Šta je novo?

NOD 32 deinstaliran forever

Zadnje 3 godine koristim NOD32, relativno sam zadovoljan njime mada se u poslednje vreme pokazalo da su i ostali AV programi sustigli pa vec i presisali gore pomenutog. Pre nod-a sam koristio Avg (Grisoft) koji je leg'o posle KAV-a a razlog je bio slican negde unapred pomenutom, naime Avg mi je pronasao 4-5 trojanca koje Kav nije registrovao, da bih posle nekoliko meseci ponovio utakmicu u malo izmenjenom sastavu(Nod i Avg) gde se Nod pokazao neuporedivo boljim i ubedjen sam do skora i najbojim(do pre nekih 10-ak meseci).
Hocu da kazem da je sve relativno, trenutni rezultati pokazuju da su AV takmaci vrlo blizu jedni drugima pa je trenutno samo stvar ukusa koju ce te zastitu koristiti(ovde mislim na nekih 5-6 AntiVir software-a da ih ne nabrajam, medju kojima recimo i Avira AntiVir trazi a bogami i nalazi mesto pod suncem ).
Znaci koristite ono sto vam najvishe odgovara, niko vas ne primorava da nesto kupujete i koristite bez prethodne provere vec sam po necijoj preporuci...
Pozdrav!@

Poslednja izmena:
E ljudi malo off topic:
Od besplatnih sta je najbolje:
Avira
Avg
Avast

Sa Avastom sam pre imao muke, avg je pre koliko znam bio busan, dok mi je avira nepoznata. Moj ortak je iz nekih njegovih ubedjenja presao sa avire na avg, al ne znam da li je avg stvarno najbolji besplatni.
Poz

NOD 32 + firewall - onda uraditi povremenu proveru sistema nekim drugim AV-om.. Meni NOD sasvim lepo radi, odnosno nema šta da radi, izbor sajtova je veoma bitan ;)

da, NOD32 treba znati podesiti! ja ga imam vec 3 godine, i NIKADA nista nije propustio!

koristim KAV kao non-permanent AV, nikad nista nije nasao sto NOD nije. Mada, sve to me potsjeca na pricu koji je kondom bolji i sa kojim neces fasovati neku boleshtinu, a najbolja preventiva je pazljiv izbor partnera/sajtova :D

Moje iskustvo sa pravilno podesenim nodom je odlicno, s vremena na vreme (1 u 3 meseca) preskeniram sistem sa nekim drugim AV-om (Kaspersky najcesce) i nikada nisam naisao na neki virus koji je NOD32 propustio.

Pamet u glavu prilikom surfa i skidanja mejlova uz redovne zakrpe windows-a i ne bi trebalo da bude problema sa virusima.

Vrh Dno