Šta je novo?

No WIFI?

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,743
Poena
63
Sve je biko super i iz cista mira nema wifi signala. Nema ni jedne zive mreze dostupne na kompu. Wifi stik radi, oba sam probao na. TV i oba rade. Sve usb portoce probao i ni na jednom ne radi tj nema signala. Pise u setting da je povezan uredjaj xxxx802...
Nemam cak ni da kradem od nekog net 😂
Tamo gde. stoji adapter settings i jos neke stvari stajalo je 2x WIFI a sad nema vise, stoji samo Ethernet ii pise da nisam povezan.
Posto su 2 sobe u pitanju, ethernet mi nije opcija. Ima li leka, sta da radim?
Maticna je AsRock B450 Steel Legend ako je bitno, wifi antene sa AllyExpressa... 2 za 3$ 👌😂
 

Prilozi

  • IMG_20220113_203620.jpg
    IMG_20220113_203620.jpg
    548.4 KB · Pregleda: 33
  • IMG_20220113_203605.jpg
    IMG_20220113_203605.jpg
    419.8 KB · Pregleda: 22
  • IMG_20220113_203546.jpg
    IMG_20220113_203546.jpg
    265.9 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,743
Poena
63
Imas li neki predlog ali da nije skup? Sta mislis o ovom modelu...

Gembird Bežični adapter USB WNP-UA300P-01 wireless adapter
 

Der Schnitter

Flash Drive
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poruke
328
Poena
43
Nisi napisao da li se detektuje u Device Manager-u. Možda je problem sa drajverima, može biti i neko ažuriranje OS-a problem a tu je i samo otkazivanje uređaja koje se najlakše eliminiše ako imaš neki drugi računar da probaš ili kod nekog prijatelja.
 

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,743
Poena
63
Nisi napisao da li se detektuje u Device Manager-u. Možda je problem sa drajverima, može biti i neko ažuriranje OS-a problem a tu je i samo otkazivanje uređaja koje se najlakše eliminiše ako imaš neki drugi računar da probaš ili kod nekog prijatelja.
Uh.. aj slikam danaspa kacim, iskreno... stajalo je neko azuriranje WINa juce ili pre2 dana, sad samo ne mogu da se setim da li posle toga ili pre toga... 🙄
Imam lap, mada on ima vec u sebi wifi, hoce moci da se vidi i taj usb stick ako ga zabodem u njega?
 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
10,838
Poena
113
Kapiram
Sve jasnl, samo nije. zasto uz njih imam signal i radi tv a na kompu nece 🙄
Da ne radi ni na tv onda bi znao, one su. i to je to...
Da znam sta je tacno problem, napisao bih. Mislim da su jednostavno krs, drugog objasnjenja nemam jer:
Vise no name tj Anyxxxx, Bexxx, Wiiixxxx proizvodjaca sam imao ali u sustini je sve isti chipset unutra, kod svih se isto desilo da na jednom kompu prestane a na ostalima radi (imam ih 5 trenutno), sta god radio nece da prorade, neki i na vise kompova prestali, najcesce krenulo da nestane device na sekund-dva pa se vrati sve do totalnog nestanka... Neki prsnu za mesec, neki za pola godine - nema pravila.
Onda je pukao film i uzeo Asus od 20-30€ i od tada radi godinama bez ikakvih problema.
Mozes jos wifi ruter/AP da uzmes ali ti treba dodatna struja - dobra stvar je sto neki mogu da budu i pojacivac signala.
 

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,743
Poena
63
Care daj neke konkretne modele ako si ih koriatio ili ih koristis?
Za "policajca" ne trazim ŠDK vec pitam čoveka u ovom postu sta korosti, sta je koristio da znam.

@DukeLander

Sobe su udaljene 2m vrata do vrata deli ih hodnik, isti sprat. Od modema do kompa ima kablom.... 5m ukupno mozda. Sta bi dobio ako bi kupio tako nesto poput rutera koji predlazes, da li bi on mogao da jvata odlicno sognal i da stoji iza monitora ili na kompu a nekim kratkim ethernet kablom iz njega bocnuti komp kako bi dobio 120Mbt max brzinu jer preko TP i ovog Kineza, max 60-70 i to u extremno dobrim uslovima....
 

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
10,838
Poena
113
Ne znas dok ne probas sta bi dobio. Ja sam dobio oko 150 a samo jedan zid je izmedju bio, dok stikovi su izvlacili max 40-50 na istoj poziciji.
 

Der Schnitter

Flash Drive
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poruke
328
Poena
43
Detektovaće ga svakako ako je ispravan, ali mislim da će teško ići provera funkcionalnosti jer može doći do konflikta. Jedan bi trebao da se isključi u tom slučaju, možda bi moglo i bez toga ako se aktivira preko virtuelne mašine. Opet može jedan da preuzme kontrolu a drugi da bude backup ako se naprave neka podešavanja. Ovo je teoretisanje, zavisi dosta i od samog OS-a.
Najbolje da probaš sa deinstalacijom/reinstalacijom uređaja, ažuriranjem drajvera. Ako ne upali onda bi najlakše bilo da potražiš nov uređaj nego da proveravaš druge opcije jer zna da se otegne, kao backup OS-a ili reinstalacija u krajnosti, a uspeh nije garantovan i može više štetiti nego koristiti. Meni je ugašen Ethernet port na laptopu, a ispravan je, a njegovo pokretanje bi zahtevalo Flash BIOS-a a verovatno i ponovnu instalaciju OS-a jer je problem nastao tokom prelaska na noviji Windows, pa ga nema nigde izlistanog čak ni u BIOS-u. To bi bio dug i riskantan proces pa ću radije nabaviti USB adapter.
Ako laki koraci ne upale, traži nov uređaj, ne rizikuj previše.
Za bolji signal možeš da probaš foru sa aluminijumom.:giggle:
 

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,743
Poena
63
Detektovaće ga svakako ako je ispravan, ali mislim da će teško ići provera funkcionalnosti jer može doći do konflikta. Jedan bi trebao da se isključi u tom slučaju, možda bi moglo i bez toga ako se aktivira preko virtuelne mašine. Opet može jedan da preuzme kontrolu a drugi da bude backup ako se naprave neka podešavanja. Ovo je teoretisanje, zavisi dosta i od samog OS-a.
Najbolje da probaš sa deinstalacijom/reinstalacijom uređaja, ažuriranjem drajvera. Ako ne upali onda bi najlakše bilo da potražiš nov uređaj nego da proveravaš druge opcije jer zna da se otegne, kao backup OS-a ili reinstalacija u krajnosti, a uspeh nije garantovan i može više štetiti nego koristiti. Meni je ugašen Ethernet port na laptopu, a ispravan je, a njegovo pokretanje bi zahtevalo Flash BIOS-a a verovatno i ponovnu instalaciju OS-a jer je problem nastao tokom prelaska na noviji Windows, pa ga nema nigde izlistanog čak ni u BIOS-u. To bi bio dug i riskantan proces pa ću radije nabaviti USB adapter.
Ako laki koraci ne upale, traži nov uređaj, ne rizikuj previše.
Za bolji signal možeš da probaš foru sa aluminijumom.:giggle:
Ma.... mrka kapa... probao davno.
Ovo sam iskopao iz kutije jedne, davno mi je trebalo i sluzilo me za hvatanje signala iz kuce u letnju kujnu na nekih 20m vazdusnom linijom, RADILO KO SAT pa bi ga sad aktivirao ali sam skroz sve zaboravio kako uci u meni, podesiti itd... scakako pise povezan ali nema interneta.
Moze li pomoc, da ne bacam pare ako ne moram... 😊
 

Prilozi

  • IMG_20220114_160447.jpg
    IMG_20220114_160447.jpg
    506.3 KB · Pregleda: 6
  • IMG_20220114_160404.jpg
    IMG_20220114_160404.jpg
    410 KB · Pregleda: 8
  • IMG_20220114_160307.jpg
    IMG_20220114_160307.jpg
    270.7 KB · Pregleda: 10
  • IMG_20220114_160151.jpg
    IMG_20220114_160151.jpg
    141.2 KB · Pregleda: 17

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,743
Poena
63
Uspeo da udjem i pratio sam ovaj video i nece da mi prikaze RUN kao njemu...

 

Der Schnitter

Flash Drive
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poruke
328
Poena
43
Pitanje je da li će to moći. Imam i ja jednog takvog i neće da se poveže, da li je kompatibilnost u pitanju ili provajder treba da izvrši neka podešavanja, ko to zna. Ne znam kako ti ide šema kroz stan/kuću ali bih gledao kako god da razvučem UTP do priključnog mesta, makar ga u pod morao smestiti. Batali ove provajderske modeme, uglavnom su krš sa WiFi vezom, evo ovaj moj izgleda prilično rashodovano i nakon par sati moram ga resetovati jer počne WiFi da secka. Kabl je zakon i još dugo će biti.
 

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,743
Poena
63
Mozes jos wifi ruter/AP da uzmes ali ti treba dodatna struja - dobra stvar je sto neki mogu da budu i pojacivac signala.

Da li oni mogu da se koriste bez kacenja kablom za taj glavni ruter ili modem, imam neku ciglu od Spernove ali ne bi da ih kacim kablom jer onda ne dobijam nista, opet razvlacim kabal a u tom slucaju ne bi bacao pare na modem koji pominjes jer to mogu sad da povezem ali mi nije opcija jer ne mogu sobe da zatvorim.
Nasao sam neki od oko 2500 u Gigi... slicno sranje ko ovaj moj sadasnji

TP-LINK Ruter TL-WR840N
i ovako nesto...
ASUS Ruter RT-N12+
 
Poslednja izmena:

adamche

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
15.03.2011
Poruke
734
Poena
28
@CaptainCrash

ako hoces da se "igras" sa tim wr740, ubaci mu dd-wrt (ako moze, mislim da ne moze u sve verzije, pogledaj na sajtu dd-wrt).

Onda mozes da ga podesis da radi u client bridge modu (da prima signal preko wifi a da preko kabla bude povezan sa kompom).
 

Der Schnitter

Flash Drive
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poruke
328
Poena
43
Mislim da će to teško ići bez asistencije provajdera. Imam isto Supernovin modem i neće da se poveže sa ruterom, nije moglo ni kod Pošte. Verovatno je namerno tako napravljeno kako bi naterali ljude da dodatni uređaj dokupe od njih. Sad ne znam za Supernovu, da li njihovi tehničari hoće da nameste uređaj/e ako im doneseš. Ako hoćeš takvu kombinaciju sa ruterom, a ne uspe povezivanje, kontaktiraj SN i vidi da li oni mogu da podese i da li naplaćuju za to.
 

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,743
Poena
63
Hihiihi 😂
Hvala svima na savetima i izvinite na maltretiranju. Nasao sam temu iz 2019.gde sam imao taj problem i covek mi pomogao i resio problem.


Tako da cu pokusati ponoviti isto, onda je bilo 20m vazdusnom linijom a sada ni 4-5m 🙃👌


Hvaljen bio "search" 😂
 

Der Schnitter

Flash Drive
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poruke
328
Poena
43
Ma koje maltretiranje, odličnu si temu otvorio.
Verovao sam da ćeš uspeti sa ruterom ali taj SN modem može biti problem ako su ga tako podesili. Gledaju da uvale svoje dodatne uređaje i to naplate, a i ne daju više da sam zameniš opremu već oni moraju na licu mesta uz naplatu naravno. Osim ako imaš taj CBN i dalje. Ovaj moj novi Technicolor neće, pomislio sam da i ti imaš takav.
Kako god, držim ti fige.
 

Der Schnitter

Flash Drive
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poruke
328
Poena
43
Neće da ostvari vezu sa ruterom. Čudo je da uopšte radi, prošlogodišnji je model a izgleda da ga je neko drndao godinama.
 

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,743
Poena
63
Pratio sam uputstvo iz pretgodne poruke i posta sto sam okacio iz teme 2019.koju sam otvorio. Sce sam uradio kao tada, cak sam resetovao na fabricka i tu ciglu od Supernove i TP sto imam i nece...
Gubim strpljenje i polako planiram o uzimanju drugog uredjaja. Steta a pre 2 godine sam normalno uspeo i koristio ga.
Dvoumio sam se uzeti TP LINK na usb jer je jeftiniji od nekog modema ali definitivno i sa 722 verzijom nisam imao brzinu vecu od 50-60Mb ali sa kablom mereno maksimalnih 115-120 tako da msm da je bolje da odbacim to sranje. na USB i uzmem modem. Izbegavao sam ga. samo iz razloga sto je kod dece u sobi....
Naveo sam ona dva modela u prethodnim porukama jer ih ima u Gigi u mom mestu, ne ceka mi se porucivanje drugih modela i cekanje po 5 dana. da stigne ali se. samo plasim obzirom da oni mogu da rade kao AP da cu morati da ih SPAJAM ethernet kablom sa ruterom.

--------------------------------_
Problem je bio u gresci prilikom kucanja lozinke(fabricke sa rutera) meni je stajalo k na kraju a trebalo je K.... glupost 😳
Uspeo, povezao se i TOTALNO RAZOCARAO.......
Evo rezultata putem kabla...
Katastrofa!
 

Prilozi

  • IMG_20220116_112318.jpg
    IMG_20220116_112318.jpg
    344.8 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:

DukeLander

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poruke
10,838
Poena
113
WAVLINK AC1200 dual-band WLAN router, WiFi router for operation on a modem on the cable/DSL/fibre connection (WLAN access point/repeater mode, WPS, Gigabit-WAN port)

Prelistaj slike, videces ap/repeater kako radi.
 

adamche

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
15.03.2011
Poruke
734
Poena
28
Probaj da menjas poziciju tp linku.

Usb kartice sto ti ne vidi komp da li si ih ubadao pozadi? (probaj i usb 3.0 ako imas)
 

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,743
Poena
63
Probaj da menjas poziciju tp linku.

Usb kartice sto ti ne vidi komp da li si ih ubadao pozadi? (probaj i usb 3.0 ako imas)
Probao sve.... dzabe. i sa usb i sa poeranjem tp linka.
@DukeLander
jedan sam nasao na KP u nekoj arhivi lik trazio 8000 😳
iskreno, nisam izgoreo po glavi da toliko dam. Da me ne shvatis pogresno, preskupo mi je.
Da zlo bude vece, evo rezultata sa testa telefonom, nakacen putem WIFI.... jos gpri rezultat...
Rezltat isti i kada sam u istoj prostoriji gde i taj Supernovin ruter....
 

Prilozi

  • Screenshot_2022-01-16-12-59-10-737_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-01-16-12-59-10-737_com.android.chrome.jpg
    53.2 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena:

CaptainCrash

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poruke
1,743
Poena
63
Sad sam se iznervirao i uzeo ethernet kabal i sproceo od rutera do kmpa i prikacio. Pre sam imao 115/15 ili 118/15 a evo sad sta prikazuje... Zna li neko do cega je to, sta da radim, sad vec planiram da sutra ranom zorom zovem Supernovu....
 

Prilozi

  • IMG_20220116_131527.jpg
    IMG_20220116_131527.jpg
    312.7 KB · Pregleda: 6
Vrh Dno