Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma samo da je prihvatila Android, gde bi sad bili... dialer bi lagovao, ali boze moj, zato je kernel zajednica jaka 🙁

Ja nemam nikakav problem s dialerom na androidu.
O kom problemu konkretno pricas?
Nema potrebe da generalizujes,nisu svi android uredjaji Samsung.

Dzabe mu pricas kad on n.e r.a.z.u.m.e 🙂

@ Chobby

Evo ja imam problem sa dialer-om i imenikom jer umeju da laguju (sony ics 4.0.4) tj imao sam problem 🙂 To je sustina cele price, android kao mnogo kompleksniji os sa mnogo vise mogucnosti u vremenu hiperprodukcije prosto mora da ima odredjene probleme koji mogu lako da se rese i to cesto besplatno 🙂 Naravno ne opravdavam a i nervira me sto cesto fabricke verzije os-a imaju probleme ali daleko od toga da je to toliko strasno i da je os djubre. A da ne pricam sto je dosta ''lagova'' na JB nestalo.

Instalirah ExDialer & Contacts koji ima krs podesavanja i lepse izgleda od fabrickog i mogu da menjam teme po zelji, kada me smori, to je sustina androida. Ok, zalaguje malo i sa exDialerom par puta dnevno ali to je smesno i pre cu se ''pomiriti'' sa ovim nego sa YT aplikacijom koja ne radi ili cije je funkcionisanje pod znakom pitanja, u 2013 godini 🙂 Ili da ne znam sta mi je posrkalo bateriju.. cinjenicno stanje stvari.

Poslednja izmena:
Cinjenicno stanje stvari je da lupate napamet, odnosno 99% vas 🙂 SVAKI OS ce imati neke tripove, ne znam kako uopste bez blama tako nesto izjavite, kao da su Android teme u nekom skrivenom podforumu 🙂 Ej bre, pa Dialer laguje, ne skrivajte to, na vecini telefona skoro pa MORAS da zamenis rom, flesnes, rutnes, kernelujes.. da bi iole normalno radio, a ko bre to zeli da radi, gde zivite vi 🙂
Sve neki YouTube znalci, svi sve znaju.. ja barem imam i mid-range Android od pre godinu (i po) u kuci, koji je kostao 15000 na paketu od 1500 din, raspad totalni od telefona.. I koji god da uzmes, neko ce ti reci, "pa gde si bas taj uzeo"..

na vecini telefona skoro pa MORAS da zamenis rom, flesnes, rutnes, kernelujes.. da bi iole normalno radio, a ko bre to zeli da radi, gde zivite vi 🙂

Totalna zabluda i glupost, neupucenih. Vidi se da nisi nikada flesovao nista. Evo da vam razbijem iluzije na brzaka, posto vidim da o tom "flesovanju" pricas iz sedme ruke. Pojam kuvanog roma u pravom znacenju te reci bi bio cyanogen, aokp ili paranoid, koji nikako nije obavezan. Sve druge modifikacije stock romova su u vecini slucajeva nista drugo do skup modova koje mozes ti pojedinacno sam da nadjes spakovani u jedno, i razlike u brzini ne postoje u odnosu na stock rom.

PS. wildfire je uvek bio djubre, tako da.

Poslednja izmena:
Ne pricam za Wildfire..

I one v je isto to. E sada sto je neko bio lud pa dao za njega 15000 na ugovor to je druga stvar. Taj model nije imao nikakvu buducnost, koliko mu je paznje posveceno dobro da uopste butuje.

Poslednja izmena:
@ boris kernel

Pricas za One V koji je produkt posrnulog htc-a i koji je ok fon sto se tice izrade itd ali bese preskup i ubija ga stari Sense.

Znaci ti si koristio najvise krsinu od Wildfire-a i One V koji ne radi normalno, da si koristio malo duze neki dual core Android nize srednje klase sa ICS ne bi tako pricao a da ne pominjem na JB ili neki bolji fon.

Ej bre, pa Dialer laguje, ne skrivajte to, na vecini telefona skoro pa MORAS da zamenis rom, flesnes, rutnes, kernelujes.. da bi iole normalno radio, a ko bre to zeli da radi, gde zivite vi

To sto dialer laguje je veliki propust samsunga i sony-a ali samo na ICS a i tu moze da se resi prostom instalacijom jedne od toliko besplatnih aplikacija. Slazem se da ima nebuloznih problema na Androidu i prvi sam ja tip korisnika koji hoce da sve bude premium i radi kao sat. Ali definitivno Android nije bagovito djubre kao pre GB, ICS i JB su odlicne verzije a kapiram da ce KLP pokidati.

A i realno, da je Android toliko djubre a WP8 toliko bolji, procenat zastupljenosti na trzistu bi bio drugaciji, cak je i raspala bada bila malo bolja/zastupljenija od WP 7 (postoje podaci na netu) i da je Samsung oziveo taj os i izbacio 3.0 verziju za sve stare bada uredjaje pitanje je koliko bi WP8 sada bio ispred jer Samsung nije stedeo na hardveru i izradi bada telefona.

Svaki os ima mane ali prosto je nemoguce da toliko ljudi koristi Android a da os ne valja.

Poslednja izmena:
Svaki os ima mane ali prosto je nemoguce da toliko ljudi koristi Android a da os ne valja.

Kad sam to ikad rekao, vi to pricate za WP8 koji ste videli na YT-u, tu je razlika. Toliko ljudi koristi jer iskace iz frizidera i svako ga ubacuje, jos malo pa i Matijevic i Crvenka.. da ne pominjem sto svako moze biti dizajner.
Aj bar nemojte napamet da pricate, ja se zezam za kernele i romove, probao jednom i maksimalno neprijatan ekran me docekao, a bila prica da je next-next.. Cesto iz dosade gledam skoro sve teme za telefone koje imaju, i ne znam kako vas nije blam da nesto pricate za WP8..
Odmazete bezveze ljudima koji su iskreno zainteresovani..

I kao sto rekoh, sta god da uzmes bice "a gde bas taj, pa to je krs, to je svako znao"

Poslednja izmena:
android kao mnogo kompleksniji os sa mnogo vise mogucnosti

Svaka tebi cast ako si u stanju da uporedis kompleksnost linux i win kernela, pogotovo sto ovaj drugi ni nemas predstavu kako je implementiran. Ili pricas o korisnickim aplikacijama i njih uporedjujes?

Gro primedbi koje se odnose na WP8 je vezan za app eko sistem, ne za sam OS. Medjutim, ono sto je meni najociglednija razlika jeste veca fluidnost UIa u odnosu na Android, a u rangu iOSa. Da stvar bude gora po Android, tu prednost u fluidnosti WP8 postize sa dosta slabijim hardverom (bio on Nokia, HTC ili Samsung), sto ne znaci da se obavezno i mora stavljati slabiji hardware. Na zalost, proizvodjaci za sada pribegavaju ustedama na racun snage hw-a.

Svaka tebi cast ako si u stanju da uporedis kompleksnost linux i win kernela, pogotovo sto ovaj drugi ni nemas predstavu kako je implementiran. Ili pricas o korisnickim aplikacijama i njih uporedjujes?
jes da je 5AM ali koliko ja vidim čovek je napisao kompleksnost OSa a ne kernela?

Gro primedbi koje se odnose na WP8 je vezan za app eko sistem, ne za sam OS. Medjutim, ono sto je meni najociglednija razlika jeste veca fluidnost UIa u odnosu na Android, a u rangu iOSa. Da stvar bude gora po Android, tu prednost u fluidnosti WP8 postize sa dosta slabijim hardverom (bio on Nokia, HTC ili Samsung), sto ne znaci da se obavezno i mora stavljati slabiji hardware. Na zalost, proizvodjaci za sada pribegavaju ustedama na racun snage hw-a.
nema prednost u odnosu na android nego u odnosu na (npr) samsungovu implementaciju "obogaćenu" touchwizom...
pogledaj kako radi nexus 4 i kaži mi šta to može da bude fluidnije, gde, kako?

Ne vredi, na ovaj ili onaj nacin se uvek uhvate.. za kernel.

Ali nema smisla polemisati a i ovo je EOS tema pa ..

Poredjenje sa GS 4 Zoom

[YOUTUBE]M2BMxqyijoU[/YOUTUBE]

zasto bi neko uzeo s4 zoom kad je tako glomazan, ruzan... i s4 zoom je kamera sa funkcijama telefona tako da kad neko hoce da uzme telefon ne kapiram zasto bi uzeo s4 zoom :/

Samsung ima toliko para da može da proizvede i laptop sa telefonom(i to sa onim kao fiksni da podižeš slušalicu) čisto da vidi kako će da reaguje tržište

Borise u redu WP8 jeste brži i fluidniji od većine Androida ali kome je to trebalo taj je već uzeo neki iPhone...čiji "ekosistem" je jedno 10 puta bolji od WP8 🙂

Samsung ima toliko para da može da proizvede i laptop sa telefonom(i to sa onim kao fiksni da podižeš slušalicu) čisto da vidi kako će da reaguje tržište

Bas tako, evo izbacuju sad onaj flip android sa specifikacijom nize klase i cini mi se da sam video da ce cena biti oko 800$, jednostavno - je6e im se da li ce da prodaju 1000 ili 1000000 takvih telefona, pa onda sprdnja sa badom, sada i sa tizenom.. a da ne pominjem koliko verzija jednog istog modela imaju, posebno za Aziju 🙂

A Lumia 1020 vs GS Zoom.. naravno Nokia ima mnogo vise smisla i prakticnija je i ima bolju kameru.

jes da je 5AM ali koliko ja vidim čovek je napisao kompleksnost OSa a ne kernela?

Ma slazem se na nije OS samo kernel, ali ljudi kad kazu OS misle cesto i na YouTube, sl... a sta nema veze direktne sa samim OSom.

nema prednost u odnosu na android nego u odnosu na (npr) samsungovu implementaciju "obogaćenu" touchwizom...
pogledaj kako radi nexus 4 i kaži mi šta to može da bude fluidnije, gde, kako?

Do sada sam maltene samo Android i koristio, i nikad Samsunga.
Uhvatio sam se nexus 4 dosta puta i fluidnost toga je na zavidnom nivou. I sto se mene tice, sto se same upotrebljivosti i funkcionalnosti tice, ni nema potrebe za vecom fluidnoscu, medjutim, kad sam jednom dohvatio iPhone 4(s) (=> donekle matoro) na nedelju dana, shvatio sam da moze dosta fluidnije 🙂 isto je bilo i sa WP8.
Ali, opet, nit je fluidnost UIa kljucna stavka smartphone OSa (makar ne na ovom nivou na kom su sada Android, iOS i WP8. Android v2.x.y je vec druga prica), niti to utice na upotrebljivost i funkcionalnost sadasnjih Android telefona.

A i slazem se sa NSXom, kome je do fluidnosti, taj ima iOS odavno 🙂

iPhone, da.. oni koji zele toliko da daju za telefon, milioni drugih ne zele. Ja sam za 40e dobio takvu ili dosta slicnu fluidnost sistema, sa meni, mnogo zanimljivijim i lepsim UI-om..

Da samo što uz iPhone tj. iOS fluidnost dobijaš i vrhunsku kameru i vrhunske aplikacije (da ne pričamo samo i broj tih aplikacija) i još da malo i uradiš telefon po volji, a ne da ostaneš na kockicama.

Svi uzimaju iPhone uz ugovor i onda i ne ispadne puno većinom je 199$ + contract, njima odgovara, a i u Evropi...

Kod nas da ga ima kod operatera isto bi bilo + što bi mogao preko oglasa da ga nadjes za 370-400e kao i za sve ostale telefone high telefone.

A i ne može se uporedjivati iPhone sa tvojom lumiom 520. Da su u istom cenovnom rangu, pa ajde, ali koliko je skuplji toliko je i bolji.

U kojoj god kombinaciji to je 3 puta skuplje nego sad koliko sam dao, i mnogi ne zele toliko da daju za telefon, a dobio sam tu glatkocu u radu i po meni dosta lepsi OS.

Ti koji ne zele toliko da daju ne treba ni da uporedjuju ta dva telefona.

Ko bre uporedjuje, pitam se nekad jel iko ikad procita vise od dve reci u postu :d Rekli ste uzmi iPhone ako ti je do fluidnosti, ja odgovaram da ne zelim toliko da dam za telefon, i ne dopada mi se UI uopste, a sa WP8 uz dosta manje kinte moze da se dobije to glatko iskustvo u radu..

🙂 hoces da kazes da tema nema veze sa nizim segmentom? 😀

Elem, ima li ove Nokije 1020 kod nas da se kupi u bilo kojoj varijanti?

Upravo to... u nizem segmentu Android ne moze da ponudi to zbog jacine hardware-a, a kamoli iOS koga ni nema u nizem segmentu.

u redu, ali iPhone 4S vrhunski ocuvan nije bas previse skup danas a opet je mnogo bolji od WP telefona za te pare

Da uzimam godinu, dve star telefon, koji opet ne priznaje nasu zemlju na mapi uopste, ima li navigacija krstena za Srbiju uopste na iOS-u? Kako umete da oterate teme na totalno drugu stranu vasim YT iskustvom..

Naravno da ima krštena navigacija - iGO, Navigon, Garmin, Sygic itd.

sto vi volite da skrecete sa teme svaki put 😀
idite na bf i popite pivce za zivce i razumite da svako ima svoj ukus, za mene iOS je ocajan i nikad ne bi uzeo iphone (sam izgled), android ne bi uzimao jer mi se ne svidja izgled ali je cinjenica da je najbolji a wp8 mi je najlepsi ali ima nekih mana preko kojih mogu da predjem 😛

sta vi mislite za koliko ce se spustiti cena od 1020 posle gdr3 kad dodju novi quadcore modeli sa fullhd rezolucijom ?
msm 700 e ili koliko god da sad kosta previse je za njega :/

Nazad
Vrh Dno