Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izgleda ok ali je nezgrapno i dosta tesko za svakodnevno koriscenje.
Imas one led lampice ali nisam bas siguran mislim da kad sve svetle tad ti je baterija iz gripa puna.

Stvarno bi neko mogao da proba infinity focus da vidimo da li je bug softverske ili hardverske prirode...

I dalje sam u cudu.... Ljudi kupuju 1020 jer ima bolji manual mod od 808, a ovde se kao prednost 1020 navodi da ima bolji auto mod :s

Ja sam i odustao od 1020 zbog problema sa manuelnim fokusom. Tj jedan od razloga...

Mislim da je tvoja imala hardverski problem. Ono je opako lose bilo kod tebe.

*** nebih da bacam pasulj sa svakim koji kupujem. A potvrdjeno je da svaka ima manje vise taj problem.

Da, potvrdjeno je. Ali ovde ljudi mahom slikaju automatic pa ne znam da li primecuju. Stvarno bre, opalitw neku sliku sa manuelnim fokusom da vidimo da li je mutno i dalje. Meni je to realni problem, ja sam 99% slika opalio sa manuelnim fokusom na 808

Ne slikaju "ovde" nego svuda. Ručni fokus koristiš kad moraš a ne kao default. Naravno loženje je uvek opcija 🙂

Ja na 808 kad stavim infinity ili hyperfocal ne cekam da uhvati focus, nego samo okine. 99.99999999999% ozbiljnih slika slikam u infinity modu, tako da mutan infinity focus je veliki - za mene.

Inace pominjano je ovde da pv radi bolje na 1020, jel to tacno i zasto, imate neki dokaz. Iskreno meni je bolje slikati u 34 MPix jer onda imas mogucnost da naknadno zumiras, oversampling mozes da uradis i u Photoshopu.

ovaj ne prestaje da komentarise o 808 sam sa sobom 😀

Sta ste stavili za mrezu? 4g 3g ili 2g?
Na 4g zna da mi skroz nestane signal zbog "kvaliteta" iste, i kontam da telefon konstantno trazi signal i "muci se".

Mislim da je najbolje da drzim na 2g zbog baterije a i mobilni net ne koristim?

Ja drzim 2G za WhatsApp i Push Mail, a kad mi treba 3G za neki veci upload ili browser, to je jedan tap na ikonicu na homescreen-u.

Ajde manite se corava posla, meni konacno stigao original punjac za 1020 😀 predhodni sam olupao 😀 ovaj cu da pazim.

9c2fdb2ea58ae40dda484ea74f948f37.jpg

Da li je ovo isti punjac koji ide uz 1020? Mogao si bilo koji usb punjac ako imas da koristis, svi su manje vise isti.

Isti original AC60 (1.5A) , i koristio sam od lga od 700mah puni 2ipo sata a sa ovim malo vise od sat vremena, druga prica 🙂 nekako volim original opremu 😀 sad samo da nadjem Camera Grip crni naravno moze i polovan ali nesto ih nema... 🙁

Poslednja izmena:
Postavljao sam vec, ocekivano.
A ja mislio "iPhone 6 is the best camera smartphone ever!" :d

da s tim što će dxo da pogleda milion ljudi a njega hiljadu ybg

Lako se danas kupi reklama, veoma lako 😉

Kako si postavio focus na auto ili manual /infinity???

Probaj da ga stabilizujes na tripodu i pucaj koju infinity...nesto udaljeno planinu itd...

Poslednja izmena:
pa to je standardan problem na 1020 zbog skučene optike, premalo prostora za veliki senzor da fenserima telefon ne bi bio predebeo

vidi se i na Emixovoj fotki (pogledaj recimo 2 motora od tih čamaca onaj sa kraja je zamućen dok je onaj u centru OK)

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?308346-Nokia-1020&p=3963468&viewfull=1#post3963468

kao i na ovoj što je Emix linkovao iz Singapura, tačno se vidi koliko je slika zamućenija sa strane nego u centru

http://110.imagebam.com/temporaryli...waw/1415373102/36244/362434008/Singapore2.jpg

mada to se da regulisati kropovanjem tj. moderno rečeno "frejmovanjem" 🙂

To kod Emixa je zbog duzine ekspozicije (3.2 sekunde), tu je cela fotka mutna manje-vise.

Nema Emix taj problem, pricali smo o tome. Pogledajte ostale slike kod njega, nema zamucenja.
Definitivno vracam telefon, samo sto ne mogu da skinem grip nikako 😀 pratio sam snimak koji je Emix postavio, ali nema sanse, ako povucem onako sigurno ce puci.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno