- Učlanjen(a)
- 30.03.2014
- Poena
- 99
Idem da čeprkam po temi o 930 da nađem link, svega mi.
Ali tvrditi da je iP kamera u bilo kom smislu je neodgovorno.
Ovde se polemise o telefonima a ne o kompakt aparatima. Pravi fotograf uvek nosi dslr i nema vremena a ni mesta da nosi bilo sta drugo. Telefon je tu da premosti taj jaz. I naravno da ce bilo koji compakt sa malo vecim senzorom dati duplo bolju sliku i od 1020 i od 808 i tu nema diskusije. Ali ovo sve sa ip6 mi je jako smesno. Ako je ko izvukao max iz malog senzora onda je to samsung sa svojim k zoom-om^ pa nisam mislio na neke drasticne razlike u detaljima i sumu kao kada poredis vga kameru i 808 :d i nisam mislio na low light gde su realno Nokie najbolje ali je cinjenica da ce svaki fotograf kao dzepno resenje pre izabrati dobar canon kompakt nego 1020. Uostalom pitaj martija, drajvera, deus-a i ostale iz bench foto sobe a onda pitaj boga za snagu 🙂
Ja ne tvrdim da je IP kamera generalno sposobnija samo im skidam kapu za ono sto su uradili sa malim senzorom 🙂
Pravi fotograf uvek nosi dslr i nema vremena a ni mesta da nosi bilo sta drugo
Ono sto pozdravljambkod IP je da su povecali sensor a zadrali rezoliciju, jeste 8mpx ali to je za korisnike IP sasvim ok.
808 je nesto najbolje sto je Nokia izbacila kao Camera Telefon i posle eto 4'god i dalje kida.
Senzor je samo malo veci ali je softver dosta bolji. Zato i cenim ono sto su uradili za najosnovniju turisticku/P&S smartfon fotografiju. Nista vise i nista manje od toga.
Apsolutno se slazem, bar sto se kamera na telefonima tice. Idealan bi bio hibrid 808 i 1020, znaci da spoje najbolje od oba uredjaja i jos malo unaprede neke stvari.
Samo ima tu jedan problem, sto ce Nokia N8 svejedno opet biti najbolja 🙂 🙂
Ja se stvarno nerazumem u fotografiju (niti ikada koristim kameru na telefonu), primetio sam na slikama da 1020 baš često omaši wb, ali to se posle ili prilikom slikanja može srediti, bitnije je da daje kvalitetniju sliku.
dođi sa s100 u vs shootout. postavljamo kropove ovde na forum, nema laži nema prevare. deal?
za tu cifru bolje kupi polovan dslr svega mi. preskupi su ti dobri kompakti stvarno... koliko su bolji od 808 toliko je dslr bolji od njih.Nemam jos S100 ali je u planu (prioritet je polovan RX100) ali to kad se skupe neke vece pare jer nije mala cifra u pitanju 🙂
čestitam, da te dugo i dobro služi 🙂Kako god, ja narucio 1020 😀
za tu cifru bolje kupi polovan dslr svega mi. preskupi su ti dobri kompakti stvarno... koliko su bolji od 808 toliko je dslr bolji od njih.
Kako god, ja narucio 1020 😀
e sad, aj da imamo i 1020, i rx100, i eos, i sony qx100, i jedan galaxy s5 recimo ... ... ... ... 😀Treba imati i jedno i drugo 😉
^ meni je problem sto sve sto zaradim (a to nije mnogo :d) ode na zivot i privodjenje faksa kraju ali i to ce se uskoro desiti pa ce se vremenom ustekati i za dslr i za rx 🙂 Nisam u fazonu da mi baba kupi nov dslr od 400e u win winu na penzionerski kredit od 24 meseca 🙂e sad, aj da imamo i 1020, i rx100, i eos, i sony qx100, i jedan galaxy s5 recimo ... ... ... ...
upravo tako 🙂Ma batalite vise ovu pricu. Velicina senzora je presudna za sve pa onda ide otvor blende pa sw peglanje gde trenutno niko ne radi posao kako treba jer ne mozes od g... napraviti pitu. Moze se peglati popunjavati pikseli i ostale gluposti ali tu je kraj.
ne bih ja kupovao i rx i dslr nikako 🙂^ meni je problem sto sve sto zaradim (a to nije mnogo :d) ode na zivot i privodjenje faksa kraju ali i to ce se uskoro desiti pa ce se vremenom ustekati i za dslr i za rx 🙂 Nisam u fazonu da mi baba kupi nov dslr od 400e u win winu na penzionerski kredit od 24 meseca 🙂
da, na ovim poređenjima prosto boli koliko je 808 blizu (ili bolja?) vrhunskih kompakta.Ne znam koliko ce se dobro videti ali jedini sajt koji je uvrstio 808 medju aparate.
Postavio sam i taj s100 i rx100 i sony 200v pa prosudite sami
Jel crne boje i sa Camera Gripom?
niko ne ratuje. ali ovakvo novinarstvo je veliki problem. obmane kojima se služe dovode do toga neki nepismeni šaban kad vidi ovo otrčaće i kupiće iphone, a ne nokiu. to ultimativno dovodi do toga da kompanije sa dobrim proizvodom, koje zaista pomeraju granice tehnologije ne mogu da dođu do izražaja od ovih retarda, i na kraju dođeš do toga da evo već dve pune godine mi nemamo pomaka u kamerama. eno ga onaj panasonic, ali i to je pitanje koliko je on bolji od 808, pogotovu jer nema ksenon.^ Ne menja se RX svaki dan, to bi ostalo resenje za dzep bar 5 godina 😉
Ali da ne idemo vise u off, ne znam cemu tolika polemika, test ko test, svejedno bi neko postavio. Odo na posao, nemojte mnogo da ratujete 🙂
ti si dobre slike pravio i sa c905, ide lumia 1020 u dobre ruke 🙂Jeste crna, ali ne znam da li dolazi sa gripom 😉 Trebala bi da stigne pocetkom nedelje.
Hidrogen, nadam se da hoce, posle C905 svaki telefon je avion 😀
Jeste crna, ali ne znam da li dolazi sa gripom 😉 Trebala bi da stigne pocetkom nedelje.
Neka te lepo sluzi i da pravis super fotke sa njim 🙂
Jeste crna, ali ne znam da li dolazi sa gripom 😉 Trebala bi da stigne pocetkom nedelje.
Hidrogen, nadam se da hoce, posle C905 svaki telefon je avion 😀
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari