Šta je novo?

NOD 32 deinstaliran forever

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Deinstalirao sam ovo s...e u verziji 2.7, posto sam ga redovno updateovao i radi scan i naravno nije naso nista, pa cak ni trojanca kojeg sam namerno skinuo sa neta i podmetnuo mi ga. Zato ga je AVG odmah prepoznao kao i jos 3 neka install.exe-a u Tempu.
Moze neki komentar vezano za NOD 32, posto sam se naslusao toliko hvalospeva da sam ga zbog toga i kupio.

Hm i meni nije našao neke trojane koje je adaware i Spybot našao lagano.. Ne znam šta se dešava sa NOD-om.

Pa nista nije savrseno! A kakva su ti bila podesavanja?? Meni ce biti instaliran forever :)

ma ostali AV nalaze neke bezazlene gluposti i prijavljuju kao neku stetocinu(nije bitno da li je virus,trojan,crv ili nesto sasvim drugo) jer na taj nacin pokusavaju da izgrade sebi ime i probiju se na scenu kao kvalitetni AV.ja imam NOD32 3 god. i za to vreme je perfekno odradio posao.zato slobodno vrati NOD i zaboravi na druge AV koji prijavljuju svasta.mada najbolja je kombinacija NOD32,bilo koji firewall i adaware1.06.mada neki stavljaju i neki anti spyjware programe ali nema potrebe.

Ja se slazem sa ovim gore...nod32 + firewall + spybot s&d...

Hmmm, ja takodje oko tri god. koristim NOD, i sasvim sam zadovoljan. Mozda si imao neku trial verzija, koja se cudno ponasala...:)

meni se nod super pokazao ,samo mi istice licenca za mesec dana pa cu videti sta cu dalje

Odavno je poznato da je NOD busan k'o sir. Ne znam ko te terao da ga kupujes pre nego sto si istestirao program, ili bar uporedio nekoliko razlicitih varijanti.

Najbolji je komentar kako razni AV softveri prijavljuju kojekakve gluposti (sto je tacno da se desava), zarad izgradnje imena (sto je glupost), te da se slobodno vrati NOD, iako je covek namerno skinuo trojanca i podmetnuo ga, sto NOD nije registrovao...

Odavno je poznato da je NOD busan k'o sir. Ne znam ko te terao da ga kupujes pre nego sto si istestirao program, ili bar uporedio nekoliko razlicitih varijanti.

Najbolji je komentar kako razni AV softveri prijavljuju kojekakve gluposti (sto je tacno da se desava), zarad izgradnje imena (sto je glupost), te da se slobodno vrati NOD, iako je covek namerno skinuo trojanca i podmetnuo ga, sto NOD nije registrovao...

Barem neko da je razumeo sta sam rekao.Probajte to i sami. Trojana imate da skinete gde hocete. Pogotovo su najbolji ovi tipa "Vista-Final-Crack" gde u komentaru na taj fajl jedno 100 usera tvrdi da je Trojan, a Kaspersky kod mog druga ga regularno nadje. Posle ovoga NOD nikad vise. Dzaba bacih 30 i kusur evra

Ma kakav bre NOD32. Ljudi da nahvalise samo ne znam zasto.
Jos si ti jedan od ludjih likova koji se resili da kupe isti!!!!
Probaj Avast 4.7 Home Edition. Em besplatan em radi kao svajcarski sat.

Ja sam NOD32 posle nekoliko meseci koriscenja zamenio besplatnom verzijom AntiVir-a jer mi je ladno propustio jednog trojanca. AntiVir-om sam prezadovoljan i nemam nameru da stavljam bilo sta drugo.

Poslednja izmena:
Povecaj mu nivo uzbune (ne znam gde se to bese podesava, nemam sada nod32) i pronaci ce ti trojanca

ja sam ga koristio neko vreme posle 5 godina kasperskog i nisam imao problema..vratio sam se posle na kav i nije bilo niceg loseg na kompu...ali mi se ne svidja bas zbog toga sto je na mnogim testovima propustao trojance a najvise mi je smetalo sto ima crva koji direktno njega napadaju..uglavnom..nemam lose reci za njega ali ipak se ne odvajam od kasperskog :)

ne bih ga menjao ni za jedan drugi AV. iskustva su razlicita kao i ukusi ali ja sam sa NOD-om preeeeeeeeeezadovoljan.

ja sam ga koristio neko vreme posle 5 godina kasperskog i nisam imao problema..vratio sam se posle na kav i nije bilo niceg loseg na kompu...ali mi se ne svidja bas zbog toga sto je na mnogim testovima propustao trojance a najvise mi je smetalo sto ima crva koji direktno njega napadaju..uglavnom..nemam lose reci za njega ali ipak se ne odvajam od kasperskog :)

Bez da komentarisem ovo ali ja sam sa KAV-a presao zato sto je bas njega nekoliko puta uspesno crv inficirao pa je hteo da brise samog sebe :D, treba znati podesiti NOD

Ne menjam NOD32 ni za koji drugi antivirus. U kombinaciji sa firewallom i S&D je nenadwebiv :)

Barem neko da je razumeo sta sam rekao.Probajte to i sami. Trojana imate da skinete gde hocete. Pogotovo su najbolji ovi tipa "Vista-Final-Crack" gde u komentaru na taj fajl jedno 100 usera tvrdi da je Trojan, a Kaspersky kod mog druga ga regularno nadje. Posle ovoga NOD nikad vise. Dzaba bacih 30 i kusur evra

pa nista, daj meni ID i pass, da se ne muchim vishe :d

Ne menjam NOD32 ni za koji drugi antivirus. U kombinaciji sa firewallom i S&D je nenadwebiv :)

Nemoj da shvatis ovo licno, ali koliko je NOD32 nenadwebiv najbolje se vidi iz prilozenih slicica koje sam upecao na http://virusscan.jotti.org/ za nekih 15-ak minuta povremenih osvezavanja stranice. Ako si voljan da pecas rezultate sat-dva na pomenutom sajtu dok surfujes, ovakvih se slika mozes nagledati poprilicno.

Prilozi

• NOD32.jpg
    NOD32.jpg
    51 KB · Pregleda: 163
  • NOD32-2.jpg
    NOD32-2.jpg
    48.4 KB · Pregleda: 115
  • NOD32-3.jpg
    NOD32-3.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
Ja koristim NOD32 vec 2 godine i zadovoljan sam. Vise puta sam imao upozorenje o nekoj gamadi i sve je uspesno resio.

Bez da komentarisem ovo ali ja sam sa KAV-a presao zato sto je bas njega nekoliko puta uspesno crv inficirao pa je hteo da brise samog sebe :D, treba znati podesiti NOD

Ovo je koliko se ja secam najkasnije bilo moguce sa verzijom 4, sve kasnije verzije su imale zastitu od ovog. Ne izbacuju se nove verzije AV softvera slucajno. Ipak, kaspersky je nesumnjivo daleko ispred Nod-a po pitanju zastite sistema.

Ja koristim NOD32 vec 2 godine i zadovoljan sam. Vise puta sam imao upozorenje o nekoj gamadi i sve je uspesno resio.

po meni nije poenta da antivirus samo resi pitanje te gamadi...vec da detektuje sve moguce vrste virusa i svega ostalog...ja kav koristim mnogo dugo...povremeno sam ga skidao i stavljao druge antiviruse i nikada nije bilo nikakvih problema...ovo nije favorizovanje kasperskog vec samo moje iskustvo...i ono sto ljudi pricaju da kav jede mnogo resursa je netacno...trosi manje od nod-a sto se moze videti u task menadzeru izuzev sto je kav poznat po sporijem skenjiranju fajlova...i da ne zaboravim...kav uvek treba staviti na sveze instaliranu masinu i konfigurisati mu 2-3 stvari i radice kao sat :)

Moram i ja nesto da dodam jer vidim da hvalite kasperskog i smatrate da je bolji od nod-a. Moja iskustva su sledeca: kaspersky sam imao i nasao mi jedan virus medjutim nije uspeo da ga skine naravno sa poslednjim updeteima. Ispricam ja drugarima sta je a oni mi savetuju da predjem na nod jer je definitivno najbolji. Tako sam i uradio, kasper deinstall stavio nod 32, update i vidi sad: NE DA JE BEZ PROBLEMA SKINUO ONAJ VIRUS STO KASPER NIJE MOGAO NEGO JE I NASAO 5!!! DRUGIH ZA KOJE KASPER NIJE NI ZNAO :D I NARAVNO USPESNO IH SREDIO....I od tada koristim nod 32 i veoma sa zadovoljan sa istim ;) Eto to su moja neka iskustva al kao i svemu izgleda i u ovome ljudi ne dele isto misljenje

Deinstalirao sam ovo s...e u verziji 2.7, posto sam ga redovno updateovao i radi scan i naravno nije naso nista, pa cak ni trojanca kojeg sam namerno skinuo sa neta i podmetnuo mi ga. Zato ga je AVG odmah prepoznao kao i jos 3 neka install.exe-a u Tempu.
Moze neki komentar vezano za NOD 32, posto sam se naslusao toliko hvalospeva da sam ga zbog toga i kupio.

Sve je to posledica neznanja. Nod32 sa out of the box podešavanjima nije efikasan. Overi ove linkove što je Alexandar postavio pa onda pokušaj sam sebi da ga smestiš ;)

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509

I još jedna stvar. Očekivati od nod-a da detektuje ono što detektuje ad aware se je čista glupost.

Ovo je koliko se ja secam najkasnije bilo moguce sa verzijom 4, sve kasnije verzije su imale zastitu od ovog. Ne izbacuju se nove verzije AV softvera slucajno. Ipak, kaspersky je nesumnjivo daleko ispred Nod-a po pitanju zastite sistema.

Leksa vidim da si redovan kada treba da se pljuje po nodu. Ima te u svakom threadu vezanom za AV programe.

Nemoj kritikovanje NOD-a da shvatas licno i ja volim da ga malo pljucnem jer, jednostavno, nije toliko dobar koliko ga ljudi hvale i koliko se reklamira, a jos pri tom kod nas kosta 50 eura.

Moje iskustvo je da ne moze da detektuje nista vise od besplatnog AntiVir-a bez obzira sto na av-comparatives postize malo bolji rezultat. Ta razlika, cak i ako je stvarna, ne vredi 50 eura.

Leksa vidim da si redovan kada treba da se pljuje po nodu. Ima te u svakom threadu vezanom za AV programe.

Nisam bas redovan, samo kad vidim da se preteruje u hvaljenju NOD-a, a sve na osnovu "manjeg opterecivanja sistema". Kao da je to jedini parametar za odredjivanje kvaliteta AV programa (na zalost, za NOD to i jeste glavni i verovatno jedini kvalitet). Naravno, medju "promoterima" sigurno ima i licno zainteresovanih, tako da se stvara odredjeni hype koji je daleko od realnog kvaliteta programa.

evo sta je kav 6.0.2.614 nasao posle 9 meseci koriscena noda sa extra podesavanjima,a kleo sam se u nod32

Prilozi

• 2007-02-09_205740.png
    2007-02-09_205740.png
    38.5 KB · Pregleda: 138
nije to krek imao sam licencu za nod,to je sasvim nesto drugo

Najbolja zaštita je surf pod običnim user-om, regularni sajtovi, pa tek onda AV, firewall (tipa zone alarm koj i nije baš za početnike) i neki antimalware program (s&d i adaware) teško je reći koji je najbolji lično preferiram NOD32 jer zaista opterećuje malo mašinu za razliku od Kav koji opterećuje ipak malo više. Ima razlike i u običnim i korporativnim verzijama pa u vreme dok sam imao Norton 2003 a posle i 2004 koji je ubijao mašinu koliko je bio spor korporativna verzija 8 radila je kao sat.

@joriq i meni se tako čini :)

Nazad
Vrh Dno