniji... I nova sada moze da se nadje vrlo povoljno:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/239/Nokia/6600
a pogotovo ako mozes da nadje dobar polovan primerak (kao sto aca rece - pozeljno je da ipak ima neku garanciju). Mada bih ja licno uzeo nov da sam na tvom mestu, ali ako su fondovi ograniceni onda nema dileme - dobar polovan 6600 resava problem 🙂

A evo ti link sa uporednima karakteristikama oba modela:

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=550&idPhone1=454

Poslednja izmena:
Fond mi je tacno 175 evra, koliko ta 3660 kosta. Sto se tice 6600 cuo sam da ima neke greske, pa da useri nevole (rece mi tip iz prodavnice za mobilne) istu, da je posle prodaju i kupuju 3660. Da li je to tacno?

BTW kako sam video na netu 3660 ima Symbian 6 kao i 6600.

mLaki je napisao(la):
Sto se tice 6600 cuo sam da ima neke greske, pa da useri nevole (rece mi tip iz prodavnice za mobilne) istu, da je posle prodaju i kupuju 3660.

Evo odgovor iz prve ruke - to nema veze sa mozgom. Pogotovo onaj deo da ljudi maltene hrle da rasprodaju svoje 6600 i onda trce u radnju da kupe 3660 :wall: . I ljudi, pustite te price prodavaca - to su uglavnom (cast izuzetcima) polupismeni tantusi koji o mobilnim telefonima znaju samo ono sto procitaju iz nasih casopisa/novina (gde su neretko podaci pogresni), a svaki telefon koji nemaju na lageru je naravno djubre i pun bagova i niko ga ne voli 😀 , ali eto oni "dobri i dusebrizni" 😉 bas imaju zgodnu alternativu koja je "mnogo" bolja...
E ta prica prolazi kod ljudi koji se slabo razumeju u tehniku i koji naravno nisu ni culi za internet, pa kada vec prodavac kaze - mora da je tako :trust:
Zato i postoje sajtovi kao sto je benchmark. A kada kupujes telefon, najbolje je da se raspitas negde (kao sto si npr ovde) i da uz to procitas review-e mobilnih telefona koji te interesuju (imas ih na netu koliko hoces) i onda na osnovu svih tih informacija odlucis sta zelis.

mLaki je napisao(la):
BTW kako sam video na netu 3660 ima Symbian 6 kao i 6600.

Nisi dobro pogledao po netu - ostavio sam ti zato i link sa uporednim karakteristikama da bi video o cemu se radi. A izmedju ostalog 3660 ima 6.1 a 6600 ima 7.0 Symbian.

mLaki je napisao(la):
Fond mi je tacno 175 evra

Za te pare bolje kupi lepo sebi polovan (dobro ocuvan sa odredjenom garancijom 6600) i uzivaj :,,: - razlika izmedju novog 3660 i koriscenog 6600 je minimalna i ako nadjes dobar primerak 6600, po meni nema dileme. Bilo je ovde na oglasima nedavno, pa searchuj malo oglase.
A ne bi bilo lose da odes u neku prodavnicu gde imaju oba modela pa da ih pogledas istovremeno uzivo,opipas 😉, vidis kako ti leze u ruci, upalis i pogledas kako izgledaju...

Poslednja izmena:
Ne vredi, i to ne vredi samo tako. Ovo ti pisem kao bivsi vlasnik 3650, koji ti se od 3660 razlikuje samo po tastaturi i ekranu (4096 boja naspram 65k kod 3660).
Prvo sam bio odusevljen, znas ono programi igrice, pobogu, pa to nije telefon, to je smartphone. Nakon mesec dana euforija prolazi, i pocinjem da uvidjam kolko mana ima. Prvo velicina, to ti nije cigla to ti je cigletina, telefon je ogroman ali sa velikim O. Onda, kao razmisljanje da cu da ga koristim i kao MP3 player... Malo sutra, ima mono izlaz (takav je i na 3660, i na 6600), a zvuk je blago receno ocajan. Pa onda melodije, 4 kanala polifonije, to zvuci zaista groozno. Pa problemi tipa slabije se cuje kad te neko zove sa fiksnog nego sa mobilnog...
U svakom slucaju, moj ti je savet da se ne zaleces, razmislis dobro da li ti je potreban u opste smartphone, pa mozda uzmes neki normalan telefon, za manje pare koji ce ti raditi jako dobro. Ako se vec odlucis za smartphone uzmi 6600, isti ti je to s**t kao i 3660, al bar nije ruzan kao djavo..

Imao sam prilike svojevrmeno da par dana koristim ortakov 3660 i mogu da kazem da je po meni 6600 daleko bolji telefon.Koliko me secanje sluzi 😀 na 3660 ne mogu da se stavljaju teme (eventualno mogu da se menjaju ikonice) sto je totalno bezveze posto teme bas daju "svez" izgled telefonu, a osim starije verzije Symbian-a (6.1 naspram 7.0),manje memorije samog telefona (3.4mb naspram 6mb na 6600) i mmc kartice manjeg kapaciteta koja dolazi uz sam telefon (16mb naspram 32mb) i jos par razlika (da ne navodim sve-mogu se videti na linku koji sam ostavio gore) 3660 je i poprilicno kabastiji - mislim, nije ni 6600 malecni telefoncic 😉 ali je ipak kompaktniji. A sto se melodija tice, ja na 6600 koristim wav-ove i odlicno zvuce. Dakle - 6600 🙂

Mislim da se 3660 nemoze porediti sa 6600 i da je generalno los telefon...ni da mi ga davaju za zabe nebih ga uzeo(ma bih 🙂 pa bih ga odmah prodao).Fino ti ljudi kazu:Bolje ti je da kupis polovan 6600,sa garancijom naravno,nego 3660!Ja nikad nebih dao te pare za onu lopatu... :d

Poslednja izmena:
Za te pare (i manje) imas motorolu mpx200, koja je isto smartphone, koristi windows mobile...

Bolja je 6600, to ti kazem kao vlasnik 3650. Moj brat ima 6600, i sve je bolje, ekran, memorija, noviji symbian. ALI ja ne bih menjao moju CIGLETINU za 6600, NIKAD, da je 6630 u pitanju u redu, ali mi se ne bacaju tolike pare. Jednostavno, nije vredno toga za sada. I symbian 6.1 obavlja stvari potpuno savrseno. Kome jos trebaju neke tamo teme...
@telegram_sam
Inace, 3650 i 3660 imaju 24tonske polifone melodije, jesi li ikad cuo 4tonske pa da kazes tako nesto?

Nazad
Vrh Dno