Šta je novo?

Niste normalni :)

Nisam procitao celi post ali uzivaj ako imas vremena. Mnogo vremena. Po meni je bolje da je ostavis za neku jesen, zimu, mada ce onda oblivion biti blizu pa neces znati sta ces :D
Ustvari znaces, ipak morrowind, posto cemo oblivion normalno igrati tek nakon godinu dana od izlaska.

A sto se tice morrowinda, imaj uvek par save-ova viska, raspitaj se za neke fore za smanjenje kolicine kretanja i to je to. Imas vec u nekoj od morrowind tema preporuke pa procitaj sta pise. Ja ti preporucujem mod House of ragnarox, znatno ce ti ulepsati igru. Ali, ako neces da je kvaris u smislu da odma imas vrh oruzje, nemoj da ulazis u maze sobe, vec samo koristi teleport i kovceg za odlaganje stvari.
Pozdrav, i srecno u prelazenju jedne od najboljih igara koje sam igrao!

Jedine igrice za koje mi nije bila retkost da ih prelazim više puta su bile one na legendarnom Spectrum-u. Zašto, jerbo su kratke bre.

Od kad sam probao prvu PC igricu (Doom) mogao bih na prste obe ruke da nabrojim one koje sam počeo da igram dvaput, a na prste jedne ruke one koje sam imao živaca da završim. Naprosto je tako.

Kad me neka igrica privuče, zavirujem u svaki ćoškić, sve moram da probam i vidim i stvarno se uživim. Na taj način prilično upoznam igru i sve njene fazone i naprosto nemam isti osećaj kad je igram ponovo. Bude mi dosadna.

Za mene je igrica, svaka igrica, prvenstveno vid zabave i ako to fali, nema sile ili argumenta zbog kojeg bih je igrao, pa nek je najpopularnija na svetu. Upravo zbog toga mi RPG toliko leži. The Elder Scroll je svakako sjajan serijal i zajedno sa Baldur's Gate-om (dodao bih još i Fallout-om) predstavlja biser u RPG svetu.

Poz svima.

Poslednja izmena:
Jos jedan savet - non stop koristi skok. Kad nabudzis Athletics osobinu kretaces se neuporedivo brze nego na pocetku. Inace osobina se budzi najlakse ronjenem :) ali i, doduse nesto slabije, skakanjem

aj razumem prelayiti igre koje imaju vise razliitih zavrsetaka razlicitih questova u odnosu na stil igre ali prelaziti apsolutno linerane igre vise puta je ipak pravi fanatizam

@G
pa pazi u RPG igrama je zavrsetak, uglavnom, isti i svodi se na ubijanje nekog "zla" olicenog u "kreaturu" ili "vreme"!!! ali mozes da ga ubijes kao misicavi baja (dodji da ti pokazem ko je gazda) ili kao vesti verbalista (omeno istije aje avemano..... bum-nema ga vise) :D pa sodno tome sam mislio da podrzavam kada se igra odigra vise puta i "posmatra" iz vise uglova :)
a za to je Morrovind zakon (joj sta ce tek biti sa Oblivionom) :zgran:

Pa nista posebno nece biti sa Oblivionom, samo ce se dogoditi invazija Dedri na Tamriel a sve to propraceno pricom o izgubljenom nasledniku prestola :) Inace Dedre su stanovnici pakla tj. Obliviona sto je u Elder Scrolls terminologiji sinonim i u Morrowindu se mogu naci pored i u nekim od onih gigantskih rusevina rasutim po ostrvu.

P.S. to su oni itemi iz Morrowinda "Daedric cuirass, armor class 150, price 200.000" :smoke:

filipenko ti mora da imas jako lepe snove :D

Niko mi ne pomenu BOOTS OF BLINDING SPEED, korisna stvar kada negde prolazis drugi put i stvarno nista vise nemas da uradis, a zuri ti se...

Inace, odusevljenju nema kraja...

@Dorry
te shotke su od pre godin' i po' dana od kada se preslo na razvoj NWN2! e sad zasto su menjali datum ispod, ne znam....

Agilni je napisao(la):
Niko mi ne pomenu BOOTS OF BLINDING SPEED, korisna stvar kada negde prolazis drugi put i stvarno nista vise nemas da uradis, a zuri ti se...

Inace, odusevljenju nema kraja...

E, pa ***, moras nesto i sam otkriti :d
BTW te cizme idu uz neki item koji ti daje 100% resist magicka, u protivnom ono blinding postaje vidljivo :d :D

Znam da postaje vidljivo nevidljivo :)
Ma ja sam cizme dobio posebno, bez iceg drugog, od neke tete koju sam eskortovao donekle, pa je bila jako fina, iako je dodala da iste nisam bas zasluzio...

Ni ja nisam dobio taj drugi artifakt, ali sam imao vec neki bade mantil koji mi je davao magick resistant 70% :D

Ma kakva bade mantija, Dedricki oklop budzite :d :)
Ima gomila itema u igri, obilazite Daedric Shrine za njih, uglavnom cete tamo nailaziti na te ekstra iteme, mada katkad poneko od "obicnih" smrtnika-davalaca kvesta zna da iz cista mira prospe neki ekstra item...
Spoiler!
Topla preporuka - sto pre u igri nabavite Umbra Sword. Nije najjace oruzje u igri ali mislim da je ubedljivo najjace oruzje do kog mozete odmah doci, mada je strcinjar Umbra, ork ciji je to mac i koji se nalazi u brdima severozapadno od grada Surana, jedna teska zverina koju nemam predstavu kako ubiti (na tim 1-10 nivoima, a brat bratu i kasnije) osim poneti potion of levitation, 400 strela i 2 luka za slucaj da se jedan slomi, pa onda izlevitirati na stenu iznad i gadjati ga odatle. U suprotnom kad opauci ubije iz 2-3 udarca...

P.S. naravno, enchantujte iteme kad mozete. To se radi tako sto u soul gemove zarobljavate duse protivnika. Recimo castujete magiju soul-trap na nekoga i kad ga ubijete tim gemom enchantujete nesto (prsten, amulet, oklop) tj. dodajete magicna svojstva. Najvrednija je kombinacija "grand soul gem + golden saint zarobljen u njemu", sa njom mozete da budzite Constant effect...

BTW zna li neko za neki dobar luk ili samostrel? To nikako nisam izvalio, tj. nigde nisam naleteo na daljinsko oruzje dostojno da se po smrtonoscu nosi sa odredjenim secivima za blisku borbu koja strasno brzo ubijaju. Mada ruku na srce, da su oruzja za daljinu ubistvena - jesu...

filipenko je napisao(la):
Mada ruku na srce, da su oruzja za daljinu ubistvena - jesu...
ja nisam tako stekao utisak :D, mada si u pravu!
elem, smorio sam se kada sam pokusao one bube da pobijem ( ne znam kako se zovu) i ja reko "picin dim, sad cu ja nju stralom" i izmasao sam se kao vo :d
potrosio sam jedno 20 strela i nisam je ni okrznuo, a bila mi je na "pedalj" razdaljine :)

Neko se hvalio da je luk zakon, dobro, reko ajde da probam - i prc! Kakav bre luk, pa uporedite deadric luk i neki jaci mac (mislim pri borbi, ne po karakteristikama) pa da vidite! Nadam se da ce to malo da isprave u oblivionu, voleo bi da nagruvam neku "amazonku" pa da sisti na sve strane :)

Ja mislim da sam ja imao najjače oružje u celoj igri. Ronio sam kroz neke ruševine i tu pronašao skrivenu prostoriju gde sam konkuo Golden Sainta i zarobio mu dušu. Tu sam našao i Deadric Axe koju sam posle enchantovao dušom tog sainta kako bi je dodatno nabudžio. Ako se dobro sećam, sekira je jednim udarcem skidala 60-80 HP, plus 20 fire demage. Najjači protivnici su padali od maksimalno dva udarca.

Luk i strela (ili samostrel) su tako *******a oruzja da je to strasno, ali za njihovo koriscenje se mora imati brz karakter kako bi uzmicao kao i dobre strele i skil. Nista lepse nego seckati lagano neprijatelja iz daljine, pa ga, ukoliko uopste use da pridje dokusuriti nekim macem :)

Najjaci luk koji sam ja nasao je onaj koji prizoves :d, bound ili kako vec. Medjutim, nesto mi se bio zabagovao pa je stalno bio prizvan :d, tj. postao constant effect, pa onda mora i da ga popravljas :). Inace luk je efektan tek kada ti skill poraste, inace puno masi do 50% skilla. Takodje, valjda je agility governing atribut za luk, tako da povecan agility povecava i damage.

Naravno, najjefektnije je uzeti duse od golden sainta, amulete i napraviti mitraljeze od njih :d, 3-4 amuleta je dovoljno da ti nikad ne ponestane municije i jos napravis sa razlicitim efektima i samo rokaj :d.

byMaX je napisao(la):
...Filipenko nije baš skroz sam u glavi, kad piše pesmice a ima 25 godina...
Niko mi nije rekao da je poezija generacijska stvar... :d

filipenko je napisao(la):
Ja bih se ubio kad bih odigrao takvu igru vise od jednog puta, Kotor sam presao jednom a kad sam u dvojci video kako prolazim kroz neprijatelje kao kroz sir totalno sam se smorio i obrisao. Uopste ne razumem kako te kvazirpgove mozete da igrate vise od jednog puta, pogotovo sto nisu kratki. 3 puta? Toliko sam samo presao Quake, jer mi je to bila prva igra u zivotu.
Ja recimo Morrowind ne bih ni u ludilu igrao ponovo, a mislim da je najbolja igra ikad napravljena

Pa zanimljivo mi je jer je svaki put razlicito, tj. drugacije su misije i dosta toga kad si light side i kad si dark side, ai od samog izbora i nacina izvodjenja zavisi kako ce se igra zavrsiti. Drugo, obe su relativno kratke igre kad ih igras drugi put, znas gde je sta itd.

Evo recimo ja sam krenuo da igram i gothic 2 po drugi put medjutim nema sanse, to je bas bas predugacko....

Ne javljas se, Agilni? Tumaras li po beskrajnim zemljama pepela? Vracas li dostojanstvo svojim podanicima? Sklapas li Istinski Plamen, iskonsko secivo generala Nerevara? Tragas li za kapetanom Dariusom po zemlji vukodlaka i medveda?

Moze biti, postoji nekoliko podvodnih gradova, brdo podvodnih pecina u kojima se uglavnom krije dobra oprema tako da karakter koji ima potion of underwater breathing (ili jednostavno item enchantovan za Constant Effect Restore Health) moze dosta toga tamo da uradi :d ;)
Ko ce ga znati, mozda nadje i Dragonbone Cuirass ili recimo Goldbrand, mac boginje Boethiaj-e :smoke: :D

U Herceg-Novom ili Kusadasiju to sigurno nece naci, mogu samo da mu opadnu statistike :)

^ :d

ljudi ajde da skupimo pare i platimo put cika Filipenku da se negde odmori! Greota je tako mlad co'ek a vec poceo da "luta" :D

Poslednja izmena:
Ne treba, skupio sam preko milion zlatnika tumarajuci po Vardefelu, Solsteheimu i Mournholdu :)

Sto je najgore samog sam sebe ponovo nalozio svojim pisanijem po ovom tredu pa sam instalirao Morrowind ponovo sa svim ekspanzijama i krenuo da resavam side-questove koje ranije nisam uzimao :d

...i sto je gore od najgoreg od ovoga stvarno nema nista bolje, draze mi je da resavam sporedne kvestove u ovom remek-delu nego da igram ista drugo...
Srecom Oblivion ce na zimu traziti daleko jacu masinu nego sto ja zelim da priustim sebi trenutno, tako da se necu izgubiti totalno u zemljama Tamriela i Cyrodilla, prestonickoj oblasti Uriela Septima, zasnovanoj od strane Tiber Septima! ;)

Vrh Dno