Šta je novo?

No DirectX 10 support for Windows XP

• Začetnik teme Začetnik teme kovacm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
evo jedne sjajne vesti:

http://guru3d.com/newsitem.php?id=3961 😡 :crash: 😡

no comment! ako budem mogao da browsujem na PS3, gledam filmove, slusam muziku - bacam ovo smece od PrC-a u kantu ... ili ovako: moj sledeci OS je MacOS X 😀

Izgleda da su se Bili i ekipa unervozili. Vista ne donosi nista spektakularno novo pa moraju sa DX10 I IE7+ da teraju ljude da prelaze na novi sistem...

Znaci da ne pitam da li ce biti DX10 za Win W2K?? :d

Ljudi, pa ovo je stara vest! Ne vidim u cemu je frka!
i onako cemo svi preci na vistu do vremena kada DX10 akceleraori postanu prstupacni

ja josh uvek koristim Windows 2000 (kao i masa ljudi) i na Windows XP nisam presao jer nema ni jednu jedinu prednost u odnosu na Windows 2000. vec sam ranije pisao o tome da neki programi nece da se instaliraju na Win2000 jer toboze traze WinXP (e.g. Adobe PremierPro) ali uz malo truda i znanja mogu da se instaliraju na Win2K i da rade sasvim normalno. sto znaci da M$ nema sta novo da ponudi vec tera korisnike na VRLO prljave nacine da kupe novu verziju OS-a umesto da stvarno unaprede tehnologiju (kao sto trube okolo: - da su oni glavni inovatori - veci bullshit od ovog nisam u zivotu cuo!).

a na Vistu bih morao da predjem jer ovo sto rade je klasicna ucena!
po meni je recimo novi Vistin FileSystem dovoljan razlog da predjem na nju ali bih razmislio dva puta zbog zahtevnosti Viste: ako ce mi svi programi raditi sporije sa trenutnom konfiguracijom* i ako cu morati da upgradujem racunar da bi ponovo radio istom brzinom kao i ranije i to sve samo zbog Viste - nema sanse! fuck M$ i eto mene na Mac OS za profy primenu i PS3 za zabavu (pre ce sony napraviti sistem za upravljanje glasom nego M$) 😉
*ovo su za sada glasine ali videcemo vec!

i kakve veze ima da li je stara vest, pretrazio sam bench i nisam nasao da je neko ranije postovao ovo...

to sto je vest stara ne znaci da imam nesto protiv sto si postovao novi tred 😉

izvini nedjo, totalno sam 😡 - uvek se iznerviram kad vidim sta M$ radi... ma bre ima da kupim avion i to neki AirBus i da mu se zakucam u kucu (B. Gatesu IV) :d

Onda će M$ posle reći "pa ako nećete da se igrate na Visti, onda kupite XBox 360". Kao, imate izbor... Od dva zla izaberite manje 🙂
Možda ipak neki hakerčići nađu način da DX10 proradi na XP, ništa nije nemoguće.

Pa zar nije ista stvar i za linux po pitanju zahtevnosti, svaka nova verzija trazi bolji hardver. Konkretno suse 10 je po meni zahtevniji od xp-a, xp sam video da radi i na 128mb ram-a na 500mhz, ne verujem da bi suse mogao da radi ikako na toj masini.
Ko sto neko rece ovde, dok ne bude neka igra ili program trazili vistu, do tad cemo svi imati kompove koji ce je gurati bez problema.

ako svi dele vase raspolozenje, znaci, sirotom crno-belom psu iz reklamne
kampanje nema spasa 😀

i na Windows XP nisam presao jer nema ni jednu jedinu prednost u odnosu na Windows 2000
ovo naravno, nikako nije tacno, nego kovacm, tebe mora da su isprovocirala
ona dva matorca iz linka sto igraju "makarenu" punih novcanika :d

a, inace si u pravu za ms inovacije, opste poznata stvar je da im je svaka u
stvari "pozajmljena" sa drugog os-a, ako se ne varam, tradicija koju neguju
od samog postanka kada su i prvi dos uzeli od ibm-a pa ga omasovili.

jedino sto je sigurno je da ce kao i uvek
"svi programi raditi sporije sa trenutnom konfiguracijom" tj nema veze ako i ne
puste dx10 za xp jer bi verovatno sadasnja grafika radila na njemu priblizno
kao sto i ona kupljena pre izlaska xp-a radi na dx9 tako da nam se za buduce
igranje smesi konzola

sto se mene tice " Bilo je zabavno, ici u korak s' napretkom ", sta je kupljeno
kupljeno je...

SomiKnight je napisao(la):
Pa zar nije ista stvar i za linux po pitanju zahtevnosti, svaka nova verzija trazi bolji hardver. Konkretno suse 10 je po meni zahtevniji od xp-a, xp sam video da radi i na 128mb ram-a na 500mhz, ne verujem da bi suse mogao da radi ikako na toj masini.

Naravno da je zahtevniji, pa WinXP je izasao jos pre 5 i kusur godina.

Glavni Vista-in problem je zahtevnost, zato je M$ i odlaze, kako bi sacekao da hardware jos malo uznapreduje, i da jos malo optimizuje i ispegla Vistu, da bi mogla koliko-toliko normalno da radi na novim mainstream masinama kada se pojavi!

XXL je napisao(la):
kovacm je napisao(la):
ja josh uvek koristim Windows 2000 (kao i masa ljudi) i na Windows XP nisam presao jer nema ni jednu jedinu prednost u odnosu na Windows 2000.
ovo naravno, nikako nije tacno, nego kovacm, tebe mora da su isprovocirala...
slobodno navedi prednosti WinXP-a u odnosu na Win2000.

XXL je napisao(la):
a, inace si u pravu za ms inovacije, opste poznata stvar je da im je svaka u stvari "pozajmljena" sa drugog os-a, ako se ne varam, tradicija koju neguju od samog postanka kada su i prvi dos uzeli od ibm-a pa ga omasovili.
eto vidis da nemas pojma. DOS je ... uf pisem po sesti put ali neka... DOS je prvo bio QDOS (Quick Dirty Operating System) kad ga je M$ kupio promenio mu je ime u MS-DOS. QDOS (MS-DOS) je "Quick & Dirty" jer je napisan za samo 4 meseca i po ugledu na CP/M (samo mu je dodat FAT filesystem) a napisao ga je Tim Paterson od koga je M$ i kupio QDOS.
IBM ima toliko veze sa celom pricom jer mu je trebao OS za PC a sa Digital Research-om nije postigao zeljeni dogovor tako da je cak i pomogao M$-u da ovaj obezbedi QDOS - imitaciju CP/M-a.

XXL je napisao(la):
sto se mene tice " Bilo je zabavno, ici u korak s' napretkom ", sta je kupljeno kupljeno je...
i malo me nervira to sto se nista nije promenilo vec 20 godina, i danas koristim racunar kao i pre 20 godina tako da bas i ne vidim neki napredak. napredak bi bio da su do sada implentirali prepoznavanje govora u sam OS umesto sto ugradjuju opciju rezanja diskova i grebovanja muzike u M$ WMA format (ovo su recimo prednosti WinXP-a u odnosu na Win2000 :wall: - opcije dodate samo da se suzbije konkurencija)!!

btw koje su prednosti Viste? (pitam po 7 put 🙂)
- novi filesystem (koji bi stvarno trebao da je odlican)
- directX 10 (posto je ovo postala exluzivnost Viste)
- ???? nema vise ?

kovacm je napisao(la):
ja josh uvek koristim Windows 2000 (kao i masa ljudi)
Cudno ja bas ne znam ni jednog jedinog korisnika 2000-ke. Moj ortak je imao pre 2 godine otprilike i posle petljancije sa nekim drajverima stavio je xp i nema problema od tada. Moj brat se zadrzao na njemu mesec dana kad je prelazio sa 98-ice, i zavrsio sa xp-om, par igara nije htelo da radi. I sta je kriv M$ sto pojedine firme prave program samo za xp (ako nije u dogovoru sa njima), trebalo bi isto tako da mrzimo i njih, ali popularno je M$ da svi pljuju pa aj po njima. Hocu da kazem, nije ti Adobe zasmetao, nego M$ u startu je takav i takav.

Sve u svemu mozda Vista bude bolja po pitanju sigurnosti... 😉

Vista ce biti u svemu bolja od xp-a ... nece biti skoro nista revolucionarno ali u svakoj ili 99% stavri ce biti bolji od starog xp-a .
Znaci od "malih" stavari kao sto je 30-70% brzi boot time isto toliko brza instalacija preko vizuelnog ,sigurnosti pa do cega hoces..

Setite se samo kako su ljudi pluvali po Xp kad se pojavio i koliko su se opirali i tvrdili da je 98-ca zakon itd.. da bi kasnije svi (90%) preslo na xp ., tako ce biti i sa vistom.

Pa zar postoji izbor ? 🙂

mislim da smo sve shto se tiche ove priche zakljuchili josh od legendarnog nt-a 4
sve je isto samo malo drugachije

kovacm je napisao(la):
btw koje su prednosti Viste? (pitam po 7 put 🙂)
- novi filesystem (koji bi stvarno trebao da je odlican)
- directX 10 (posto je ovo postala exluzivnost Viste)

Nema novog File Sistema... Bar ne do upgrade-a. Prednosti su valjda samo u zbrkanom interfejsu gde je 95% stvari koje dnevno radish zaključano ili zavučeno negde, ali zato možeš da iskriviš prozore i da ih odmakneš, kao prave 3D objekte. DX10 i nije prednost samog OS-a, već API-ja, to su silom prilika morali da urade... jer bi gameri ostali na XP-u zbog veće količine slobodne memorije...

byMaX je napisao(la):
DX10 i nije prednost samog OS-a, već API-ja, to su silom prilika morali da urade... jer bi gameri ostali na XP-u zbog veće količine slobodne memorije...

Zapravo, DX10 se oslanja na Vista driver model. Bas ce ta kombinacija ground-up new DX + novi driver model biti kljucna za nove igre. XP koristi stari model, pa nista ni od DX10.

Sto se tice Viste, svi znaju: resistance is futile 😀
95% ljudi ce kad tad preci. Vista bar ima manje los kernel od XP-a i par zanimljivih stvari...

Vista = ceo nov racunar. Upgrade je besmislen.
DX10 = iskljucivo nova graficka. U DX10 nema caps-ova, tj. ako neki proizvodjac zeli da njegov GPU ima "support for DX10" morace da 100% podrzi DX10 standard, a to u ovom trenutku niko ne podrzava. Jedna od prednosti DX10 je sto je driver podeljen na kernel i user mode, sto znaci da ce biti bar 10-20% brzi od DX9 u istim stvarima, isto kao OpenGL 🙂

Mislim da je napokon dosao trenutak da se OpenGL-u vrati dominacija.... cisto sumnjam da ce svi odmah jurnuti na vistu a i proizvodjacima igrica se isplati sto sire krug korisnika .
voleo bi da DX10 bude u upotrebi isto kao SPHIGS ali to ce ostati samo moj san 🙂

da li je DX10 kao sistem los, to sigurno nije ... ali su losi ljudi koji oce da zarade vise nego sto treba na njemu.... 😡

ista stvar kao i sa bazama .. hocete sql server platite i njega po procesoru , i operativni sistem i jos koji sertifikat da to uradite kako uS kaze i sl... no da ne preteram sa pljuvanjem....

I sta sad? Majkrosoft kaze dobicete podrsku za vase skupo placene graficke kartice samo ukoliko platite jos i nas nov operativni sistem. vi koji necete pa zao nam je.. 😡 😡 😡 e sad cu odmah da opet instaliram Linux...

Sta cete vi da radite? Mislim svako moze da nabavi krekovan Windows i sl.. ali stavimo se u svet profesionalaca koji postuju monopol i nemaju slobodu?

p.s.
Plus jos jedna tema posto Mekovi sada koriste intelove procesore puno ljudi ce koristiti OSX pa prema tome i openGL , pa sta mislite i o tome...

Poslednja izmena:
@SomiKnight za pocetak ne mesaj Win9x i WinNT seriju!!! Win9x je izgovor za operativni sistem, njega ne treba ni spominjati u ovoj prici!

apsolutno mi je Adobe "zasmetao" jer poenta nije da: "pojedine firme prave program samo za xp" vec pojedine firme onemogucavaju instaliranje programa na Win2000 jer Premier radi i na Win2000 ali su onemogucili instalaciju!! i dalje nema odgovora po cemu je WinXP bolji od Win2000...

@zli "nece biti skoro nista revolucionarno ali u svakoj ili 99% stavri ce biti bolji od starog xp-a ." ?!?!! isto kao sto je i WinXP u 99% stvari bolji od Win2000 😀 😀 😀 ,)

btw kakvi su ovi novi/danasnji korisnici PC-ja; dobro ih je M$ naucio da je sasvim normalno da placaju za novi OS a da nista novo ne dobiju za svoje pare. a pri tome moraju josh da kupe i novi hardware. ovo stvarno toliko glupo zvuci da se nekad zapitam da li je moguce da je tako. a jeste :/

Poslednja izmena:
@Kovacm

nemo' se zestis, najvise ljudi se igra na kompu, sto ruku na srce i jeste to najlepse, a manje njih radi ko za strugom ili nekim drugim alatom.
jedino sto je stvarno bolje na XPu je HyperThreading, koji u 2000-ci skoro i da ne postoji, tj mozes da enejblujes multicpu acpi al se procesor zagreva ko lud onda (idle na radi kako treba tada) i nema neke realne koristi, eto je to.
Dakle samo HT i nista vise

SomiKnight je napisao(la):

SuSE 9.3 sam terao na Cyrix-u 233 sa 32 ram-a... Tako da razmisli pre nego sto lupis tako nesto...

@mr. kovacm

pa nisi morao da se mucis da pises -po koji vec put- jer me pra-istorija microsofta stvarno ne interesuje.
Poenta moje recenice je jasna i ispravna bez obzira na to sto "nemam pojma"
- cak im je i prvenac bio (prepravljena) kopija neceg vec postojeceg.

Necu da navodim prednosti XP-a, dovoljno je da se upitas ako si u pravu, zasto onda ne
koristis nt4 sa svojih 6 service pakova, umesto te dvehiljadice koja je nesto pa revolucionarno
u odnosu na njega !?

obrnuto cu da pljunem po win2k>
Inace 2000ice (govorim i o legalnnim instalacijama) su po nestabilnosti na
ne-brand masinama (99.9% u srbiji) jace i od prvih verzija live linux-a,
zapravo cini mi se da je problematicniji (cak i kada ne govorimo o multimediji)
od toliko ispljuvanog win-a ME, koji stvarno drzi rekord u ne-nepretku u
odnosu na 98icu. Skidam kapu toj masi ljudi koja ga koristi.

Generalno nije sve bas tako crno sto se avanzovanja tice ima malo i belog a ti
se bunis sto ga ima malo i tu se potpuno slazem.
Ali ako umes bolje ili uradi ili nemoj da koristis ili milivanili
bezveze je da ga pljujes i koristis, najbolje predji na taj macos pa
da te bog vidi :-devil-:

malo me nervira to sto se nista nije promenilo
vec 20 godina
i ovo naravno, nije tacno 😀 😀

a sto se tice "ispranih zapadnih mozgova" da li bi i mi uzimali savremeno
nasminkan os da kod nas kosta 1 chrvenu ? i ako tih tvojih "malo truda i znanja"
u stvari nisu bas malo prosecnom korisniku u nas ?

Postoje kvalitetni programi za upravljanje glasom
(neznam da li ima za win 2000 :d:d:d ) za osobe sa invaliditetima, naravno
odvojeno od os-a, ja sam prvi video jos devedesetih na win-u 3.11, verovatno
kada budu ubacili tako nesto u os ima da ih pljuju kako opet
"igraju monopol".

Da me ne razumes pogresno, ne branim MS, pu pu pu, pomeri se smesta
ali bunis se sto nema revolucije, ili hoces da kazes da je bolje da ne izlazi novi
win sledecih 10-ak godina ?

Sve sto sam u prvom postu hteo da kazem je (u stihu : da se slazem )
da stajem na XP-u, ni hardver vise necu da menjam do 2010,
makar implementirali upravljanje mislima, zali boze bacenih para.
Moji utisci mesec dana probnog koriscenja beta viste su totalno negativni,
ne bas 99% 🙂 ali u necemu mora biti bolja...

Poz:wave:

PS: " Windows has just got better " :eyebrows:

Poslednja izmena:
XXL je napisao(la):
pa nisi morao da se mucis da pises -po koji vec put- jer me pra-istorija microsofta stvarno ne interesuje.
Poenta moje recenice je jasna i ispravna bez obzira na to sto "nemam pojma"
- cak im je i prvenac bio (prepravljena) kopija neceg vec postojeceg.
to sam napisao da sledeci put "imash pojma" 😀 i lepo je znati istoriju zar ne?

XXL je napisao(la):
Ali ako umes bolje ili uradi ili nemoj da koristis ili milivanili
bezveze je da ga pljujes i koristis, najbolje predji na taj macos pa
da te bog vidi :-devil-:
bla, bla, bla... hvala na savetu! :wall: u prvom postu sam i rekao da cu da predjem na MacOS X (nisam koristio MasOS od v.7 ali tada je bio katastrofa, ni oni nisu nista radili: trebalo im je XYZ godina da stignu do preemptive MT sa MacOS X).
ne moras da citas moje postove ako te smaraju a ja cu i dalje pisati da je ovo sto radi M$, u IT sferi, nesto najgore sto je moglo da zadesi ljudsku populaciju...

XXL je napisao(la):
i ovo naravno, nije tacno 😀 😀

nije tacno? da se nista nije promenilo poslednjih 20 godina!?! ja stvarno ne vidim sta se promenilo? ikone i mish koristim od 1986. ako gledas napredak kroz DOS - Win3.11 - Win9x - WinNT onda se stvarno vidi napredak ali ono sto je WinNT doneo to je vec postojalo 10tak godina ranije (multiuser, security, multitasking)...
ono sto je stvarno novo i sto me najvise raduje je WinFS u Visti, rekao bih jedina originalna stvar iz M$-a! a pored toga da ne govorim o losim resenjima koja su izmislili kao recimo registry...

XXL je napisao(la):
a sto se tice "ispranih zapadnih mozgova" da li bi i mi uzimali savremeno nasminkan os da kod nas kosta 1 chrvenu ? i ako tih tvojih "malo truda i znanja" u stvari nisu bas malo prosecnom korisniku u nas ?

nije bitno koliko sam se ja pomucio bitno je da namerno onemogucuju koriscenje starih verzija operativnog sistema i teraju korisnike da predju na noviju verziju i plate je iako nista novo ne dobijaju za svoje pare (osim sminke koja se odmah vidi; samim tim 90% ljudi ima utisak da je dobilo nesto novo!).

XXL je napisao(la):
Postoje kvalitetni programi za upravljanje glasom
(neznam da li ima za win 2000 :d:d:d ) za osobe sa invaliditetima, naravno
odvojeno od os-a, ja sam prvi video jos devedesetih na win-u 3.11, verovatno kada budu ubacili tako nesto u os ima da ih pljuju kako opet
"igraju monopol".
ne kazem da ne postoje. to za monopol je po meni cista glupost. reci mi sta je pre zadatak OS-a: da ima integrisan mediaplayer program, browser... ili da omoguci novi upravljacki interface (za sve programe): upotrebu glasa umesto misa+tastature. dok upravljanje glasom ne bude sastavni deo OS nikada se nece desiti revolucija. pazi kad Opera (browser) implementira upotrebu glasom a M$ (operativni sistem) ne!

XXL je napisao(la):
Da me ne razumes pogresno, ne branim MS, pu pu pu, pomeri se smesta ali bunis se sto nema revolucije, ili hoces da kazes da je bolje da ne izlazi novi win sledecih 10-ak godina ?

pa isto je: da li izlazi ili ne izlazi kad nema nikakvih novina...
1994. NT je bio prekretnica i zahvaljujuci njemu sad svi koristimo neke standardne stvari koje je NT doneo na Win PrC.

btw ovde je Microsoft licno dao 10 razloga zasto da predjete na Windows XP sa WINDOWSA NT!!!
http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/evaluation/whyupgrade/top10.mspx - kakvi ludaci...

i josh: kako je M$ u Win3.11 namerno onemogucio koriscenje DR-DOS-a (@XXL sad ti treba poznavanje istorije jer ono sto M$ radi nije nista novo!)
http://www.commercialventvac.com/~jeffs/NTmanifesto.html - pri dnu strane headline "Bill Gates had a truly brilliant idea"

XXL je napisao(la):
obrnuto cu da pljunem po win2k>
Inace 2000ice (govorim i o legalnnim instalacijama) su po nestabilnosti na
ne-brand masinama (99.9% u srbiji) jace i od prvih verzija live linux-a,
zapravo cini mi se da je problematicniji (cak i kada ne govorimo o multimediji)
od toliko ispljuvanog win-a ME, koji stvarno drzi rekord u ne-nepretku u
odnosu na 98icu. Skidam kapu toj masi ljudi koja ga koristi.

Ajde ne pricaj gluposti, izvoli pozivam te da proveris nestabilnost moje Lan Party masine (Athlon XP 2500+@2200MHz, 1GB RAM, Abit NF7, Leadtek 6200@6600Ultra) na kojoj je Windows 2000 SP4 . Na svakoj slabijoj masini koju odrzavam je Windows 2000 SP4 i sve radi bez ikakvih problema. Ocigledno nikada nisi radio na dvehiljadarci pa tvrdis ovakve nebuloze.

sada totalni off:

jeste, lepo je znati istoriju, ali pra-istoriju microsofta ?

znas onu kada skins juri cigu - stani cigo da ti nesto kazem
- ma nemoram ja sve da znam !

poslednjih 20 godina!?! ja stvarno ne vidim sta se promenilo? ikone i mish koristim od 1986...

Ja ih ne koristim toliko dugo, aktivno od '92-'93, sta se pa vise promenilo na mnogo na
bolje zadnjih 20 godina, u npr. automobilizmu, industriji, zdravstvu ?
Ne moze bas win da se uporedi corel-om ili jos bolje sa njihovim age of empires
serijalom igara gde je sve, bas tako kako kazes za os - sminka, informatika je valjda Br.1
"privredna grana u ekspanziji, rodjaci "? mislim legalna 😀

Znam da su MS " what's new & better" liste klasican bulshit ali po meni, XP
u distribuciji sa SP2, je prvi kompletan i zaokruzen MS OS, verovatno zato i
drzi rekord bez naslednika ovih bezmalo sest godina.
Pre sam misljenja da su do njega izdavali nove win. ne zbog konkurencije
nego zbog problema u starim verzijama, naravno i zarade mada (kod nas)
win98 je uvek bio skuplji od XPhome -a, a 2k i XPpro su slicnih cena.
Nemam nista protiv Bilove " genuinely brilliant idea to
sell the operating system at a deep discount... " a ovaj dalji deo sa kompaktibilnoscu,
ako je tacan, zasluzuje samo psovke i ako doticno koriste i danas u neprimetnijim razmerama
mislim da bi im se to razbilo o glavu do sada.

@ Misko78
Pa dobro, jesam preterao u poredjenjima, zurio sam taman s'posla, neznam sta mi bi da napisem
toliko. Hvala na pozivu, poverovacu, ali naprotiv, radio/pokusavao sam da postavim
dvehiljadice na vise racunara. Skoro svaki put sa problemima (nekada prilikom same instalacije)
zapravo, jedinu stabilnu instaliranu imam u firmi na portirnici,
Komp sluzi za evidenciju prolazaka radnika, firebird baza i prostiji video nadzor "sa slikanjem"
preko obicne tv kartice. Racunar je relativno nov, pre legalizovanja je isto
radio na XP Pro mnogo brze bez ikakvih problema, dok se na 2k desavalo
(dok korisnicke naloge nisam totalno ogranicio) da neobjasnjivo kolapsira prilikom instaliranih
sitnih gluposti bez virusa i spyware-a a kljokne kao da ih je zakacio ?
Nemoguce je da su sve konfiguracije do sada na kojima sam ga probao imale lose fabricke drajvere.

Ako se dobro secam imao sam adv. server i pro verzije.
Mora da su mi saka dopadale onda samo neke lose distribucije,
ako tako nesto postoji kod 2k operativnih sistema ?

end of Off 🙂

Totalno sam smorio i udavio ti tred sa ovom pricom,
ako je jos neko hteo da doda nesto o dx10 odustace do ovde. Izvinjavam se.

PS :
za vistu nema sekiracije, bice to najgori microsoft-ov operativni sistem osim
svih ostalih do sada probanih ,)

Hajde da se vratimo na topic:

DirectX 10 ce SIGURNO neko portovati na XP (neki Third Party hehehe), a mozda ce i Microsoft izbaciti oficielni DX10 za Windows XP pola godine nakon izdavanja Vista-e; Setite se samo Media Player-a 8 koji je bio ekskulziva Windows-a XP - Neka treca lica su ga portovala na Windows 2000, dok je Windows Media Player 9 oficielno izasao za Windows 2000.... Mozda nece izdati DX10 za Windows XP oficielno (ali ce ga neko portovati, jer ipak Vista i XP imaju iste korene), ali ce verovatno izdati DX11 oficielno za XP (Ako ga bude bilo)... Ljudi, pa Oblivion radi na DirectX 8 karticama uz malo hakovanja!

Samo neka oni lepo naprave vise OS koga ne zakucava glupi CD, sa onom porukom da vratim taj i taj volume ili da biram jednu od tri mogoucnosti ( a svaka ponovo izaziva iskakanje istog prozora). Ako to nisu u stanju da naprave o cemu u opste govorimo? Situacija koja se u 50% slucajeva mora zavrsiti restartom win-a ili "razresiti" u onih drugih 50% vracanjem trazenog CD-a. Jedini problem je kada je CD ostecen pa prilikom vracanje ne moze ni da se prepozna. Win98 je imao ovaj "trip", lepo "popijes" plavi ekran, razmak i eto te nazad, bez restarta, a ova bestija je bas uporna. Verujem da su svi bar jednom imali ovaj problem. Znam da je moja nesreca u toliko veca sto ima dosta starih izgrebanih diskova (starih 10+ godina), ali za bas mora tako :smash: :smash: :smash:

Nazad
Vrh Dno