Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
našao si da linkuješ najgoru vest decenije na najgorem sajtu milenijuma -.-

Kasno im je sada da idu na android. Sa windowsom su pali na 3% trzista a sa novim brendiranjem je pitanje sta ce biti..

to sam sad hteo da dodam, i ti napisa ovo 🙂 samo sam ja hteo da napišem: "u jednoj od boljih tema na forumu"

🙂

Ne napisah da je sredjen infinity, imam slike pre i posle i prepisku sa support-om u kome su obecali da ce da srede. Mislim naravno na softverski problem koji je postojao, defektne kamere ne racunam.

U vezi slike gore, kakve veze ima sto je iz ruke slikano, u sred bela dana je, plus ima ois. Ako si instalirao svaki update kod tebe je problem hardverski, trazi da ti zamene fon

Poslednja izmena:
Ne napisah da je sredjen infinity, imam slike pre i posle i prepisku sa support-om u kome su obecali da ce da srede. Mislim naravno na softverski problem koji je postojao, defektne kamere ne racunam.

U vezi slike gore, kakve veze ima sto je iz ruke slikano, u sred bela dana je, plus ima ois. Ako si instalirao svaki update kod tebe je problem hardverski, trazi da ti zamene fon

Upravo zbog oisa i postoji problem sa infinity modom, Emix probaj nesto da slikas sa manual focusom do kraja korak do infinity, znaci bukvalno podesi tako i jednu opali na infinity. Po tvojoj logici sve 1020 imaju defektne module 😀 aj cuti. BTW znao sam da ce da se javi a posebno sam za njega napisao komentar ispod slike 😉

Poslednja izmena:
na ovoj koju sam probao radi infinity. nije radio pre pola godine, tj. bilo je mutno, sad radi, tj. nije mutno. ja sam svoje reko.

inače: ETO VAM VAŠ OIS!

Hahahahaha LOL Kolega Tripodman napominjem da je slika full a ne pv tako da je normalno da se pri zoomu od sto % vidi sum iliti noise 😉

Poslednja izmena:
ovo što si ti postavio nije noise, ovo je užas živi, slikaću tu istu scenu sa 808 ovih dana i postaviću 100% crop full res da vidiš

Ja ne vidim nista neobicno kod ove slike gore. :trust:

ko ne zna njemu je zamaranje, ko zna njemu je tri "tap-a"

Neke lose stvari se i dalje vuku a oni izgleda nisu sposobni ili ne zele da ih isprave.
IE konstantno puca na nekim sajtovima a jedan od njih je ovaj forum.

Plus mali milion bugova (kad se otvori smiley, video, link prozor)

na 930 na ie ovaj forum radi perfekt. zašto bi bio problem na 1020? MS je jako neozbiljno shvatio 1020, a to je jedan od najboljih telefona koji je Nokia napravila. Da nije bilo bezveznih hardverskih ograničenja (za koje je MS kriv) 1020 bi bila jedan od najboljih telefona ikada (a i sad je tu negde)

Otkud znam. Pucao je i prvi put. Srecom tu je UC koji je kompletniji i bolji browser.

Emix koristis pfd ili si na 8.1? Na 8.1.1 su progurali bolju html5 podrsku, radisve super na 1020 bas koristim ie intenzivno, nemamo bolji browser od tog klasicnog. Operu mini ponekad koristim ali ona je kilava i slabasna a i razvijaju je sporo za WP. Ono sto bi me obradovalo je trenutno VLC, stize do kraja nedelje, konacno dobar media plejer.

Odradi test 😉
da6bbd870a505122f279c705b8073b38.png

Poslednja izmena:
Ja sam dobio 352

Prilozi

• wp_ss_20141118_0004.png
    wp_ss_20141118_0004.png
    94.2 KB · Pregleda: 58
Emix jel se ovo nebo sprema da place ili takav je dan ? 🙂

Cropovi (namerno sam odabrao udaljene i krajnje detalje sa slike) > Emix ovo je OK za Infinity

Bice da sam ja postavio onu kao tvoju prvu pred infinity, a obrisao onu koju sam slikao cisto infinity 🙁 mada mozda i nisam 😀 Ebiga bice jos testova 😉

Prilozi

• 15823940351_fd3b4366ea_o-2.JPG
    15823940351_fd3b4366ea_o-2.JPG
    215.8 KB · Pregleda: 89
  • 15823940351_fd3b4366ea_o-3.JPG
    15823940351_fd3b4366ea_o-3.JPG
    73.2 KB · Pregleda: 80
  • 15823940351_fd3b4366ea_o-4.JPG
    15823940351_fd3b4366ea_o-4.JPG
    77.5 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
-Precizan WB

-Maximalni detalji (naravno zavisi od sensora koliko je dobar)

-DNG manje zauzima prostora od RAW file-a 😉 a oba su loseless 😉

Emix jedan savet a mozda i sam znas.. Kada konvertujes iz DNGa u Jpeg izaberi uvek q100 tako neces izgubiti ni trunku detalja u odnosu na dng sliku... Jedino sto ce takav jpeg biti malte ne upola velicine DNG file-a, znaci za 1020 oko 20mb za fotku od 34mpx.

Poslednja izmena:
Poredio ja ekran od 1020 sa IP5S znaci onaj ekran na IP je za klasu ispod 😉 plus osvetljenje koje je malte ne duplo slabije , a da ne kazem kako cisto belu prikazuje, kao suckastu... Ja moj platio nov 340e a drugar za polovan dao 380 eto toliko o tome.. A pricaju ljudi svasta da je to Vrh spravica najbolja nena bolje, a BT file transfer ne mozes da koristis ejjj bruka.

Poslednja izmena:
Nešto si pogrešio, ip5 ima bolji displej, 100% sigurno jače osvetljenje od 1020, 1020 displej izgleda tamno za ip, klasa iznad bi bio dislej na ip. Mogu to da kažem jer sam imao 1020 i 5 i 5s i 6+. A što se tiče tog ip koji si gledao, jedino može da ima kineski neki loš displej, koji je menjan, pa onda ubačen neki škart jeftin, original sigurno nije, ako je takav kakavim ga opisuješ. Za ip možeš da kažeš svašta, ali da ima loš displej... o, to ne, to nikako ne. Ili nisi realan, ili je taj displej škart, originalan sigurno nije. I dalje je dobar displej 4s, a gde je 5, 5s... sve samo ne loši displeji, na svakom novijem modelu im je bolji displej. O 6 i 6+ da ne komentarišem, ne znam kako su ono odradili, ali je vrhunski. Dažbe se ostali frljauju nekakvim rezolucijama, kada to stavite pored ip... zapitate se onda kakvu tek rezoluciju treba da ima ip, ili koliko ovi fulaju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno