Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ma lik bre prodaje bulju za pare, to su sve plaćeni testovi.

Poslednja izmena:
Pominjes full manual mod, ja neznam mozda u poslednjem update-u ima, ovde stock kamera na nexusu ima uglavnom basic stuff http://www.youtube.com/watch?v=USnLmAxC_Tk

@Duk da pratis taj sajt malo duze, video bi silne kritike koje su pripisali Nokiji povodom 1020 problem sa wb u jpg modu, pa onda zasto je 1520 dobila raw pre 1020...itd

Ma nije pitanje moda, sta ce ti mod kad kamera nema performansu da izvede stvari iz moda, 1020 i ne moze da koristi stok kameru, nego mora nokia kamera da se skine, a licno nisam neke probleme primetio sem kad preteras sa zeljama.To je ipak smartfon..

Pominjes full manual mod, ja neznam mozda u poslednjem update-u ima, ovde stock kamera na nexusu ima uglavnom basic stuff http://www.youtube.com/watch?v=USnLmAxC_Tk

@Duk da pratis taj sajt malo duze, video bi silne kritike koje su pripisali Nokiji povodom 1020 problem sa wb u jpg modu, pa onda zasto je 1520 dobila raw pre 1020...itd

pominjao sam full manual mod na 1020, a ako protivnik nema full manual njegova stvar, onda slikaš najbolje što može. i kažeš: evo vam ljudi ista scena najbolje što može 1020, i ista scena najbolje što može galaxy s4. i gotovo.

inače nokia camera je 3rd party, jel tako? treba da se slika stock kamera aplikacijom na 1020?

a razlika je tolika da samo u jednom podesavanju prostorija sa 5% osvetljenja moze da izgleda kao da je izbacena napolje na sunce, a mogu da postujem razliku u auto i manuelnom modu ;P

stok aplikacija ne fungcionise na 1020..ili je do mog telefona

Poslednja izmena:
Kako moze biti Nokia Camera na Nokia uredjaju treca strana... LOL dolazi u paketu i nemora da se skida vec je u telefonu, koristi direktno fw Amber, Black, Cyan drivere.

na 930 radi i nokia camera i stock app, na 1020 iskreno nisam ni probao da li radi stock 😀

pitanje za dejana: kako može biti google camera na androidu treća strana?

koliko sam shvatio (nemam android flagship), ali android 5 će u google camera app doneti full manual mod, naravno na telefonima koji podržavaju to.

Poslednja izmena:
Naravno da radi , limit 5mpx i to naravno obicnih bez pv moda, nije losa za Nubare 😀 jedina prednost je brzina okidanja i generalno brzi start up same app.

Poslednja izmena:
koji si ti optimista, stock kamera aplikaciji na wp si našao prednost 😀

kod mene uopste ne radi, samo izadje iz ap cim kliknem na stok kameru..

@hidro nema još Android 5 na note. Nema Google camera još ručne kontrole ali ima par njih koje to podržavaju. + raw

@dejan ne vidim što je problem 3rd party app ako je fabrička loša? Ako je cilj što bolja fotka, koristiš sve što možeš da dođeš do nje. Ako se radi test za indijance onda naravno možeš da fotkaš i iz notepada

Poslednja izmena:
slažem se sa ovim. ako stock kamera aplikacija ne izvlači maximum iz kamere, onda to nije maximum koji kamera može da pruži.

inače šta misli taj samsung? izbaci flagship i ne stavi mu poslednji android.... tuga...

Nije bio još aktuelan LP tad ali verujem da će ubrzo stići, S5 je negde već počeo da ga dobija.

što google telefoni dobiju prvi update uvek? jel namerno ne dele ostalima na vreme, ili su ostali smotani da brzo naprave update za svoje telefone?

@hidrogen.net, šta misliš o slici? Slikano sa G2. Još manji snezor od note 4.
http://forum.benchmark.rs/showthrea...efona-THREAD!!!/page473&p=4019021#post4019021

Inače, realan i fer test bi bio, da se uradi na automatici, a onda jedan sa istim podešavanjima. Onda, ko voli nek bira šta voli. Mada, da ima potražnje za ovakvim testovima (sa ručnim podešavanjima), sigurno bi ih radili. 99% ljudi izvadi, opali i šeruje na viber, fb...

što google telefoni dobiju prvi update uvek? jel namerno ne dele ostalima na vreme, ili su ostali smotani da brzo naprave update za svoje telefone?
Pa valjda zato što Google i pravi taj OS 🙂
mada ovaj put je veliki napredak, Motorola, LG pa i Samsung su jako brzo reagovali i izbacili update za par modela. Definitivno su sad imali source i pre izbacivanja.

@hidrogen.net, šta misliš o slici? Slikano sa G2. Još manji snezor od note 4.
http://forum.benchmark.rs/showthrea...efona-THREAD!!!/page473&p=4019021#post4019021
video sam sliku i ne znam šta da mislim. jer na flickr ne pišu informacije o slici, znači da je obrađivana. dobra slika svakako. video sam šta sve može g2, pa i ti si sa njime odlične slike pravio. dobro me podseti da odem da podelim fav na flickr sad kad sam se ulogovao.

Inače, realan i fer test bi bio, da se uradi na automatici, a onda jedan sa istim podešavanjima. Onda, ko voli nek bira šta voli. Mada, da ima potražnje za ovakvim testovima (sa ručnim podešavanjima), sigurno bi ih radili. 99% ljudi izvadi, opali i šeruje na viber, fb...
tačno je, ali mislim da bi trebali da postoje testovi na kojima se vidi šta stvarno koja kamera može. da se izvuče max.

Pa valjda zato što Google i pravi taj OS 🙂
mada ovaj put je veliki napredak, Motorola, LG pa i Samsung su jako brzo reagovali i izbacili update za par modela. Definitivno su sad imali source i pre izbacivanja.
ma jasno je to da google pravi os, ali zašto ne da source svima na vreme, pa da svi roknu update u isti dan ili tako nešto...

au u sta se ova tema pretvorila u Andro zonu...kanal

nikad nisam razumeo ljude koji samo jednu priču furaju, u nokia temi ne sme da se pomene android, u s5 temi ne sme da se pomene nokia. aman, postoje i drugi uređaji na svetu nije 1020 bogom dana.

video sam sliku i ne znam šta da mislim. jer na flickr ne pišu informacije o slici, znači da je obrađivana. dobra slika svakako.
Nije slika obrađivana, gledao sam exif na ko zna koliko njegovih slika, ne obrađuje slike. Ima dosta njogovih noćnih na flickr nalogu. Moguće da je koristio drugu app za slikanje, pro capture 2, ili kupljenu lg sa marketa. Zna da slika i iskoristi podešavanja. To što je izvukao sa G2 (naravno sa fix kamere, bez fix ovo ne ide ni blizu, samo LG da dotera saoftver još, pa on će kidati sve, G4 je model od koga treba dosta očekivati), neko ne izvuče sa mnogo boljim uređajem. Skidam mu kapu, kao i G2 sa malim senzorom. Samo dokaz koliko softver znači u obradi slike, zato apple razbija.

pa mora da ima shutter speed, iso vrednost i slično, čime god da je slikana slika. si siguran da nije prošla obradu?

nikad nisam razumeo ljude koji samo jednu priču furaju, u nokia temi ne sme da se pomene android, u s5 temi ne sme da se pomene nokia. aman, postoje i drugi uređaji na svetu nije 1020 bogom dana.

To nisam rekao , ali po tvojoj nekoj filozofiji u BMW-u komentarisu FIAT-A. Nit ima reda nit ista...

pa nije oftopic komentarisati kameru android telefona ovde, jer je ovo generalno tema o kamerama, 1020 se samo oko kamere vrti, ostalo je prosečan, nema ama baš ništa što ga izdvaja da sad kažeš: e vidi ovo je extra telefon. čak ima više mana nego što bi smeo. ali komentarisanje softvera android telefona jeste offtopic, sorry. a i nismo puno.

pa mora da ima shutter speed, iso vrednost i slično, čime god da je slikana slika. si siguran da nije prošla obradu?

Nema, slikano je stock kamerom. G3 rom na G2, G3 rom ima najnovije drajvere tj. fix koji pominjem. Siguran da nije obrađena. Ako neko nađe dokaz, neka nas uputi.

da li je moguće da neka kamera, kamera program, šta god stvori sliku da ne upiše shutter speed i iso vrednost u fajl?

sad sam pogledao tvoje slike sa g2 na flickr, uredno stoji koji je shutter speed i koja vrednost.

sa onom slikom je nešto čačkano sigurno.

vidi kropove:
pogledaj ovaj smush
smush.jpg

ovi ljudi kao da su četkicom slikani
ljud.jpg

nešto je čačkano sa ovom slikom. ako nije, onda g2 softver žestoko muva nešto.

Poslednja izmena:
^ moguce je, kada se koriste neki fabricki modovi (npr night/night scene, twilight itd) exifi telefona nekih proizvodjaca nemaju te podatke, npr samsung (samo u odredjenim modovima). Ili ako se koristi neka aplikacija iz marketa, xda rom.. podazi mogu da izostanu i tada.

Inace mislim da ta fotografija nije obradjena (a i ostale) velicina je 2.3Mb.. inace lik ima najbolje G2 fotografije na forumu, uz Ivana I ali najbolje low light. Konkretno ova o kojoj se prica meni nije nista spektakularno, solidna je za kameru androida i to je to, mislim da ima i bolje LL ali i tu se vidi veoma agresivno uklanjanje suma lg softvera.

Ovo je debeli OFF, tema je o 1020 samo je ovako degradirate, imate temu o LG G2 a ne ovde kojekakve gluposti da postujete... Ovo je vec da admin sredi, ima sta da se brise.

Poslednja izmena:
Baraba,hvala 🙂
Slika nije obradjivana milion posto. Ovo je novi fix 5.2.4 sa kupljenom XCam aplikacijom preko marketa. Nije puno radio manuelni mod,jer bi se objekti pomerili,i slika onda nebi imala tu car

žestoko pegla softver telefona. samo mi nikako nije jasno kako trpiš da ne znaš osnovne podatke o svojim slikama? koji je iso bio tamo i ss? ono je bio ekstremno brz ss s obzirom da su ljudi koji se kreću smrznuti, znači iso je otišao u milion. onda je radio agresivni nosie remove koji je napravio ljude da izgledaju kao da su od plastelina, a pogubio detalje i napravio mrljotinu od scene. isto bi dobio da si to sve uradio ručno u photoshopu. ne volim ti ja te softverske obrade -.-

inače odlična je slika, tehničke priče su nešto drugo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno