Šta je novo?

Noctua NH-D14

laki jesi mozda imao u vidu NH-C12P SE14? ja ga koristim jos od letos,platio ga oko 4500 dinara,2500k na 4,5 leti ga nisam video preko 55c u full loadu sto se tice igara a prime i ostale benchmark igre ne igram xD
http://www.techpowerup.com/reviews/Noctua/NH-C12P_SE14/

Imao sam i taj u vidu al ni taj nisam nasao kod nas. Znaci provrteo sam sve varijante sto postoje. Zato sam i dao oglas da bi kupio D14 al ocigledno nesto nemam srece.

Trazicemo neku varijantu jer ovaj box cooler je njesra zivo. Pokreneme neki pprogram temp skoci na 69C

@ Laki

Evo ja vec danima pokusavam da nadjem neki dobar cooler..Obisao sam danas NS i uzduz i popreko tragajuci za NH-D14..naravno niko je nema na stanju,a nemaju pojma ni kad ce je biti..

Posto ne idem za BG cesto a hitno mi je prilicno(ne mogu ja ovaj x6 da drzim na defaultu),odlucio sam da uzmem Hyper 212 Evo za 3300din,ali i njega cekam da stigne..

Inace bio sam u WinuWinu,kakvi su to slepci,boze me sacuvaj..Marze su im astronomske,izbor nikakav..jedino sto imaju na stanju je TT Frio-5990din,kad nisam u nesvest pao..mislim prekrstio sam se,a prodavac me jos ubedjuje kako je on extraaaaa..

@vatrogasac sa te liste sto se ovde moze naci je Thermaltake Frio ali cena 5.999 din. Neznam dal vredi dati te pare za taj cooler

I da li uopste vredi dati skoro 3 crvene vise?Mislim ako review nije nabudzen do jaja od strane TT..

Već je rečeno u temi, gledajte i broj obrtaja ventova, taj Frio urla na 2500RPM. U masi testova se ne pristupa kako treba, izvor toplote uvek varira, daju se vrednosti integrisane sonde a ne nekim tačnim meračem temperature i sl. Ja verujem frostytechu pošto koriste konstantan izvor toplote po specifikaciji proizvodjača procesora (125W AMD i 150W Intel) i to što ne dozvoljavaju proizvođačima kulera da koriste njihove rezultate. Jedina zamerka je što nemaju i recimo 200W zagrevanje da bi simulirali kako se ponašaju kuleri na nekoj aždaji kada je OCnuta.

Daleko mi je bolja kombinacija Antec Kuhler 620 ili 9-ka plus 2 venta na 700-800 obrtaja. Tišina i hladovina nikad veći za 40$. Šteta što ih nema u Srbiji.

Ako smem da primetim kod nas je trenutno najbolji odnos ulozeno dobijeno CM 612S. Tih, vent. se vrti na max 1300 0/min. i jako lepo hladi. Sa boljim ventom (vecim protokom) od onog koji ide uz njega vec je jako blizu ako ne i jednak Noctui NH-D14. Da se ogradim, to je moje skromno misljenje, nisam bas mnogo iskusan u overklokovanju. :)

@vatrogasac sa te liste sto se ovde moze naci je Thermaltake Frio ali cena 5.999 din. Neznam dal vredi dati te pare za taj cooler

Nikako... mnogo je bucan.

Mislim, dobro to hladi, nikako ne osporavam, ali sa dva venta na 2500 obrtaja nakacena na sebe, dobro bi hladila i najobicnija cigla.

Pa bukvalno je tako :)
Mislim, 2 i po soma obrtaja, eeeej... usi krvare :D

Ako bih mogao da napravim paralelu na legendarne "Maratonce"... "Ko je TT Frio cuo, ni Pakao mu nece tesko pasti!" :d:d:d

ja sam na kraju uzeo

Noctua
NH-U12PSE2

kao sto sami znate noctue prakticno nema kod nas
sta je problem??? ne znam

Ja sam uspeo nabavit NH-D14, poslao mi jedan nas korisnik pm i ugovorismo trgovinu. Sutra stize pa ce montiramo

nije bas posteno poredjenje jer se noctuin fan vrti na 1250RPM a CM na 1750RPM. uz to, procesor nije klokovan pa i ne moze da se napravi neka razlika izmedju high end i mid range kulera.

Ima taj test još gomilu manjkavosti al' 'ajde nek bude da EVO bije 2x veći, 3x teži i 2x skuplji kuler, samo da se više ne vraćamo na temu EVO vs D14.

@vatrogasac53
Meni je 30 stepeni bio 2600k sa stock kulerom ;)

I ja sam se ponovio drugari :banana:

Pazario sam iz oglasa Thelrmalright IFX14 :smoke:

ako nemaš dodatne šnale za ventove, imaš da ih kupiš u WinWin autletu za 50 din.

@ csozsop

Ispraznjeno..:) Kako te slusa Megahalems?:)

Hvala na lepim zeljama..Ljudi ovo sabija kako ladi,za sada imam dve 12ice,ali ako nadjem neke 14ice povoljno moram da isprobam(ovim putem ako ima neko da proda moze u inbox :D)..Prezadovoljan sam,verujem da ovo nije nista slabiji kuler od ND-H14..Stepen,dva,tri ma koga briga..

Imam oba ;) bolja je Noctua za nijansu, i nemoj da juriš 14cm ventove pošto u sredini zbog imbecilno visokih šrafova ima da ti viri jedno 3cm na gore.

@ Misko78

Iz tvog iskustva koje su najbolje 12ice koje mogu da se nadju kod nas za IFX?

Sta on vise voli: obrtaje ili CFM?

@zerogravity

Ako mu baza nije osmirglana to moze da ti bude sledeci korak kojim bi mogao da dobijes po koji stepen, fabricka im je dosta ispupcena ..

Sto se ventilatora tice i ja bih se drzao 120mm na njemu.

Ako mu baza nije osmirglana to moze da ti bude sledeci korak kojim bi mogao da dobijes po koji stepen, fabricka im je dosta ispupcena ..

Sto se ventilatora tice i ja bih se drzao 120mm na njemu.

Kupio sam ga lapovanog,nisam merio ali je lik rekao da je radjena masinski u nekom servisu i izgleda odlicno..

Poslednja izmena:
Ma ok, nije bitno kako je radjeno, samo da je baza ravna, a to proveris tako sto stavis po dijagonali lenjir ili nesto slicno tome. Ja sam moj stari IFX smirglao pre jos prvog namestanja, pa ne mogu licno da kazem kolika je kod mene razlika bila, ali znam iz prica po internetu da su neki dobijali i po 5-6c pod opterecenjem. A da mu je fabricka baza poprilicno losa - definitivno jeste. Sto se tice toga kakve ventilatore voli - ne bih znao. Ja sam na njemu drzao CM 2000RPM koji su pod LinX-om na toliko i radili, a inace su uvek bili na oko 1000RPM. Kasnije sam uzeo Megahalems na kome drzim iste ventilatore i IFX je bolji od njega pod opterecenjem za mozda neka 2-3c (i Megisa je inace osmirglan).

@ Misko78

Iz tvog iskustva koje su najbolje 12ice koje mogu da se nadju kod nas za IFX?

Sta on vise voli: obrtaje ili CFM?

Scythe SS 1900 ili 1600. Odradiš da se vrte na idle oko 1200 a u fulu na oko 1500-1600 i ubija kako hladi. Meni buka nikada nije bila nešto bitna, odrastao sam na prvom spratu u Dimitrijali a sada sam na drugom na Lionu i toliku buku pravi saobraćaj da se ostalo ni ne čuje.

Poslednja izmena:
Ja imam nh-d14 u i tt frio :D ventovi urlaju i na 1500rpm a kamoli na 2500 :D nego imam fan kontroler i povezao sam ventove preko njega i sad max mogu da ih odshrafim na 2000rpm a na kontroleru ja podesim i 3000 al nece da se okrecu preko 2 hijade ne znam u chemu je problem al sumljam na one njihove potenciometre, kod koga da odnesem ventove da mi ukloni te potenciomete?

Nazad
Vrh Dno